|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:31 |
|
| |
לדעתי עדיף להוציא רישיון עוד לפני שמתארסים, אבל בטח שלא מתחת לגיל 18.
אחרי האירוסין והחתונה למי יש זמן לשבת ללמוד תיאוריה וללכת לשיעורים? יש סידורים לעשות, בית לנהל וכו.
בכל מקרה, לדעתי בחורה שעושה רישיון עוד לפני שהיא מתארסת, עדיף שתנהג כמה שפחות, שתשתמש בזה רק לדברים שבאת אין ברירה אחרת, ולא בשביל לצאת עם חברות וכד', כי זה לא 'נראה טוב' בחורה חרדית נוהגת.
אחרי שהיא תתחתן, היא כבר יותר חופשיה לנהוג מתי שהיא רוצה, כי יש הבדל גדול בין בחורה לבין אישה נשואה שנוהגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:42 |
|
| |
ליזי
בקיצור, את עושה מעכבר הר.
בקצב זה, עוד מעט יוציאו קונטרס "הלכות נהיגה לנשים" ובו יופיעו בפרוטרוט ההלכות .
זה ייראה בערך ככה:
"מאימתי מותרת האשה לנהוג משעה שהבחורים נכנסים לאכול בתרומתן, עד עמוד השחר. דברי רבן רבן גמליאל.
וחכמים אומרים, עד חצות.
ומעשה שהייתה בתו בבית המשתה בבני ברק עםרכב, התקשרה אליו, ושאלה אותו אם היא צריכה לחזור עד חצות.
אמר לה, זה בסדר גמור שתחזרי עד עלות השחר.
ולמה אמרו חכמים עד חצות<? כדי להרחיק את האשה מן העבירה."
בקיצור - רשיון זה עניין של צורך ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:44 |
|
| |
חחח ליטאי, ממש מצחיק... נכון שרשיון זה עניין של צורך, אבל מה לעשות שבחורה רווקה שנוהגת, זה לא נראה טוב בעיניי הציבור החרדי????????
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:50 |
|
| |
את לא באמת חושבת שתצליחי לשנות את הסטיגמה. נכון?
אז ברור שאין בזה דבר רע, אבל הסטגימה נשארת קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:52 |
|
| |
אממ... בחורה רווקה שמשתןללץ עם הרכב באמצע הלילה עם חברות וכו'- יש בזה דבר רע. סתם לנהוג לעבודה, סידורים וכד', אין בזה כל רע.. אפילו רצוי... אבל נכון, הסטיגמה קיימת ואין מה לעשות... אנחנו חיים בתוך חברה על כל מעלותיה, וחסרונותיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:59 |
|
| |
את מסכמת את דברי?
נחמד לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 13:00 |
|
| |
באמת נחמד לך... אני רק מחזקת את דבריך...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 13:04 |
|
| |
חן חן...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 13:48 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  |
בקיצור - רשיון זה עניין של צורך ותו לא. |
|
קצר ולענין.
מהסיבה הזו אני עדיין מחכה. כרגע לא זקוקה לזה ממש ולכןלא מחפשת סיבות לעורר עלי תמיהתם של כל מיני.
בעז"ה, כאתארס, אנשא, ואזדקק- אעשה.
אם זה יהיה לי חשוב - אמצא את הזמן. את הכסף יכולה כבר עכשיו לשים בצד בשביל זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 15:30 |
|
| |
| נועה_האחת כתב: |  | פליז, אולי את תצליחי להסביר לי אחת ולתמיד מה הבעיה בזה?
|
|
נועה אני לא בא להביע עמדה לגבי מותר אסור או ראוי, אבל סתם בשביל לעלות קצת סיטואציות מהכביש שאולי יגרמו לך בכל זאת לחשוב פעמיים אולי הבועה לא עשויה רק ממים.
תתארי לעצמך שאת יוצאת לעבודה ברכב הכל בסדר המוזיקה דולקת בקצב מרגיע, המזגן מקרר את החום, ומחמם את הקור, אבל פתאום דמם המנוע, נגמר הדלק, בעיה בהעברת דלק למנוע, בעיה במצבר וכו' (ודברים שבכל יום הם) את יוצאת החוצה ומתחילה לדחוף את הרכב לשול תוך כדי נסיונות נואשים לקרוא לעוברים ושבים שיבואו לעזרתך. (מסתבר שתקראי לבות הסמינר הקדושות) תתארי שוב. את יוצאת לטיול חונה בצד הדרך, ובטעות לגמרי השארת את האורות דלוקים, חזרת מהבילוי נגמר המצבר, אני מנסה לתאר אותך עומדת ומנפנפת בכבלים של המצבר. וכן על זה הדרך עוד הרבה אפיזודות שיכולות לגרום לך לערער פעמיים על החלטתך שאין הבנה לבעיית הצניעות בנהיגה.
אין בדברי הבעת עמדה לגבי החוסר צניעות במקרים הנ"ל, רק שיש בבוודאי אנשים שזכותם לחשוב שיש בזה משום חוסר צניעות, ובהחלט יש מקום להבין את רגישותם.
תוקן על ידי סנסאי ב- 21/01/2009 15:28:55
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 15:56 |
|
| |
יישר כוח, סנסאי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:07 |
|
| |
ליזי19,
נראה לי שסגנון הבחורים שלגביהם העלית את השאלה הוא לא בדיוק הסגנון של הבחורים שמסתובבים פה באשכול.......
דווקא אני מבינה מאד את השאלה! בציבור שלנו בחורה שנוהגת ,זה לא נחשב איייי.... וזו בדיוק הסיבה שאני אעשה בעז"ה רישיון רק אחרי החתונה.
עכשיו אתם מבינים כמה קשה להיות רווקה...?! ;-)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:14 |
|
| |
סנסאי,
ובחורה שעומדת בתחנה ל402 (בחורה כשרה. נוסעת רק במהדרין) ב1 בלילה אחרי חתונה ופספסה את האוטובוס האחרון שהיה עמוס ולא עצר לה.
נראה יותר טוב?
קיצר הסיבות שהעלית , ממש אבל ממש לא רלוונטיות ולא קשורות לנושא של צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:27 |
|
| |
כן ליטאי. זה עדיף. ובד"כ בכאלו מצבים היא לא לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:28 |
|
| |
ליטאי אני לא חושב שיש מה לדון מה נראה יותר טוב. רק מובן מאד שיש אנשים שחושבים שתי צעדים קדימה יותר ממך. ולא מריח להם טוב שהבת שלהם או האשה שלהם תצטרך להחליף גלגל באמצע הרחוב. או לדחוף את הרכב, וכו'.
וסתם אגב סגנון התשובה שלך בוטה ומתלהם, קבעת שבחורה כשרה נוסעת רק במהדרין בתור לגלוג שאפי' אם הוא צודק איננו קשור לנידון.
אין לי בעיה עם זה שנשים נוהגות, זה סטנדרטי לגמרי בעיני, נצרך נדרש וכל מה שתרצה, (חוץ מהכרחי) רק שיש מקום להבין את הצד השני של המתרס שטוען לחוסר צניעות, לכל אחד יש סף רגישות משלו, ויש בהחלט מקום להבין אותם. הרצון להתיר ולבגוד במוסכמות, לא בהכרח שהוא איננו משאיר מקום הגיוני למסגרת.
|
|
|
|
|