חיטטתי ובדקתי מידגם - והאמת שהופתעתי יש לכם כמעט הכל, ואני חשבתי שדברים שבדקתי נדירים הם.
ובכל זאת שני ספרים לא גדולים (ואולי גם לא ממש חשובים) מהמידגם בלבד
1. שמשא דשמואל מהר"ש בראמסאהן. ספר שני , גראיעווא תרס"ג (לכם יש רק ח"א מווארשא)
2. ספר החנוך הישראלי לר' שלמה טיקאטשינסקי, ירושלים עטר"ת (בכתב יד שונה ל-תרפ"ב) - עם הסכמות הראי"ה והרב קליערס.
גם חסר לכם את המחזורים של שד"ל עם הקדמתו החשובה למחזור כמנהג בני רומה - האם עניין עקרוני ? זה ספר חשוב, וחבל...
נשלח ב-2/2/2009 20:16
אם כבר דנים פה בספרים שאין באוה"ח וראויי להיות, יורשה לי להוסיף את רשימתי:
גר צדק – ר' אליהו בן אמוזג
דברי שלום ואמת – רי"מ חזן
עט סופר – ר' משה הכהן
הרב מאיר רבינוביץ: ספר המחנים; אורים ותומים
מנחה לאברהם - ספר יובל לאברהם אלמליח
התורה והחכמה לר' זכריה ישעיה יולס;
ספר המצרף (ב"ח) לר' משה קוניץ;
כור מצרף האמונות לר' יצחק לופס;
ספר יובל וזכרון רבים וטובים.
ספרי זכרונות מצויינים
נשלח ב-2/2/2009 21:11
ואם כבר בן אמוזג - אז ספרו "אם למקרא". רק שהוא נדיר ולא נדפס שנית.
נשלח ב-2/2/2009 21:13
שמחה_בונם כתב:
גם חסר לכם את המחזורים של שד"ל עם הקדמתו החשובה למחזור כמנהג בני רומה - האם עניין עקרוני ? זה ספר חשוב, וחבל...
יש בהיברובוקס. מהאוצר סולקו ספרי שד"ל אחרי הגירסה הראשונה.
נשלח ב-2/2/2009 22:06
בכל אופן אין בהיברובוקס את המחזור עצמו.
נשלח ב-2/2/2009 22:19
בהיברובוקס יש את שלושת דפוסי מחזור מנהג רומה החשובים: מנטובה, בולוניה (טריויס, וגם ח"ב) ויניציאה. למהד' שד"ל אין שום יתרון על אחד מהם, אולי הדפוס יותר יפה. באוצה"ח יש רק את בולוניה, שמבחינת הפירוש עולה על האחרים, אבל מבחינת הנוסח נחות מהם.
נשלח ב-3/2/2009 00:01
לא ראיתי את כרכי "עלי ספר" בהוצאת בר אילן בעריכת ש.ז. הבלין. הם קבצים חשובים.
נשלח ב-3/2/2009 00:31
לא ראית שום חומר מהוצאות מדעיות שלא הירשו כלל להכניס מיצרותיהם להאוצר (וגם מצד האוצר, הרי יצטרכו לצנזר הא ודא)
נשלח ב-3/2/2009 00:48
יש באוצר החכמה את ספר החיים הוצאת mohr siebeck שהיא הוצאה מדעית מובהקת. קשה להאמין שהם נתנו רשות.
תוקן על ידי ספרות ב- 03/02/2009 6:11:59
נשלח ב-23/2/2009 22:17
כעת ראיתי את האלף הספרים החדשים שהכניסו בתחילת חודש פרברואר וכמעט מאה מהם הם ספרי הרב שוק מברסלב. הכנסת ספרים אלו להגדיל את הנפח אינו בגדר גניבת דעת? ובכלל רובם ספרי דוז'נק בלע"ז (איך לתרגמה לעברית? בין זבל לבין חסר ערך)
נשלח ב-23/2/2009 23:05
למה גרע הרב שיק ממעשיות חב"ד?
נשלח ב-23/2/2009 23:30
אז תכלול מעשיות חב"ד בטענה? (תגובה מוזרה מצדך! כאילו אני בעד כל פמפלט של חב"ד מכיון שאני חסיד חב"ד)
(מלבד שיש הבדל גדול ועצום, באוצר החכמה יש אופציה לא לקבל את חבילת חב"ד, אך לא כן לגבי ספרי שיק שהם מוגדרים כספרים מן השורה. האם לא יכולת לחשוב על כך לבד?)