למה לתפוס "טרמפ" על שם שקיים כבר? ולמה לשגע ולבלבל הציבור בכותרת שהוא 100% חיקוי?
נשלח ב-26/7/2012 23:24
נו שויין,
מהומה על מאומה.
נשלח ב-27/7/2012 01:01
האם הספר יצא כבר לאור?
נשלח ב-27/7/2012 11:37
אני לא רואה בזה "מהומה על מאומה", אלא כדבר שנותן טעם לפגם, המשאיר טעם של מיאוס בפי.
חוץ מהשאלות ההלכתיות הכרורכות במעשה פסול, הייתי בודק אצל עורך דין אם יש בחיקוי שם ספר משום הפרת זכויות יוצרים.
נשלח ב-27/7/2012 12:11
אין בכך כלום.
וכי אין שו"ת יהודה יעלה של מהר"י אסאד ושל מהר"י קובו?
ומה עם "קהלות יעקב" שיש למכביר, אלגאזי, קנייבסקי וכו'
אתם יכולים לכתוב כל שם של ס' מפורסם בהיברובוקס ולראות כמה ספרים ששניהם גדולי עולם.
ושמא תאמר, אולי לא הכירו זא"ז [אע"פ שיש דוגמאות רבות שכן הכירו] אביא כמה דוגמאות מאחרוני זמנינו הבקיאים המובהקים:
הגר"ע יוסף הוציא סידרה בשם חזון עובדיה בעוד שיש כזה ספר לרבי עובדיה הלוי זצ"ל.
רי"ח סופר הידוע כבקי ציא ספר גדול בשם ברית יעקב בעוד יש את הגאון רבי יעקב פיתוסי זצ"ל.
ויש עוד הרבה דוגמאות [סנסן ליאיר: החיד"א, הגר"מ מאזוז].
אקווה שזה יספיק.
נשלח ב-27/7/2012 12:15
וגם בספרי הבירוגרפיה היה כן לעולמים:
כמה ספרי "אשכבתיה דרבי" יש?
וכמה ספרי "הרב הדומה למלאך" יש?
וכו'.
נשלח ב-27/7/2012 12:51
אני לא בטוח שהסטייפלר ידע על הקהלות יעקב להגרי"י אלגזי.
מאז שנתקלתי בספר האחר "חזון עובדיה", באמת מאד נפלאתי על הר' עובדיה יוסף, . [עליו אין אני ייכול ללמד זכות שלא היה לו בקיאות בכל ספרי הרבניים הספרדים...]. וכן אותו תמיהה על הרב הנאמ"ן. וצע"ג. [הכותבים הנכבדים מוזמנים בזה להציע איזה לימוד זכות].
באוצר החכמה יש 1 "אשכבתא דרבי", על הרש"ב מליובאוויטש, ועוד 1 "אשכתביה דרבי" על הסטייפלר. (בהיברובוקס יש עוד "אשכבתיה" משנת תרע"ט, הפרש של למעל מ65 שנה
בשני מאגרים הנ"ל, אין איזכור של ספר בשם "הרב הדומה למלאך".
וכל הנ"ל לא קשור כלל לחיקוי שם של ספר שנכתב רק לאחרונה ממש, ושנמצא כרגע בכל חנות ספרים שתיכנס לשם. איכס!
נשלח ב-27/7/2012 13:22
שום צע"ג לא על הרב נאמ"ן ולא על גאון ישראל מרן ר' עובדיה יוסף שליט"אולא על הרב סופר שממנו לא הזכרת [שכן הדבר לא מפריע להגר"ע להזכיר את החזון עובדיה האחר]. פשוט אין בזה בעיה.
ומה עם הגאון ר' יצחק חזן זצ"ל שעלה ממרוקו לארץ והיה ידידו של הגר"ע יוסף וחיבר ספר בשם... יחווה דעת? [שהגר"ע מזכיר אותו הוא כותב לפעמים הגאון ר' יצחק חזן בשו"ת יחו"ד שלו].
אשכבתיה דרבי יש עוד ספרים ולא כל ספר שאין במאגרים אינו קיים.
הרב הדומה למלאך על השפ"א. ועל רב מתוניס. ועל האדמו"ר מטאלנא.
ספר מאיר עיני ישראל יצא מזמן.
ועכ"פ ס' יחו"ד של ב' האישים הנ"ל זה סידרת ספרים שכמה מהם יצאו באותו זמן.
נשלח ב-27/7/2012 16:18
ומה עם שולחן ערוך הגר"ז? הוא לא הכיר את מרן המחבר שו"ע?
ומה עם הגרר"ב טולידאנו וקיצור שו"ע דידיה המלוקט מכה"ח בא"ח ומנהגי מרוקו [רצה להכניס בסוף ימיו את פסקי הגר"ע יוסף אותם כינה חריפים וגאוניים כנז' בשו"ת יביע אומר ח"ו סוף חאו"ח והושמטו ע"י בניו מפני סיבות פוליטיות ובמיוחד שהמו"ל הוא אהבת שלום. וד"ל], הוא לא הכיר את הגר"ש גאנצפריד?
נשלח ב-27/7/2012 17:31
לכן באמת היו אלו שהתנגדו לשם היומרני של ה"שולחן ערוך" של בעל התניא, כי עד אז ידע כל יהודי שיש רק "שולחן ערוך" אחד בעולם, וממנו לא זזים...
תוקן על ידי webberebbe ב- 27/07/2012 17:35:45
נשלח ב-27/7/2012 17:52
מ"מ מה עם כל הדוגמאות.
מילא, על השו"ע יש מה להתנגד, סוף סוף זה הספר של ההלכה היהודית.