בית פורומים פורום הפילוסופיה

לאלוקים יש בחירה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2009 13:43 לינק ישיר 

תודה.
אבל אין לי את ספר העיקרים בבית, אולי כשאגיע לישיבה שבוע הבא אשתדל לעיין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2009 13:48 לינק ישיר 

ספר העיקרים זה אחד מהעיקרים בבית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 09:11 לינק ישיר 

הראיה כתב:
הראיה
מי אתה שתחליט אחרי מי עדיף ללכת???

נסה ליישב את הסתירות שלא מובנות לך קודם כל..

הגיוני מאוד שאין שום חילוק בין הרמח"ל לרס"ג, הרמח"ל לא כתב בפירוש את ההיפך.

נו באמת...לא אני מחליט, ההגיון מחליט.
יש לך 2 דיעות מבוססות. אחת נראת לך ואחת לא - אחרי מי תלכי? יפה...

ניסיתי ואני מנסה,למה קודם? - נסי ליישב את ההגיון שלא מובן לך...

הגיוני - תסבירי. למה לא כתב במפורש? יוצא מדבריו במפורש...

תוקן על ידי הראיה ב- 21/04/2009 12:00:26

תוקן על ידי הראיה ב- 21/04/2009 12:05:39

הקפצתי בשבילך, אופק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:08 לינק ישיר 

הראיה

אולי תסביר לנו איך הבנת במפורש מדברי הרמח"ל את מה שהבנת,
בקצרה כמה שיותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:19 לינק ישיר 

כבר כתבתי בקצרה בעמ' 3.

הראיה כתב:
הדגשתי את הקטעים שמהם הבנתי - לא רק בקו אלא גם בבולד וסמכתי על האינטיליגנציה שלכם...
אבל אוקי - "מצד אמיתת עניינו מוכרח בו השלמות ומשוללים ממנו החסרונות בהכרח" - מהותו של הקב"ה היא השלמות - כל העניין של בחירה אמיתית בין שני עניינים שייך רק באדם ע"מ שיוכל להיות שלם מצד עצמו כפי שכבר הסברתי קודם.
ה' שלם מצד עצמו כי הוא הבורא.אך הנבראים מעצם היותם ברואים - אם ייבראו שלמים - אינם שלמים מצד עצמם. - ע"מ להדמות לקב"ה ששלם מצד עצמו - עשה ה' שתהיה אפשרות בחירה לשני הצדדים וכך ייקנה האדם את השלמות בעצמו.

קראי בעיקר את סעיף ב'!

"הוא לבדו יתברך שמו השלמות האמיתי המשולל מכל החסרונות ואין שלמות אחר כמוהו כלל.".
 "בהיות חפצו יתברך להיטיב לזולתו, לא יספיק לו בהיותו מיטיב קצת טוב, אלא בהיותו מיטיב תכלית הטוב שאפשר לברואים שיקבלו. ובהיותו הוא יתברך שמו הטוב האמיתי, לא יסתפק חפצו הטוב אלא בהיותו מהנה לזולתו בטוב ההוא עצמו, שהוא הטוב השלם והאמיתי."

"מצד אחר, הטוב הזה אי אפשר שימצא אלא בו, על כן גזרה חכמתו...שייתן מקום לברואים לשיתדבקו בו יתברך שמו, באותו השיעור שאפשר להם שיתדבקו." "ונמצא היות כונתו יתברך שמו בבריאה שברא, לברוא מי שיהיה נהנה בטובו יתברך שמו באותו הדרך שאפשר שיהנה בו."

ב. ואולם גזרה חכמתו, שלהיות הטוב שלם, ראוי שיהיה הנהנה בו בעל הטוב ההוא. פרוש – מי שקנה הטוב בעצמו ולא מי שיתלווה לו הטוב בדרך מקרה. ותראה שזה נקרא קצת התדמות, בשיעור שאפשר, אל שלמותו יתברך שמו. כי הנה הוא יתברך שמו שלם בעצמו, ולא במקרה, אלא מצד אמיתת עניינו מוכרח בו השלמות ומשוללים ממנו החסרונות בהכרח. ואולם זה אי אפשר שימצא בזולתו, שיהיה אמיתותו מכרחת לו השלמות ומעדרת ממנו החסרונות. אך להתדמות לזה במקצת, צריך שלפחות יהיה הוא הקונה השלמות שאין אמיתת עניינו מכריח לו, ויהיה הוא מעדיר מעצמו החסרונות שהיו אפשריים בו. ועל כן גזר וסידר שיבראו עניני שלמות ועניני חסרון, ותברא בריאה שיהיה בה האפשרות לשני העניינים בשווה ויֻתְנוּ לבריה הזאת אמצעיים שעל ידם תקנה לעצמה את השלמות ותעדיר ממנה את החסרונות, ואז יקרא שנתדמתה במה שהיה אפשר לה לבוראה, ותהיה ראויה לדבק בו ולהנות בטובו."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:23 לינק ישיר 

כן.............?
זה אומר שאין לו חסרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:25 לינק ישיר 

אמיתת עניינו מכרחת בו השלמות!!!!! - מה זה אומר לדעתך...?
הוא "לא יכול" לעשות דברים המנוגדים לשלמות!!!!
הוא יכול טכנית. מציאותית - לא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:26 לינק ישיר 

ומה עם שלימות שכוללת בתוכה כמה דרכים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:33 לינק ישיר 

כבר כתבתי שבהסתכלות ראשונית לא נראה לי שזה אפשרי. לכאורה יש דרך אחת שהיא אמת - לא ייתכנו 2 אמת...
אא"כ תסבירי ותוכיחי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 01:39 לינק ישיר 

נראה לי שכבר כתבתי על זה בעבר. לא כל בחירה הינה בין טוב לרע. וממילא יש לו אפשרות בחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 08:07 לינק ישיר 

לא כל בחירה היא בין טוב לרע - אך בכל בחירה יש רק דרך אחת שהיא האמת לרגע נתון, לא ייתכנו 2.
לשתות או לאכול זו לא התלבטות בין טוב לרע, אך מ"מ יש רק דבר אחד מבין שניהם שהשלמות מורה לעשות. ממילא - אין בחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 12:34 לינק ישיר 

הביאו עלי כפרה על שמעטתי את הירח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 13:56 לינק ישיר 

תקום, אני מקווה שאתה לא באמת חושב שהקב"ה חטא בזה שמיעט את הירח?..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > לאלוקים יש בחירה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.