הסיבות להיפגש (או לא) פגישה ראשונה, בבית או במלון?
בס"ד
בעקבות סקר החודש על מיקום הפגישות הראשונות...
כמו שזכור לי ומה שאני עדיין יודע מחברים, עדיין יש מנהג מסויים אצל חלק מהנפגשים להיפגש בבית של הבחורה.
כמו כן, יש היום כבר הרבה בנות שלא אוהבות להיפגש פגישה ראשונה בבית אלא בבית מלון.
אני מעדיפה בבית, למרות שאני לא עושה את זה, אלא בבית מלון
ואני שונאת פגישות בבית מלון זה כ"כ מעפן, עדיף בבית קפה מאשר בבית מלון אבל זה לא מקובל :( :( ו....
אם אני אגיד שאני רוצה להיפגש בבית קפה יחשבו שאני איזו "מתדרדרת"
נשלח ב-15/1/2009 19:37
בתחילה, כשעוד הייתי טירונית, עשיתי בבית. אבל לא בבית שלי, כי יש לי אחיות קטנות (וסקרניות;)), אז הייתי עושה בבית ניטרלי- של ידידים של המשפ' וכד'. עשיתי בבית, כי בית מלון היה נראה לי רעשני, המוני, ואני צריכה להתרכז טוב בבחור - מה שנקרא- ב-4 עיניים, כי בפגישה ראשונה אפשר להוריד בקלות...
אח"כ, כבר היה נמאס לי לחפש כל פעם בית, אז עכשיו אני עושה במלון. עדיין קצת מפריעה לי הרעש, אבל הפלוסים של מלון הם, שלא תהינה הרבה אי נעימויות של שתיקות, כי יש הרבה נושאי שיחה במלון- על כל מה שקורה מסביב... כמו"כ, רואים איך הבחור מתנהג בעולם החיצוני- (למרות שהבחור משחק אותה ג'נטלמן- ע"ח ההורים שלו...), אפשר עדיין לראות, באיזו צורה הוא מתנהג עם הסובבים אותו- המלצר, נהג המונית, וכד'.
עוד חיסרון של מלון- אף פעם לא יודעים עם מי נפגשים, זה יכול להיות בחור, שיגרום לפאדיחות, וכד'. בבית, אף אחד לא יראה...
נשלח ב-15/1/2009 22:16
אויש, ממש לא בבית פגישה ראשונה...!!
מבחינתי, ההורים שלי יפגשו אותו כשזה יהיה לקראת הסגירה, למה לשגע אותם כל פעם עם בחור חדש... מבחינתי הכרות עםה הורים-זו המילה האחרונה לפני שסוגרים. השלב הסופי בהחלט.
דבר שני- אתה מכיר הורים, יש להם בדיוק עשר שניות לשפוט אדם-כי זה מה שיש להם, בעשר שניות הללו הם מנסים לגבש החלטה, והיא אף פעם לא תהיה מספיק מציאותית.
דבר שלישי- אמא יכולה לגשת לבת ולומר לה תראי, ראיתי בחורים יפים יותר, שמחיכים יותר, עזבי את זה. ואם הבת דווקא אהבה? הנה כבר יש לה מלחמה פנימית...כי-אמא לא אוהבת..
או ההיפך-בחור חמוד נראה טוב-אמא מתלהבת, אבל את לא. השיחה רדודה ושטחית. אין זרימה זה לא מה שאת תמיד ייחלת אליו. אבל אמא לוחצת. זה הוא, זה הוא.
ואם את תרצי להתייעץ עם ההורים-הרי לך שהם כבר מזמן לא אובייקטיבים.
ואם תרצה להתפלסף עם עצמך-תמיד תצטרך להוסיף למחשבות את מה שהם חושבים...וזה מרתיע.
וחוץ מזה, נעזוב את ההורים רגע, ההרגשה הפרטית שלי היא שכשאני מכניסה גבר הביתה- אז אני מכניסה אותו. כלומר- זה באיזשהו מקום אחרי שעה ושעה וחצי של שיחה זה מרגיש שהוא כבר חלק מ... להכנס לבית לדבר עליו על דברים כמו בית יהודי וזוגייות ורומנטיקה ושאיפות וקווי יסוד... על הספה בסלון שלך...זה כאילו אמרתי-זה זה.
כך הרגשתי הפנימית בלבד.
יש משהו בכניסה במפתן הדלת שלך כמין כמיסה של משהו חדש וקבוע לחייך החדשים..
נשלח ב-15/1/2009 22:48
קריסטל, אני חושבת שבית זה לאו דוקא בבית של הבחורה, אפשר גם "בית ניטרלי". אני הייתי מעדיפה פגישה ראשונה בבית זר לא בבית שלי, לא מרגישה בנוח "לארח" בחור שבסופו של דבר אני גם יגיד לו לא...
נשלח ב-15/1/2009 22:56
לא.
הוא כתב- בבית של הבחורה.
נשלח ב-15/1/2009 23:00
צודקת, לא שמתי לב.
נשלח ב-15/1/2009 23:03
בס"ד
השאלה יכולה להיות גם על בית זר...
חיה, מה שאת אומרת הוא שאת עדיין מעדיפה בית רק שיהיה בית זר, אבל זה עדיין לא מלון.
יש הרבה שיקולים.. א. פגישה ראשונה אני צריכה להיות מרוכזת כמו שאמרה פה כבר מישהי בארבע עיניים. ב. אם הוא יהיה אחד כזה שממש אתביש להראות איתו אז עדיף שאת השוק הראשון אקבל :) (על אף שאני מבקשת תמונה בדר"כ) ג. בכלל בית מלון אני לא אוהבת, הייתי מעדיפה בית קפה שקט אז בשביל זה אני צריכה לבדוק את השטח ולראות אם זה מתאים. ד. אולי זה גם החינוך בבית.
נשלח ב-16/1/2009 01:14
איו מצב שאכניס לבית שלי בחור זר. היחיד שיזכה יהיה חתני.
הרעיון הזה תמוה ומשונה בעיני, אולי שאני אלך לבית שלו? או שאפגוש אותו בפנימייה בישיבה?
גם בית אחר לא נשמע לי. כשהיה בחור שממש התעקש ניפגשתי באיזה בית וזה היה מגוחך חבל על הזמן.
לא יודעת. לא התאים לי הקטע להיסגר איתו בסלון קטן. למה מי הוא? רק הרגע הכרנו. עדיף לי ההמולה הסולידית של המלון שמאפשרת להביט סביב בכיף בלי להשתגע איפה לתקוע את העיניים, אני גם בעד הרחשים מסביב שמחפים על שתיקות מביכות...
מלון, זו ברירת המחדל המועדפת. לא החביבה עלי, אבל בפירוש המועדפת.
בחורים, לכם לא איכפת להידחק לכל מיני בתים?
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 16/01/2009 1:11:14
נשלח ב-16/1/2009 02:16
נועה_האחת כתב:
הרעיון הזה תמוה ומשונה בעיני, אולי שאני אלך לבית שלו? או שאפגוש אותו בפנימייה בישיבה?
בחורים, לכם לא איכפת להידחק לכל מיני בתים?
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 16/01/2009 1:11:14
א. הזכרת לי משהו בדברייך על הליכה לבית של הבחור,לא קשור ישירות, אבל בעקיפין.. (ואל תחבטו בי מיד, תחשבו על זה טיפה) יצא לי לתמוה קצת על כך שבמציאות חיינו העכשווית - הרי הבחורה רוצה בית של תורה, והיא מתכוננת לעשות הכל כדי שבעלה יוכל לשבת וללמוד לאורך ימים, [למי שאין כוונתה כך איני מדבר כרגע] אבל בימי הפגישות, די פשוט בהסתכלות ראשונה שהבחור צריך להגיע לאיזור של הבחורה, כן, אני יודע שתפקיד הגבר למצוא את הצלע, אז הוא זה שצריך לחפש, אבל מתחת לפני השטח יש פה אולי קצת מבט בעייתי, הבחורה תטען שהיא עובדת עד מאוחר אז שהוא יבוא, אבל מצד שני אם נתבונן.. הבחור לומד (ושוב אני מדבר על בחור רציני באמת) אמנם אין לו 'בוס' שיצעק עליו אם ייעדר לכמה שעות, ואם למחרת עקב זאת שהלך לישון מאוחר חצי יום 'ילך' לו גם אפ'חד לא יעיר, אבל בכל זאת גם הבחורה יודעת שמה שהוא עושה עדיף, ואם ניקח בחשבון את יומו המבולגן למחרת - למה כל כך מובן שהוא צריך להיטלטל למרחקים?
ב. לגבי ההידחקות לבתים, אני לא נהניתי מזה מעולם, סתם כך אני טיפוס של לצאת לטייל בחוץ - פארק טוב או טיילת לחוף הים, אבל להכנס לבית זר על הרגע הראשון.. איכשהו זה לא מסתדר לי, במיוחד כשזה כולל גם מפגש עם ההורים, מין מבחן תחת אש שכזה. בררררר
תכל'ס לצורך האשכול - אני מעדיף מלון עם אפשרות 'להתחפף' החוצה כמה שיותר מהר [יענו שיהיה איפה להסתובב בחוץ.] יש איזה קטע בלהפגש במבנה ולא בחוץ.
תוקן על ידי מנ_here ב- 16/01/2009 2:14:42
נשלח ב-17/1/2009 20:48
פגישות בבית יכול להיות רעיון קביל על הדעת אם מדובר בבית של הבחור.
בבית של הבחורה - לא מומלץ.
בקיצור - עדיף לובי /מלון.
נשלח ב-18/1/2009 09:28
בס"ד
אני מעדיפה לובי של בית מלון לפגישה ראשונה .
מכיון ש בלובי של מלון זה מקום נטרלי אין לחץ מצד הצד של הכלה (אם זה בביתה )
אפשר לדבר בחופשיות השיחה זורמת אפשר לדבר פתוח גם נחמד להכיר מקומות חדשים בתי מלון מעניינים
אחרי התוקפה הזאת לא יצא להכיר מקומות כאלו נחמדים
טיילות יפות בתי קפה
נחמד קצת להשתחרר ולהתרענן והחליף אווירה
במיוחד לפני פגישה !!!
נשלח ב-18/1/2009 12:55
בתור אחת נשואה עם הרבה ניסיון, עדיף להיפגש בבית בפגישה ראשונה.
האמינו לי.
נשלח ב-19/1/2009 10:25
פעם אחת עשתי את זה (נפגשתי בבית שלי פגישה ראשונה )
וזה היה בין הטעויות הכי גדולות של חיי !