ראיתי את הסרט הראשון, הדברים שאמר כולל הרגעים עד לנפילה הגשמית שלו נראתה לי
אמיתית מאד, אלה תהליכים של התקף לב, ויש רבים שחוו מוות קליני, למרות שלא שמעתי
ואני לא יודעת איך להתייחס לזמן כל כך ארוך שבו הוא עובר בהיכלי שמיים ודנים אותו על מעשים
שעשה.
הסרטים האלה תמיד מתקבלים אצלי בהרמת גבה, איך אפשר להוכיח שאדם יאמר אמת ולא
יוסיף רעיונות ודעות משלו, שהרי אין לנו שום אפשרות להיכנס למח של השני ולבדוק, בזמנו
הרב זמיר נתן הרצאה והביא גם צילומים עם הילה של אדם, וכל מיני שקופיות שברגע שאתה
מביא משהו אפשר לתת עליו את הדעת, אבל כשהשני אומר, זה יכול להיות נכון ולא נכון, אבל אם
זה מחזק מישהו....
ואיך זה יכול לחזק ? זה מחזק רק את הפחד, אפילו לא את היראה, כי יראה היא 'יראת הרוממות'
ולא פחד, אם מישהו עושה דבר בגלל פחד ולא נהנה מהמצווה שעשה, אז כל עבודת השם
נעשית בפחדים וחרדות, זאת המטרה ? לי זה נשמע קשה, כי בעיני עבודת השם, גם כשהיא
קשה לבשר ודם לפעמים, צריכה להיעשות מיראת הרוממות ואהבה גדולה להשם, ולא מתוך
חרדה, ואנחנו כולנו בשר ודם, מי לא יחטא ?
דווקא שמעתי לפני הרבה שנים מיהודי שלא מקיים מצוות, שהוא קיבל התקף והיה במוות קליני,
מה שסיפר לי מאד ריגש, ושמעתי סיפורים כאלה מעוד כאלה שהיו במוות קליני, הם דווקא דיברו
על מנהרה חשוכה ואחריה אור מאד מאד גדול מלא אהבה.
אלוקים כולו טוב וכולו אהבה, ארך אפיים ורב חסד ואמת, מה שלנו בגשמיות שלנו נראה 'רשע'
לא נראה כך בעולמות עליונים, כי אנחנו לא מספיק יודעים לשפוט מהו רע ומהו טוב, אלא יש לנו
רק חוקי תורה ולפיהם אנחנו הולכים ולומדים פחות או יותר להבדיל בין רע לטוב, רק לגבי עצמנו,
אבל לא לגבי האחר, כי אם מישהו יעשה משהו שנראה לנו "רע", מנין לנו הכוונות והסיבות שעמדו
מאחורי רוע זה ? ואז ה"שיפוט" שעושים בסרטים האלה באים מתוך עין של אדם שהיא מוגבלת.
לכן לדעתי כל מה שנועד להפחיד את היהודי במטרה שיחזור בתשובה, לא נראה לי נכון, למרות
שלפעמים צריך להזהיר, כמו דניאל, שיהודים חייבים לחזור לארץ ישראל בגלל מה שעומד לקרות
בעולם, וגם זה הוא אומר באהבה גדולה ודאגה ליהודים שנמצאים בחוץ.
בכל מקרה, ישר כח למי שהשקיע והביא את הסרטים לכאן.
 |
|
|