בית פורומים שידוכי חרדים

"בית יעקב" - מה צופן העתיד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/1/2009 13:51 לינק ישיר 

שרפ שכוייח :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2009 22:18 לינק ישיר 

גלגל ההצלה של שרפ נזרק אל תמי והיא מגיבה - שכוייח..
חחח...

חלק מהתלמידות הכרתי במשך השנים כשהירצו וסיפרו במקומות שונים.
אבל אחת היכרתי באופן אישי. סבתא של שכנים שלי.
ידהים. יפעים. ירגש לשמוע מהן.

אבל בטח לא כמה מכאן שכפי שכבר אמרתי, יתאכזבו מרות.

שרפ,
היתה התנגדות בהתחלה. גם לחסידות התנגדו. אבל כשעבר הזמן ונוכחו לדעת שהאוייבים הם המשכילים מבחוץ והדרך החדשה מוכיחה את עצמה קיבלוה בברכה.

דרכך החדשה שלך, הציונות הדתית לא הוכיחה את עצמה כשיטה והיא רק הולכת ומידרדרת עם השנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2009 23:42 לינק ישיר 

נועה_האחת כתב:

שרפ,
היתה התנגדות בהתחלה. גם לחסידות התנגדו. אבל כשעבר הזמן ונוכחו לדעת שהאוייבים הם המשכילים מבחוץ והדרך החדשה מוכיחה את עצמה קיבלוה בברכה.

דרכך החדשה שלך, הציונות הדתית לא הוכיחה את עצמה כשיטה והיא רק הולכת ומידרדרת עם השנים.

נעה, תרשי לי לא להגיב לסיפא של דבריך. אולם הרישא מלמדת את אשר אני טוען תמיד. תבדוק את ההלכה ופעל לפיה.

אם אתה צודק, בסוף הרבנים יתישרו אחריך.

אם אתה מקריב את חייך/חרותך/אושרך בגלל טענות כאלו ואחרות של רבנים/משגיחים/בעלי השקפה עפ"ר סופך שיתברר שקורבנך היה קורבן שווא, כי הם פשוט מאחרים בכמה עשרות שנים לקלוט את המציאות.

נ.ב. ניתן גם לבדוק שעפ"ר בניהם ומשפחתם של אותם רבנים/משגיחים/בעלי השקפה אינם פועלים כפי שהם מורים (כי הם עצמם יודעים שאין כיסוי לדיבורי הגבוהה גבוהה).

תוקן על ידי שרפ ב- 01/02/2009 23:38:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 11:02 לינק ישיר 

בית יעקב והמכנסים שלא האבא (או המכונית של האמא)

http://bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2557107&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 11:09 לינק ישיר 

לי היה קשה לקרוא את הקישור המצורף.
"שלא נזדקק למתנת ב"ו" על זה אני מתפלחלת ועל זה אמשיך להתפלל.
ואין כוונתי לעניין הקושי הכלכלי, אלא למציאות הגומה בימינו, שעבור כל
עניין פעוט אנו נדרכים לפשוט יד ולבקש על נפשינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 11:12 לינק ישיר 

לא כל הסמנירים של בית יעקב הם כך

יש הרבה בתי יעקב שהם  יותר מודרניים או פתוחים
וכל אחד ילמד במקום שמתאים לו

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 11:23 לינק ישיר 

העליבות היא הקביעה המבישה בעניין המודרניות :

מודרני??? קפצתי ממקומי, אתה???

כן ענה לי הקרוב בבושה וביובש, אמרו שאני הולך עם חליפה ומכנסיים לא אותו צבע (מדובר במכנסיים וחליפה כהים) וככל הנראה זהו סימן מובהק שאני מודרני, 'מגיע לי', הפטיר הקרוב..

מעבר לעוגמת הנפש בתשובה השלילית שקבל האברך הוא הוצרך גם להתבייש
במצבו הכלכלי.

הגבתי לעניין הקישור שהובא בלבד! ולא לנושא בית יעקב ששמו מתנוסס בכותרת האשכול!!

תוקן על ידי משתוקקת ב- 02/02/2009 11:22:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 15:30 לינק ישיר 

בחיאת, מה הקשר מודרני, מה?!
אנשים עוסקים פה בסוגיות של רוחניות, אמת, שליחות ועוד ועוד
ובאה לי אחת כאן ומתחילה לנגן "סמינר מודרני"
בחיאת, באמת. תדברו לעניין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 08:02 לינק ישיר 

יוכבד מתקבלת

הטלפון עם תעודת כשרות? הצווארון ברוחב המתאים? אין "כבשים שחורות" במשפחה? במגזר החרדי החל הרישום למערכת החינוך, טלי פרקש תסייע לכם לצלוח את מכשולי הוועדה עם מדריך מיוחד

טלי פרקש

את עיתוני המגזר החרדי מעטרים כבר שבוע מודעות על פתיחת הרישום למערכת החינוך. כן, היום ועדת קבלה היא גם "לפעוטון לאה" (מתקבלים פעוטות בני תורה בלבד). קל וחומר, לקודש הקודשים, הרישום לסמינר. הכל כבר נאמר על התירוצים, הקומבינות, הוועדות והפסילות. מי בכלל זוכר שפעם היה פשוט צריך להירשם וללמוד?

אז לרגל פתיחת עונת כסיסת הציפורניים ומריטת השיער בבתים חרדים רבים החלטנו להרים את הכפפה. להגיש לך, המועמדת הפוטנציאלית, את "המדריך למתקבלת" ישירות משולחנו של מנהל סמינר מנומנם. נו מיידל'ה, מה לא עושים על מנת שתעברי את משוכת הרישום בקלילות?

• "תקשורת מהדרין"- אם במקרה, רשמת בטופס הקבלה "מספר טרף". במילים אחרות, מכשיר הסלולרי המשפחתי לא עבר את ועדת הרבנים וקיבל את חותמת הכשרות המהודרת "בד"ץ-מוטורולה", אל תחכי בכלל לתשובה. תירוצים בסגנון - "זה מכשיר מיוחד לסבתא שלי, היא כבדת שמיעה" לא יתקבלו.

• בינה יתרה באישה? - חוכמה היא תכונה מפוקפקת. זאת אומרת אין שום סיבה להפגין ידיעות תורניות עמוקות. ובטח לא להתבלט בשאלות מעוררות מחלוקת. עוד יחשדו בך כלומדת גמרא בסתר או גרוע מזה. על כן עני מעדנות על כל שאלה ב"אם ירצה ה', בעזרת ה' ואמן כן יהי רצון", גם אם מדובר בתרגיל חשבוני.

• מראה "בת ישראל"- אחרי שתחתמי על תקנון הצניעות בן 32 העמודים, עייני היטב בכל הסעיפים. לא חבל להיפסל רק בגלל שלא שמת לב, לסעיף 18 תת סעיף י"ד, הקובע במפורש שרוחב הצווארון לא יעלה על חמישה סנטימטרים?

• כבשים שחורות - לידיעתך, ישנם קרובי משפחה שמוטב לקבור עמוק. העובדה שבן דוד שלישי עזב את הישיבה או שבת הדודה מאנגליה היא גרושה לא מוסיפים לך נקודות. טיפול לא נכון במצב הקשה אליו נקלעה משפחתך ואפילו לסמינר של חוזרות בתשובה לא יקחו אותך.

נא צרו קשר בדחיפות עם "בוחשי קדרה מקצועיים". שם רחוב: "מאכרים". על מנת לארגן קבורת עומק לפרטים המרשיעים. בעדיפות לכזו, שאפילו האחיין של מנהל הסמינר, בעל ג'וב בחברה קדישא, לא יצליח לחפור החוצה.

• "האבא של האבא שלי היה רב"- אם אביך ראש כולל ידוע או "לחשן" על אוזנם של גדולי ומאורי ישראל כל הנאמר כאן אינו רלוונטי. אותך יקבלו גם עם מצבך הרוחני הדרדר לתהומות אותן לא שיערו אמותינו הצדיקות. הכול ייסלח על מנת לפאר את המוסד בקשרים ובשם המשפחה "הנכון". גם למנהל הישנוני ממנו נלקחו התקנות הנ"ל יש סעיף מיוחד המאפשר התעלמות מאכיפת כל כללי "מנהל תקין", כשמדובר במקורבת אמיתית לצלחת.

• "העדה הנכונה"- שם משפחתך הוא בוחבוט או נהרי? משתתפים בצערך. על 3 אחוז מקומות פנויים (מכסת סמינר "יוקרתי" לעדות המזרח) מתמודדות ראש בראש: ביתו של שר, אחיינית של באבא ידוע ורב בכיר ברבנות עם גישה לתקציבי חינוך. את עדיין חושבת שיש לך איזשהו סיכוי?

• מעטפות כסף - אין ספק, בצוק העיתים צריך לנקוט בצעדים דרסטיים. מזומנים מחליפי ידיים נוסח טלנסקי-אולמרט, הם דרך טובה לעקיפת "מכשולים בירוקרטיים" "וקשיי התאמה לצביון המוסד". כבר אמרו חז"לנו שבעל המאה הוא בעל הדעה, ובעל מאה יורו כפול 10? וואוו, זה בטוח יעורר גם את המנהל הישנוני.

• על בסיס מקום פנוי - מכתב הביתה שמבשר על "מועמדות על תנאי" הוא בעייתי. זה דורש שהעירייה תהיה נחמדה ותקצה עוד כיתות, שביתו של חבר העירייה

תחשוק במשרת הוראה בסמינר ואז יד תרחץ יד.

זה מחייב לשדר "עסקים כרגיל" כשכל גורלך, החברתי, המקצועי והזוגי מונח על כף המאזניים כבר בגיל 14.

• התקבלת! זה אולי הסעיף החשוב ביותר. מייד אחרי קבלת המכתב המאשר את הצטרפותך למוסד הלימודי בו חשקת, זה הזמן לברר מי עוד קיבל מכתב משמח. לכי תדעי, אם ברנשטיין מהדגים קיבלה גם מכתב. אבא שלה בכלל לא אברך ואחיה הגדול ככה ככה.

זה הזמן עבור ההורים המאושרים להרים טלפון למנהל המנומנם ולהסב את תשומת ליבו ל"מחדל האיום". אחרי קריאות תודה נרגשות בטוחני שברנשטיין והקרפיונים יקבלו מכתב התנצלות מנומס שמשאיר אותם בחוץ.

יאללה, לכי לארוז את הסידורים! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 21:54 לינק ישיר 

שרפ כתב:

אם אתה צודק, בסוף הרבנים יתישרו אחריך.

רבנים אמיתיים יראי שמיים אינם מיישרים קו אחרי אף אחד. ההלכה הנצחית המסורה מדור לדור היא היחידה שמכתיבה להם את הדרך. מה שכן, בחברות אחרות זה באמת כפי שאתה טוען. כמה נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 21:57 לינק ישיר 

נעה
כנראה שלא קראת את תגובתך שציטטתי.
חבל מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 22:10 לינק ישיר 

שרפ,

מוכן להסביר?

מתכוון לכך שקיבלו בסוף את בית יעקב?

הצחקת אותי.

נכון שעד אז הבנות למדו בביתן אבל כדי למנוע טמיעה בגויים נפתחה הרשת המיוחדת הזו. יותר מידי גימנסיות התמלאו בבנות יהודיות וההתבוללות חגגה. שרה שנירר וכל מורותיה היו אדוקות לדת ולהלכה עד הסוף!

מה שממש לא קורה בחברה שלך. כל רעיון חדש מתגלה לאחר שנים כקלוקל, ולפתח חטאת רובץ. למה? כי אין שמירה מוחלטת ואבסולוטית על ההלכה. רעיונות "נעלים" יותר מתווים שם את הדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 22:36 לינק ישיר 

נעה
נראה לי שהפעם לא קראת את תגובתי, אותה פתחתי שאין בכוונתי להתנצח בנושא הציונות הדתית.

הטענה שלי לא היתה שבסוף קיבלו אלא שבהתחלה התנגדו (וכמו שציינת בצדק גם על החסידות).

צריך להבין שלא כל מה שאומרים לך שהוא אסור ומתנגדים לו, בסוף לא יקבלו אותו.

לכן על האדם הסביר להפעיל שכל ולבחון את ההלכה בנפרד בנושאים אלו.

לחילופין עליך להקפיד ולבחון לאילו רבנים אתה שומע, כמו מעשה ביהודי שהיה הולך תמיד לשאול את הרב בענייני כשרות בשר. אמר לו חברו, למה אתה מטריח עצמך לרב, תניח את הבשר לפני הכלב, באם הוא טרף הכלב יאכל אותו כמו שכתוב בתורה "ובשר בשדה טרפה לא תאכלו, לכל תשליכון אותו". לאחר מספר חודשים חזר היהודי לשאול את הרב בעיניני כשרות בשר, שאל אותו הרב מדוע נעדרת, שח לו היהודי את עצתו של חברו. שאלו הרב ומדוע אינך ממשיך לנהוג כך. ענה היהודי, הכלב שלי הוא מחמיר גדול, הוא היה פוסק תמיד שהבשר טריפה ואוכל אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 19:11 לינק ישיר 

בלי טלי פרקש כאן, בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2009 19:16 לינק ישיר 

לא יודעת מי זו הגברת פרקש הזאתי,
אבל מה שבטוח שהיא סובלת משנאה עצמית אדירה.
רחמנות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "בית יעקב" - מה צופן העתיד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.