מיישע ניירא עם יהודי שחפץ לפרנסה בכבוד
היום כבכל יום נסעתי באוטובוס בדרכי לכולל אברכים מצויינים ע"ש הרב הנידח זצ"ל. בחרתי לי את מקום מושבי בין הסרנים הקדמיים לבין אלו חבריהם האחוריים.
אלא שבכל מקום בו חלף האוטובוס נעמדו אנשים הביטו לעבר המקום בו ישבתי ומיד הזילו דמעה ואחריה עוד אחת ועוד אחת, עד כי כמעט והייתי טובע בים של דמעות.
כך חולף לו האוטובוס מככר לככר, מרבין אחד למנשהו, ובכל מקום שם האוטובוס עובר, אני רואה נחל של אנשים שמביטים במקום מושבי ובוכים. לא ידעתי את נפשי מרוב צער יגון ובכי.
חשבתי לעשות מעשה ואכן כך עשיתי, ועברתי לשבת ממול המקום בו ישבתי קודם זאת אומרת למקום מושב השמאלי במקום הימני.
והתופעה חזרה על עצמה כמות שהייתה ללא כל שינוי, ממש אותה אדרת ובשינוי הגברת, ולא רק הגברת גם הגברים כמו גם הילדים, הזקנים והטף.
בשלב מסוים עזבתי את האוטובוס ירדתי כדי להביט בו מבחוץ ולראות מה פשר העניין, או אז ראיתי ובאמת נזדעזעתי ת"ק פרסה על ת"ק פרסה, וכמעט ושבתי כבמעוף הציפור (מזעזוע) לביתי שבמקצה העיר מליד הכולל לאברכים מצויינים ע"ש הרב הנידח זצ"ל ועד לביתי שליד מחסום דנג'ק שבשכונת האברכים הנילוזים.
ומה שראיתי וגרם לי זעזוע שכזה היה סטיקר ובו תמונתו של השר אלי ישי ובסטיקר נראה השר המחונן מתחנן לעם שיבחרו בו, כדי שתהיה לו פרנסה בכבוד.
'פרנסה בכבוד' - תמונה של השר אלי ישי מש"ס.
ממש זעקה מתוך קירות ליבו של השר, פניו רציניות, שיערו מלבין והוא כמתחנן ב 'ח' (מרוקאית) תבחרו בי ותאפשרו לי לחיות (שוב ח' מרוקאית) בכבוד.
מיד הפך ליבי להיות חמרמר ושערותי ניצבו דום אחת ליד השניה, וכל בשרי התחדד על לחידודין חידודין, כל אלו גרמו לי והשתכנעתי, אני הולך להצביע ש"ס, הרי שפרנסה של יהודי, נמצאת במקום הראשון בסולם הערכים הגולמיים שלי.
 |
|
|