|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:33 |
|
| |
הבעיה ברשיון לאשה היא לא כמו שאמרו-חוסר צניעות שלא יסתכלו על האשה, אחרת איך מתירים ללכת ברחוב? שם אין עיניים?
אלא הבעיה היא משום לא ילבש, זה עדיין לא נפוץ כ"כ אצל נשים כדי שיתירו לאשה לנהוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:36 |
|
| |
סנסאי,
יש אנשים שחושבים 2 צעדים קדימה.
ויש אנשים שכדי להצדיק את הצמצום שלהם, מתיימרים להיות מהאנשים האלה.
בוא נחשוב בהגיון מבחינה סטטסיטית, ויגיבו לי בנות הפורום אם אני צודק.
כמה פעמים ייצא לבחורה להתקל בגברים/ בחורים למיניהם באוטובוסים למיניהם?
כמה פעמים ייצא לבחורה להחליף גלגל, או לדחוף את האוטו? אף פעם. תמיד יהיה מישהו שיעזור לה.
אני יכול להעיד על עצמי שמיום עומדי על רשיוני, לא דחפתי את האוטו ולו פעם אחת, וגם לא החלפתי גלגל. אולם בגברים מוזרים למיניהם בתחבורה ציבורית, ראיתי תופעות כאלה, בתור צופה מהצד.
אבל בוא נניח לדעתי, ונשאל את דעת בנות הפורום.
לאלה שנוסעות בתחבורה ציבורית, כמה פעמים נתקלתם בגברים/בחורים (שניסו לדבר וכו')?
לאלה שנוהגות, כמה פעמים יצא לכן לדחוף את הרכב, או להחליף גלגל?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:51 |
|
| |
ליטאי, סטטיסטיקה וצניעות הם שני דברים שאינם חופפים זה לזה, שטח ההפקר קיים בכל מקום השאלה האם אפשר לקחת בעלות ואחריות על דבר שאנחנו אחראים מראש על דברים שעלולים לגבול בחוסר צניעות, מאשר ליסוע באוטבוס ושמישהו אחר יוזם חוסר צניעות. שאין מה לתבוע מאנשים על חוסר הצניאות של הזולת. דבר שני עפ"י רוב כל סיפורי האוטבוסים, אין להם לגיטמציה לכלום אלא אם נתרצו שני הצדדים, ובנות אלו לא היו מעלים שאלה לגבי חוסר צניעות... אני מרגיש קצת לא נעים וצבוע לייצג את הצד השלילי, בעוד שאת ארוסתי עודדתי במקצת לעניין. אך עדיין סה"כ באתי להבהיר את הצד השני של המטבע, שאפשר להבין גם אנשים שחושבים אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:52 |
|
| |
וראל,
יש עיניים ברחוב, אבל היא הרבה פחות בולטת בהליכה, או באוטובוס (בתנאי שלא צווחת...) מאשר כשיראו אותה מול ההגה!!!
ליטאי,
אני נוסעת קבועה של אגד,4 פעמיים ביום (לפחות!) באוטובוס הן באזור חרדי והן באזור חילוני (2 קווים שונים), ו א ף פעם לא ניסו לדבר איתי. זה תלוי בהופעה של הבת. עד כמה היא מקרינה מכובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 17:27 |
|
| |
אורן אם זה אכן כמו שאת אומרת-חוסר צניעות, אז איך נשות רבנים בארה"ב למשל כן נוהגות? את יכולה להגיד עליהן שהן לא בסדר??
אלא מה ששם זה דבר מקובל ולכן אין את העניין של "לא ילבש" אבל כאן הרבנים עוד לא ראו לנכון להתיר כי זה עדיין לא מספיק נפוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 17:39 |
|
| |
כי ארה"ב זה שיא המודרניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 17:51 |
|
| |
זה בדיוק העניין.. ולכן יש מצב שעוד שלושה-ארבעה שנים זה יהיה מותר הלכתית (גם לפי הרב אלישיב) לכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 18:00 |
|
| |
ממעש לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 18:37 |
|
| |
איפה מצאתם שאסור לאישה לנהוג? אצל הליטאים מותר וחצי.
הבעיה עם נהיגה של בחורה היא עוד טמטום לשרשרת ותו לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 19:31 |
|
| |
לא עברתי על כל התגובות אבל רשיון זה דבר מאוד נח ושימושי לבנים ובנות כאחד. בלי שום קשר לשידוכים ופגישות יש חיים גם מעבר וזה מאוד מאוד מקל וגם צניעותי עדיף לנסוע ממקום למקום ברכב ולא אוטובוסים, מוניות וטרמפים.
ואם בשידוכים עסקינן אז הינה דוגמא שהיתה לי לא מזמן. הייתי צריכה להפגש עם בחור מהמרכז ואני גרה בצפון.. בהתחלה דובר שהוא ישתדל להגיע כמה שיותר צפונה בסוף לא יסתדר ואני הגעתי אליו למרכז איך אתם חושבים שהייתי צריכה לחזור בלילה לצפון אם לא היה לי רכב?! (ועוד באותו ערב היו ברוך ה' גשמי ברכה בשפע)
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 19:46 |
|
| |
אורן אם זה היה נאסר מחוסר צניעות, אז זה היה אסור בכל מקום בכל מצב. אבל זאת לא הסיבה לכן יש מקומות ומצבים שזה בסדר , וזה יכול להמשיך להתפתח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 21:21 |
|
| |
אמת.
ישנה בעיה גם בהימצאות ברחוב, אך יש ירידת הדורות. ולהגיע לנהיגה זה עוד רחוק.
עד לפני 30 שנה ומעלה, ההימצאות וההסתובבות ברחוב כמעט לא היתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 22:10 |
|
| |
אורן, אני מבקש עדיין תשובה - מאיפה שמעת את דעת הרב אלישיב שהבאת לעיל? אני מכיר רבנים חשובים (חרדים כמובן) שנשותיהם נוהגות - ואפילו מסיעות את בעליהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 22:16 |
|
| |
שמעתי את זה מכלי שלישי (נראה לי). רוצה, אני אברר מחר, אם יש לזה מקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 22:20 |
|
| |
אשמח מאד לשמוע, תודה.
|
|
|
|