סתם אחת -
אלו שמתאבדים, בדך כלל, באים כדי לברוח / לנקום / להוכיח משהו שלא חשבו שהם מסוגלים / יאוש טוטאלי / אכזבה תהטמית / שכחתי משהו?
הערך המוסף של צער הקרובים, לא ממש "עושה להם את זה"....
נשלח ב-11/2/2009 15:44
סתם אחת - יותר ממה שהנביאה אמרה. אלא ממה נפשך, לפני שהתאבד עדיין אין בושות למשפחתו ואחרי שהתאבד כבר לא יכול להרגיש תחושות אשם כאלו ואחרות, גם אם יש חיים לאחר המוות. וא"כ אין הכרח לומר שהמתאבדים הם אגואיסטים. אמנם תסתכלי בבקשה באשכול שלי "כולם אגואיסטים כולל ...", ותביני שבעצם כולם אגואיסטים גם אלה שלא מתאבדים.
כולל את, והסוגריים רבות המשמעות שלך !
נשלח ב-11/2/2009 15:57
[quote]ואחרי שהתאבד כבר לא יכול להרגיש תחושות אשם כאלו ואחרות, גם אם יש חיים לאחר המוות.quote]
אגואיסט, לא ברור לך שיש חיים לאחר המוות??? אתמהה
נשלח ב-11/2/2009 16:11
המחשבון, אהבתי את הצישטול שלך מאשכול מתי חצות, זה ממש במקום! כמובן, אם אין רגע של מות לא יתכן שיהיה פחד מדבר שלא קיים בכלל. ובמחשבה שניה, המתאבדים בדר"כ אינם אנשים משכילים וחכמים, א"כ אולי הפחד שלהם הוא תוצאה של דמיון מפותח שבאמת אכן יש רגע של מות...
אגואיסט, אינך חש בסתירה בדבריך? אם כל מעשי בני האדם הם תוצאה של אגואיסטיות, איך לא תאמר שהמתאבד הוא אגואיסט? שמא כוונתך שאכן הוא אגואיסט אך לא מטעמה של סתם אחת?
רותם, לא תמיד לשון כזאת באה לבטא ספקנות, יש הרבה דוג' לכך אך אכמ"ל.
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 11/02/2009 16:14:30
נשלח ב-11/2/2009 16:17
המחשבון, הסתכלתי באשכול שאתה מדבר עליו, אתה צודק, לאור דברי רציונליסטי שם זה הרבה יותר משכנע!
נשלח ב-11/2/2009 16:20
התכוונת ל"תמיד"? רציונליסטי נכבד?
הופס,
כבר תיקנת!
השאלה הפילוסופית כעת היא, האם עדיף למחוק לגמרי?
דעתך?
תוקן על ידי הנביאה ב- 11/02/2009 16:16:58
נשלח ב-11/2/2009 16:20
ברור שכונתי היתה שהמאבד עצמו לדעת הוא אגואיסט אך לא מטעמה של סתם אחת.
ורותם, רציונליסט כבר ענה לך במקומי.
נשלח ב-11/2/2009 16:23
המתאבד הוא אגואיסט בצורה הבכירה ביותר של מלא מובן המילה.
נשלח ב-11/2/2009 16:58
הנביאה,
הוצאת את דברי מהקשרם, אבל לגמרי!!!...
0תם_אחת כתב:
מי שמתאבד הוא אגואיסט! אדם שחושב רק על עצמו!
כי:
בא נגיד שמר איקס רוצה להיתאבד.
מי רוצה להתאבד? (.....................) מר איקס
למה הוא רוצה להתאבד? כי קשה לו ורע לו וכו'... אז מי "מרוויח" מההתאבדות? מר איקס כי הוא חושב שזה הסוף לצרותיו (אבל יש עולם הבא... לכן הוא אינו מרוויח כלל...)
ומי נשאר מאחור עם הכאב? משפחתו של מה איקס וכל קרובים וחבריו שאיבדו אדם שיקר להם.
(((((למי יש "בושות" שמשהו אצלם התאבד? למשפחתו )))))
אם הוא היה חושב על הזולת על משפחתו וחבריו הוא לא היה מתאבד....
זו דעתי...
קשה לו ורע לו זה אומר שהוא רוצה לברוח מהקושי והרע, לנקום במי שגרם לו את הקושי או מכל אחת מהסיבות שפרטת
לא אמרתי שהסיבה של צער הקרובים "עושה להם את זה" ושלכן הם מתאבדים, אמרתי שהמתאבדים הם אגואיסטים כי בין היתר הם לא חושבים על מי שהם משאירים מאחור אלא חושבים רק איך להיפטר מהצער והקושי של עצמם!
אולי יש כאן רק תיקון אחד בדברי, "אם הוא היה חושב על משפחתו וחבריו אולי הוא לא היה מתאבד"
ולגבי הסוגריים, זה בגלל שלא רציתי לגעת בנושא הרגיש של ה"בושות" כוון שכל אחד לוקח זאת אחרת
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 11/02/2009 16:59:00
נשלח ב-11/2/2009 17:09
אני חוזרת על דברי ומחדדת אותם:,
בשביל להתאבד צריך להיות [בין השאר] אגואיסט בכיר במיוחד .
והיות שאגואיסט חושב רק על עצמו, כל מה שציינת לעיל, סתם אחת - לא רלוונטי.
נשלח ב-11/2/2009 21:08
סטינו מעט מהעניין. בכ"ז התכונות של המתאבד ססגוניות יותר מאשר אגואיזם.
רציונליסט כתב - "ובמחשבה שניה, המתאבדים בדר"כ אינם אנשים משכילים וחכמים," אם יורשה לי להגיב. קצת היסטוריה לא תזיק, כל ההיסטוריה רצופה מתאבדים חכמים ונבונים. החל מאמנים וציירים כגון וינסנט ואן גוך, וכלה בכלכלנים בכירים שהתאבדו השנה.
וסתם הערת אגב. שימו לב ,רוב האנשים החושבים. והדגש הוא חושבים ולאו דווקא כשרוניים, שרויים בדכאון מי יותר ומי פחות.
תוקן על ידי אגואיoט ב- 11/02/2009 21:06:00
נשלח ב-11/2/2009 21:21
הי! חברי הפורום! נא למחות!!
כולנו אנשים חושבים ואנו ב''ה לא שרויים בדיכאון!!
נשלח ב-11/2/2009 21:23
אני כן.. מה לעשות..
החשיבה מובילה אותי לכל מיני מקומות וגורמת לי לחשוב כל מיני מחשבות...
פעם ראשונה שאני מסכימה עם האגואיסט...
נשלח ב-11/2/2009 21:41
רותם יקרה !
מה קרה נלחצת. לא התכונתי ספציפית אליך. [יכול להיות שאת לא חושבת. סתאאאאם.]
סתם אחת !
סופסוף את מסכימה אם דברי. ודרך אגב, לא אמרתי שמי שבדכאון סימן שהוא חושב. כי נראה לי שזה מה שהבנת אם את מסכימה איתי. סתאאאאם.