לא נכון שירה, לא כל התגובות כאלה, אם תקראי שוב ותקראי טוב את תראי שהתגובה שלי ושל עוד כמה ממש לא עוסקת במה אנשים חושבים, אני במהות שלי אדם שלא סופר אף אחד ממטר ואם יצא לי להכיר את בעלי דרך האנטרנט למרות שאני ממש מקווה שלא ואני מקווה שזה יהיה בשידוך נורמלי אז זה רצון ה' ואיען מה לעשות וכל החברה יכולה ללכת לבדוק אם אני בסיבוב.
נשלח ב-1/3/2009 16:38
שירה שמונה מאות,
ממש לא נראה לי שהתנגדות החבר'ה כאן להכרות בלתי קונבנציונאלית נובעת מ'מה יגידו'.
אם תקראי טוב את הדעות המלומדות למדי שהובעו כאן, תראי שבסה"כ מדובר באנשים עם ראש פתוח, כאלה שלא נבהלים ממשהו שמעט שונה. אבל מדובר גם באנשים בוגרים ופקחים, באנשים זהירים שמכירים את המציאות ומודעים לסכנות ,לסיכונים ולנזקים שנגרמים עקב עיסוק בלתי זהיר ונטול פיקוח בכל נושא ההכרויות.
נושא השידוכים הוא נושא רגיש ועדין וחייבים לתחום אותו בגבולות ברורים ומבוקרים גם כשאשר שינויים הם צורך הדור והשעה.
נשלח ב-1/3/2009 21:06
רואים הרבה בלבול באשכול הזה - - - -כאילו אתם שואלים בסתר מבושה: לאיפה התדרדרנו.
אני אענה על השאלות:
1. האם לדעתכם קשר שנבנה בתחילתו בצורה ווירטואלית אין לו סיכוי גם לאחר שהוא התמסד? זה נורא תלוי. כעיקרון- כן. יש חיים מחוץ לאינטרנט, וכמעט שאין שום מצב לבניית חיים נורמלים, אחרי היכרות מינימלית של, "מה אתה אוהב, ומה העיקרונות שלך ואיך אתה נראה"
והכוונה בזה היא לחילונים וחרדים כאחד.
2. האם זה רע,טוב או לא נורא שאנשים בוחרים לעצמם להתחיל קשר כזה? מה הם מצים מהקשר? אם ברור בתכלית הבירור שהוא רק חבר וירטואלי- אין רע. כל עוד יודעים להציב גבולות
אבל אני בחורה מכירה בעצמה שהיא "נסחפת" אחרי דברים כאלה [בד"כ מהתנסויות קודמות] - אסור להתחיל בקשר כזה.
3. מה צריך להיות היחס שלנו כלפי כאלה שמכירים בדרך כזאת שלא בתמימות ?
אנחנו לא אחראיים להם. הם גם היו יכולים למצוא אחד את השני באטרף דייטינג
;-).
4. לכאורה למפרע מתברר ממקרים מוצלחים שאין כל רע בהכרויות כאלה? [בנושא הזה אני יכול להראות לכם עשרות אם לא מאות של מקרים שהכירו ברשת והתחתנו]
שמעתי רק על מקרה אחד שהתפרק אחרי שלוש שנים.
5. האם לכם יש התנגדות להכיר בדרך כזאת? כן. אלא אם כן, לשני הצדדים יש מטרה מאוד מוגבלת של להכיר וישר לצאת.
6. מה היתרונות או החסרונות לדעתכם בהכרות דרך הרשת? אין יתרונות, אין חיסרונות,
יש חיים מחוץ לאינטרנט!
7. אולי מהשמיים כוונו שיכירו דרך פה? יכול להיות, מי אני שאקבע. אבל שיכלית- המטרה לא מקדשת את האמצעים
נשלח ב-1/3/2009 22:08
לא חושבת שהכרות באינטרנט היא סטגמטית רק בציבור החרדי. גם בציבור הכללי, יש הרבה שרואים באינטרנט מלכודת ולא מאמינים בקשרים שמתחילים וירטואלית.
ולשאלות:
1. האם לדעתכם קשר שנבנה בתחילתו בצורה ווירטואלית אין לו סיכוי גם לאחר שהוא התמסד? קשר שנבנה וירטואלית, יש לו סיכוי גם מעבר לזה, לא חסרים היום זוגות שהכירו ברשת. אבל כמו שאמרו קודמי זה ילווה באכזבות לאחד מן הצדדים לפחות.
2. האם זה רע,טוב או לא נורא שאנשים בוחרים לעצמם להתחיל קשר כזה? טוב למי שמאמין בזה. רע למי שמסתבך בזה.
3. מה צריך להיות היחס שלנו כלפי כאלה שמכירים בדרך כזאת שלא בתמימות ? מדינה דמוקרטית..... כמו נושאים מהותיים אחרים שאין לנו הסכמה עליהם, זה לא יגרום לנו לפסול את האדם/הניק או לגנות אותו. איש באמונתו יחיה.
4. לכאורה למפרע מתברר ממקרים מוצלחים שאין כל רע בהכרויות כאלה? נכון. ולכן מי שלא אכפת לו להסתכן גם ברשתות ציד בדרך שילך על זה. שמעתי על הרבה זוגות שהתחתנו אחרי הכרות וירטואלית ושמעתי עוד יותר שנפלו והתחרטו... (אולי כי את השלילי נוטים יותר להשמיע).
5. האם לכם יש התנגדות להכיר בדרך כזאת?
כל עוד זה לא משהו מסודר, כמו משרד שידוכים אינטרנטי, אני לא בעד.
6. מה היתרונות או החסרונות לדעתכם בהכרות דרך הרשת?
יתרונות- אפרופו "לא אוהבת שידוכים", אולי קצת פחות משחק שיש בהכרות דרך שידוך.
חסרונות- כמו שצינתי לעיל, כל מיני שאורבים לטרף.
7. אולי מהשמיים כוונו שיכירו דרך פה? נכון. נו ואז?!
נשלח ב-2/3/2009 01:39
משחר ההיסטוריה נשים וגברים הכירו בצורה כזאת או אחרת. כמו יעקב ובנות לבן בבאר, וכמו משה ובנות יתרו. היום הבאר נדדה יותר לאינטרנט, באתר x או בפורום y. בקיצור - זה לא איזה תופעה חדשה שמעולם לא הייתה קיימת.
נשלח ב-17/3/2009 02:41
ליטאי..
נשלח ב-17/3/2009 16:43
טוב ורע הם מושגים יחסיים.יכולה להיות הכרות מכובדת ויכולה להיות הכרות שמובילה לצרות והסתבכויות רגשיות,כמו שגם שידוך יכול להיות כזה.אותן בחורות שיתכתבו יומיים עם בחור על מזג האויר וירגישו שהן מאוהבות הן אותן אלה שכשיפגשו בשידוך עם בחור קצת חתיך זה יספיק להם בשביל שירצו להתחתן אתו.חולשת אופי וקלות דעת לא גורמת להכרות בדרך זו או אחרת להיות שלילית או חיובית.
נשלח ב-17/3/2009 20:17
לילי
אותם הדברים יכולים להיאמר גם כלפי בחורים
נשלח ב-17/3/2009 20:41
ברור אלא מה
נשלח ב-17/3/2009 21:20
כשחושבםי על זה עד לא מזמן חשבתי שזה רדוד ואפילו בזוי להכיר בחור באינטרנט (וחשבתי כך משום שלא נחשפתי לפורום הנלל מורכב מחרדים ובראושי היתה מחשבה על צאטים וכיוצא בזה שמורכב מאוכלוסיה גדולה..) אבל להכיר דרך הפורום הזה תכלס למה לא??? הרי רואים את הבן אדם לאורך זמן בכול מני נושאים ואם יוצא לדבר לעומק ומגלים יש התאמה אשריכם.. למה לא
נשלח ב-17/3/2009 21:53
לדעתי זה לא ב -א' רבתי.
מי אמר שכאשר תפגשי עם אדם עמו יצרת קשר לפני הפגישה באופן מעמיק (כי זה לא רק שתקראי תגובות, תבקשי טלפון ותקבעו פגישה אלא זה לאחר תקופה של קשר דרך האינטרנט), כאשר את מלאה בדמיונות לגביו (ולהיפך) תוכלי לבחון את נושא הנישואין באופן אובייקטיבי כפי שהיית בוחנת אותו בפגישה יותר רשמית. הרי באופן מעשי מרבית הבנות כאן לא גדלו בחינוך מעורב המאפשר להם להבחין בין מערכת יחסים חברית למערכת יחסים לצורך נישואין.
שנית וזה חשוב יותר, אם זה יפתח, הרי שכל נרשם חדש ונרשמת חדשה ינסו להתחיל עם כולם (ובהנחה שמדובר ברווקים) ובמקום פורום זה יהפוך לדרך לגישוש למטרת היכרויות.
נדמה לי שמוטב שזיווג אחד נוסף יעבור דרך שדכנים מאשר שהפורום יהפוך למרכז היכרויות.
נשלח ב-17/3/2009 22:02
שרפ.
כל מילה זהב!
נשלח ב-17/3/2009 22:07
שרפ
צודק לגבי הפורום באופן ספציפי,אבל נאמר שהיא רוצה להכיר בחור מכל פורום אחר שלדעתה מכובד מספיק,והם נפגשים והיא מגלה שאין ביניהם התאמה לנישואים,מה קרה?
איך זה בשידוך אם לא כך?לא מתאים-מורידים.
נשלח ב-17/3/2009 22:33
שרפ אם קשר יתחיל מכאן ברור שהשאלה הראשונה היא האם אנחנו מתאימים לחתונה ועל זה אני מאמינה שידברו ואם זה ניראה מתאים מה הסיבה שהבחור\הבחורה יתאכזבו??שוב הסיבה היחידה יכולה להיות מראה חיצוני בלבד...ואם זה יהיה סיבה יותר עמוקה שהם לא מתאימים אז אני מאמינה שהם ידעו להפסיק תקשר בצורה מכובדת הרי בסה''כ מסתובבים כאן חברה רצינית לא ילדים בני 16 שמחפשים ריגושים!
נשלח ב-17/3/2009 23:42
lily20 כתב:
שרפ
צודק לגבי הפורום באופן ספציפי,אבל נאמר שהיא רוצה להכיר בחור מכל פורום אחר שלדעתה מכובד מספיק,והם נפגשים והיא מגלה שאין ביניהם התאמה לנישואים,מה קרה?
איך זה בשידוך אם לא כך?לא מתאים-מורידים.
על איזה פורום אחר מדובר? חסידיניוז?
אני לא פוסל היכרות דרך האינטרנט מסיבה עקרונית, רק שמעשית זה לא נראה לי רלוונטי להכיר דרך סתם פורום.