בית פורומים עצור כאן חושבים

פרמטרים לשיקולי הצבעה בבחירות - מהם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2009 20:58 לינק ישיר 

לר' מיכי,

לאחר קריאת מאמרך
א- האם יש לדעתך הבדל בין אי הצבעה ובין פתק לבן ?
ב- האם יש לך תשובה לובחרת דלעיל על דבריך ?

לאראל,

חזק וברוך, סידרת לנו את הראש [ נשמע כדבר תורה לקראת סדר ואתה תחזה ]

[ לבוגי,
אינני רוצה להסיט את האשכול, אך כדי להבין את הראש שלך, כתבת בין היתר-

"
אני תמיד מתפלא מחדש איך שהחרדים והדתיים שחושבים שהם מייצגים את האלוהים, כשזה מגיע לבחירות הדאגה שלהם היא רק הדאגה המצומצמת לטובת אנ"ש לתקציבים, לכפיה דתית ולכל היותר לשיקולים לאומניים של החזקת ירושלים וארץ ישראל העתיקה"

מדוע אותם משפטים עם תיקונים קלים פחות נכונים בעיניך ?

"אני תמיד מתפלא מחדש איך שהשמאלנים והחילוניים שחושבים שהם מייצגים את רצון העם, כשזה מגיע לבחירות הדאגה שלהם היא רק הדאגה המצומצמת לטובת אנ"ש ותקציבים לקיבוצים, לכפיה אנטי דתית ולכל היותר לשיקולים של חנופה לגויים כולל החזרת/ חלוקת ירושלים וחלקים מארץ ישראל העתיקה"   ?? ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 21:06 לינק ישיר 

יושל,
אני לא חושב שאי הצבעה תפתח את האדישות יותר ממה שהיא כיום. להיפך, היא תפתח אפשרויות לרענון, וכדבריי שם.
לגבי פתק לבן, בהחלט נראה לי עדיף להכניס פתק לבן, כי אז יותר ברור שאי ההצבעה נובעת ממחאה ולא מעצלות/אדישות. ובהחלט, בזה גם תשובה לשאלה הקודמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 14:42 לינק ישיר 

יושל

מי שמתיימר לייצג את האלוהים אחריותו גדולה יותר ועליה להיות מדויקת יותר וגם דומני שאלה לא כ"כ חושבים את עצמם כמו אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 16:59 לינק ישיר 

להמשך שיקול הדעת:

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2009 20:07 לינק ישיר 

כל עוד לא תהיה מפלגה שהעומדים בראשה יכירו בכך שהחיים שלי שייכים לי, ושיבטיחו לנסות ולפעול ליישום של כל מה שנובע מזה- אני מחרים את הבחירות.
בלי נדר, מחר אני אנסה להסביר יותר לעומק למה אני מתכוון, ומדוע זה גורר את ההחלטה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 20:51 לינק ישיר 

אפיק בנגב, עלה ירוק מכירים בכך שחייך שייכים לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 21:08 לינק ישיר 

ה_משל,
או שלא הבנת את הטענה שלי, או ששיקרת לי.

רפרנס:
http://www.on-table.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?pageNameTXT=כלכלה-ותעשייה&depart_id=105516

http://www.on-table.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?pageNameTXT=חינוך-ורווחה&depart_id=105516

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 21:11 לינק ישיר 

אפיק

אוצר המדרשים (אייזנשטיין) עמוד רמג ד"ה כיצד יצירת הולד

וכאשר הגיע זמנו לצאת בא אותו המלאך ואומר לו צא כי הגיע זמנך לצאת לעולם, והוא משיב והלא כבר אמרתי בפני מי שאמר והיה העולם שדי לי בעולם אשר הייתי דר בו, ואומר לו עולם שאני מכניסך יפה הוא, ועוד שעל כרחך אתה נוצר במעי אמך ועל כרחך אתה נולד  ותצא לעולם. מיד בוכה הוא, ולמה הוא בוכה? מאותו עולם שהיה בו שמניחו. וביציאתו מכה אותו המלאך תחת חוטמו ומכבה הנר שעל ראשו ומוציאו על כרחו ושוכח כל אשר ראה. ועוד ביציאתו הוא בוכה

אתה רואה הרבה ברירות אין לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 21:22 לינק ישיר 

גם את אברהם העיברי הכו על החוטם כל שבט הברברים שבו הוא נולד.
 ובכל זאת- ראה לאן הוא הגיע!

ואם להיות קצת יותר ברור:
 אין שום חוק טבע שאנשים יהיו ברברים (=לא יכירו בערך חיי האדם ובקדימות של זכויות האדם האמיתיות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 21:57 לינק ישיר 

אפיק

הרי במדינה דמוקרטית אתה חי. יחסית אפילו יותר מידי. אז למה שלא תארגן מפלגה ותרוץ לכנסת עם רעיונותך,

ואם הרבה  אנשים מאמינים ברעיונתך הצודקים, הרי תגיעו להשגים אפילו יותר מקדימה

, למה אתה מצפה שאחרים יעשו את העבודה בשבילך? אין מפלגה לפי רעיונותך,? הקם אותה!

גם אברהם לא שקט על שמריו הוא היה פעיל בהפצת רעיונותיו, אז במקום לחכות למשיח, תהיה אתה המשיח-
או תפעל שהוא יבא.. מלשבת בבית ולכתוב כאן בפורום, הרבה לא יצא. כך לא נלחמים, ולא בונים תרבות של חופש הפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 23:00 לינק ישיר 

תנאי היתר לשבועת אימונים לחוקה נגד התורה
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=299746

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 23:23 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לא משיח בן דוד ולא משיח בן יוסף.  לכן יותר חשוב לי (לפחות כרגע) לבנות את הבסיס של חיי האישיים.

חוץ מזה, אין לי 2500 חתימות, אין לי כסף לביזבוזים, אין לי מוטיבציה לנהל לאחרים את החיים, ובטח ובטח שאין לי רצון להתחכך באותם אנשים נטולי חיים והערכה עצמית.
כל מה שאני רוצה זה לחיות בחברת בני אדם שעוזרים לי (אם הם רוצים בכך, כמובן) ולא שמפריעים לי.
אגב, אני אפילו אוהב לעזור לאחרים.
אבל כשמכרחים אותי לעשות את זה תוך איומי כלא ומכות- אני מקבל עור ברווז.
וגם אם הם היו מקבלים גיבוי מ99.9% מהאנשים- זה לא מה שהיה מנחם אותי.

מאחר שהשינוי שאני מחפש הוא שינוי תודעתי, ומאחר ששינוי תודעתי מתרחש על ידי הבנה, ומאחר שהבנה דורשת את רצון המאזין לפתח מודעות לאותו עיניין, נובע שאפילו דיונים באינטרנט הם יותר יעילים מאשר השקעת כל כספי ב- 20 שניות של תשדיר טלוויזיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 23:29 לינק ישיר 

לגבי "הרע במיעוטו", נראה לי שאפשר ללמוד מדברי הרמב"ם (הלכות מלכים א ח-ט):

"הניח בן קטן--משמרין לו המלוכה עד שיגדיל... ולא המלכות בלבד, אלא כל השררות וכל המינויין שבישראל... והוא שיהיה הבן ממלא מקום אבותיו בחכמה, וביראה. היה ממלא ביראה--אף על פי שאינו ממלא בחכמה--מעמידין אותו במקום אביו, ומלמדין אותו; וכל מי שאין בו יראת שמיים--אף על פי שחכמתו מרובה, אין ממנין אותו למינוי מן המינויין שבישראל."

מנהיג צריך להיות גם ירא ה' וגם חכם; אם הוא חכם ולא ירא ה' - אסור לבחור בו בכלל, אבל אם הוא ירא ה' ולא חכם - מותר לבחור בו וללמדו.

אסור לבחור "רע במיעוטו", מותר לבחור "טוב במיעוטו".
אסור לבחור "רע במיעוטו", כלומר, מועמד שיש לו תכונות רעות - אינו ירא ה', אינו איש אמת, אינו שונא בצע.
מותר לבחור "טוב במיעוטו" - אדם ירא ה' רק שאינו מספיק מוכשר או מנוסה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 12:04 לינק ישיר 

"התפקיד שלי כמנהיג הוא לתת לך את הסביבה החופשית ביותר להחליט עבור עצמך"

http://he.manhigut.org/content/view/1405/140/

אומנם גם הוא שוגה בהמצאת "הזכות לבחור", אבל אין ספק שיוצא הפסדו בשכרו.
מדוע הוא שוגה? בקצרה: אם זכויות צריכות הצדקה מתוך המציאות, הרי שזכויות ללא יכולות לסתור אחת את השניה.
לכן, כמו שאין לאדם "זכות להרוג אחר", ככה אין לאדם "זכות לבחור מישהו שפוגע בזכויות אמיתיות של אדם כלשהו".
------------------
לגבי "שיקולים בבחירות", תרשו לי לצטט חבר:
"הבעיה במשטר דיקטטורי היא בעיקר היעדר חופש ודיסאינפורמציה, ולא היעדר זכות הבחירה במי שישב בפרלמט."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 12:14 לינק ישיר 

אראל

כאיש תורה אתה ודאי יודע כי את התכונות שמנית אצל מנהיג, הן תכונות שיעץ יתרו הגוי.

משה בחר רק אנשי חיל, בלי כל הסופרלטיבים והבבלת. מנהיג צריך להיות רק איש חיל, איש עשיה, ולא ברברן וקשקשן.
מגלגל עינים- כאילו ירא שמיים. אזרח לא יכול לדעת מי ירא שמיים, אבל הוא יכול לדעת מי הוא איש עשיה וביצוע.
הגמרא אומרת שאסור לגור בעיר שראשיה הם תלמידי חכמים, ולא דוקטורים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרמטרים לשיקולי הצבעה בבחירות - מהם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.