בית פורומים שידוכי חרדים

פניני שבת [לך דודי לקראת כלה...]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2009 14:06 לינק ישיר 
פרשת השבוע- יתרו

בס"ד

קריסטל ומנ... טורחים כבר כמה שבועות להביא לנו פירוש לפרשת שבוע וכן לקשר אותו לשידוכים.
ואני... המנהל לא טורח.

הרגשה קצת אנכוית ובזויה אבל הנה אני מחזיר עטרה ליושנה (נגיד)

-----------------------------

פירוש מתוך "עלי שור" תמיהה שלי ותירוץ.

"ויאמר אל משה אני חותנך יתרו בא אליך ואשתך ושני בניה עימה" פירש רש"י "אם אין אתה יוצא בגיני צא בגין אשתך ואם אין אתה יוצא בגין אשתך צא בגין שני בניך".

נראה שרש"י הוצרך לפירושו זה מכיוון שהיה קשה לרש"י שלעיל ברשה כתוב "ויבא יתרו חותן משה ובניו ואשתו אל משה" א"כ למה כאן הקדים בניו לפני אשתו וכאן הקדים אשתו לפני בניו?

ובאמת בניו לפנ אשתו זה הסדר הנכון כמו בבפסוק בפרשת ויצא"ויקם יעקב וישא את בניו ואת נשיו" שעשיו הקדים נשים לבנים אך יעקב הקדים בנים לנשים שהבנים חביבים יותר על השנים אצל הצדיקים.

א"כ היה קשה לרש"י למה כאו הקדים האישה לבנים באמרו "ואשתך ושי בניה ?
לכך פירש רש"י שכל אמר לו: אם אינך יוצא בגיני שאיני חביב עליך צא בגין אשתך, ואם אין אתה רוצה לצאת בגין אשתך צא בגין בניך החביבים עליך יותר.

ע"כ.

ואני תוהה: מה הסיבה באמת שאצל הצדיקים הבנים חביבים יותר מהנשים ואצל הרשעים הנשים חביבות יותר מהבנים?

ונראה לי, שאצל הצדיקים הקשר עם האישה היה מבוסס על עבודה עצמית, עבודת מידות גדולה ורצינית.
כל מילה נשקלה וחושבה, כל התנהגות חושבה ע"פ ההתנהגות הקודמת ממנה.

הצדיק בקשר שלו עם אישתו היה עובד, טורח ומעביר על מידותיו.
הוא לא היה מקבל את אשיתו כדבר מובן מאליו, כל הקשר האוהב שהיה בניהם היה אחרי עבודה קשה ותוך כדי עבוה קשה.

מצד שני, גם כלפי בניו היה הצדיק עובד על מידותיו אבל שמה העבודה הרבה יותר קלה מכיוון שיש את קשר הדם של אב לבנו, קשר לא נבחר אלא קשר מוכרח. קשר זה גורם כמו שאנו יודעים לסליחה רבה ולהבנה כי הילד הזה הוא חלק ממך.
לעומת האישה שלמרות כל האהבה הגדולה תמיד הם יהיו שני בני אדם אחרים ללא קשר דם וללא קשר מכורח מטבע הבריאה.

לכן, אצל הצדיק שברור הוא אוהב את  אישתו כגופו עדיין העבודה שהוא טורח יום יום שעה שעה לקיים את הקשר ע"י עבודה עצמית וללא חיזוק חיצוני בכל שהיא בעלת קשר דם עימו. עדיין תהיה היא פחות חביבה עליו מאשר בנוי שעבדות המידות כלפיהם הרבה יותר מבונת וקלה לעשייה.

לעומת זאת אצל הרשעים שלא עובדים על מידותיהם וחיים את חייהם כאנוכים אפילו כלפי ילדיהם (אם הם מציקים להם, וכידוע ילדים מציקים הרבה) לא ישמחו כ"כ לראות את ילדיהם כיוון שהם מציקים ומצד שני אין בהם תועלת ורווח לרשע האנוכי, לפחות כשהילד קטן.

לעומת זאת הנשים אשר הקשר בינם לבין בעליהם הרשעים מבוסס על הנאה בלבד כשרואה הרשע את אשיתו ישר עולה לו במוח רווח ההנאה מהאישה (אלא א"כ הם רבו) ולכן יחבב אותה יותר מבניו.

עד כאן, וכך נראה לי לנכון.

מוסר השכל: באיזו קבוצה אתם רוצים להיות? רשעים או צדיקים?
חתיכת דילמה... צדיקים עובדים קשה, רשעים פחות.
השאלה מי נהנה יותר...

שבת שלום.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/02/2009 16:10:27

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2009 14:20 לינק ישיר 

יפה ומחכים. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 14:54 לינק ישיר 

אסיק, כתבת היטב. ראוי לשבח. ישר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 15:08 לינק ישיר 

רעיון מעניין !
את של החברים עדיין לא קראתי, אבל את שלך-נכנסתי מייד :).
תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2009 15:42 לינק ישיר 

פששש.. אסיק - יפה מאוד.
איפה התחבאת בשבועות האחרונים?
קריסטל - גם שלך כרגיל..
(שלי נמצא פה רק בשביל להדגיש את שלכם...)

גוט שאבעס!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2009 16:19 לינק ישיר 

בס"ד

תודה תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2009 23:01 לינק ישיר 

הפעם זה יהיה משו קצר וקל ממש לצאת לידי חובה, כי נבצר ממני לשבת על פירוש מושקע...
לצערי.

שבת שקלין.
פרשת משפטים [הפרשה של אחי.. קריאתו בתורה מתנגנת באזניי עכשיו...יא...אוף, שיחזור קצת מהישיבה..]

"ואלה המשפטים אש תשים לפניהם"-
בגמרא שאלו: מהו "אשר תשים לפניהם", היה צריך לכתב "ואלה המשפטים אשר תלמדם". ותירצו: אלו כלי הדיינים שמטרתם להרתיע את העבריינים, מקל ורצועה לעונש.
ואמר הרב אבוחצירא זצ"ל: "ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם"- ראשי תיבות "לתאוה".
היינו, כשאדם מתאווה ותאוותו מתגברת עליו, ישים לנגד עיניו תמיד את המקל והרצועה הנכונים לרשעים בגיהנום, ככתוב: "נכונו ללצים שפטים, ומהלומות לגיו כסילים", ימנע מלילך אחר תאוותו וישפר אורחותיו.

שבת שלום.
:-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2009 00:44 לינק ישיר 

איזה קצרנות...

שבת משפטים - שקלים

בספר ארבעה טורים טור חושן משפט בתחילתו כותב רבינו יעקב בן הרא"ש, שהעולם נברא בשביל שלושה דברים הלא הם 'תורה עבודה וגמילות חסדים' ומשחרב ביהמ"ק ואין לנו עבודה ניתנו לנו שלושה דברים אחרים והם 'אמת משפט ושלום' כמובא במסכת אבות.

ולכאורה שלושת דברים אלו שייכים לדיינים, ולא לכל אחד.

במסכת אבות - 'אל תהי דן יחידי, שאין דן יחידי אלא אחד' ביאר הרבי ר' בונים מפשיסחא: אל תדון אדם כאילו הוא יחיד  בעולם, שהרי ממה שתפסוק עליו תמיד יהיו נפגעים אחרים, חברים, אחים, הורים, ילדים וכו'. וראוי לדיין שיתן לב לזה, כיון שרק הקב"ה יכול לדון אדם לגופו בלי שום השפעה מזה למשפחתו.

והנה הלל הזקן בבואו להגדיר לאותו גר מהי התורה כולה על רגל אחת, תלה זאת ב'מה ששנאוי עליך אל תעשה לחברך' שבין אדם לחברו זהו היסוד לתורה כולה, לכל אדם מישראל.
ומדבריו משתמע שאף לאדם הפשוט יש תפקיד הדומה לדיינות - לדעת את השנאוי על חברו, ולא לעשות זאת, וכדי לדעת זאת אף הוא צריך לשפוט אדם לפי מה שהוא, עם הגורמים למעשיו הכלליים והפרטיים..
ואידך פירושא הוא - סומך עליכם שתבינו

(משידוכים ועד התנהגות בבית היהודי - שנאמר עליו 'אשתו כגופו' ולחשוב שאם הוא \ היא שופטים את בן הזוג, את עצמם הם שופטים..)

[כתבתי יותר, והכל נמחק לי. חבל]

שבת שלום ומבורך.
ובשורות טובות אצל כולם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2009 06:32 לינק ישיר 

בס"ד

קריסטל, אמנם קצר (כמו שאמרת) אבל יפה מאוד.
מן, תודה רבה. מיוחד.

שבת שלום (אולי בהמשך היום אוסיף גם אני...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2009 15:29 לינק ישיר 

בס"ד

"ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם"

ראשי תיבות -

ו)חייב א)דם ל)קדש ה)אשה

ה)יא מתקדשת ש)וה פ)רוטה ט)בעת י)יהיה מ)זהב

א)נשים ש)ניים ר)ואים

ת)קנו ש)בחופה י)זכרו מ)ירושלים

ל)עת פ)רק נ)תינת ה)קידושין י)היה מ)ברכים.

------------------

החידוש מתוך הספר בישורון מלך כל עניני אירוסין ונישואין על פרשת השבוע!
שבת שלום.

נכתב ע"י אח של משבק
מקור - תפוז

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/2/2009 23:44 לינק ישיר 

פרשת תרומה

בכמה מקומות אמרו חז"ל: "גדול המצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה", כמו הגמרא (ב"ק לח א) בעניין נוכרים העוסקים בתורה שמקבלים שכר כמי שאינו מצווה ועושה, וכלל זה מובא בגמרא שם (פז א) לגבי סומא וחיובו בקיום מצוות.

ולכאורה, כלל זה מוקשה, שהרי ההגיון הפשוט אומר שמה שאדם עושה מרצונו החופשי מעולה ממה שאדם עושה מתוך חובה וכפייה, ואם כך מדוע העושה בחובה שכרו גדול יותר מהעושה בהתנדבות? על כך נאמרו כמה תשובות: התוס' במסכת קידושין (לא א) מסבירים שלמצוּוה ועושה יש עדיפות מפני שהוא דואג ומצטער יותר פן יעבור על הציווי, ממי שאינו מצווה, שיש לו פת בסלו, שאם ירצה יניח. והריטב"א (קידושין לא א) הסביר, שהמצוּוה ועושה השטן מקטרגו, ושאינו מצווה אין השטן מקטרגו ולפום צערא אגרא.

שלושה שותפים היו בהקמת המשכן: הקב"ה, בצלאל וצוותו, ועם ישראל.

הקב"ה הראה למשה את תבנית המשכן ככתוב: "ככל אשר אני מראה אותך את תבנית המשכן ואת תבנית כל כליו וכן תעשו" (שמות כה ט).

בצלאל וצוותו היו עושי המשכן ככתוב: "ועשה בצלאל ואהליאב וכל איש חכם לב את כל מלאכת עבודת הקודש" (שם לו א). והשותף השלישי היה עם ישראל, שהם תרמו את חומרי המשכן ככתוב: "דבר אל בני ישראל ויקחו לי תרומה". אחד התנאים לחלקם של ישראל בהקמת המשכן היה נדבת הלב ככתוב: "מאת כל איש אשר ידבנו לבו תקחו את תרומתי" (שם כה ב).

אלא שכאן נשאלת השאלה, הרי הכלל בידינו הוא "גדול המצווה ועושה יותר ממי שאינו מצווה ועושה". ואם כך מדוע לא נצטוו ישראל בחובה לתת את חומרי המשכן כדי ששכרן יהיה גדול יותר, אלא השאירו זו לנדבת לבו של כל אחד?

הרב וינברג בספרו "שרידי אש" (ח"ב סימן מו) עוסק בשאלה: מדוע אין מברכים בפורים על משלוח מנות? ואחת מתשובותיו שם היא: שמשלוח מנות הוא להרבות שלום ואהבה ורעות.

לכן אף שבכל המצוות אנו אומרים: גדול המצווה ועושה, ומברכין עליהן "וציונו", במשלוח מנות טוב שיתן מרצונו החופשי מתוך רגש של אהבה לאחיו העברי, כי אם הוא נותן רק על פי ציווי הוא מפחית את מידת האהבה. לפי דבריו אפשר לומר שגם הקמת המשכן צריכה לבוא מתוך אהבה ונדבת הלב,

כי תכלית המשכן לא היתה לבנות בית של חומר של עצי שיטים, נחושת ועורות אילים, אלא "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" (שמות כח ח). השראת השכינה בכל אחד ואחד מישראל תוכל לשרות רק כשההשתתפות של הציבור באה מנדבת הלב.

כמו המשכן בו שוכנת השכינה כך בית יהודי הוא בית משכן קטן שבו זוג חפץ להשרות בו שכינת הקב"ה ואהבתם. באם יתנו האחד לשניה מנדבת ליבם-ויעשו הטוב גם מעל ומעבר לכתוב, ויתנו דרור לרגש ולשלום לבעבע בתוכם-הרי שהתוצאה תהא ושכנתי בתוכם. בכל אחד מהם בנפרד ובשניהם גם יחד. בכלל, בתקופה שבה אנו ממש מחוייבים להרבות בשמחה, זה בדיוק הזמן לחדש את הכוחות, להיטען מחדש ולצאת לקראת חיים "אמתיים" יותר. מהלב. מהנשמה.

שבת שלום, בשורות טובות.
מתגעגעת....
:-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/2/2009 01:11 לינק ישיר 

מה שלומכם ידידי? מה מצב הרוח?

משנכנס אדר מרבים בשמחה!
ובאחד באדר משמיעים על השקלים.

האם יש קשר בין השניים?

האלשיך מקשה מה עניין מחצית השקל, מדוע לא יתנו שקל שלם? ומתרץ שזה בא לרמז שכל אדם מישראל אינו שלם אלא אם כן יחבר עצמו עם חברו, ויחד יהוו יחידה שלימה. וזו עבודתנו כאן, להשתדל להיות יחידה שלימה.

במגילה, אומר צורר היהודים ימ"ש למלך: ישנו עם אחד מפוזר ומפורד. ומבואר בטענתו שכיון שישראל היו ל"ע מפורדים זה מזה, יהיה שייך לנצל את המצב וח"ו לפגוע בהם, אבל אם היו מאוחדים הרי אפילו דורו של אחאב שהיו עובדי ע"ז היו מנצחים במלחמות בגלל האחדות שהייתה בהם.

ואסתר בשמעה דברים אלו שלחה לצוות אל מרדכי: לך כנוס את כל היהודים.. הראו שאתם מאוחדים, וצומו עלי, לא שכל אחד יצום על עצמו להנצל, אלא כולם יתאגדו לצום על אחר, על אסתר המלכה. שבזה מוכיחים שהם כאיש אחד ממש.

בגמרא נכתב: השרוי בלא אשה שרוי בלא שמחה.

ונבוא חשבון - מהי עבודת הנישואים? הוי אומר להפוך שני חצאים לאחד שלם. אחדות!
ועל כך נאמר השרוי עם האשה, דהיינו שהוא 'מושרה' וכבוש יחד איתה, כמו ירקות שסופגים זה מטעמו של זה - שרוי בשמחה.. כי האחדות מביאה לשמחה.

שנזכה להיות בשמחה אמיתית תמיד

שבת שלום ומבורך. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/2/2009 01:19 לינק ישיר 

תודה רבה למנ וקריסטל!!!
מנ, אהבתי את ההקשר לפורים, פ.שבוע ושידוכים!!
שב"ש!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/2/2009 10:20 לינק ישיר 

בס"ד

תודה לשניכם. שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/2/2009 14:34 לינק ישיר 

לבקשתו של ידידנו גוד אסיק אכתוב מעט.

פרשת תרומה:

פרשתנו עוסקת בבניין המשכן. כבר רבות דובר ונתכב אודות דמיונות של בניין המשכן לבניינו של הבית היהודי. התורה מאריכה מאוד מאוד בפרשיות המשכן, דבר שלכאורה אינו מובן, הרי המשכן היה זמני, רק בתקופת דור המדבר, ומה ראתה התורה להאריך ולהקדיש לעניין כעשרה אחוזים מכל התורה? אלא מוכרח שבכל מילה ומילה תלויים תילי תילים של הלכות ועניינים גלויים ונסתרים.

והנה כתוב בפרשה: "ויקחו לי תרומה" "ועשו לי מקדש", ואמרו חז"ל "לי – לשמי" כלומר שצריך להיות המקדש עשוי כולו לשם ה', בלי שום פניה עצמית וכוונה אחרת.

וכמובן שהדברים עמוקים מאוד, ואפשר לדרשם בכמה פנים. ובכל אופן לענייננו, אדם שהולך להקים את ביתו, צריך לתת את הדעת לכך שלא יהיה המעשה הזה מעשה מתוך תועלת אישית, שלא יחפש את טובתו האישית ואת הנאתו, אלא ידע ויפעל באופן שכל מעשהו לשם שמים.

רק באופן הזה שאדם מכוון את כל פעולותיו "לשם ה'" הבית יכול להתנהל באופן הנכון ותשרור שם אהבה ואחווה שלום ורעות.

בשביל להמחיש את הדברים נצייר מקרה. מגיע אחד מבני הזוג הביתה כועס. ואת זעמו הוא מוציא עלינו -  בן זוגו. אם נסתכל מצד התועלת האישית שלנו, אזי כרגע היא נפגמה, כי מי אוהב שכועסים עליו (בצדק או שלא בצדק), ואנחנו עלולים מצידנו לענות וללבות את אש המחלוקת, ואחריתו מי ישורנו.

אך אם נדע שהכל מאיתו יתברך, וכרגע אנחנו בנסיון, והמקרה הזה הוא חלק מעבודת ה' שלנו, וכל מעשנו צריכים להיות לשם ה', אז נרכין ראש וניתן לגל העכור והזמני לעבור, ולמחרת גם אנחנו גם בן זוגנו נראה שהכל היה הבל, ויחזרו השלווה והשלום.

בברכה שכל אחד יבנה את בניינו "לי – לשמי" – לשם ה'.
שבת שלום

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פניני שבת [לך דודי לקראת כלה...]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.