| נשלח ב-14/2/2009 22:58 |
|
| |
אין עונשין אלא א"כ מזהירין!
איך היה ניתן להזהיר את אדם הראשון, "ביום אכלך ממנו מות תמות", אם הוא לא נפגש אף פעם עם הדבר הזה הנקרא מות?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:16 |
|
| |
אולי זה היה רק בשביל ההרתעה,להפחיד אותו שלא יאכל מהעץ,לפעמים
הפחד מהנעלם יותר מפחיד מדבר ידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:18 |
|
| |
זה סותר את הכלל, אין עונשין אלא א"כ מזהירין. חוצמזה האיך הוא ידע לפחד בכלל ממשהו, אם הוא לא ידע מה זה פחד?
תוקן על ידי המחשבון ב- 14/02/2009 23:23:51
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:24 |
|
| |
אף אחד מאיתנו לא חווה מות, בכל זאת אנו נרתעים ממנו. האיום עובד עלינו, למה שלא יעבוד עליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:24 |
|
| |
למה זה סותר? ה' הזהיר אותו במשהו שהוא עוד לא חווה ורק אם יאכל מהעץ הוא יענישו בזה.
וגם האדם נברא לפני האישה והוא בטח הבין מה זה חיים .
וחוץ מזה לא אני ולא אתה יודעים מה זה מוות כי שנינו עוד לא חווינו את זה(עד 120 שנה!!!!מפחיד אותי לדבר על זה) אנחנו רק מבינים שמי שמת נקבר באדמה וזהו הוא כבר לא בעולם. אז אולי אדם הראשון הבין את זה ומזה פחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:35 |
|
| |
א. למבריקה, אין מה לפחד מהמוות !
ב. למחשבון, לא צריך לדעת לפחד, זה בא לבד. ואין עונשין אלא אם כן מזהירים, זה אומר שצריך להזהיר לא לעשות זאת, ואין צורך לפרט מדוע ולמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:37 |
|
| |
כל עונש היה מעורר בך את אותן שאלות, המחשבון!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 02:42 |
|
| |
אני חושב שמבריקה הבריקה הפעם למרות שאיני יודע אם התכוונה לזה.
כפי שכבר נתבאר באשכולות אחרים שאין דבר חיובי כזה הנקרא מות אלא יש חיים ויש מצב בו מפסיקים לחיות וא"כ גם הפחד מהמות אינו מאיזה ישות הנקראת מות אלא מהבלתי נודע הקיים כשמפסיקים לחיות, ממילא אין הבדל כלל בינינו לאדה"ר בפחד מהעדר החיים.
אך עכ"ז חושבני שאצל אדה"ר ההרתעה לא היתה מן הפחד בלבד אלא מהפסד מדרגתו הגבוהה שהיה שרוי בה, ואת זה לא קשה להבין כשאומרים לך שתפסיד את מה שכבר יש לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 02:43 |
|
| |
נכון שאת יהודית, ויהודי מחזיר בשאלה. אבל,את באמת חושבת שזאת תשובה נאותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 17:31 |
|
| |
אגואיסט(לא מצאת לך שם קצת יותר חיובי?) אתה בא להגיד שכאילו אתה לא מפחד למות?
אני מתה מפחד רק לחשוב על זה ואני חושבת שכיף למי שכבר עבר את זה והוא כבר בגן עדן הייתי בכמה סיפורים של מוות קליני שאנשים סיפרו וזה נשמע מ-ח-ר-יד ומבהיל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:28 |
|
| |
א. מוות קליני זה סיפורים מצוצים מהאצבע. וראיה לכך שיש אנשים שסיפרו שראו את"ישו". ויש כאלה שראו את הרבי מחב"ד וכדו'. מוכח מכאן שאין בכך ולא כלום !!!
ב. אגואיסט אינו שם שלילי כלל וכלל! את ניזונת ממוסכמויות זולות. [ועייני באשכול "כולם אגואיסטים כולל האלוקים!!!" ותמצאי רוב נחת.]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 22:30 |
|
| |
א. מוות קליני זה לא סיפורים מצוצים !! בשום מקום לא שמעתי על אנשים שפגשו את הרבי מחבד או את ישו אחרי שהם מתו!
ב. אגואיסט זה אדם שחושב ומחפש את טובת עצמו בלבד! וגם אם אתה לא חושב שזה דבר שלילי הקונוטציה של זה שלילית!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 19:20 |
|
| |
מוטב למות פעם אחת ודי, מאשר לחיות בפחד מתמיד מפני המוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 23:56 |
|
| |
| נולד_לכתוב כתב: |  | | מוטב למות פעם אחת ודי, מאשר לחיות בפחד מתמיד מפני המוות. |
|
נכון, אבל מוטב יותר לחיות חיים נורמלים מאשר למות מתוך אלטרנטיבה מועדפת על פני חיים בפחד מתמיד מפני המוות...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 00:05 |
|
| |
אגואיסט, קודם כל, אני מצדיע לך שכתבת אלוקים!!!
שנית, אתה יכול להביא מקורות או הוכחות לאלו שראו את ישו או הרבי מחבד?
שלישית, גם אם ראו את ישו או הרבי מחבד, למה אתה חושב שזה מצוץ?
אגב, כשכותבים קודם כל, הבא אחריו זה שנית או ראשית?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 00:22 |
|
| |
מחשבון יקר, תודה על ההצדעה, היא מגיעה לי בהחלט.
א. אין לי שום צורך במקורות זה דבר ידוע ומפורסם.
ב. זה מצוץ, כי אם ראו בעולם האמת שני דברים סותרים, זה אומר שאנשים רואים את מה שהם רוצים לראות. ואין להביא שום הוכחה ממוות קליני.
אגב, "קודם כל" הוא קודם גם לראשית. אבל בתכלס' אנשים משתמשים איתו בתור ראשית.
|
|
|
|
|