כמובן שבית יעקב לפני הכול זה בניית אישיות בניית הבת לחיים
לכן, המקום צריך להיות טוב גם כיף ולאהוב אותו כי אם לא אז לא נעשה כלום מבחינה רוחנית
כתוב: זה לא בדיוק בלשון אבל כתוב אם אתה לא רואה את הרב שלך כמלאך ה' צבאקות
אז אל תלמד ממנו תורה "
למה ?
כי אם אתה לא רואה את הרב אישיות אז חבל על הזמן כי הלימוד לא לימוד
לי אישית הייתה מורה בתיכון שלא הייתה מורה אלא אישיות שאלתי בנות אם הן מכירות אותה אחרי כמה שנים אמרו לי מורה- לא ,אישיות מרוממת !
אותי אישית היא בנתה מואד את השקפה את הכוונה לחיים הכול ממנה
כי אם אין מורה אחת בבית יעקב שלא רואים או תופשים שהיא אישיות !
אז כל אחת תלמד איפה שמתאים לה יותר מודרני פחות מודרני כי" אין אדם לומד אלא איפה שליבו חפץ "
נשלח ב-20/1/2009 22:15
orn135 כתב:
גם ללא בית יעקב הייתי (רוב הסיכויים) בוחרת בדרכי ה ח ר ד י ת.
זה נראה כמו משפט המפתח של האשכול.
ללא בית יעקב היא היתה חרדית.
היא לא היתה מתנהגת בעצמה לפי התקנון של בית יעקב (כי היא לא היתה לומדת שם) אלא היתה מבררת את ההלכה. אם היא מבררת את ההלכה, כיצד היא היתה נראית, כמו בת של בית יעקב (שנוהגת לפי התקנון) או כמו בת חרדית שלומדת במוסד שאינו בית יעקב.
נשלח ב-20/1/2009 22:18
התפלספת יותר מידי. מה רצית?
נשלח ב-20/1/2009 22:29
להבין האם חרדית חייבת לאמץ את התקנון של בית יעקב, אם היא לא לומדת במוסד זה, כדרך חיים לפי ההלכה היהודית המקובלת מקדמא דנא (נניח לו היו שואלים את החפץ חיים).
נשלח ב-20/1/2009 22:32
מסתומא שכן. אבל עד לתחום של התלבושת.
אף אחת לא מתחייבת להשאר עם חצאית קפלים אחרי צהריים. כנ"ל לגבי החולצה.
שאר הדברים מורים על מכובדות.
נשלח ב-20/1/2009 22:37
עכשיו את מבינה את האשכול.
הבנות טוענות שתקנון הצניעות אינו נדרש לפי ההלכה ומכיוון שכך, הן מצד אחד מרגישות חרדיות ורוצות ללמוד במוסדות חרדיים. מצד שני כופים עליהן איסורים שעלו במוחו הקודח (או החלול) של מאן דהו בנושא לבוש ואם הן לא עומדות בזה, אפילו שהן לבושות כחרדיות לפי ההלכה, הן מסולקות ממערכת החינוך החרדית (שמתבטאת בבית יעקב).
נ.ב. התשובה שלי היתה שהן תבדוקנה מה ההלכה מחייבת ללבוש ותחפשנה מוסדות שבהם נהוג ללכת לפי ההלכה.
תוקן על ידי שרפ ב- 20/01/2009 22:33:35
נשלח ב-20/1/2009 22:41
תודה על האישור.
מה אכפת להן ללכת עם תלבושת??? להיות בצורה אחידה בבית הספר?
ו.. מוסדות שהן לא בית יעקב - כמעט לא נדרש בתוקף ללכת עפ"י ההלכה. (מנסיון, לימוד אחרי צהריים)
נשלח ב-20/1/2009 23:05
מה איכפת להן, אני לא מבין. הבת שלי לא בבית יעקב והולכת יותר צנוע מהן ולפעמים אנחנו לא מבינים אותה (אבל ב"ה שהיא נוטת לצד זה ולא לצד השני).
מה שאני יודע שבישיבה סלדתי מללכת עם כובע וחליפה (כמובן שבתפילות הלכתי ורק ברחוב לא).
לגבי מוסדות, אני מאמין שאם בנות תחפשנה מוסדות הדורשים לבוש לפי ההלכה, הן תמצאנה (ניתן לפתוח אשכול בנושא למי שזקוקה).
נשלח ב-21/1/2009 10:42
שרפ, ברור שיש מוסדות שהתקנון הוא לפי ההלכה נטו, בלי החמרות אשר לא ידעום אבותינו, ויש מוסדות שהמורים שלהם עברו הכשרה ראויה. אבל רב בתי היעקב אינם כך!!! ובמגזר החרדי שההליכה "בתלם" חשובה כדי להיות משויך לחברה, אתה לא יכול לקום יום אחד ולהחליט לעבור למוסד שנקרא פחות טוב. כי באופן אוטומטי אתה נקרא שולי החברה/מקולקל...
נשלח ב-21/1/2009 11:01
לכן אולי כדאי לעבור לחברה אחרת, בה סדרי העדיפויות בחיים נקבעים לפי ההלכה.
נשלח ב-21/1/2009 11:02
אין מה לעשות החברה משפיעה
נשלח ב-23/1/2009 04:19
חיה-הויכוח שהיית עדה לו הוא ויכוח ישן-שמתווכחות בו אך ורק בנות הלומדות בסמינר, תדברי עם מישהי שסיימה ותשמעי ממנה דברים אחרים לגמרי!.
ממרחק של זמן אנחנו מבינות שהדרך והחינוך והתקנון והדיקלומים היו אידיאליים עבורינו-קראי עוד פעם את תגובתה של חנושנוש....
תמי_4-דברים כדורבנות!
אבל, שרה שנירר לא התאימה לדורינו ו-העובדה-שהיא חייתה בדור אחר, כשהיא הקימה את בית יעקב-אם היא היתה נותנת לבנות לחתום על תקנון/או לשמוע את הדיקלומים ההזויים והמטופשים (כדברייך!) סהיר להניח שאף אחת לא היתה נרשמת ובית יעקב לא היה קם לעולם!
הדור שלנו חייב גדרים, כל המציאות שאנו חיים שונה לגמרי מהמציאות שהיתה בימיה של שרה שנירר (אני מאמינה שאין צורך לפרט על התקדמות הטכנולוגיה וכו')
-יש בנות שזקוקות לדיקלומים ולדמגוגיה שמוכרות להן המורות. את יכולה לא לקנות את זה-אבל את לא יכולה להחליט מה יהיה טוב עבור 99% מהבנות האחרות-(אל תישכחי שאת מהווה אחוז אחד מכלל הכיתה)
orn135-אני לא מבינה מה בחורה כמוך עושה כאן?!
עד כמה שאני יודעת יש איסור חמור לבנות בסמינרים לגלוש לאינטרנט!!!
לסיכום-כבוגרת בית יעקב (בית ספר בית יעקב ע"ת ומכון בית יעקב למורות-הלוא הוא הסמינר הישן בירושלים!).
אני מצהירה בזאת קבל הפורום וצופיו שבע"ה בבוא העת אני אשלח את בנותיי בגאווה מתוך שמחה, הכרת הטוב ואמון מלא לרשת החינוך שהצמיחה מזה ארבע דורות-נשים, אמהות וסבתות לתפארת עם ישראל!
אני אשלח לבית יעקב!!!
השיר הבא נכתב עבור האמא שלנו הגב' שרה שנירר-והוא מוקדש עבור כל הבוגרות והתלמידות הזוקפות את ראשן בגאווה אל מול רוחות הסער הקרות המנסות לצנן את נפשן!
(כתבה: לאה לנדאו בוגרת סמינר בית יעקב-הסמינר "החדש" בירושלים)
חושבת עלייך יותר מתמיד
דווקא ברגע הזה
וחשה איך לבבך מרעיד-מגודל המחזה!
אשה קטנה, חייל יחיד
מול כל הרחובות
האם חזית כזה עתיד-או לא העזת לקוות.
כשפירפר בך חלום תמים
ולא ידעת עדיין איזה
האם שיערת שיבואו ימים
-כמו היום הזה?!
האם היתה כזו תמונה,
כזו תמונה בציורך?
בקראקוב כשילדה ראשונה
פסעה לתוך חדרך.
כשהיבטת בשתי עיניה
ולחשת לה שלום
האם ראית אז בפניה
את פנינו היום?
ובערב כשהלכה
וציפית שתשוב אלייך,
הצלחת לראות בחשיכה-
את בית יעקב מול עינייך?
שאי עינייך-ראי את כולן
איך נקבצו ובאו,
הן מרימות לך את דגלן
כי כל שלהן שלך הוא!
בקראקוב כבר כבו אורות,
והלכה ילדה לביתה-
ראי מאז כמה דורות,
חוזרים אלייך איתה!!!
נשלח ב-23/1/2009 11:44
Keren_Ohr כתב:
אבל, שרה שנירר לא התאימה לדורינו ו-העובדה-שהיא חייתה בדור אחר, כשהיא הקימה את בית יעקב-אם היא היתה נותנת לבנות לחתום על תקנון/או לשמוע את הדיקלומים ההזויים והמטופשים (כדברייך!) סהיר להניח שאף אחת לא היתה נרשמת ובית יעקב לא היה קם לעולם!
אולי היא התאימה לדורנו, רק שלא בבית יעקב.
נשלח ב-23/1/2009 12:38
מי קבע ששרה שנירר לא התאימה לדורנו?
פעם לא היה אינטרנט וכל זה, אבל היו קבוצות נוער ושירי מולדת ולא יודעת מה.
עך החיצוניות מתגברים באהבה ובאמת- זה נכון גם לגבי היום
שרה שנירר הקימה מסגרת לא תלויה בזמן, רק שמשום מה החליטו להפוך אותה לטמטום אוטומטי אחד גדול.
אגב, גם אני חושבת על שרה שנירר יותר מתמיד דווקא ברגע הזה
ואני תוהה אם היא באמת היתה שמחה ממה שהיא היתה רואה
נשלח ב-24/1/2009 23:02
קרן יקירתי, חבל שלא קראת טוב את המונולוג שבפתיחה. שם ציינתי והדגשתי שהבנות שדיברו סיימו תיכון מזמן וחלקן גם נשואות כבר. בקשר לשיר, הוא אכן מרגש רק חבל שהוא לא תואם את המציאות.