|
|
| נשלח ב-3/2/2009 21:36 |
|
| |
| ששי10000 כתב: |  | | אין אפשרות לבחון את הענין אם הבחור ישב ולמד כל החיים זה בדיוק כמו שילד אומר שהיה גדול היה טייס
|
|
איזו השוואה... הטובים לטייס, סליחה, ללימוד כמובן.
רוב הילדים שחולמים על קריירה אווירית נאלצים לשכוח מזה. זה תלוי בכל כך הרבה פרטים, אין ספור מבחנים מכשילים, סכומי כסף שאינם, אי עמידה בתנאים הקפדניים, זה ממש לא תלוי בהם, גם אם הם מאוד רוצים.
תורה היא אחרת. תורה מונחת וכל הרוצה לקחת חלק בא ונוטל. זה תלוי באדם. בבחירה שלו. ואת השאיפות והרצונות הכנים של היושב מולך אתה בפירוש יכול לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2009 22:17 |
|
| |
הטובות לטייסים סליחה ללמדנים כמובן.
בנוהג שבעולם, אלף נכנסים למקרא, יוצאים מהם מאה למשנה, יוצאים מהם עשרה לתלמוד, אחד מהם יוצא להוראה, כמו שנאמר אדם אחד מאלף מצאתי. (מדרש רבה קהלת ז')
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2009 22:24 |
|
| |
מה אומר המדרש, מה עושים אותם 999 שלא הפכו למורי הוראה? אם נשארו עם המקרא זה מתאים לנו. למה לא? הבחורים כולם נכנסים למיקרא. יושבים בכולל ולומדים. ושמע, הם באמת "הזויים". לא כולם מחכים להפוך לרבנים, לא כולם רוצים לעשות מהתורה קרדום לחפור בה. מספיק להם שלומדים אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2009 22:41 |
|
| |
רק שאדם בלי שאיפות הוא לא אדם.
לכן מרבית האנשים שלא יתקדמו בלימוד יהפכו לעסקנים, בטלנים או סתם מסתובבים (או שיקבלו השראה מלמעלה ויתחילו ללמוד מקצוע או תואר לפרנסתם).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 00:00 |
|
| |
צודק. אדם בלי שאיפות אינו אדם.
רק שתתפלא, אבל יש אנשים שזו שאיפתם. "שבתי בבית ה' כל ימי חיי לחזות בנועם ה' ולבקר בהיכלו".
עוד דף גמרא, עוד סוגייא שהובהרה, זו מטרתם. להגות בהם יומם ולילה.
זו המטרה הנעלה ביותר, זהו קיום תכלית הבריאה כולה.
החזון איש לא נשא בשום תואר רשמי. מסוגל להגיד עליו שהוא לא הציב לעצמו מטרה? שלא כבש יעדים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 02:18 |
|
| |
נשות חיל יקרות מסכים הגזמתי אם הדוגמא,אבל באמת מה זה המושג כל החיים מה אתן נביאות מי יודע עוד 10 שנים מה היה אם תוכלו לתמוך בבעל שהולך ללמוד תורה , בטוח שלא יפטרו אתכן? וגם ברור שאשה לא יכולה לעבוד כל הזמן .אז מה זה כל החיים, טוב מה הבעיה משרה תורנית .אז מה כל הבני תורה היה להם משרה תורנית רעיון לא רע.אני באמת לא רוצה לקרר אתכן בשאיפות שלכן, אבל כל החיים המילים האלה מוגזמות , בתמצית לשמוע את המילים ביחס לשאיפה ,אני בהחלט מבין את צמד המילים האלה כל החיים ובחורה שזה השאיפה שלה חייבת לשמוע את זה מהבחור .אבל באופן ודאי שכך היה, המילים האלה כל החיים גדולות מדי
תוקן על ידי ששי10000 ב- 04/02/2009 2:47:24
תוקן על ידי ששי10000 ב- 04/02/2009 2:49:35
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 08:39 |
|
| |
נעה כמו שאמרתי.
מעטים אלו המסוגלים לשבת כל חייהם ללמוד בלי להתקדם.
תבדקי את עובדות החיים.
לגבי שבתי בבית ה' - זו היתה משאלה של דוד המלך, לא תכלית הבריאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 13:10 |
|
| |
| משתוקקת כתב: |  | | לכל בחורה יש בחור-רק תאמינו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אם את קיימת בעולם מסתמא שקיים לך בנזוג:)
לכל אחת יש את הטוב עבורה!
הגדרה של בחור טוב משתנה בין אחד לשני,
וניתן לראות זאת בתגובות השונות כאן.
אצלנו במשפחה היינו 2 בשידוכים, אחי(גדול מימני בשנתיים) ואני,
הרב שלנו תמיד אמר:
"קודם כל לחפש לבת,
כיום אין הרבה בחורים טובים"
אם הוא אמר, מי אני שאעיז לא להסכים?!
(אגב, אחי נשוי כבר ממזמן:)
תוקן על ידי חנושנוש ב- 05/02/2009 10:08:46
אמונה~שמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 13:14 |
|
| |
בס"ד
חנוש, מי זה הרב?
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 13:16 |
|
| |
בס"ד
הרב באזור מגורי,
לא מוכר.
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 13:41 |
|
| |
אני חושבת שזה מאוד אינדוידואלי.
למה את קוראת בחור טוב? יש בחורים שספונים בעולמה של תורה והם כל היום בתוך הגמרא אבל כשמישהו מעצבן אותם, אסור להתקרב... למה את קוראת בחור טוב? להיות תקוע בגמרא 24 שעות זה לא נקרא בחור טוב בלקסיקון שלי.
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 14:27 |
|
| |
ברור שבחור שכל היום בגמרא זה לא אומר שהוא בחור טוב !
בעיני בחור טוב זה אחד שיש לו מידות טובות ויר"ש ולומד תורה באהבה ולא בגלל שחייבים .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 16:26 |
|
| |
לאב מי- יש מה לאהוב בך...
|
|
| נשלח ב-7/2/2009 23:58 |
|
| |
השבוע דיברתי אם שדכן שיציע למישהי שידוך מסוים. ענה לי אותו השדכן: בחורים טובים רוצים או כבוד (משפחה) או כסף, הבחורה שאתה רוצה שאני יציע נחשבת בחורה טובה מאד מאד אך לבחור טוב אין לה מה להציע לא כבוד, ולא כסף. מציאות אכזרית - אך לפני שאתן מתחילות לפנטז על בחור למדן, (מה שקוראים בחור טוב) תהיו מצאיותיות ותחשבו האם אתן יכולות להשיג בחור כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 12:32 |
|
| |
דעהזוגר!!!
ומה אתה אומר על כל אלה - שיש להם גם משפחה טובה וגם כסף והם מוכנים לתת הכל.
למה הם תקועים???
|
|
|
|
|