שלום לכולם אני חדש פה בפורום אמנם תמיד עקבתי אחרי הפורום הנפלא הזה אבל התעצלתי לבקש אישור כתיבה היום ב"ה אישרו אותי בשעה טובה.
אז ככה אחד הסיבות שביקשתי אישור כתיבה זה בגלל שכבר קשה לי לשאת לבד את הקושי הזה שאני עובר בתהליך הזה שנקרא שידוכים.אז כך אני בחור בן 22 מאחד החסידיות החשובות בציבור החרדי אני כבר שנה במה שנקרא שידוכים ואני לא יודע למה חוץ מפגישה אחת לע"ע שום הורים של בחורה לא הסיכמו שאני יפגש אם ביתם ואתם צריכים להבין אין לי דרישות בשמיים אני יודע שיש הבדל בין רצוי למצוי ועוד יותר אין לי ב"ה שום בעיה בריאותית אני לא מתגאה ח"ו אבל אני ב"ה נראה טוב גבוה ולא שמן בכלל .והמשפחה שלי נחשבת לאחד המשפחות הכי טובות ומיחוסות אצלינו בחסידות.ואצלינו יש מצוקה מאד גדולה של בנות על כל בחור טוב יש שלוש ארבע בנות שצריכות שידוך(בגלל הפרש הגילים)ואחד הדברים שהכי כואבים לי שאני רואה בחורים שהיו נחשבים להרבה יותר גרועים ממני בכול התחומים וממשפחות שנחשבות פחות טובות ממני,תוך כמה שבועות שהם הסכימו לשמוע שידוכים הם סגרו שידוך. ושלא תחשבו שאני ח"ו מחזיק מעצמי יותר מידי זה ממש לא,אני חושב שזה הפוך.אז פה אני שואל את עצמי איפה טעיתי,כאילו אולי אני צריך לתקן משהו וכו.ואולי אתם פה מנסיונכם תיעצו לי מה עלי לעשות.תודה מראש
נשלח ב-9/2/2009 08:44
והאינטרנט גם כן מותר בחסידות שלך?
נשלח ב-9/2/2009 11:21
ד_שחר כתב:
והאינטרנט גם כן מותר בחסידות שלך?
יוסל-אין לי מה לאמר לך אלא את מה שאמרתי לעצמי אך לפני שבוע:
זה לא שיש בעיה כלשהי, זה לא שאני לא שווה אף אחד (אחת), זה לא שהוריי בוררים בפינצטה, זה לא שאני לא סגורה על עצמי....
זה פשוט, הרגע שעדיין לא הגיע, אותה "שעה טובה ומוצלחת" שטרם הגיעה שעתה....
חזק ואמץ!!!
ואל תישכח לעדכן אותנו כבר בקרוב בבשורות טובות!
תוקן על ידי Keren_Ohr ב- 09/02/2009 11:18:06
נשלח ב-9/2/2009 13:17
אוקי, אז אתה אחד מהחסידיות החשובות והמשפחה שלך היא אחת מהמשפחות הטובות והמיוחסות ואתה נראה טוב , איזה יופי.
אבל שכחת משהו אחד שיותר חשוב מכל הדברים החיצוניים האלה, אתה אדם מאמין?
איפה האמונה שלך? אתה באמת חושב שהמעמד שלך של משפחתך והחיצוניות שלך הם אלה שיביאו אותך למצוא שידוך טוב במהרה? זה נקרא בימינו "כוחי ועוצם ידי" איפה האמונה התמימה בה' יתברך?
אתה באמת חושב שה' מזווג אנשים לפי המעמד שלהם? תתעורר... המעמד שלך לא יבוא איתך לעולם הבא, הבסיס ליהדות זה לא המעמד, יהודי הוא פשוט הוא לא צריך מעמד מיוחד בשביל ליהיות חשוב בעיני ה' אל תשכח את כל הגדולים כמו משה רבינו דוד המלך מאיפה הם התחילו רובם היו רועי צאן וה' בחר אותם בגלל הענווה שלהם ובגלל חוסר החשיבות שלהם בחברה כי ה' יודע שזה לא העיקר.
זה שבחורים אחרים שכביכול "פחות טובים ממך" יצאו לשידוך לא אמור ליהיות קשור אליך וצא מהסרט שהם פחות טובים ממך כי ה' מסתכלל ללבב...
תעבוד על האמונה התמימה שלך בבורא ותפסיק להסתכל על המעמד שלך כי זה לא מעניין את ה', אתה צריך להבין שכל מה שעושה ה' הוא לטובה ואולי עד עכשיו הוא חסך ממך את כל השידוכים המייגעים בגלל זה אין הצעות כי זו שאמורה ליהיות אשתך אולי עדיין לא מוכנה.
במצב בו אתה נמצא עכשיו זה המצב הכי טוב עבורך, פשוט תאמין בזה אמונה תמימה נקודה ואל תסתכל על צלחות של אחרים כי זה לא עניינך מי התחתן לפניך זה לא קשור אליך תשמח בשבילהם כי הם אחים שלך ותשמור את העיניים במקומם שלא יצאו לך, זמנך בע"ה יגיע פשוט תתפלל על זה ותאמין בזה ותעבוד על האמונה התמימה שלך בה'.
מחילה אם הייתי נוקשה מידי, בהצלחה מחכים לבשורות טובות בקרוב בע"ה
נשלח ב-9/2/2009 20:00
אל תיראה את זה כך!!
זה רק משום שאתה בחור מיוחד ממשפחה מיוחדת!!
יש מצב שרואים אותך בתור אחד שיש לו ייחוס בקהילה וחושבים שבודאי יש לך דרישות וכו' את האמת שאתה לא כזה בררן הם לא יודעים!!
אתה מסתכל על עצמך כמו שאתה והם? הם פשוט לא יודעים מי אתה.....
תאמין בעצמך!! כי בסוף זה יגיע ועוד איך יגיע (בקרוב אמן.....)
נשלח ב-9/2/2009 20:52
רק בגלל שיש לי אמונה חזקה בקב"ה אני קם כל בוקר אם חיוך ואני מאד אופטמי,וכל בחורה שיש הצעה ובסוף זה לא יוצא לפועל אני יודע שזה פשוט לא שלי.ועוד יותר אני זה שמעודד את ההורים שלי מתי שהם מודאגים מהענין.
ובקשר למה שכתבתי בחורים פחות מוצלחים ממני כונתי היתה בעיקר על ההנהגה הרוחנית שאני הכרתי את לפני ולפנים ואני יודע איזה קופ שרצים יש להם מאחוריהם.וד"ל
נשלח ב-9/2/2009 23:04
דבר ראשון אמונה אמונה. מה שבשערט בשערט. וכל שידוך שיורד לך בשערט זה לא שלך.
איני מכיר אותך, יתכן שאתה בחור מושלם ובאמת שאין סיבה למה אתה לא מתארס אלא שמשים לא הגיע זמנך.
אך גם יכול להיות שזה קצת בידך. אולי יש בך חסרונות כלשהם שבידך לתקנם? והם הם אלו שמרחיקים ממך שידוכים?. ידיעת הבעיה היא חצי פתרון.
וכמובן אם אתה מוצא משהו ואתה רוצה לשאול או להתלבט אנחנו כאן.
תמשיך להאמין וכיגיע הזמן דבר לא יצליח להפריע.
נשלח ב-9/2/2009 23:22
הי,
קודם כל חורה לי שאתה מתוסכל, אז תחייך, אלוקים איתך, לצידך, פשוט בוחן אותך בחלק העיקרי והחשוב של החיים- דברים טובים לא מגיעים בקלות...
ניסיתי לחשוב על המקרה שלך,
קודם כל, לכל אחד יש ת'סיפור שלו ואת השק שלו ואין אדם מושלם...
אני אנסה לכתב עכשיו משהו, אני מפחדת שלא תבין אותי נכון, אז אני כבר אומרת תיקח את הכל בפרופורצייות בנימה הכי עדינה שיש...
כמו שאמרתי, לכל אדם יש חסרונות, קצת פחות בזה קצת פחות משם... ודווקא בחסרים הללו הוא ממלא בהם את האלוקים. מבין? דווקא בדבר שבו הוא "עני", אז יוצא מזה "תפילה לעני"- ז"א לפעמים נוצרים חסרים לאדם, מוגבלוייות, בעיות- כדי שהוא יבין יש לי בעיה וכדי להתגבר עליה אני חייב את אלוקים. להתחנן אליו. להתמסר אליו. להישען. להאמין.
אני בטוחה שיש לך חסרונות, ועם זאת על פניו נדמה שאתה ה"בחור המושלם", שהכל בסדר אצלו. ואולי זו בדיוק הבעיה. אולי אתה חושב שהסיבה שבשלה השידוך היה צריך כבר להגיע זה בגלל ש-
אתה נראה טוב.
יש לך משפחה מבוקשת.
חסידות מפורסמת.
כסף בטח לא חסר.
רוחנייות אתה אומר שיש מספיק.
וכו'....
אתה תולה את השידוך ב"הטבות" שחנן אותך האלוקים... ומפספס את הרעיון שגם אם כל אלו לא היו לך, מצב השידוך היה אותו מצב. זו האמונה!!! לדעת שזה לא משנה מה יש או אין לך- השידוך מגיע\ מתעכב בגלל זה... אלא בגלל מעשים, בגלל מידות, בגלל אמונה... ואתה הראיה הכי גדולה לכך.
עכשיו, שלא ישמע כאילו אני תוקפת אותך ח"ו, להיפך- תראה באיזו מדרגה אדירה אתה! לאדם שחסר משהו אין לו ברירה אלא לפנות ולהפיל מבטחו רק בו יתברך. ואתה? יש לך ב"ה הכל, עכשיו נראה אותך תולה בהק"בה את הכל...ולא בכל הנתונים החיצוננייים הללו... אתה ברמה גדולה. זה הנסיון שלך. זו עבודה קשה. זה יותר קשה להאמין במצב כזה...
לא נותר לי אלא לאחל לך-בהצלחה.
נשלח ב-9/2/2009 23:34
ואולי נסייג שוב שיתכן שאתה אדם ממש מושלם. אך על הצד שלא כדאי לך לבדוק את הדברים, ידיעת הבעיה חצי פיתרון
נשלח ב-10/2/2009 01:02
"אדם ממש מושלם"
מה?????????
אין כזה דבר בן אדם מושלם מאיפה הקרצת את זה...
ויוסל לא התווכנתי להגיד בכלל שאין לך אמונה, התכוונתי לזה שאתה צריך לעבוד על האמונה שלך יותר כי מהטענה שלך רואים פה פקפוקים ורואים פה הרבה כוחי ועוצם ידי.. מעמד עניינים..וזה הכל שטויות..."
את לפני ולפנים ואני יודע איזה קופ שרצים יש להם מאחוריהם.וד"ל"
מחילה על הבורות אבל לא הבנתי את המשפט הזה תסביר?
נשלח ב-10/2/2009 02:17
התכונתי שאני מכיר את החברה האלו מה שנקרא מבתוכו.אם כל ההיסטוריה את הצד הפחות יפה בהם.והעבירות הרבות שהם נכשלו והכשילו.
נשלח ב-10/2/2009 09:31
אוקי, זה משנה העבר? כל עוד הם עשו תשובה והתחרטו על המעשים שלהם אין לך זכות לשפוט אותם... כי אם ה' סולח ושוכח קל וחומר שאתה צריך...!
חוץ מזה אתה לא יכול לדעת איזה אישה ה' הביא להם ואולי התיקון שלהם הוא צריך לקרות יותר מוקדם מהתיקון שלך ככה שאתה לא יכול לעשות חשבון שמיים על המעשים שלהם זה ה' עושה...
נשלח ב-10/2/2009 10:49
קודם כל, תמהני על כל המגיבים. למה אתם מתלהמים עליו? הבנאדם שואל בצורה עניינית וכלל לא מתנשאת ואתם יורדים עליו. לא יפה. אני בטוחה שרבים מאיתנו מוצאים את עצמם מהרהרים בנקודה הזו. וזה לא מעיד על גאווה, תחושת עליונות או מושלמות או משהו דומה. אנחנו אנשים עם עיניים פקוחות, מכירים את עצמנו על כל מעלותינו וחסרונותינו. ואנחנו מכירים גם את הסובבים אותנו. ופעמים רבות רואים שדווקא אלו המוכשרים פחות, המוצלחים פחות, הנחמדים לזולת הרבה פחות, וכו', דווקא אלו מסתדרים מהר מאוד ואילו החבר'ה היותר איכותיים מחפשים ומחפשים ומחפשים... יש שתולים את זה בעובדה שאדם איכותי מחפש משהו שווה ערך. אין בכך פסול וזה הגיוני ומתבקש. אל תיתממו, בבקשה.
ואליך יוסל, קודם כל, אל יאוש. בלי לחץ. אבל כן כדאי לעשות מעשה. להוריך הייתי מציעה לפנות לשדכנים הרציניים של החצר בבקשה לעריכת בירור יסודי ומעמיק. אם הורי בחורות לא מעוניינים שתיפגוש בבנותיהן הדבר אומר דרשני. ויפה שעה אחת קודם. יתכן שיש משהו שגוי שניתן לתקנו. חבל על הזמן והכוחות.
נשלח ב-10/2/2009 14:14
לא קראתי לצערי מחוסר זמן את התגובות , אבל לענ"ד תנסה לשאול ולהעזר בחבר טוב ואמיתי שמכיר אותך והוא אובייקטיבי, תשבו ביחד ותחשבו .... בהצלחה בע"ה .
נשלח ב-10/2/2009 18:40
מה הקשר בין מושלמות או חוסר מושלמות לשידוך??
וכי רק מושלמים מתחתנים???
תסתכל סביבך ותראה שאין שום קשר.
נשלח ב-10/2/2009 18:47
מתי תבינו שהכל משמים ?!
לא הכסף קובע ולא היחוס ולא כלום ,שה' ירצה הוא או היא יגיעו .