| נשלח ב-16/2/2009 15:23 |
|
| |
כפייה דתית! מוצדקת או לא?
מידי פעם מוטחות כלפינו האשמות של כפייה דתית. אם זה בעבור כפייה על סגירת חנויות בשבת או כפייה על ביטול מצעד התועבה ועוד כהנה וכהנה רבות של דוגמאות.
יש הטוענים שזה סותר לדמוקרטיה, ויש שיאמרו אפילו סתם, בלי ביסוס על שום תיאוריה, פשוט על תגיד לי מה לעשות!
ובכלל, בעיני רוב ההמון נתפס ענין הכפייה כדבר שלילי ובלתי צודק בעליל.
אמנם אני רוצה להעלות כאן צד גדול שלא רק שזה צודק מאד אלא אף מוכרח על ידי ההיקש השכלי, כי אם אני משוכנע בצדקת דרכי שהיא הדרך הנכונה, המביאה לאושר ושכר נצחי, איך אוכל לעמוד מנגד כאשר אראה אנשים תועים שאינם מודעים לטעותם? ומדוע לא אעזור להם ואיטיב בעדם כשתהיה לי אפשרות לכך?
אכן לפי דברים אלו גם תוצדק פעילות המסיון אלא שמכיון שאנו משוכנעים בטעותם אנו נלחמים בם מלחמת חרמה, אבל הם לשיטתם, לכאורה צודקים.
לתגובותיכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 16:41 |
|
| |
נאמר "כל ישראל ערבים זה לזה " ו"הוכח תוכיח את עמיתך" ועוד. חובתינו כחרדים לדבר ה'. לכפות דעתינו על אחרים!
וכי מה זה המושג בי"ד?
ולעצם טענתך איני חושב שאתה צודק מכיון שאני רוצה למות מה לך למנוע זאת ממני. ורק מכיון שצווינו בתורה כדלעיל, אנו כופים דעתינו.
תוקן על ידי אגואיoט ב- 16/02/2009 16:38:03
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 19:46 |
|
| |
| רציונליסטי כתב: |  |
אמנם אני רוצה להעלות כאן צד גדול שלא רק שזה צודק מאד אלא אף מוכרח על ידי ההיקש השכלי, כי אם אני משוכנע בצדקת דרכי שהיא הדרך הנכונה, המביאה לאושר ושכר נצחי, איך אוכל לעמוד מנגד כאשר אראה אנשים תועים שאינם מודעים לטעותם? ומדוע לא אעזור להם ואיטיב בעדם כשתהיה לי אפשרות לכך?
|
| אבל ההיקש השכלי גם גוזר שאין אמת אחת, ולכל אחד מסקנה שכלית אחרת מהו האמת הצדק והיושר, ולכן אדרבא ההיקש השכלי מחייב שלא לכפות את האמת שלך על האמיתות של אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 20:10 |
|
| |
| שערידעה כתב: |  |
אבל ההיקש השכלי גם גוזר שאין אמת אחת, ולכל אחד מסקנה שכלית אחרת מהו האמת הצדק והיושר, ולכן אדרבא ההיקש השכלי מחייב שלא לכפות את האמת שלך על האמיתות של אחרים
|
|
אמת יש רק אחת!! כל השאר מתקרב לאמת
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 00:27 |
|
| |
כפיה דתית, היא בעצם כמו כל כפיה, אלא שהיא בשם הדת! כלומר, כשיש כאלו שלא רוצים שאגור ביער ירושלים, אפשר לקרוא לזה "כפיה ירוקה". כשיש כאלו שלא רוצים שאזרוק את הזבל שלי לים, זה "כפיה אקולוגית". אם אחת עוברת ברחוב בלבוש לא צנוע, הרי זה "כפיה חילונית". וכשיש כאלו שלא רוצים שאעשה משהו מסיבה דתית, הרי זה "כפיה דתית".
ובמילים אחרות, כל אחד שאומר למישהו מה לעשות, הרי זה כפיה. ולא משנה מאיזה סיבה, דתית, חילונית, בריאותית, ירוקה, ועוד ועוד ועוד...
אלא מה, יש כפיות מובנות, כמו, לא לעשן במקום ציבורי, שבעצם אומרים למעשן, אין לך זכות להזיק לי! ואנחנו צריכים לדעת, שהכפיות הדתיות שלנו, הם גם רק במקרים כאלו, שהרי אף פעם אנחנו לא מתערבים לאנשים פרטיים, ואומרים להם מה לעשות. רק כשזה נוגע אלינו, כמו שמבקשים מאלו שעוברות במאה שערים, לעבור בלבוש צנוע, שבעצם אנחנו אומרים, אין לכן זכות להזיק לנו. וכשנדע להסביר זאת, יסתכלו עלינו אחרת. ולפחות יבינו אותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 13:01 |
|
| |
" כל ישראל ערבים זה לזה " וכל עבירה שחילוני עושה זה נוגע לנו אישית! ואם אנחנו יכולים למנוע זאת, ולא מונעים. ניתן על כך את הדין!!! אכן כן. אפרופו כפיה. לא משנה איך תקרא לזה אנו חייבים לעשות זאת!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 19:50 |
|
| |
כפיה דתית? האם אני רוצה לכפות את דעתי על הסובב אותי?
אין זה משנה מהן הסיבות, מוצדקות ככל שתהיינה, מדובר ללא ספק בכפייה, יש לכך מקום במדינת הלכה אך לא במדינה חילונית,
לפעמים הכפיה באה מטעמים שהביא האגואיסט [אגואיסטיות], לעיתים מטעמי מיסיונריות [רותם]. הורות... [אנחנו יודעים מה טוב עבורם..], ג'יהאד, איכות הסביבה - אקולוגיה?!
הכפייה, אגב, קיימת בגדול בכל תחום בחיים ולאו דווקא בדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 21:07 |
|
| |
המחשבון, לא תמיד הכפייה היא רק בדברים הנוגעים לנו לדוג' הרעש הגדול על הפעלת מטוסי אל על בשבת או הפעלת תחבורה ציבורית בשבת ואפי' מצעד הגאוה כמו שהזכרתי, מה זה נוגע לנו? איפה זה בא על חשבונינו? ובכל זאת אנחנו מעוררים כפייה על ענינים אלו. גם המסיון פועל רבות לנצר יהודים אפילו שזה לא מזיק להם ממטר שאנחנו יהודים אלא כל אחד שבטוח באמונתו רוצה לכפות אותה על כולם אם זה איסלם, נצרות או דת (בתוך היהדות).
שערי דעה, אני מסכים עם רותם שיש רק אמת אחת, אלא שהצדק בדבריך הוא בכך שכל אחד בטוח שהאמת איתו. אבל עדיין ההיקש השכלי שלו יחייב אותו לכפות את האמת היחידה שהוא מחזיק בה לטעמו על אחרים כי אינו מכיר באמת שהם חושבים אותה לאמת.
הנביאה, את אומרת שהכפייה יש לה מקום במדינת הלכה אך לא במדינה חילונית, ומאידך את אומרת שהכפייה קיימת בגדול בכל תחום בחיים ולאו דוקא בדת, א"כ יש לה מקום גם במדינה חילונית, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:41 |
|
| |
אני רק רוצה להזכיר למען דבריה של הנביאה, איזה סטיקר מסוים. "מדינת הלכה - הלכה המדינה" !!!
הדמוקרטיה הכי קיצונית בעצם כופה דעתה על השמרנים. ולכן מכיון שיש כפיה נפנה אותה לאפיקים דתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:51 |
|
| |
ודאי שזה נוגע אלינו, היות ואנחנו משתמשים עם התחבורה הזאת, ואנחנו לא רוצים לנסוע עם מחללי שבת, וכשאין לנו אלטרנטיבה אחרת זאת כפיה.
מצעד הגאווה לו היה מתקיים באיזה עיר נדחת בצפון או בדרום הארץ, לא היתה קמה קול צעקה, (חוץ מהרב אמנון יצחק, לאף אחד זה לא היה איכפת). כשעושים זאת בתוכנו בעיר המקודשת ובגלל ערות דבר "ושב מאחריך", לכן נזעקנו.
לא קרה שצעקנו על מישהו שחי עם גבר בתוך ביתו, וכן לא קרה שמישהו הלך לתל אביב לצעוק "שבת"...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:03 |
|
| |
ומה תענה על המסיון? ואפילו מטוסי אל על?
בקיצור, הרעיון ברור, אם היתה אפשרות לרבנים לכפות את כל החילונים לשמור תו"מ, היו עושים זאת, נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:07 |
|
| |
ודאי, זה מצוות עשה מן התורה, "הוכח תוכיח את עמיתך, ולא תישא עליו חטא", וכשהסנהדרין היתה במקומה, גם היתה מערכת אכיפה.
שאלתך היתה כיום, כיום אין לנו מערכת אכיפה, ולכן אנו נזעקים בד"כ, רק לדברים שנוגעים אלינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:18 |
|
| |
נפלא! אז אתה מצדיק ג"כ את ענין הכפייה הדתית.
א"כ תסכים ג"כ שלא נוכל להתלונן על דעתם של המסיונרים כי לשיטתם הם עושים את הדבר הנכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:21 |
|
| |
לא. כי הם משתמשים באמצעים פסולים. לו היה מדובר רק בשכנוע שכלי לוגי, הייתי מחריש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:22 |
|
| |
כי השוחד יעור עיני חכמים, כ"ש עיני טפשים...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 09:08 |
|
| |
רציונליסטי - יש לדת מקום במדינה חילונית, אבל על תקן של כפיה.
הערה שלי באה להוסיף כבדרך אגב ולא כהתייחסות ספציפית לנושא הדתי, אם אתה לא מסכים עם הקביעה, אשמח לדעת מאיזו סיבה.
עם זאת, כחרדית ושומרת מצוות [לא זה לא מובן מאליו!], אני מעונינת בכך, לנוחותי.
|
|
|
|
|