בית פורומים פורום הפילוסופיה

ה"חושך" בריאה או העדר אור?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2009 05:43 לינק ישיר 

קודם כל באור יש גם גלים וגם חלקיקים אך אין זה מן הענין.

הפיזיקה הקוונטית עוסקת בנושא האור והראייה שלנו אותו, ואמנם הראייה שלנו מסתכמת בסה"כ בטווח בין אינפרא אדום לאולטרא סגול שזה טווח של כשבע מאות ננומטר! טווח כמעט אפסי מכלל הקיום שאיננו מסוגלים לראות.

ומעתה, אם אנו מסוגלים לראות את השחור הרי בהכרח שהוא קיים בטווח הננומטרים הניתנים לראייתינו וממילא מוכרח שהוא קיים ולא העדר כי אם היה העדר, היה נעדר מראייתינו.. מה שגם מכריח שעיור אשר עיניו מנועות מראות אף טווח זה לא יוכל לצפות בשחור כי אם בכלום.

ואל ירע בעינך שלא תוכל להשיג בשכלך את העובדה שאין העיור רואה כלום, (אף לא טווח של ננומטר אחד!) כי תדמה בזה לעיור אשר לא יוכל להשיג לעולם את עובדת ראותך את הצבעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 05:50 לינק ישיר 

יכול להיות שאתה צודק. אבל, מנין לך שלא כדברי. הרי עיור לעולם לא יוכל להסביר מה הוא רואה חוץ מאחד שראה וניהיה עיור. אתה מכיר מישהו כזה? א"כ תשאל אותו, וחסל כל הויכוח הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 06:09 לינק ישיר 

אני לא צריך לשאול עיור מפני שאחר שהגעתי למסקנה שהשחור הוא ג"כ איזה חלקיק או גל שצופים בו, א"כ כאשר תנסה לומר שעיור יכול לראות שחור בעצם תאמר שאיננו עיור וא"כ למה שלא יוכל לראות עוד דברים הרי השחור אינו נמצא בקצוות הננומטרים הניתנים לצפיתינו כפי שציינת זאת בעצמך שהקצוות הם אינפרא אדום ואולטרא סגול.

ואפילו אם תאמר שעיור, ראייתו מצומצמת לכדי האפשרות לצפות רק בטווח הננומטר הבודד הנותן מראה של שחור אחיד בלתי משתנה, אציג לך ב' שאלות:
א. מדוע תלך בדוקא על צבע שחור כאשר באפשרותך לבחור על צמצום ראייתו של העיור באינסוף צבעים אחידים בלתי משתנים הקיימים באינסוף ננומטרים ברחבי היקום.
ב. כבר לא הרווחנו כלום כי אם נדבר על עיור מוחלט אשר אין באפשרותו לצפות אף בטווח הקטן ביותר אז תודה לי שלא יוכל לראות אפילו שחור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 06:40 לינק ישיר 

שחור זה חלקיק!?! מאיפה הוצאת את זה.? לשיטתי כבר אמרתי שזה לא צבע...

ואני ישאל אותך. אם שחור זה חלקיק, איך אפשר לראות אותו? הרי רק אם חוזר אור מהחומר ניתן לראות את החומר. והרי השחור לא מחזיר אור, מכיון שרואים שחור גם כשאין אור. מכאן בהכרח ששחור הוא העדר. ועוד יותר מזה הרי יש העדר מסוים, גם לשיטתך. ואיך הוא נראה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 06:55 לינק ישיר 

הוא לא נראה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 06:59 לינק ישיר 

אני מקווה שאתה מבין מה שאתה כותב!

יאללה, אני פורש  להתראות  במוצ"ש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 14:30 לינק ישיר 

אני מסכים עם רציונליסטי שעיוור אינו רואה כלום כמו שאתה לא רואה באף או ביד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2009 13:27 לינק ישיר 

קשה לאגואיסט לתפוס שמישהו לא מסוגל לראות, כי הוא הרי כן רואה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2009 13:44 לינק ישיר 

לא קשה לי לתפוס זאת. מה שקשה לי זה מה המצב כשלא רואים.

ולכן אמרתי שהמצב הזה שחור. לא כי רואים שחור, אלא זה המצב כשלא רואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2009 14:58 לינק ישיר 

ראיתי פעם בספר חכמה ומוסר לסבא מקלם (לא זוכר איפה בדיוק) שמחלק חלוקה נמרצת ואומר שכל הפילוסופים אומרים שהחושך הוא העדר אור וכל המקובלים אומרים שהחושך הוא בריאה בפני עצמה. מענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2009 13:23 לינק ישיר 

והצדק כמובן עם...???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2009 16:28 לינק ישיר 

המקובלים! רק הם מבינים באמת בטבע הבריאה.

אני יחפש אותו ובהזדמנות הקרובה אשתדל להעתיק אותו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 01:28 לינק ישיר 

הצדק עם האמת... מנין לך מה האמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 01:42 לינק ישיר 

האמת לפעמים כופה דעתה ומשם אנו מכירים אותה. והאמת היא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 01:56 לינק ישיר 

לא הבנתי. מותר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > ה"חושך" בריאה או העדר אור?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.