בית פורומים אגודה אחת

החזון איש אומר לשמוע בקול ה"גדוילים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2009 21:41 לינק ישיר 
החזון איש אומר לשמוע בקול ה"גדוילים"

הראו לי באמונה וביטחון פרק ג' אות ל' דברים די מפורשים בענין ההליכה אחרי גדולי הדור.

תמיד חשבתי שיתד נאמן הוא זה שטבע את המושגים הללו, מתברר שיש לזה מקור ועוד אצל ה"איש" בעצמו.

אינני מכיר מספיק את תולדות חייו אבל כמדומני שהוא עצמו לא היה חסיד של הגישה הזו, אתמהה? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2009 23:09 לינק ישיר 

אולי תקליד ברוב טובך את הקטע הרלוונטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 00:11 לינק ישיר 

יש עוד רעה חולה אשר היצר ילפת בה להניא אמונת חכמים מלב כני אדם והוא משקל המרמה של הנגיעה. חובת התלמיד להאמין כי אין נגיעה בעולם  בעלת כח להטות לב חכם וכו' וכן היא אמונת המון ישרים המתאבקים בעפר רגלי החכמים.

אך היצר חתר חתירה תחת כסא הנאמן, לצודד נפשות הנוטות להתחכמות ומביא להם לימוד שלם מן הגמ' כי הנגיעה היא בעלת כח מכריע לקטנים ולגדולים יחד וכו' ואינם יודעים כי לפי הנחה הזאת מתייתם כל הדור ואין שופט בארץ וכו'  ועי"ז קם דור ששופט את שופטיו, וכל איש הישר בעיניו יעשה ...

ונקח הדוגמא- למען יצטיירו הדברים בלב מתלמד צורה קבועה וקיימת- את ההתאבקות של בני אדם בקבלת רב ופרנס על הציבור, זה פוסל דיינו של זה וזה פוסל דיינו של זה, ומן הראוי שיסמכו כולם על הכרעת גדולי הדור... אך מה רב ההרס בעמדה עדינה של המתיימרים ביושר וסגולות הטוב, ולפי גאות ליבם יצר טוב שופטם ומשפטם נושא עליו אופי של מדע, וכאילו דנו על הדבר בישיבה במתון ובכובד ראש ואח"כ הוציאו משפט חרוץ שאין להתחשב עם גדול הדור בזה... והנה באה ליצנות אחת ודחתה מאה תוכחות, ועובדים ע"ז בטהרה, ועושים את הפלסתר תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 00:15 לינק ישיר 

הבנו את הקטע.

רק שהחזו"א לא מציג את המצב בו הגדולים נלחמים זה בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 00:37 לינק ישיר 

יסלחו לי אדון אהרן והחזו''א, אבל עם כל הכבוד לחזו''א רמת ההנמקה משתווה לפצ'קוייל ממרתפו של יואליש קרוייס.  יש כאן תיזה ערוכה, אבל ללא הנמקותיה קשה לי לקבל אותה ללא תנאי כנספח חוקי לעשרת הדברות.

תן לנו יותר רקע!!!  למי הוא כותב את המכתב באיזה הקשר?

איך הוא מסביר את החידוש ההיסטורי? ומה הם המשמעויות הפרקטיות של תיזתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 08:32 לינק ישיר 

אכן, לדעתי ישנם שני נושאים
א. האם לאחר שהסכמנו על חכמתו של אדם ניתן לחלוק עליו בטיעון של "נגיעות", אומר החזו"א שלא. והדעת נותנת כך.
ב. האם קיימת סמכות כללית לאדם שההמון הכתיר אותו כגדול הדור? ועל כך אומר החזו"א במילים ברורות "ומן הראוי שיסמכו כולם על הכרעת גדולי הדור בזה".
הדוגמא שהוא מביא (למי שלא שם לב) היא "התאבקות של בני אדם בקבלת פרנס על הציבור" = בחירות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 10:16 לינק ישיר 

שרפ:

הגדולים תמיד נלחמו זה עם זה. מפורסם המכתב של רעק"א במחלוקת ש"ס סלאוויטא, שהצד שכנגד אמרו שיש לו טובת הנאה, והוא כתב מכתב חריף ביותר נגד אנשים אלו.

אביקליין:

גם אם המכתב היה מנומק (והוא אכן מנומק), היית מוצא טעם למה שהטיעון של החזו"א לא תקף למצבינו. אז בוא תהיה אמיתי, ותגיד בפירוש שאתה סומך על דעתך לבד. בגמרא קוראים לזה, מבעט בהוראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 10:29 לינק ישיר 

כואוטע

האם מי שהחזו"א אינו המילה האחרונה אצלו = סומך על דעתו בלבד???

לא שמעת מימיך על עוד בעל דעה אחד בעולם חוץ מהחזו"א???

והאם מי שהחליט לסמוך דוקא על החזו"א, לא עשה זאת על דעתו שלו?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 10:59 לינק ישיר 

תעיינו בפורום שמשקף את דעת תורה ותראו שכולם טוענים שם שכל אחד צריך לסמוך על רבו.
מיהו רבו? מי שהוא החליט שהוא רבו.

ובקבלת פרנס על הצבור לא אמורים גם להתייעץ עם הצבור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 11:12 לינק ישיר 

מעולם לא אמרנו שיש בגדולי ישראל נגיעות אישיות
לא זו הבעיה

הבעיה היא כאשר אחד מגדולי ישראל 
אמר לי בפירוש על איזה דבר "לחצו אותי"
באותו היום החלפתי רב כי מי שמעיד על עצמו שהוא לחיץ ולא לוקח אחריות על מה שהוא אומר
לא יהיה הרב שלי. נקודה.

אני רוצה רב שעומד מאחורי מה שהוא אומר (בפרט שאמר לי מפורשות שאני יכול לומר את אשר שמעתי ממנו לאחרים) או שלא יאמר כשהוא יודע שאינו יכול לעמוד בלחצים,
 אם לא היה מעיז לומר זה מצוין אבל לומר משהו ואח"כ להוציא אותנו שקרנים, עד לאן אנו צריכים להגיע? כדי לומר לא עוד.

האם רב שלא עוצר את נתיניו מלומר על אנשים מסוימים שהם כמו הגרמנים ושהם מוממרים לכל התורה אקבל אותו כרב לגיטימי? זה אינו לגיטימי, אם הוא חפץ לחלוק על אנשים מסוימים הוא יכול לומר לנתיניו  שיאמרו שדרכם אינה ראויה או שהם אנשים טועים וראוילהתרחק מהם וכן על זה הדרך.
 אבל  לא היה מדובר כאן ברפורמים והרי גם על המזרחניקים אף אחד לא אמר שהם גרמנים, אז עד לאיזו דיוטא תחתונה אנו צריכים להגיע? כדי שנוכל לומר לא עוד.

לצערינו הרב סיפורים כאלו מסתובבים לרוב והם מדליקים אצלנו נורה אדומה.

לכן קחו לכם עיצה טובה עשו לכם רב אישי כמאמר "עשה לך רב"  ואידך זיל ועזוב

אוי לנו שכך עלתה לנו בימינו

נכתב בצער מתוך כאב אמיתי ולא כדי להתריס ח"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 11:45 לינק ישיר 

ymy33655:

ודאי שיש עוד בעלי דעה בעולם חוץ מהחזו"א. הביקורת נסובה על הצורה שבה דחה אביקליין את דברי החזו"א.

בעלבעמיו:

אכן כך! אדם בוחר לו לעצמו רב שהוא ישמע אליו. העיקר שיהיה לו מישהו שאליו הוא מכניע את עצמו. ובזה גם תשובה ל ymy33655 למעלה.

בענין קבלת פרנס על הציבור מבואר מתוספות זבחים שעושים את זה בהצבעת הסנהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 15:58 לינק ישיר 

למה צריך להכנע למישהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 16:50 לינק ישיר 

כלל ישראל תמיד שאלו בעצת החכם. החל בתנ"ך דרך הגמרא, ראשונים ואחרונים מצאנו שדרך כל איש מישראל כשמסתפק בדבר ששאל לו באיש האלהים. ג' סיבות הן שבגללן אדם שואל עצה.

1. אדם קרוב אצל עצמו, לפיכך שואל אצל אדם שעבד על מדותיו והתעלה מעל הבלי עוה"ז, בכדי לקבל תשובה נכונה.

2. עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, אדם שישב ולמד כל חייו, יכולתו לנתח מצבים מסובכים עולה על יכולתו של אדם מן השורה.

3. אין הקב"ה מביא תקלה ע"י צדיקים, עובדי ה' זוכין לסייעתא דשמיא מיוחדת בכדי לקלוע אל האמת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 16:58 לינק ישיר 

ומה עושה מי שלא מסתפק?

כואוטע

למה אתה חושב שכולם פה בישיבה קטנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 18:23 לינק ישיר 

ymy33655:

אני חושב שכל אדם בוגר שמודע למורכבות חי עם ספקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 20:36 לינק ישיר 

ואת כל הספקות ברמה הזו הוא צריך להפנות לסמכות שאתה מדבר עליה.
מאיפה הגעת? בן איזה עם אתה? באמת נראה לך שככה נהגו אבותיך? מדוע אתה משטה בנו ובעצמך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > החזון איש אומר לשמוע בקול ה"גדוילים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext