בית פורומים שידוכי חרדים

שאלות באמונה! אתם שואלים אנחנו עונים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2009 09:59 לינק ישיר 

ראשי,
אולי באמת המועמדת שלך לא נורמלית...
"כל המתפלל על חברו והוא צריך לאותו דבר נענה תחילה"- אולי עדיין אתה לא צריך לאותו דבר,אבל כשתצטרך, כשזה מה שיהיה הכי טוב בשבילך- אתה תקבל את הכי טוב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2009 11:15 לינק ישיר 

אופק20 רב תודות אבל מי הוא האחד אשר יכול לומר לבן אדם אחד שהוא כן צריך לעומת השני שהוא עדיין לא צריך? ובאיזה גיל נראה לך שצריכים אם כתוב שבן 18 לחופה ואני כבר הרבה יותר מ18 מבלי לפרט גיילים בתקוה להבנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2009 11:28 לינק ישיר 

האחד הזה הוא הקב"ה בכבודו ובעצמו, וזה שהוא עדיין לא נותן הוא בעצם אומר שלא צריך... אני יודעת שזה מאוד קשה לעיכול אבל לפחות כמו הרבה דברים באמונה- קודם צריך לדעת בשכל, ולהכניס ללב זה כבר עבודת חיים!
אם זה מנחם אותך- שמעתי פעם על זה ש40 יום לפני יצירת הולד מכריזים בת פלוני לפלוני-
לבן מובטח בת אך לבת לא מובטח בן...תחשוב מה עושה עם עצמה אחת ש"תקועה" ויודעת את זה...אההה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2009 21:16 לינק ישיר 

הראשי כתב:
ובכן תודה רבה מראש על האשכול החיוני הזה שנראה לי ממש ממש מועיל בכל אופן שאלתי היא
אני כאחד שהייתי יורד הרבה לקברי צדיקים למיניהם בעולם שזה גם בארץ וגם בחו"ל למשל פולין
ואוקרינא וארה"ב ואנגלי'ה רק בשביל להתפלל ולא רק על עצמי אלא גם על אחרים שצריכים שידוכים ולא יכולים לנסוע מכל סיבה שהיא והיות שנאמר שכל המתפלל על חברו והיא נזקק לאותו
ענין הוא נענע תחילה ולבנתים ב"ה חלק נכבד מהחברים שלי שהתפללתי עליהם באמת התחתנו
והקימו ב"ה בית נאמן לתפארת ואני עדיין בודד ומבודד שאלתי היא ולא חלילה בשביל לחלש את האמונה אלא להיפך בשביל לחזק את האמונה אצלי השאלה מתחלקת לשנים אחד עם הקב"ה לא רוצה לבנתיים שהתחתן מה יעזור התפילות אצל הצדיקים תפילות עוזרים אבל אצל הקב"ה מה יעזרו הצדיקים והראיה היא הנה אני עדיין לבד ? שנים מה עם האמרה כל המתפלל על חברו והוא צריך לאותו דבר הוא נענע תחילה? ולסיום אסיים בדבר טוב שלעניות דעתי עם המיועדת שלי עדיין לא מצאה אותי היא צריכה להיות באמת לא נורמלית ועם היא ככה לא נורמלית אז אין לי צורך בה

א. כל הכבוד לך שזכרת אחרים בתפילותיך.
ב. לעיתים יש כאלו שצריכים להעתיר יותר, 'הקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים' ולכן עשה את אברהם ושרה עקרים, ורבקה ורחל וחנה. שירבו בתפילות לפניו.
ג. ובסופו של דבר - אנו צריכים לעשות את שלנו, בתפילה ובחיפוש. והוא עושה מה שרואה לטוב לנו. ועלינו לקבל מה שיש ולהבין שזה הכי טוב בשבילנו.

ד. המשפט הסופי לא מובן לי לצערי. (וסתם כך אתה אמור למצוא אותה ולא להיפך.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2009 21:28 לינק ישיר 

אוקיי. יש לי שאלה לדיון:

אנו מאמינים שהקב"ה קובע מי יהיה זיווגו של אדם.
ואולם אדם יכול לומר אי אפשי (איני רוצה) לכאורא כמו בכל דבר אחר. (מה דעתכם?)
וידוע המעשה מהסטייפלער שבחור מבוגר שאלו היכן הבת פלוני שלי? וענה לו שיתכן ודחה אותה במו ידיו.  (במידה והסיפור אמיתי רואים שיש מושג שאדם דוחה במו ידיו את זיווגו)
זה מוביל בעצם למסקנה מפחידה: אנשים הקובעים לעצמם גבולות וסייגים עם מי יצאו ועם מי לא, מתחתנים בסוף עם מישהי שאינה הזיווג האמיתי שלהם.
גם פה יש המון חשבונות, כי הרי הבחורה שאותו אדם מתחתן איתה, גם היא מיועדת למישהו. אז איך זה עובד?
יתכן גם שהכל תלוי בזכויות של האדם כמו בכל דבר. מי שיש לו יותר זכויות מצילים אותו מכל מיני מכשולים.

נושא מורכב.

מה דעתכם\ן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 00:56 לינק ישיר 

איני מתיימר לתת תשובה. יותר כמו נקודות למחשבה...

א. לומר אי אפשי ודאי שיכול - אף אחד לא יכריח אותו להתחתן. (לא שמענו הרבה סיפורים כדוגמת חזקיהו המלך או רבי מיימון אבי הרמב"ם)
ב. המעשה אצל הסטייפלער בעקרון זה משהו רחוק, חו"מ שהוא פגש אותה ודחה בגלל בררנות - ולכן כדאי להתייעץ עם רב בעניינים אלה.
ג. בגמרא כבר מובא שצריך למהר ולסגור שידוך - שמא יקדמנו אחר. אולם יש שפירשו שזה נאמר רק על זיווג שני, ובזיווג ראשון הכל על פי הבת קול.
יש עוד כמה גמרות מעניינות בנושא, ובספרים העוסקים בשידוכים תוכלו ללמצוא אותם עם פירושים מיוחדים.
ד. הנושא מורכב, אבל לנו יש כח ה'תמימות' תמים תהיה עם ה' א-לקיך.. נעשה מה שביכולתנו, והוא יעשה את שלו - מוציא אסירים בכושרות, ויש לו דרכים מופלאות איך להפגיש את המיועדים זל"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2009 01:30 לינק ישיר 

התחברתי לרעיון של "תמים תהיה עם ה' אלוקיך". אם נתחיל לחשוב על כל  יצור כזה או אחר, שעלינו להתחתן איתו כי אולי הוא המיועד, פשוט נשתבש. זה מפחיד מידי.
ניתן ללב להוביל, ה' הוא זה שמנחה אותו. כל עוד כמובן אנחנו לא מתערבים, ולגמרי משתטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 22:37 לינק ישיר 

תודה על התשובות המחכימות.
בינתיים שאלתי את הראש ישיבה שלי. הוא אמר לי שיש מחלוקת ראשונים המובאת בהקשר לסוגיה של 'שמא יקדמנו אחר'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 23:32 לינק ישיר 

שמעתי פעם את זה ממישהוא אין לי ממש מקור לענין אבל ניראה לי שזה יכול לסדר משהוא באמונה שלנו שאלוקים אכן מזווג זיווגים...
אומרים שהעולם כמנהגו נוהג תכלס אחרי שאלוקים ברא את העולם הוא ברא אותו בדרך שילך לפי קווים מסוימים יהנו דרך הטבע וכול שינוי לא טיבעי (כמו קריעת ים סוף) ניקבע מראש בבריאת העולם.
 ככה ששואלים הכופרים אם כן אלוקים ברא את העולם אבל אינו מנהיג אותו אלא שאלוקים יושב ומזווג זיווגים....
שוב לא יודעת מאיפה של זה אבל לי זה עזר להבין ולהפנים שאין מי שידאג לנו חוץ מאבינו שבשמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 01:30 לינק ישיר 

יש לי שאלה  אשמח אם יש למישו תשובה עליה אם מציעים לי בחור ומשלב הבירורים לא ניראה לא שאני יכולה להצביע על משו ספציפי אבל בכללי לא ניראה לי שזה מה שאני רוצה האם אני צריכה להיפגש ולדעת שאני חוזרת ואומרת לא בהמטלה שאני עושה את ההשתדלות שלי או להאמין שאם זה היה הבחור שלי אלוקים לא היה נוטע בי את התחושה וההרגשה שזה לא זה עוד לפני שראיתי בכלל?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2009 18:00 לינק ישיר 

שירה, תמיד תקחי את הבירורים בערבון מוגבל. כולם משוחדים וכולם רוצים רק לטובת ה"בחור". את צריכה להגיע לפגישה חשדנית משהו ולאמת כל פרט שנתנו לך. לא יאמן כמה מפארים בחור שרוצה כל חייו לשבת וללמוד והוא בפגישה ראשונה מספר לך שהוא שבוע הבא יוצא להיות עורך דין..... מטריף כמה רחוק מרחוק.

עכשיו, בבירורים-אם יש תוכן בעייתי כמו לדוג'- שאת רוצה בחור ישיבה והבחור אינו כזה-את לא תצאי איתו.
אבל אם לדוגמא אורמים לך בחור קצת כהה-ונגיד שלא בא לך כהיים. כן כדאי לצאת ולאמת עד כמה כהה ועד כמה זה בטל בשישים...   מנסיון.

לכן, יש עקרונות ואידיאלים-שעליהם לא תקחי "ריסק" ][סיכון] אל תשכחי שגם לצאת יותר מדי זה לא טוב.... את צריכה לסנן היטב רק מה שמתאים אבל להיות עם האצבע על הדופק שפרטים קטנים שברי גמישות את נותנת להם סכוי.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 01:22 לינק ישיר 

שירה, אני ממש מסכימה עם מה שקריסטל כתב...
הוא ממש כיוון לדעתי תני לאלוקים את הפתח והוא ידאג כבר לשאר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2009 01:55 לינק ישיר 

מורןדג1 לא ניראה לי ככ שקריסטל הבינה למה התכוונתי בשאלתי
אני התכוונתי לישאול שלא משנה מה אמרו על הבחור בבירורים אפילו לפני ששמעתי את השם שלו אני מרגישה תחושה שזה לא זה (אני בנ'א שחי לפי התחושות והאינטואיציות שלי)עכשיו שאלתי היא האם אני צכה ללכת לפגישה מתוך קטע של השתדלות וכו או פשוט להאמין שכשזה יהיה זה לא יהיה לי תתחושה הזאת
הקיצער האם להוריד רק כי התחושות שלי מבשרות שזה לא ולהאמין שכשזה יהיה זה אלוקים לא יתן לי תתחושה הזאת או לא להאמין בזה ולעשות השתדלות מה מול מה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 02:14 לינק ישיר 

שירה8000, שאלה חזקה. נראה לי שכדאי לשאול רב, בגדול הייתי אומר שיש כאן בעיה אחרת, מי שניגש לפגישה בחצי לב, יתייחס לזה בהתאם וממילא השיפוט הולך לכיוון השלילי..
אבל בהחלט יתכן שיש לתת לרגשות להחליט אפילו בשלב הבירורים.

בכל אופן שיהיה בהצלחה, ושבקרוב תבשרי שבן גורלך מצא אותך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 12:17 לינק ישיר 

מנ_here וואי העלתה באמת רעיון שלא חשבתי עליו לישאול רב!!זה באמת רעיון מעולה
תודה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלות באמונה! אתם שואלים אנחנו עונים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.