בית פורומים ספרים וסופרים

פרופ' מאיר בניהו ז"ל, האיש, יצירותיו וספריו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2009 14:48 לינק ישיר 

"לפרופ' בניהו ספריה גדולה ובה מאות רבות של כתבי-יד, ספרים עתיקים ונדירים, תעודות ומסמכים בעלי ערך היסטורי, שאסף באהבה ומשפע זה הוא מעניק תצלומים לכל דורש, ללא תמורה. כדי שאוצר זה לא יהיה כאבן שאין לה הופכין, מסר בניהו כאלף כתבי-יד לבית הספרים הלאומי לשם צילומם".

מאות רבות של כתבי-יד.... מסר בניהו כאלף...
[רק לשם "התבשמות": כנס לקטלוג בספרייה הלאומית, בחר בקטגוריה של כתבי-יד, ורשום ב"מילים" את המלה: בניהו. עכשיו תסתכל על המספר שיצא לך].
"הבנת הנקרא" בסיסית אין לך.
אם כל מה שהיה לך להעיר זה רק זה, אז אין פלא ש"עין רעה" זו הטעתך.
כל המחפש לפסול כזורק בליסטרא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2009 15:36 לינק ישיר 

אכן יש לי בעיה חמורה בהבנת הנקרא. הבנתי מדבריך שאתה מעוניין שיעירו לך על מה שכתבת. סליחה שהערתי.
וגם עכשיו אני לא מצליח להבין איך הוא מסר כאלף כתבי-יד מתוך ספריה שיש בה רק "מאות רבות" של כתבי-יד. אבל, כאמור, זו בעיה שלי בהבנת הנקרא. אנסה להתגבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 12:31 לינק ישיר 

ומה עם המדור והמחלקה להוצאת ספרי תפלה קדמוניים, שפרסם כמה פעמים ואף כתב שהראשון בסדרה מחזור ארם צובא, האם יצא משהו? ומה עם 'מעגל טוב' כתב יד שברשותו, שאמר שמתעתד להוציאו? ומה עם ספר על העיר חברון שאמרו לפני שנים שכמעט מוכן? וכו' ...

ישלח לו ה' רפו"ש במהרה ויוכל להמשיך......

בהקשר לנדיבותו, ממעט שהכרתיו אני יכול לומר שהיה עניני, מה שחשב שיהיה לתועלת לתת נתן, ומה שחשב שבידו להוציא שמר לעצמו בצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 10:18 לינק ישיר 

הלוויתו של פרו' מאיר בניהו היום יום א' ב' אייר תשס"ט. בשעה 3 מיד הרב נסים שבירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 11:02 לינק ישיר 

בד"ה,
מהמעט שקראתי בספריו, נוצר אצלי הרושם של ידען אמיתי וחוקר עוד יותר גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 12:38 לינק ישיר 

אל נא תשכחו שפרופ' בניהו ז"ל היה בנו של הראשון לציון לשעבר הרב יצחק נסים ז"ל, לרב נסים היתה ספרייה ענקית עם המון כתבי יד מקוריים.  סביר שבנו מאיר, ירש את הספריה הזו.
לדבר עם בניהו היתה חויה בפני עצמה, השפה הברורה, חיתוך האותיות, וכמובן התוכן היו משהו מרומם ומרנין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 12:52 לינק ישיר 

הודעה של *התעוררי*

פרופ' מאיר בניהו הלך לעולמו, בן 83
הלוויתו תצא מבית "יד הרב נסים", רחוב ז'בוטינסקי 44, ירושלם.
מסתבר שישבו שבעה בביתו.

ב12 השנים האחרונות, לערך, חלה במחלה קשה.

___

הודעה של *התעוררי*

שכחתי לציין זאת. הלוויתו תצא בשעה 15:00 מיד הרב נסים. ההספדים יתקיימו ברחבה שליד הרב נסים.
שבעה בביתו רחוב ברנר 1, קומה אחרונה (סמוך לבית ראש הממשלה).
שחרית 6:45. מנחה 18:50.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 13:00 לינק ישיר 

אז מה ? בניו ילכו אחר מיטתו בניגוד למנהג ירושלים הידוע ? מן הסתם כן - הוא ראה במנהג הזה מנהג טעות וכתב על כך רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 13:03 לינק ישיר 

עיין בספרו מעמדות ומושבות. שיר 'של'פגעים וכדומה. והמבין יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 15:24 לינק ישיר 

עדכון בינתיים:
פתח בהספד זה הי"ם גדול כאן הילל. אחריו פרופ' יוסף פעור הלוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 16:34 לינק ישיר 

הספדים:
1)  זה הי"ם גדול כאן הילל נר"ו.
2) פרופ' יוסף פעור הלוי נר"ו.
3) פרופ' ראובן בונפיל נר"ו.
4) פרופ' יהודה ליבס נר"ו.
5) הבן מר חנן בניהו נר"ו.

הבנים יצאו אחר מיטת אביהם.
ההלויה נעשתה והושפעה הרבה אחר דברי פרופ' בניהו ז"ל (איני רגיל לכתוב עליו תואר זה) בספרו מעמדות ומושבות.

ענין כתובי היד הוזכר, וגם של-.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 16:42 לינק ישיר 

פאור ולא פעור ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 16:52 לינק ישיר 

תודה על התיקון.
שאלה.
זכורני שבניהו כתב באיזה מקום על ספר מראית להחיד"א ז"ל, שמכיון שנכתב ונדפס בזקנותו של החיד"א ז"ל, יש בו איזה דברים כפולים ומוזרים. איני זוכר היכן בניהו כתב זאת, מסתבר שבספרו "חיד"א", אלא שלעת עתה איני מוצא הדברים בשרשם. אודה מאד לכל מי שיעזור לי בענין זה.
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 18:09 לינק ישיר 

בד"ה

[סליחה על הבורות, מה זה או מי זה "זה הי"ם גדול כאן הילל"? נראה לי לא שגרתי בהחלט]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 18:24 לינק ישיר 

אתנחתא,
הרב יעקב משה הלל, ראש ישיבת "אהבת שלום".

התעוררי,
אולי כוונתך לספר ה"חיד"א" עמ' צא-צב.

חזרתי לא מזמן מהלוייה. עוד אחד המאפיינים ל"עלמא דשיקרא", סביב פרופ' בניהו. אדם גדול שכזה, וכל כך מעט אנשים. הייתי בטוח שיסגרו קטע כביש של ז'בוטינסקי, וכשהגעתי ראיתי שכולם נכנסים בחצר של "יד הרב נסים".
בדיוק כמו שאנשים קטנים ונגועים לא מצאו לנכון להעניק לו את פרס ישראל [חרף פניות חוזרות במשך השנים ע"י מלומדים], שיותר מכולם הוא היה ראוי לו כבר לפני שנים רבות.
כמו שכל המוסדות שבהם עבד וחקר, מכון בן-צבי, המכון לחקר התפוצות, ואנ' ת"א, לא מצאו לנכון ליזום לו הוצאת ספר יובל, מנהג יפה המקובל אצל רבים מן החוקרים.
כך גם בלוייתו. לא יודעים להעריך כראוי את גודל האבידה. וכבר רמזו לכך חלק מן המספידים.
ת.נ.צ.ב.ה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > פרופ' מאיר בניהו ז"ל, האיש, יצירותיו וספריו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.