בית פורומים הנה ימים באים

מושגים בקבלה בדרך לגאולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2009 23:58 לינק ישיר 
מושגים בקבלה בדרך לגאולה

אני בלי נדר מתחיל פה סדרת פסטים בתורת הקבלה אשר מסבירה את הקשר בין עבודת ה' בעולם לבין הגאולה
המושג שבירת הכלים הוא מושג קבלי שעל רגל אחת קצת קשה להסביר אבל זה החילותי בסיעתא דשמייא

בואו נראה פוסט ראשון ולאט לאט נסביר את המושגים

ענין שבירת הכלים הוא השרש לכל סדרי הבריאה של שית אלפי שנין, ובה נשרש כל ענין עבודת האדם. מטרת העיון בנושא שבירת הכלים ומטרת לימוד חכמת האמת בכלל, הם על מנת להכניס במודעות האדם את גודל חומרת הקלקולים שעושה ע"י עונותיו, ולעומתו גודל התיקון הנעשה ע"י לימוד התורה וקיום המצוות. תכלית בריאת כל העולמות היה עבור עם ישראל. כל כחות הבריאה כלולים באדם התחתון, ולכן כל מחשבה דיבור ומעשה שנעשים ע"י נפש מישראל, משפיעים על כללות הבריאה להוריד אליה שפע ברכה, או להיפך ח"ו. שורש הבחירה באדם הוא בזה שיש בו שני כחות הפכיים, כח הקדושה וכח הסט"א שהם מתנגדים זה לזה, שהם היצה"ט והיצה"ר. האדם נמצא בין ב' כחות אלו, ובו היכולת להכריע איזה צד יגבר. כל סדרי הבריאה כולה וכל העולמות, תלויים בבחירה זו של כל נפש מישראל, ולכן מספר נשמות ישראל הוא בכוונה מיוחדת, שלכל נפש יש תיקונים פרטיים בכל העולמות, לפי שורש נשמתה<:
בנקודים האלו היה ענין השבירה של המלכים והיינו, בעת שיצאו הכלים כסדרן, זה תחת זה, מכתר עד מלכות נכנס האור בהם, וכשנכנס בג"ר של כח"ב נתקיימו, וכשנכנס האור אח"כ בז"ת נשברו, שלא היו יכולים לסבול האור. ובכדי להבין ענין השבירה והמיתה בכאן, צריך להרחיב הדיבור, שבאמת הם רזין עילאין סתימין דאורייתא, וכאן הוא שורש כל הבנין של החכמה הזאת, אשר עיקרה כדי להבין סדר הבריאה וענין ההשגחה וסוד הבחירה והפגמים שנעשה בכל העולמות ע"י עונות. וגם סדר התיקון הנעשה ע"י תיקון המעשים וסוד התורה והמצות, כללותיה ופרטותיה. וגם ענין היצה"ר ויצה"ט, וסדר בנין הקליפות והתמורות אשר את זה לעומת זה עשה האלהים. והוא אשר רמז לנו בתוה"ק בפרשה קטנה, בענין ואלה המלכים אשר מלכו בארץ אדום וגו', שנזכר בכל א' מהם מיתה, וימת וימלוך תחתיו וגו', ובאחרון לא נזכר מיתה כלל, והוא מלך הדר:

תוקן על ידי המשקיף ב- 03/02/2009 22:51:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 22:14 לינק ישיר 

לאחר שקיבלנו רושם ראשוני אפשר להתחיל במלאכה בס"ד

קודם נתחיל להסביר מה היה לפני בריאת העולם

לפני בריאת העולם

דע כי תחילת הכל היה כל המציאות אור פשוט ונקרא אין סוף.

אור פשוט ונקרא אין סוף כך מכונה הקב"ה בשפת הקבלה

ולא היה שום חלל ושום אויר פנוי אלא הכל היה אור הא"ס.

זאת אומרת שהאור מילא את כל המציאות ויש לשאול איזה מציאות היתה אם לא היתה מציאות אבל זו חקירה שאין כאן מקומה

וכאשר עלה ברצונו  להאציל הנאצלים לסיבה נודעת, והיא ליקרא רחום וחנון ארך אפים וכיוצא, כי אם אין בעולם מי שיקבל רחמים ממנו איך יקרא הוא רחום, וכן עד"ז בשאר הכינויים.

וודאי שהקב"ה לא חסר וקיימים בו כל הכוחות בכח אך הוא רצה להוציא אותם אל הפועל כי פועל הטוב להיטיב 

ואז צמצם עצמו באמצע האור שלו בנקודת המרכז האמצעית שבו. וצמצם  עצמו אל הסביבות והצדדין ב ונשאר חלל בנתיים, וזה היה צמצום הראשון של המאציל העליון.

כדי להבין נניח משל גשמי כדי לסבר את האוזן בריכה שנניח במרכזה סלע בדיוק בנקודת המרכז מה יקרה למים הם יזוזו אחורנית ויפנו מקום לסלע כך היה שהקב"ה צמצם את אורו לא את עצמו את אורו מנקודת המרכז על מנת שיהיה אפשרות מקום לבריאת העולמות

וזה מקום חלל הוא מציאות חלל עגול א' בשוה מכל צדדיו עד שנמצא עולם האצילות וכל העולמות נתונים תוך החלל הזה
ואור הא"ס מקיפו בשוה מכל צדדיו.

זאת אומרת שהעולמות הם פנימיים והאור מקיף אותם מבחוץ

והנה כאשר צמצם עצמו, אז דרך צד אחד מן החלל העגול הזה המשיך דרך קו אחד ישר דק כעין צינור אחד

הדמיון הוא כדור שמקיף אותו האור ואז חודר צינור לתוך הכדור ודרכו בלבד חודר האור לתוך הכדור

אור הנמשך מן א"ס אל תוך החלל וממלא אותו אבל נשאר  מקום פנוי בין האור שבתוך זה החלל ובין אור הא"ס המקיף את החלל הזה כנז' שנתצמצם אל צדדיו

האור ממלא את הכדור באור אבל עדיין האור שבתוך הכדור והאור שמחוץ לכדור אינם מתחברים

שאל"כ יחזור הדבר לכמות שהיה ויחזור ויתחבר האור הזה שבתוך החלל עם אור הא"ס ביחד כבראשונה,

וע"כ לא נתפשט ונמשך האור הזה אל תוך החלל רק דרך קו דק א' לבדו כנז'.

ודרך הקו הזה נמשך ויורד אור הא"ס המאציל אל תוך החלל העגול שהוא הנאצל,

האור הוא המאציל והחלל הוא הנאצל דהיינו הנברא

וע"י כן מתדבקים המאציל בנאצל יחד,

ולא עוד. ואעפ"י שכל האצילות הוא עגול והא"ס הוא מקיפו מכל צדדיו בשוה עכ"ז אותו המקום שנשאר דבק בו ונמשך ממנו ראש הקו הזה

דהיינו הצינור שחדר לתוך הכדור

שם נק' ראש האצילות ועליונו,

וכל מה שמתפשט ונמשך למטה נקרא תחתוניות האצילות.

וע"י כן נמצא שיש בחינת מעלה ומטה באצילות שאל"כ לא היה בחי' מעלה ומטה וראש ורגלים באצילות:

עד כאן להיום אם ירצה ה' מחר נמשיך
אני יודע שאנחנו בדור אינסטנט רוצים הכל עכשיו ומהר ורוצים גם חידושים על משיח רוצים לשמוע שיבוא היום
ובכן היום אם בקולו תשמעו
אבל מהלך כזה ללמוד ביסודיות קצת קבלה על קצה המזלג
על מנת להבין את העיכוב לגאולה לוקח קצת זמן להסביר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 00:28 לינק ישיר 

כל הכבוד יעקב!
ממש יפה, מדהים, מאיר, מחיה, ממש מהמם את הנשמה....
מאיפה מצאת את המילים המקסימות?
ממש מיים חיים...

רק שתדע, אני לא יודע אם אתה יודע, אבל כעת התחיל התאריך המיוחד מאד של י' בשבט, שהוא כמה עניינים:
1. יום הילולתו של המקובל האלוקי הרש"ש (רבי שלום שרעבי)
2. יום הילולתו של רבי יוסף יוצחק שניארסאהן, האדמו"ר הקודם בחסידות חב"ד.
3. יום תחילת נשיאותו של הרבי מליובאויטש, מנחם מענדל שניארסהן, בשנת התשי"א.

ולמה אני אומר את כל זה?

כי ישנו מאמר מאד מפורסם וידוע בחסידות חב"ד, והוא נקרא "מאמר באתי לגני".
זהו מאמר שהכין רבי יוסף יצחק, האדמו"ר הקודם, ליום פטירתו, שיילמד לאחר שיסתלק. ביום הסתקולתו, יום י' בשבט התש"י, נלמד המאמר ברבים.
מאז בכל שנה נוהגים לקוא את המאמר ביום י' שבט, והוא גם המאמר החסידי איתו התחיל הרבי מליובאויטש האחרון את תקופת נשיאותו הרמה.
אבל למה אני אומר לך זאת?
כי מדובר במאמר מאד "קבלי" עם בסיס של עולמות  האצבי"ע, ועניין רצונו של הקב"ה לשכון בתחתונים, ולא עוד, אלא שע י ק ר שכינתו בתחתונים הייתה, אלא שבחטא האדם הראשון "נסתלקה" השכינה לרקיע א וב', וכו'. ואז מוסבר שם העניין של הסובב כל עלמין בפרטיות, וכמו כן עניין הממלא כל עלמין (דרך הצינור, כדברך) ואת עניין העבודה שלנו פה למטה להפך את הסטרא אחרא לאור ולתת מקון לשכינה פה למט ה וכו וכו זבה דיי ארוך, וזה בדיוק הנושא עליו אתה כותב ומתחיל היום! ממש דימיון מדהים! היית מודע לזה?
ישר כח!
ועל השאלה לאן נעלמתי, לא נעלמתי, אלא לצערי הייתי די טרוד בימים אלה, ורק מידי פעם נכנסתי לפורום בכדי לראות "מה חדש", ולהתחזק מעט גם כן. אז היום יעקב היקר, "המשקיף", חזקת את כולנו, ובע"ה יש לי עוד מה לומר ולחזקף, ואעשה זאת בימים הקרובים בקרוב אי"ה
ויהי רצון, שבזכות דברי אלוקים חיים, נמשוך את אור השכינה פה למטה, עם התגלטות משיח בן דויד בפועל ממש אמן כן יהי רצון נצח סלה ועד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 00:37 לינק ישיר 

יאיר יאיר התגעגעתי אליך ואל החידושים שלך וגם היום ככה כדרך אגב חיזקת אותנו יפה חזק וברוך
הרבי מליובאוויטש אה.. עליו השלום היה ענק שבענקים
רק אשכול בנפרד עליו צריך לכתוב
הוא ע"ה היה אבן דרך עבור עם ישראל
ברוך ה' שזכיתי להיות אצלו חמש שנים
זכיתי ברוך ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 01:53 לינק ישיר 

מדהים מדהים מדהים המשקיף!

תמשיך להביא את הדברים הללו,בשפה ברורה ופשוטה עם הרבה הסברים כי לא כולם מבינים תמיד את כל המשמעויות והחיבורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2009 16:26 לינק ישיר 

לסיכום אור אין סוף היה מלא את כל המציאות צמצם עצמו מנקודת המרכז הכניס צינור דק לתוך החלל ודרכו חודר האור לתוך החלל קבלו תמונות אחת על מה שלמדנו אחת על מה שנילמד ונמשיך בס"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 22:49 לינק ישיר 

כתוצאה מהצמצום, אור הא"ס הסתלק כביכול לצדדים ונוצר מקום פנוי בצורת עיגול, ובמרכז העיגול הזה, שם נתהוה המקום לנבראים. וענין העיגול מורה שהצמצום היה כך שכל הנבראים יהיו כביכול במרחק שוה מהאור שנסתלק, היינו שכל הנבראים יקבלו מהאור שמסביב בשוה. האור הסובב את כל הנבראים בשוה נקרא "אור מקיף". לעומתו ישנו "אור פנימי" שהוא שונה בכל נברא ומבדילו משאר הנבראים, כמו שיתבאר לפנינו:
הצמצום היה שנסתלק אור א"ס מן המקום הפנוי שוה בעיגול מכל צד, כמו שנתבאר עניינו למעלה. והטעם כתב האר"י, כדי שכל העולמות אשר הם בתוך המקום החלל הזה, יקבלו אורם בשוה מכל צד מאור א"ס המקיפם, מה שלא היה כן אם היה הצמצום בדמות מרובע או משולש:
וכוונתו בזה הוא סוד גדול. כי באמת כל מציאות העולמות נתבאר למעלה שהיה בשביל גילוי רצונו להטיב לבוראיו בכדי שלא יהא בושת למקבלים (היינו שיקבלו שכר בזכות עבודתם ולא בחסד כפושטי יד), שיהיה נמצא הבחירה מסורה ביד האדם. ועל ידי עבודתו יעלה אותם למעלה ויקשר כל הנמצאים בסיבה הראשונה, על ידי שמקשר
רצונו עם רצון בוראו, ואז כל הנבראים כולם שנבראו בשביל האדם כפי עומק מחשבתו ית' שהיה נצרך כמות זה בשביל העבודה והבחירה, יהיו כולם פונים אל תכלית אחד, כולם פונים אל רצון בוראם ונמשכים אל התכלית א' שיצאו למציאות בעבורו. והוא כמו שכתבו רז"ל "אמר הקב"ה לישראל, אתם עשיתוני חטיבה אחת בעולם שנאמר, שמע ישראל ה' וגו', ואני אעשה אתכם חטיבה אחת בעולם שנאמר, ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ":
והיינו, שישראל על ידי התורה והמצוות בכלל מקשרים כל הנמצאים לסיבה הראשונה. והכל על ידי שורש האמונה כי אין מלבדו, והוא ית' ממלא כל עלמין, ומצדו ית' אין פירוד ואין מקום פנוי, כמו שכתוב בזה"ק "לית אתר פנוי מניה". ועל זה כל הנמצאים שהם בערכנו ומצדנו, כולם מקבלים את אור הא"ס בהשוואה גמורה מכל צד, בבחינת אור המקיף כמו שיתבאר אי"ה לפנינו. ובזה נעשים בהשוואה גמורה מכל צד בבחינת אור המקיף כמו שיתבאר בע"ה לפנינו. ובזה נעשים ישראל גוי אחד בארץ, ונקשרים ביחידו של עולם.  ונמצא שבאמת הוא ית' קרוב לכל הנמצאים מכל צד, ואין הפרש קורבה בין העולם היותר עליון להיותר תחתון מצד בחינת אור המקיף הם כולם סמוכים לא"ס המקיפם, ובטלים בערכו ית', ורק מצד בחינת אור הפנימי יש בהם חילוק מדרגות זה תחת זה כמו שית' לפנינו בס"ד. לכן כינו לא"ס המקיף לכל הנבראים בדמות עיגול, שהוא מקיף בשוה
:

נראה איך הבנתם את זה ונמשיך בלי נדר הלאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2009 21:38 לינק ישיר 

ויאמר פרעה מי ה' אשר אשמע בקולו לא ידעתי את ה' וכו'

מה אומר פרעה למה שאני ישמע לשם ה' דהיינו שפרעה יודע שיש שליט אחר על העולם ברגע נתון זה ושם הויה הוא אינו שליט כרגע בעולם לכן למה שישמע בקולו

וגם הוא אומר לא ידעתי את שם ה' עוד לא שמעתי על אף אלוהה שנקרא בשם זה וקרא לכל החרטומים ולכל שריו עבדיו ויועציו ולא ידע אף אחד במה המדובר,

על מנת באמת להבין את העומקים שהתורה מדברת בלשון ציורית עלינו לצלול למים עמוקים אני אשתדל מאוד לפשט את הדברים עד כמה שאוכל ואם עדיין ישארו דברים סתומים ולא מובנים אבקש ממכם לשאול ולא להתבייש כי באנו כאן בשביל ללמוד בכל אופן אני באתי כאן בשביל ללמוד ואני בטוח  שעקב השאלות שלכם יתחדשו לי דברים שלא הייתי מודע להם קודם,

כל מצב העולמות הרוחניים 4 במספר אצילות בריאה יצירה עשייה (ויש גם עשייה גשמי שבו אנו נמצאים) הם עולמות רוחניים שבהם יש בכל עולם 6 קומות של ספירות , ושמותם הם עתיק יומין,אריך אנפין,אבא,אמא, זעיר אנפין,ונוקבא,

מהי ספירה ספירה היא מסך לאור אין סוף המאירה מעצמות האין סוף ,מכיוון שאור אין סוף צריך לעבור צמצומים על מנת שיוכלו הנבראים לקבלו הוא עובר דרך הספירה, כדי לדמות נאמר שיש פנס רב עוצמתי אם לא נשים לו וילון לא נוכל להנות מהאור כי הוא למעשה יגרום לנו חס ושלום נזק,

לכל ספירה יש שם קבלי וכמו לקומת הספירות והם בסדר מלמעלה למטה כתר,חכמה,בינה,דעת,חסד,גבורה,תפארת,נצח,הוד,יסוד,מלכות

קומת ספירות מכונה בלשון קבלית פרצוף,

לכל פרצוף יש שמות השולטים בו למשל פרצוף זעיר אנפין השם השולט הוא הויה י-ה-ו-ה (מותר כך לכתוב אליבע דכולי עלמא)

פרעה ידע שבפרצוף ז"א(בקיצור) שולטים בו בגרון שלושה שמות אלוקים שזה מורה שז"א נמצא כרגע בקטנות,

עכשיו נסביר ז"א הוא הבן של פרצוף אמא ואבא כמובן וכמו שהתינוק עובר 9 ירחי לידה ואחר כך שנתיים של יניקת חלב
ואחר כך הוא גודל עד שבגיל 13 הוא מקבל דעת וחייב במצוות כך פרצוף ז"א עובר תהליכים דומים

אז כאשר ז"א נמצא במצב של קטנות זה כמו שילד הוא לפני גיל 9 ולכן מכיוון שז"א הוא במצב של קטנות חסר השגחה על עם ישראל כי ז"א הוא דרכו עובר השפע של עם ישראל ודרכו מונהג עם ישראל

נשמע כמו כפירה בה' אבל ממש לא

וגם המצב של קטנות היה הרבה מאוד זמן ופרעה לא האמין ששמות הויה שהם מראים על גדלות ז"א יצלחו לדחות את שמות אלוקים דהיינו קטנות

טוב איך פרעה יודע את זה פשוט כל מה שקורה בעולמות העליונים יש מין סוג של מראה שאפשר לדעת מה קורה שם וזהו מערכת הכוכבים והמזלות ופרעה היה אסטרולוגוס גדול ומבין גדול בכוכבים ולפי הכוכבים הוא ראה שיש שליטת קטנות בז"א הרבה זמן ולא האמין ששמות הויה דהיינו גדלות יצליחו לדחות את שמות הקטנות לכן הוא אמר מי ה' אשר אשמע בקולו
שמות הויה לא יצליחו לדחות את שמות הקטנות לכן למה אשמע בקולו דהיינו לשם הויה

עוד אומר שז"א נקרא שם הויה כמו שאמרתי מקודם רק רגע כאשר אני אומר ברכה ברוך אתה ה' וכו' האם אני מברך את ז"א
התשובה ממש לא

בקשר להמשך דברו של פרעה לא ידעתי את ה' נשאיר לפעם הבאה ובשביל שקצת כן למדתם כמה מושגים בקבלה אעתיק לכם כאן מאמר קצר

ויאמר פרעה מי ה' וכו' כבר ידעת כי הקליפה הוא שיעור קומה טמא בסוד אנדרטי של נבוכדנצר והנה מצרים בבחינת כתר שעל הראש ובבל הוא הראש ומדי הזרועות ויון הגוף ואדום הרגלים וכבר ידעת כי כתר כולל כל מציאות הגוף בו לכן פרעה ראש המכלות והי' כופר בכל ד' אותיות השם אבל שאר המלכיות כל א' כופר באות א' לבדו וז"ש מי ה' דהיינו כל אותיות השם:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > מושגים בקבלה בדרך לגאולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext