| נשלח ב-17/2/2014 19:24 |
|
| |
מישהו פתר מהו החיבור הקטן אשר מחדש בא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 20:28 |
|
| |
| עין_הקורא כתב: |  | אין קשר לעניני אמונה, אלא מוהר"ן מברסלב התפעל מהנוסח המקורי שבו המחבר מסכם ענינים בלשון תפילה.
שיחות הר"ן אות קמ"ה (לשון רבי נתן מברסלב):
"כשדיבר עמי וגילה לי הדרך לעשות מהתורות תפלות (כנדפס בלקוטי תנינא סימן כ"ה), אמר לי שטוב לכתוב לעצמו התפילות. ואז ראיתי והבנתי בתנועותיו הקדושים שהוא דבר נפלא ונורא מאד מאד לעשות מהתורות תפילות, וכמו שאמר שנעשין מזה שעשועים גדולים למעלה וכו'.
גם פעם אחת היה מדבר עם אחד והיה מתגעגע מאד שיעשו מהתורות תפלות, ואמר: אני חפץ מאד שיעשו מהתורות תפילות, אך איני יודע למי מוסרים זאת.
ופעם אחד הראה לי בספר אחד שהיה אצלו שנתחבר בסמוך הנקרא "יד הקטנה", ובסוף מבאר שם כמה ענינים בלשון תפלה שמדבר להשם יתברך ומתחיל כל ענין: "אלקי" וכו'. וקרא אותי וציוה לעיין בו בפנים, ורמז לי אז כמדבר: ראה שזה המחבר מדבר כמה ענינים מדרושיו להשם יתברך בלשון תפילה.
ורמז לי שתשוקתו מאד לעשות כן מתורותיו הקדושות לעשות מכל התורות תפילות, כי כן היה דרכו לרמז על דברים גבוהים על ידי דברים קטנים, מחמת שהיה קשה לו לבאר דעתו בפירוש מגודל הקיטרוגים והמניעות ועוד מכמה טעמים, על כן רמז בדרכים נפלאים כדי שהאדם בעצמו יבין דעתו מאליו אם ירצה. ויש בזה ענינים נפלאים בהנהגתו עמי בכמה ענינים ואי אפשר לבארם". עכ"ל
|
| עוד בטרם ראיתי זאת כאן ניגשתי אל הספר בביתי לפתוח ולראות בפנים ובהשגחה פרטית נפתח לי בדיוק שם!
 |
|
|
|
|
|