| נשלח ב-20/2/2009 15:54 |
|
| |
סיסמאות ומיתוסים הסותרים זה את זה
ישנם כל מיני סיסמאות, קודים ומיתוסים דתיים שאנשים אוהבים לתקוע ועוד להביא הוכחות לכך ולהסביר את זה, הבעיה היא שכמעט כל דבר שנרצה לומר נצליח להוכיח אותו וגם להסביר אותו. יש לי עכשיו אחד כזה בראש ואשתף אותכם בו:
אם אתה רוצה לעשות משהו ואתה מסופק אם זה דבר טוב או לא, יאמרו לך, אם זה הולך לך בקושי סימן שזה רצוי כי לדברים רוחניים צריך להתאמץ ואינם באים בקלות, מצד שני יהיו שיאמרו, אדרבה אם זה בא לך בקלות, תתבונן איזה ס"ד יש לך וברור שמעשיך רצויים ואם בא לך בקושי כנראה שזה לא דבר טוב ומשמים מנסים למנוע אותך מזה.
אז מהי האמת? כל פעם תוכל להחליט מה שבא לך, לפי איך שמתאים לך ובכל מצב אתה מסודר מבחינה השקפתית.
לא רציני בכלל, מה?
אם יש לכם עוד כאלה ודומיהם שתפו אותנו.
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 27/02/2009 4:42:36
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 21:35 |
|
| |
תלוי כל מקרה לגופו, א"א להכליל!
לפעמים הקושי יורה על טוב ולפעמים על רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 22:12 |
|
| |
אותו דבר קיים גם בדברים אחרים. לדוג' התיאוריה הפסיכואנליטית של פרויד, שבה מי שכועס על אימו כיוון שנישאה מחדש
ממחיש את התיאוריה לפיה יש לו "תסביך אדיפוס לא פתור הגורם לקנאה בדמות האב החדשה". ומי שאינו מוטרד אלא שמח
למדי מהנישואים החדשים ממחיש שוב את התיאוריה של פרויד, כיוון שהוא מפגין "תצורת תגובה - מנגנון הגנה שבו אדם
משנה דחפים ע"י היפוכם". עכ"פ חוקרים מתייחסים לדבריו אלו של פרויד לא כמדע אלא כפסבדו מדע, כיוון שזו תיאוריה
שאינה ניתנת לחיזוי.
ובנושא דידן. דעתי היא, שאף בנושאים דתיים. רעיונות שאינם מבוססים דיים אין לקחתם ברצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 22:14 |
|
| |
נראה לי, שכל אדם יודע בדר"כ אם מעשיו טובים או לא, ואינו צריך סיוע מסיסמאות כאלו ואחרות...
הסיסמאות האלו נועדו לחזק כאלו שנפלו ברוחם, שהדת תמיד מספקת אימרות ופרפראות, כדי לחזק אותם.
ועל כגון זה אפשר לומר, לב יודע מרת נפשו, ויודע צדיק נפש בהמתו.
תוקן על ידי המחשבון ב- 21/02/2009 22:12:05
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2009 23:20 |
|
| |
שאלה יפה!
אני חושבת שאם בנ"א רוצה להקנות לעצמו קנין רוחני ולכאורה הדבר מרוחק וקשה לו, הוא צריך לעבוד עליו בדברים קטנים ולא תמיד הדברים הקטנים הללו הם קלים אלא אם כן מרפרפים עליהם, כדי להגיע למטרה צריך לדבוק בדרך ואותם דברים שהצבת לעצמך כדי להגיע למטרה עליך לעבוד איתם בהקפדה תמידית!! משום שאם לא כך הם עלולים להטשטש ולהעלם................................
לדוגמא
אם אתה עובר על קטע באנגלית ומילה לא מובנת לך ואתה שואל ואומרים לך. אז רוב הסיכויים שלאחר זמן המילה תישכח ממך אבל אם אתה פותח מילון מחפש את המילה ומוצא אותה, אתה תיזכור אותה ולמה ?משום שעבדת קשה כדי למצוא אותה
(לא יודעת אם הדוגמא הזו כ"כ רלונטית אליך אבל........)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 00:24 |
|
| |
גם אני שאלתי את עצמי לא פעם,
לפעמים אומרים: "כל המוסיף גורע", ולפעמים": "כל המרבה הרי זה משובח"
לא משנה ההקשר, במה לבחור?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 00:38 |
|
| |
גם אני שאלתי את עצמי לא פעם.
ענה כסיל כאולתו (משלי כו ה)
או
אל תען כסיל כאולתו (משלי כו ד)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 00:55 |
|
| |
הי חברים לא שמעתם אף פעם כשאומרים לכם " לכו בדרך האמצע"?
צריך מכל דבר במינון הנכון ,אנשים נבונים יכולים להבחין מתי לשתוק ומתי לדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 01:00 |
|
| |
למחשבון, שני פסוקים אלו אינם מדברים על אותו דבר.
האחד, על ענייני אמונה. והשני, על ענייני חולין.
לרקדנית, אכן כיוונת לדברי הרמב"ם שיש לקחת את דרך האמצע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 01:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 01:05 |
|
| |
אגואיסט, ידוע לי גם ידוע לי, ואם ת'רוצה ציטוט מדויק, הגמ' (שבת ל:), מקשה, כתוב אחד אומר אל תען כסיל כאולתו, וכתיב ענה כסיל כאולתו, לא קשיא, הא בדברי תורה, (ענה), הא במילי דעלמא (אל תען).
אבל אם תראה את תגובתי הראשונה, תבין שכל האשכול הזה לא - מי יודע מה - לרוחי. והתגובה האחרונה היתה בהתאם, בהשאלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 04:36 |
|
| |
והנה עוד סיסמאות השגורות בפי ההמונים וניתן להוכיח ולמצוא מקורות לשני הכיוונים:
כשאדם נמצא במדרגה רוחנית נמוכה מאד והוא רוצה לעלות ולהתעלות, יהיו שיאמרו לו שצריך לשנות כיוון בבת אחת לצד השני וככה זה יתאזן. ואף יצטטו את הרמב"ם במשלו על עץ מכופף שאם רוצים לישרו צריך לכופפו לצד השני. וא"א לסחוב את הענין לאט אלא בבת אחת!
ומאידך, בעלי המוסר יאמרו היפך ענין זה כי כל מעלה רוחנית אמיתית תוכל להיות קנינו של האדם רק אם יעבוד עליה לאט לאט ולא חלילה בבת אחת כי ככה ל יחזיק מעמד רק לאט ובעקביות שלב אחרי שלב.
מה דעתכם על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 10:46 |
|
| |
הרמב"ם מדבר על מידות, שכדי שיהיה מאוזן צריך ללכת על הכיוון ההפוך, ואח"כ לאזן, אבל גם עצם המהלך הזה, יכול להיות מאוזן, וכדברי בעלי המוסר.
|
|
|
|
|