בכיר הרבנים של הציונות הדתית בגילוי דעת פומבי: "אני סומך על כצל'ה שיידע לקדש שם שמיים ברבים כמו שעשה עד היום וייצג את הציבור הדתי בכנסת בדרך הנכונה"
*--
רועי שרון | 20/1/2009 14:39 *--upper kit*
*-- >Article, Credits, Toolbar **-- Article, Credits, Toolbar *
******* src="/online/nrg/include/js/wmv_player_small.js" type="text/"> ******* src="/online/nrg/include/js/slider.js" type="text/"> *--global_section_pic* *******> *--art_global_gallery_picture*פרסום ראשון: הראשון לציון הרב מרדכי אליהו מביע תמיכה פומבית ראשונה באיחוד הלאומי. במכתב שעליו חתום הרב אליהו, נכתב "ברצוני לברך את ר' יעקב כץ (כצל'ה) שיעלה מעלה מעלה ויצליח בכל דרכיו, במיוחד בכל מה שעושה להפצת התורה לקירוב עם ישראל ויישוב ארץ ישראל".
הרב הראשי לשעבר, מרדכי אליהו.צילום: פלאש 90
הרב מרדכי אליהו נחשב לבכיר הרבנים של הציונות הדתית, ושימוש רב ייעשה בגילוי דעת זה במערכת הבחירות הקרובה. עד כה, עסוקות שתי המפלגות – הבית היהודי והאיחוד הלאומי – במערכה על קולותיהם של אנשי המחנה הדתי-לאומי, ומטיחות השמצות הדדיות. גם בחצרו של הרב מרדכי אליהו עצמו, הדעות חלוקות. בנו, הרב שמואל אליהו הביע כבר תמיכה פומבית באיחוד הלאומי, אולם הרב שמואל זעפרני, מזכירו האישי במשך שנים של הרב אליהו, תומך בבית היהודי וחתם לאחרונה במודעת רבנים למען המפלגה.
בהמשך המכתב מציין הרב את תרומתו של יו"ר האיחוד הלאומי וכותב "מאז שנפצע קשה במלחמת יום הכיפורים ועד היום הוא נשמע לתלמידי חכמים, הולך ומצליח בדרכיו. גם בהקמת עשרות יישובים וגם
בהקמת ובחיזוק עשרות ישיבות וגרעינים תורניים. גם בהקמת רדיו וכלי תקשורת שמשמיעים ברמה את דבר ה' למאות אלפי ישראל מכלל הציבור בישראל".
עוד מוסיף הרב בנוגע לכהונתו האפשרית של המועמד בכנסת הקרובה ומצהיר "אני סומך על כצל'ה שיידע לקדש שם שמיים ברבים כמו שעשה עד היום וייצג את הציבור הדתי בכנסת בדרך הנכונה".
*--
תוקן על ידי ac22 ב- 22/01/2009 14:21:16
נשלח ב-20/1/2009 22:51
מה אני יגיד כה...
נשלח ב-20/1/2009 22:53
מישהו כתב פה השבוע שהוא לא, רק הם נדבקים אליו, אז...
נשלח ב-21/1/2009 02:51
הוא ממש לא מזרחיסט אפילו ביום העצמאות הוא לא אומר הלל ולכן לא נמצא בבית כנסת שלו קבוע ביום העצמאות בשחרית לגוף הדבר שהרב מרדכי אליהו שליט"א אמר להצביע איחוד לאומי זה לא בגלל שהוא מזרחיסט אלא בגלל שזוהי המפלגה היחידה שמבטיחה לשמור על ארץ ישראל בכל מחיר ולא כמו ש"ס שמוכנים לוותר ולא כמו אגודת ישראל שבשביל נזיד עדשים ימכרו את כל מה שלא קשור אליהם ולכן לא נשאר לרב שום ברירה אלא להצביע איחוד לאומי
כמו"כ ידוע הדבר שהרב מרדכי אליהו היה בעבר מצביע ג עד שהם בגדו בארץ ישראל
נשלח ב-21/1/2009 03:25
עמי, בעיברית קוראים לזה השקפה מזרחיסטית
נשלח ב-21/1/2009 03:33
עמי לא הבנתי אותך בכלל .
מי שמצביע ג' הוא אגודאי, מי שמצביע ש"ס הוא שסניק, ומי שמצביע למזרחי הוא מזרחיסט. מה לי אם יקראו לזה מפד"ל או הבית היהודי או האיחוד הלאומי.
ולגבי אמירת הלל ביום העצמאות, אם נכון כמו שאתה אומר, אז זה פלא גדול שהרב שחושב שיישובנו בארץ ישראל זה סוג של אתחלתא דגאולה, ומצוה למסור את הנפש על יישובה, למה שלא יגיד הלל?
נראה לי שבמקרה זה לא הוספת כבוד למשנתו של הרב מרדכי אליהו שליט"א.
נשלח ב-21/1/2009 08:55
ילדודס, תנגבו את החלב מעל השפתיים הערלות שלכם מהחלב הטמא שינקתם מהיכן שינקתם, ושלו נעליכם מעל רגליכם כאשר אתם באים לדבר חלילה כנגד איש קדוש,בנש"ק, ות"ח מהשורה הראשונה במעלה, שלא תוגדרו חלילה כמי שאין תרופה למכתו...
שוטים, היזהרו בדבריכם!!!
נשלח ב-21/1/2009 10:59
ראשית, אין קשר בין הדברים.
אפשר לראות בהקמת המדינה מעין "אתחלתא דגאולה", ולמרות זאת לא לומר הלל ביום העצמאות.
השאלה אם לומר הלל או לא, אינה תלויה דוקא בשאלה אם הקמת המדינה, היא אתחלתא דגאולה, [או סוף הגלות, כפי שיש שמגדירים]
הסיבה שלא לומר הלל היא גם משום שאין בדורנו מי שמוסמך לתקן ימים טובים חדשים.
ידוע על הרבה גדולי תורה, שלמרות היותם חרדיים ראו בהקמת המדינה תהליך שמימי, שמחייב הודאה לבורא עולם, גם אם לא לומר הלל.
ידוע שהרב מפוניבז', הורה שלא לומר תחנון ביום העצמאות, וכך אכן נהגו בישיבה עד שנת פטירתו תשכ"ט.
בהקשר למה שנאמר כי הגר"מ אליהו שליט"א הצביע כל השנים לאגודת ישראל, אני חושב שזו טעות. כפי מה שידוע לי הגר"מ מעולם לא הצביע בבחירות, כפי שהתחייב לרבו המקובל רבי צדקה חוצ'ין זיע"א.
נשלח ב-21/1/2009 15:09
עדס, רוטל
השקפה מזרחיסטית במקרה של הרב אליהו לא מדובר בהשקפה המזרחיסטית הרגילה אלא באהבה גדולה לארץ ישראל ומה לעשות שבתורה אצלנו כתוב שיש מצות ישוב ארץ ישראל וידוע כמה צדקו אנשי ארץ ישראל השלמה וכמה חבל שדרעי בזמן אוסלו לא השכיל להכניס למרן את דעת שני הצדדים באופן שווה ואמיתי כולנו ראינו ורואים כמה סבל יש לעם היהודי מאז אוסלו מאבנים שהיו נזרקות עלינו עברו לירות בנו ולהתפוצץ בתוך אוטובוסים בכמויות אדירות וכו' לפי דבריכם הרב מאיר מזוז ג"כ מזרחיסט?? הרב יעקב יוסף ג"כ מזרחיסט?? הרבי מחב"ד זצ"ל ג"כ מזרחיסט?? הם גם התנגדו מאז ומעולם לכל העקירות ובכללם אוסלו
נשלח ב-21/1/2009 22:21
עמי, יש הבדל גדול בין לתמוך ברעיונות ארץ ישראל לבין להצביע לרשימת מזרחי,
שהם אמרו בגלוי שלא יעזרו לחרדים, ובודאי שיילכו עם שאר רעיונות של המזרחי,
האם בשביל א"י הרב היה מוותר על ההשקפה החרדית, במידה שהוא חרדי?
הנה הרב לא אומר להצביע ליברמן למרות היותו הימין החזק והקיצוני ביותר..
דרך אגב אספר לכם, שבצעירותו הרב היה נטורי קרטא, וזרק רימון לתוך הכנסת.
נשלח ב-21/1/2009 22:59
דרך אגב אספר לכם, שבצעירותו הרב היה נטורי קרטא, וזרק רימון לתוך הכנסת.
יש פרטים?
נשלח ב-21/1/2009 23:23
את הרושם השלילי על האיחוד הלאומי אתם כנראה שואבים מתוך תסכול ובצדק על אורלב אך הוא לא איחוד לאומי אלא מפד"ל ז"ל דמתקרי הצריף היהודי הוא באמת לא סובל חרדים אבל החבר'ה של איחוד לאומי שאני מכיר אישית שהם יעקב כץ (כצל'ה) ומקום רביעי הרב מיכאל בן ארי נציגו של ברוך מרזל הם לא יזוזו בשום חוק מהאינטרס החרדי
נשלח ב-22/1/2009 03:03
מנשוש,
ליברמן הוא ימין? אתה קראת את המצע שלו? הוא קורא לחלוקת ירושלים ומסירת ואדי ערה לפלסטינאצים.
נשלח ב-22/1/2009 09:58
גם רבי דוד מנהריה בירך את כצל'ה, האם זה אומר שהוא תומך באיחוד הלאומי?
נשלח ב-22/1/2009 11:34
גלאגוזים
רבי דוד ידוע בתמיכתו בש"ס בכלל ובמרן בפרט. מה שאין כן עם הגאון הגדול רבי מרדכי אליהו שליט"א שאף אחד לא חולק על גדלותו בתודה או על צדקותו.
ח"ו שמישהו יעיז להחציף נגד גדולים. יש כמובן הרבה גדולים בדור הזה
אבל אני בחרתי ללכת אחרי מרן בהלכה ובהשקפה.
אגב , מה שכתבת למעלה לגבי הלל, לא כתבתי בעניין ההלכה
כמובן שההלכה מפורשת שלא מתקנים הלל אלא על נס של רוב ישראל ואם תרצה ארחיב בעניין
(ולא כמו שכתבת שאין בדור מי שיתקן )
אלא שיש מי שחביבות א"י ומדינת ישראל מביאים אותם לומר מזמורי שירה והודאה ביום זה. על זה כתבתי מה שכתבתי וחלילה לי מלפגוע ח"ו בגדולי ישראל. וגם מה שכתבתי פלא לא התכוונתי להתחצף אבל הוא באמת פלא
נשלח ב-22/1/2009 13:39
תיזהרו כשאתם מדברים על רבנים גדולים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לחישתן לחית נחש, עקיצתן עקיצת עקרב, כל דבריהן כגחלי אש.