|
|
| נשלח ב-21/9/2012 13:27 |
|
| |
אני זוכר בפגישות שהיה לי [לפני 7 חודשים...] רוב הבחורות היו מדקלמות ''בית של תורה'' בלי לדעת מה ועל מה באמת! תמיד שהיינו מדברים בפגישות על הקטע של ה''בית'' והבחורה התחילה למלמל ת'מנטרה ''בית של תורה''... הייתי שואל אותה בעדינות אם היא יודעת שאת השמלה שהיא לובשת עכשיו, לא בטוח שהיא תוכל לרכוש בהמשך... ואוסף הבשמים שבנתה לעצמה במשך זמן בעזרתם האדיבה של ההורים, לא בטוח שיוכל להמשך וכו'. וכך גם אינספור זוגות הנעליים והאיפור.. ולדעתי לזה התכוין ליטאי - שהגיע הזמן להפסיק עם הסיסמואות תורה תורה, ולהתחיל להסביר את המהות האמיתית על חיים של תורה, על ערך לתורה בלי קשר עם הבעל עובד או לומד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2012 13:50 |
|
| |
יסלח לי כבודו אך איך הדוגמאות שהבאת מבהירות את העניין של חיי תורה? הם מבהירות מצוין את נסיבות החיים והצורך שלא להתפזר אבל לא תורה ולא בית של תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2012 14:26 |
|
| |
הם לא מבהירות את המושג בית של תורה. הם מרככות את הצעקה על ליטאי שכתב על החינוך הכוללני לחיי תורה ללא כיסוי. ו- - - סולח לך..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2012 14:47 |
|
| |
ואיך כובע וחליפה קשור לחיי תורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2012 15:30 |
|
| |
ותיקון קטן, שלא תבינו לא נכון. לא התכוונתי שאי אפשר לבנות בית של תורה עם האביזרים שהזכרתי, להיפך, אפילו רצוי. אבל מבחינה כלכלית וכו' קשה לבנות בית של תורה במושגי הסמינרים -היינו בעל יושב ולומד מבוקר עד ערב - ומצד שני הגברת מכלה כספיה על קאסטמים מהממים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2012 22:23 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ואיך כובע וחליפה קשור לחיי תורה? |
|
סמנו בצהוב איזה אחד מבין הצירופים הבאים מבטא את הקשר הנ"ל (כובע, חליפה, חיי תורה)
אריה, לביאה, גור מדים, נשק, חייל תפוז, אתרוג, פומלה
תוקן על ידי חדשונט ב- 22/09/2012 22:50:39
במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2012 22:33 |
|
| |
תפוז אתרוג פומלה
|
|
|
|