בית פורומים שידוכי חרדים

לבחורים ובחורות- למה ואיך בית של תורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2012 13:27 לינק ישיר 

אני זוכר בפגישות שהיה לי [לפני 7 חודשים...] רוב הבחורות היו מדקלמות ''בית של תורה'' בלי לדעת מה ועל מה באמת! תמיד שהיינו מדברים בפגישות על הקטע של ה''בית'' והבחורה התחילה למלמל ת'מנטרה ''בית של תורה''... הייתי שואל אותה בעדינות אם היא יודעת שאת השמלה שהיא לובשת עכשיו, לא בטוח שהיא תוכל לרכוש בהמשך...  ואוסף הבשמים שבנתה לעצמה במשך זמן בעזרתם האדיבה של ההורים, לא בטוח שיוכל להמשך וכו'. וכך גם אינספור זוגות הנעליים והאיפור..  ולדעתי לזה התכוין ליטאי - שהגיע הזמן להפסיק עם הסיסמואות תורה תורה, ולהתחיל להסביר את המהות האמיתית על חיים של תורה, על ערך לתורה בלי קשר עם הבעל עובד או לומד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 13:50 לינק ישיר 

יסלח לי כבודו אך איך הדוגמאות שהבאת מבהירות את העניין של חיי תורה? הם מבהירות מצוין את נסיבות החיים והצורך שלא להתפזר אבל לא תורה ולא בית של תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 14:26 לינק ישיר 

הם לא מבהירות את המושג בית של תורה. הם מרככות את הצעקה על ליטאי שכתב על החינוך הכוללני לחיי תורה ללא כיסוי. ו- - - סולח לך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 14:47 לינק ישיר 

ואיך כובע וחליפה קשור לחיי תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 15:30 לינק ישיר 

ותיקון קטן, שלא תבינו לא נכון. לא התכוונתי שאי אפשר לבנות בית של תורה עם האביזרים שהזכרתי, להיפך, אפילו רצוי. אבל מבחינה כלכלית וכו' קשה לבנות בית של תורה במושגי הסמינרים -היינו בעל יושב ולומד מבוקר עד ערב - ומצד שני הגברת מכלה כספיה על קאסטמים מהממים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2012 22:23 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
ואיך כובע וחליפה קשור לחיי תורה?

סמנו בצהוב איזה אחד מבין הצירופים הבאים מבטא את הקשר הנ"ל (כובע, חליפה, חיי תורה)

אריה, לביאה, גור
מדים, נשק, חייל
תפוז, אתרוג, פומלה

תוקן על ידי חדשונט ב- 22/09/2012 22:50:39

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/9/2012 22:33 לינק ישיר 

תפוז אתרוג פומלה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לבחורים ובחורות- למה ואיך בית של תורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.