|
|
| נשלח ב-23/1/2009 01:50 |
|
| |
"תורה זה דבר כ"כ יפה. הלכה זה דבר כ"כ חכם. רבנים זה דבר כ"כ חשוב.
עשינו סלט והרסנו הרבה דברים טובים.
ממש כואב.
"
מה בין שמיטה להר סיני???...
אין קשר בין התורה וההלכה ל"מה יגידו" הידוע....
זה שילוב של מוסכמות ישנות ואצל הציבור החרדי עובר הרבה זמן עד שמעבירים הילוך... בגלל זה הם על אוטומט....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 03:23 |
|
| |
וואו...
לא הייתי פה שבועיים וכ"כ הרבה קרה...
בכל מיקרה-בתור בחורה חסידית אני חייבת להסכים אם הניקית **** (סליחה ששכחתי את שמך) שכתבה בענין "לא תלבש"-אני רק אשנה ואומר שזה פשוט לא מקובל בארץ (ישראל) שאישה נוהגת-בלי שום קשר למה שקורה כשהיא עולה לתחבורה ציבורית.
בחו"ל למשל זה כן מקובל-אבל, כששאלנו את האדמו"ר אם אני יכולה להוציא רשיון בשביל ליסוע לעבודה כמו בנ"א (ולא בשני אוטובוסים...אין כמו אגד ודן-ומי שיש לו טענות מוזמן לבוא לארה"ב ולהתרשם מההתנהלות ה-מ-פ-ג-ר-ת של התחבורה הציבורית כאן) א קיצער-התשובה היתה שלילית, מאחר ואני בחורה-וזה יכול להפריע לשידוכים!!!
על שני דברים אי אפשר להתווכח קריסטלי-ואת תהיי חייבת להסכים איתי:
האחד, מאמר חז"ל טוב שם טוב משמן טוב"
והשני, דעת הגדולים בענין-אני לא מאמינה שיש רב אחד מכל הרבנים שמטיפים לאישה ללבוש מטפחת שיתיר לב-ח-ו-ר-ה להוציא רשיון נהיגה!!!
ליזי-אני חושבת שהיה ראוי שתפני את שאלתך לרב מוסמך שמא יש בהסתרת הדברים משום הונאה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:33 |
|
| |
| Keren_Ohr כתב: |  |
בכל מיקרה-בתור בחורה חסידית אני חייבת להסכים אם הניקית **** (סליחה ששכחתי את שמך) שכתבה בענין "לא תלבש"-אני רק אשנה ואומר שזה פשוט לא מקובל בארץ (ישראל) שאישה נוהגת-בלי שום קשר למה שקורה כשהיא עולה לתחבורה ציבורית.
בחו"ל למשל זה כן מקובל-אבל, כששאלנו את האדמו"ר אם אני יכולה להוציא רשיון בשביל ליסוע לעבודה כמו בנ"א (ולא בשני אוטובוסים...אין כמו אגד ודן-ומי שיש לו טענות מוזמן לבוא לארה"ב ולהתרשם מההתנהלות ה-מ-פ-ג-ר-ת של התחבורה הציבורית כאן) א קיצער-התשובה היתה שלילית, מאחר ואני בחורה-וזה יכול להפריע לשידוכים!!!
על שני דברים אי אפשר להתווכח קריסטלי-ואת תהיי חייבת להסכים איתי:
האחד, מאמר חז"ל טוב שם טוב משמן טוב"
והשני, דעת הגדולים בענין-אני לא מאמינה שיש רב אחד מכל הרבנים שמטיפים לאישה ללבוש מטפחת שיתיר לב-ח-ו-ר-ה להוציא רשיון נהיגה!!!
|
|
האמת שבשביל שם טוב צריך לשלם מחיר. בכל מקרה כדאי ללמוד מנסיון של אחרים, לדוגמה:
עיראק: רוצה רישיון? נהגי בלי איפור, ורק בעיר
ארגון איסלאמי בעיראק, הפועל בשיתוף עם אל-קאעידה, מציע לאפשר לנשים לקבל רשיון נהיגה, אך תחת התנאים הבאים: גילה מעל 30, תנהג בלבוש צנוע ובשעות המותרות לה, וגם - תשלם מקדמה על תיקונים עתידיים
רועי נחמיאס
אם את אישה עיראקית המתכוונת להוציא רישיון נהיגה בארצך, כדאי שתתעמקי במיוחד בקטע בידיעה הזו: בשנים האחרונות, עם התגברות ארגוני האיסלאם הרדיקלי, ניתן לראות יותר ויותר מקרים בהם מנסים אותם ארגונים לשלב את העקרונות ההלכתיים יחד עם מוטיבים מה"קידמה". כך למשל, הארגון "מדינת עיראק האסלאמית", שמורכב מכמה ארגוני ג'יהאד סוניים ופועל בשיתוף עם אל-קאעידה, ניסח המלצה למתן רישיונות לנשים, במסגרת סייגים מסוימים כמובן.
במסמך שהפיץ מכון "ממר"י" לחקר כלי התקשורת במזרח התיכון מתברר שהארגון מנסה להציג את עצמו כאילו כבר הוקמה מדינה ריבונית בעיראק מטעמו, ואת ההמלצה למתן רישיונות הוא ניסח כמין מסמך מאת מועצת השורא (ההלכה) אל "ראשות לשכת ראש הממשלה" (של מדינת עיראק האיסלאמית). הכללים המוצעים לקבלת רשיון נהיגה לנשים הן:
- גיל הנהגת לא יהיה פחות מ-30.
- נחוצה הסכמה של האפוטרופוס שלה לכך שהיא תנהג.
- על הנהגת להשיג רישיון מהמרכז ללימוד נהיגה לנשים.
- הנהגת תהיה לבושה בצניעות ולא תשתמש בשום תכשיט או איפור.
- מותר לנהגת לנסוע בתוך העיר בלבד, ולא בכפרים או בפרברים.
- שעות הנהיגה המותרות הם: בימים שבת עד רביעי - מ-7:00 ועד 20:00, ובימים חמישי ושישי מ-12:00 ועד 20:00.
- עליה לשאת עמה טלפון נייד, ובמקרים של חריגות, בעיות או תקלות להתקשר למרכז התנועה לנשים.
- במעמד קבלת הרישיון, ישולם סכום כספי שנקבע מראש, בין השאר עבור תיקון הרכב.
על פי ההמלצות של "מדינת עיראק האיסלאמית", יש להקים מחלקת תנועה לנשים ולהציב בתוך העיר מרכזי תנועה לנשים, שעליהם יפקחו גורמים דתיים בכירים. במקרה שנציג מחלקת התנועה הכללית ייאלץ לעכב נהגת, עליו להזעיק את מחלקת התנועה לנשים כדי שתרשום לנהגת קנס ואל לו לדבר עמה כלל.
אגב, גם כללי הענישה של מי שיפר את ההוראות הללו ברורים מאד: "מי שידבר עם הנהגת יקבל עונש של לא פחות מחודש ימי מאסר וקנס כספי; מי שיוכח לגביו כי ניסה להתגרות, לרדוף או להקניט נהגת, יקבל עונש של לא פחות משמונה חודשי מאסר וקנס כספי.
"אשר לנהגת, אם יוכח שהנהגת ביצעה דבר מה שיש בו משום הפרת המוסר והחוק בפעם הראשונה, היא תיענש כדלהלן: רישיונה יישלל ממנה לתקופה של לא פחות משישה חודשים, יוטל עליה קנס כספי של 500 עד 1,000 ריאל, והיא תתחייב בפני ראשות מחלקת תנועת הנשים לא לעשות זאת שוב. כמו כן, תימסר הודעה רשמית לאפוטרופוס שלה".
כאמור, הארגון מנסה לשוות לעצמו מראה של מוסד ממלכתי לכל דבר ועניין. כך, למשל, הודעותיו הרשמיות מתפרסמות באמצעות "מיניסטריון" ההסברה שלה. לדוגמא, ב-13 לפברואר השנה מחה מיניסטריון זה על כך שבדיווחים בנוגע לקבלת אחריות על פעולות צבאיות ייחסו כמה מערוצי הלוויין את נטילת האחריות לאל-קאעידה בעיראק ולא ל"למדינת עיראק האיסלאמית".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3385106,00.html
נ.ב. גם בערב הסעודית נאסר על נשים לנהוג מטעמי צניעות. באירן בכל אופן מותר:
אירן מציגה: מכונית לנשים בלבד
יום שלישי, 7 באוקטובר 2008, 12:03 מאת: עידן דורנר, מערכת וואלה! חדשות
המכונית השוביניסטית תכלול חיישנים המסייעים בחניה, מערכת ניווט וג'ק שייקל להחליף גלגל. היצרן מסביר: "נשים נוסעות בעיקר לשופינג"
יצרנית הרכב הגדולה באירן החליטה לקחת את צנעת האישה צעד אחד קדימה ולייצר מכונית מיוחדות לנשים. המכונית תכלול תיבת הילוכים אוטומטית, חיישנים אלקטרוניים המסייעים בחניה, מערכת ניווט וג'ק שיקל עליהן להחליף גלגל. במכונית יותקנו גם מערכות שיתריעו על כך שיש תקר בגלגל ומסך טלוויזיה לילדים. היא תיצבע ב"צבעים נשיים" ותכלול עיצובים נשיים בתוכה.
חברת "קוהדרו", היצרנית, מסובסדת ע"י הממשלה. מהחברה נמסר כי המודל הראשון יוצע למכירה ביוני, ביום האישה האירני. מנהל החברה אמר כי ההחלטה התקבלה על רקע העלייה החדה במספר הנהגות במדינה וכי ייצור המכונית מבוסס על מחקר שבדק את צרכיהן והעדפותיהן של הנהגות. לדבריו "העדפותיהן של נשים שונות מאלו של גברים. לדוגמה, אישה הולכת לשופינג ולוקחת את הילדים לבית הספר. לכן למכונית הזאת יהיו מאפיינים שונים מהרגיל. היא תהיה יותר יפה ובצבעים נשיים יותר, למשל אדום".
הרעיון לייצר מוצרים שונים לשני המינים זוכה לתמיכה של הממשל האירני. בשנה שעברה הממשלה העבירה הצעה לייצר אופניים לנשים, כך שיסתירו את רגליהן ואת פלג גופן העליון. רכיבה של נשים על אופניים אינה נתפסת בעין יפה ברפובליקה האיסלמית, בה אסור לנשים לנהוג באופנועים.
בערים הגדולות ישנן מוניות לנשים בלבד, הנהוגות בידי נשים. ישנה הפרדה בין המינים גם באוטובוסים וברכבת התחתית. בשנה שעברה הודיע החברה כי היא מתכננת לייצר מכונית איסלמית, עם מערכת ניווט שתאתר את מכה מכל מקום, בשיתוף עם חברה מטורקיה וממלזיה.
תוקן על ידי שרפ ב- 23/01/2009 12:30:05
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:16 |
|
| |
אף על פי שנראה לי שכבר גיליתי את דעתי, לא אחסוך זאת גם הפעם.
אינני מבין כ"כ על מה הדיון. חכמי ישראל אסרו את הרשיון נהיגה לבנים ובנות בשווה. לבחורי ישיבות כמו לבנות סמינרים אסור להוציא רשיון נהיגה. האיסור הוא לא בהכרח מטעמים של "צניעות בהחלפת גלגל" וכדו'., ואין כאן מקום להאריך.
במידה ואכן יש צורך אמיתי ברשיון נהיגה לבן או לבת לא נשואים, אין שום רב שימנע את זה, ובלבד שאכן זה יהיה צורך אמיתי.
בנשואים המצב עשוי קל יותר, אך שוב תלוי בצרכים ההכרחיים של המשפחה. לכך ב"ה זכינו לרבנים ומורי דרך שאפשר להתייעץ איתם, הם חופשיים מנגיעות ויוכלו לתת עצה אמיתית (שרפ, אני לא יודע מה איתך, אבל ב"ה אני זכיתי להכיר כמה וכמה כאלה!).
כך שהדיון עקר, וכל כולו מסתיים בצורך האינדבדואלי של כל יחיד וכל משפחה.
שהקב"ה ינחה אותנו בעצה טובה ובדרך אמת.
שבת שלום.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 23/01/2009 13:14:57
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:54 |
|
| |
כן, משגיח. אתה ודאי מזדהה עם הרב ההוא, שאמר שמי שנוהג אינו בן תורה וכל זה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:54 |
|
| |
אני דווקא מאד מרוצה מהאיסור. מבחינתי שיאסרו גם על הנשואים.
פחות נהגים על הכביש זה יותר מקום לאחרים.
רק רציתי להודיע שאין צורך להמציא את האיסורים מחדש, ניתן ללמוד מנסיונם של אחרים (איזהו חכם הלומד מכל אדם).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 14:07 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | | כן, משגיח. אתה ודאי מזדהה עם הרב ההוא, שאמר שמי שנוהג אינו בן תורה וכל זה |
|
הרב פנקוס כתב לא פעם שבן תורה ימנע מלהחזיק רכב. עוד הוא כתב שהוא מצטער על זה שהוא מחזיק רכב, ואילולא הכריחו אותו גדולי הדור לא היה עושה זאת. אהה כן...רח"ל, רכב גם הרג אותו... (מי יתן לנו תמורתו?! אדם מדהים!!)
נתקלתי בר"ם בישיבה אחת (יחסית צעיר) שהיה לו רשיון מצעירותו, והוא שאל על כך, והורו לו להמשיך להחזיק ברשיון (אין לו רכב, אך הוא נוהג מידיי פעם).
דורנו לא אלמן ב"ה, יש את מי לשאול. ההוראה הכללית היא לאסור, אבל יש לא אחד ולא שנים יוצאי דופן...!
אנחנו לא צריכים להשאיר את ההחלטה בידינו, מותר ורצוי להתייעץ קצת, לא?
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 15:58 |
|
| |
לא.
במקרים מסוימים באמת: לא.
אני לא אתייעץ אם לאכול או לנשום וכאלה. וגם לא אם לנהוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 16:28 |
|
| |
לפעמים צריך לדעת את מי לשאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 19:41 |
|
| |
חדש שב"ט טוב.
שבט = שנשמע בשורות טובות:-)
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 24/01/2009 19:44:07
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 19:44 |
|
| |
קריסטל,
כתבת דברים מוטעים ועל בסיס לא נכון.
תורה היא דבר אחד, ואיך שהציבור חי זה עניין אחר.
יום אחד אם יהיה לך זמן פנוי, תעייני קצת בתלמוד, אגדות, ומדרשים. ותראי שכל הדורות היה מושג של ללמוד תורה מתוך דחק.
רבי חנינא בן דוסא חי במערה וניזון מקב חרובים מערב שבת לערב שבת.
אשתו של רבי עקיבא לא ראתה אותו המון שנים, וחיה בעוני מנוול, כי הוא למד תורה.
ועוד ועוד דוגמאות וסיפורים, שלא כאן המקום להרחיב בהם.
בקיצור, לא עשו סלט, ולא עשו בשר מוקפץ על האש.
אלה הדברים, ואומנם כתוב "וחי בהם" ולא שימות בהם, אבל מצד שני כתוב "אדם כי ימות באוהל", ודורשים חז"ל "אין אדם אדם חי בדברי תורה עד שימית עצמו אליהם".
לסיכום: אני לא יודע מה מלמדים בסמינרים שלכן ומה לא מלמדים, אבל לא צריך להיות הרבנית קנייבסקי כדי לראות קצת במקורות קצת על לימוד תורה, ולהבין שזה לא אמור להיות כיף.
וזה כן להגרר עם ילדים צורחים באוטובוס, ולהתלבט כל בוקר במכולת בין אשל וגילה כי יש הפרש של 10 אגורות.
וההשקפה המגניבה של ללמוד תורה בכיף ולחיות חיים יפים ולצאת בערב למסעדה עם הבעל שחוזר מהכויילל זה תאוריה יפה שתקפה לאנשים מסויימים במצב כלכלי מסויים. אבל זה לא ההשקפה הכללית של תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 19:45 |
|
| |
משגיח, אני חושבת שהכורסא של הפסיכולוג קוראת לך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 19:50 |
|
| |
ליטאי ידידי כתבת טוב. אמנם יש מקום להרחיב, אך ככלל כתבת היטב.
שיהיה שבוע טוב, זזתי ממקום זה.
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 20:02 |
|
| |
משגיח,
אני מאמין שבמקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך , וכל המוסיף גורע.
וככלות אנשים שמאריכים בלהביא ראיות לרעיונות פשוטים, מראים שאין הם מאמינים באמת בדבריהם.
שבוע טוב גם לך משגיח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 21:09 |
|
| |
ליטאי כל הכבוד.
אולם עם כל הכבוד, פרט לסוגיות הנדושות של הצפיפות בכבישים, זיהום האטמוספירה והחשש שהבנות תסענה למקומות לא טובים או תעשנה חרקות בכביש, מה הקשר שבחורה שיש להוריה כסף (או לה מעבודות) תלמד נהיגה.
אם היא ובעלה יחזיקו רכב או ילמדו תורה מתוך הדחק (או שיהא לה רכב ליסינג מהעבודה) זו כבר סוגיה אחרת.
נ.ב. בסוף ר"ע קנה לאשתו ירושלים של זהב, כי אח"כ היה לו כסף.
|
|
|
|
|