| נשלח ב-3/3/2009 21:20 |
|
| |
שירה, אי אפשר לקחת החלטות כה גורלייות בגלל תחושת בטן מסתורית, ואם באותו יום עבר עליך יום דכאוני...? או להיפך-יום מעולה...? אנחנוב רגש לא אוביקטיבים.
מצד שני יש משהו בענין הזה של חיבור לשם, של נגינת השם על הלשון-הרבה מכם בטח יצחקו- הרבה פעמים מגלגלים את שם הבחור על השפתיים שוב ושוב ורואים שיש מן סוג של זרימה טובה שנח עם השם, שאתה מרגיש בבית, שזה טוב. ויש שמות שכמה שתנסה להתחבר אליהם-אתה קולט שזה לא שלך. חשבתי שאני מטורפת, עד שנתקלתי פעם בהרצאה על הדבר הזה וזה קיים מסתבר. הרי הקשר הזוגי הוא כה רוחני שיש הרבה מהלכים נשגבים שקיימים זה כנראה חלק מזה.
אבל דעי לך שירה, שסתם ככה בחיים אנחנו מחוייבים להשליט שכל על הרגש, ורגש זה עוצמה וזה טוב אבל הוא צריך להיות מוגבל. אחרת ההחלטות שלך משוחדותץ והן תחזקנה מעמד לזמן מוגבל. את יודעת יש הורמון בגוף שכשיש ניצות ומתאהבים הוא משתחרר ומרגישיםב עננים והוא מחזיק בין שנתיים וחצי לשלוש אם הבחירה שלך היתה אינטואטיבית בלבד הרי שבשנה הרביעית תתפסי את עצמך-יו, מה עשיתי!!! מצד שני אם תתני לשכל להוביל אותך תגלי אחרי 20 שנות נישואים-שזה בדיוק אותו הגבר איתו התחתנת. את צריכה לוודא שהשכל קבע לך סיבות מספקות למה לבחור דווקא בו- סיבות קיימות ועמידות ויציבות שהן שמה גם אחרי שהוא יהפוך להיות בטטה עם קרחת ועייפות כבדה.... :-)
מבינה?
ואפרופו רב, אני לא ניסיתי אף פעם, אבל יש רבנים שמתעסקים עם שמות, יש שמות שיש להם פוטנציאל ויש שממש לא. נסי לבדוק.
בהצלחה!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2009 01:49 |
|
| |
קריסטל, יש צדק בדברייך. אולם מקובלנו מרבותינו (יש סיפור מהחזו"א, אולי בהמשך) שהרגש הוא דבר מכריע. מה שצריך וחובה לברר זה באיזה שלב פונים להתייעץ עם הרגש, האם בשלב הבירורים הוא כבר משפיע או שכמו שכתבת, בזמן הזה זה יכול להיות מסתם כאב בטן..
לכן המלצתי נשארה בעינה. לשאול רב, ובאשכנזיותי כי רבה אומר שעדיף רב שעסקו בתורה במשך כל היום, ודעת תורה מדברת מגרונו, מלחפש כל מיני עוסקים בשמות וכו'. (ואיני מדבר מרבנים שעוסקים בזה, אלא שהמגדיר של רב צריך להיות ברור, שלא נטעה אחר "מקובלים" כאלה ואחרים...)
[הסיפור אצל החזון איש - באו אליו עם מקרה של בחור יתום, שנפגש הכל היה מתאים, אלא שהבחור מתקשה להחליט, ושאלו את החזו"א האם זה באמת השידוך של הבחור או לא. החזו"א אמר שאינו עונה לשאלות כאלו (האם זה משמיים וכדומה..) אולם אחרי שלחצו ואמרו שהבחור יתום ומצטער מאד, הסכים לענות. ואחרי שחשב כמה דקות, ענה להם שזהו השידוך המיועד משמיים! אבל הבחור טען שאינו מרגיש כך.. והחזו"א השיבו שיפגש עד שירגיש!!!
אולם יש להדגיש שצריך להבין מהו הרגש הזה, כי 'אהבה' היא רגש שמתפתח אך ורק אחרי החתונה, ולא לפני. ולכן מומלץ וכדאי וראוי להתייעץ עם רב!!!]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2009 21:56 |
|
| |
| ירון777 כתב: |  |
וידוע המעשה מהסטייפלער שבחור מבוגר שאלו היכן הבת פלוני שלי? וענה לו שיתכן ודחה אותה במו ידיו. (במידה והסיפור אמיתי רואים שיש מושג שאדם דוחה במו ידיו את זיווגו)
|
| לגבי המעשה הזה, שמעתי ממקור מהימן שר' חיים קניבסקי שליט"א מאד כעס שהוציאו את הסיפור הזה החוצה, זה היה ספציפי לאותו אחד, ואין להסיק מזה שום מסקנות!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2009 23:08 |
|
| |
| מנ_here כתב: |  |
וידוע המעשה מהסטייפלער שבחור מבוגר שאלו היכן הבת פלוני שלי? וענה לו שיתכן ודחה אותה במו ידיו. (במידה והסיפור אמיתי רואים שיש מושג שאדם דוחה במו ידיו את זיווגו)
לגבי המעשה הזה, שמעתי ממקור מהימן שר' חיים קניבסקי שליט"א מאד כעס שהוציאו את הסיפור הזה החוצה, זה היה ספציפי לאותו אחד, ואין להסיק מזה שום מסקנות!
|
|
ובכל זאת, אפשר עדיין ללמוד שיש כזו מציאות..
|
|
|
|
|