פעם, לפני כמה שעות, נסעתי ברחוב כהנמן בבני ברק. (לשם האיזון, תכננתי לעבור גם לרחוב מרקוביץ, אבל הוא בדיוק היה עסוק), והנה אוטובוס קדוש של חברת סופרבוס, שכל כסא וכסא שם זכה לעשרות אנשים מק"ק (תרתי משמע) ק"ס שהניחו עליו את האיבר החושב והיושב שלהם, נצמד אלי ותלש לי את המראה מהמקום המיועד לה.
והנה נס, הנהג המנוול לא עצר אלא המשיך בנסיעה תוך ניסיון להתפלח בינות למכוניות בפקק שיגרתי של עיה"ק בני ברק בירת ק"ס. ואף אני פצחתי במרדף אחריו והשתחלתי בתוככי הפקקים הבני ברקיים. ולקראת כביש גהה הצלחתי לחסום אותו.
ונחשו נא, מה מתברר? הנהג ירד מהאוטובוס מצויד בעיני עגל אותם הוא פער עלי ועשה עצמו לא יודע על מה אני בכלל מדבר. מסתבר שהגוי הזה פשוט נרדם כשלמדו בחיידר של מחנה הפליטים שלו, את הפסוק שבקוראן "מדבר שקר תרחק", פשוט עמד ועשה פרצוף מכחיש כל קשר למאורע. גם בלי קשר לעיני העגל.
חזקה על אוטובוס הנוסע לק"ק ק"ס שאין בתוכו פחות ממנין "חבורת מפגרים מצביעי ג'" כלשונו הק' של ח"כ גפני, שרואים פנצ'ר וכולם נעמדים מסביב, בלב סמוך ובטוח עליתי על האוטובוס ופניתי לאברכים השקועים אחד לאחד באמפישלושם הטעון והממולא בשיעורי קול הלשון ובוירוסים, בזה"ל ובדרמטיות רבה: - מי כאן ראה את מעללי הנהג?
אין תשובה.
אני מנסה שוב.
אין תשובה.
הבהרתי להם, שאם הם לא עונים הם יאלצו לחכות למשטרה (כן כן, זו שנותנת מכות בבר אילן בשבת, לא באוניברסיטה הסמוכה) והם יתעכבו המון זמן ולא יספיקו להגיע הביתה לפני שהחביתה תתקרר, ואולי חלילה גם יאחרו לכוילל ערב.
עדיין אין תשובה.
ויפקח ה' את עיני, ואז הבחנתי שחציו האחורי של האוטובוס מלא בבני דת מוחמד. יעני חצי אחורי ערבי, חצי קדמי חרדי. חצי קדמי חרדי, חצי אחורי ערבי. גיששתי מעט בין קהל היושבים בניסיון לקלוט האיך הם לא קולטים מה שהם מעוללים לי בסירובם לעמוד לצידי ולספר את האמת מה שקרה אך לפני כמה רגעים, לפתע לחש מישהו לתוך התוך עמוק עמוק שאף אחד לא ישמע, שאולי אולי אולי אולי יש כמה שדווקא כן ראו את ה"מריחה" של האוטובוס ברכבי, אבל הם מפחדים מהערבים יושבי אחרונה במלכותו של הנהג הגוי אימחשי.
מיד הצעתי להם שאולי אולי אולי אני אציל אותו מציפורני הנהג הערבי ומלוויו מאחורה, ואני אקח אותם טרמפ הביתה, ובלבד שאחד מהם אין דרערד אריין, לעזאזל יאמר "ראיתי". ויעיד לטובתי.
אבל, אשריכם ישראל שאין כל אומה שבעולם וכו'- כל היושבים באוטובוס היו חזקים מאד מאד בשמירת הלשון, וכמו שנאמר - אין לשון אלא לשון לישון, ואיש מהם לא רצה לספר לשון הרע על נהג גוי. וכולם כולם החמירו ולא הקלו ח"ו בהלכה חשובה דשמיה"ל אפילו במום שנגרם נזק של ששת אלפי שקלים.
ואני אובד עצות עומד לי בצומת הכי סואנת במדינה מתחנן בעיניי למול כל היושבים באוטובוס, אך איש מהם לא ניסה לבוא לעזרתי, אלא נתנו לי להתמקח לבדי עם הנהג הערבי וחברים שלו מהחלק האחורי של האוטובוס חבירהם בלב ובנפש של קהילת ק"ס. חסמתי, התווכחתי, התקשרתי למשטרה, איימתי, כמעט חטפתי מכות, הכל אני לבד בעוד הם לא פוצים פה ומניחים אותי לנפשי להתמודד עם נהג פרוע שור המזיק.
בחסדי שמים ובזכות הרבים ששמרו על לשונם, כשהנהג ראה שאני מתעקש לא להזיז את רכבי ולא לשחררו עד בוא המשטרה , אז ממש דקה לפני בוא המשטרה, החליט הנהג הגוי לספר לשון הרע על עצמו ומסר את מלוא הפרטים שלו. ראש של גוי.
אוי לכם אנשי ק"ס מיום הדין, אוי לכם מיום התוכחה. החפץ חיים בעצמו ידליק את האש שתשרוף אתכם בגהנם.