|
|
| נשלח ב-23/2/2009 17:01 |
|
| |
וזאת מנין לך???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 17:05 |
|
| |
פשיטא!
אהבה ממראה עיניים היא אהבה עצמית בלבד!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 17:24 |
|
| |
אכן כן. ולכן כתבתי את מה שכתבתי בתגובה 5 באשכול זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 17:30 |
|
| |
אז מדוע שאלת מנין לך?
ותגובתך ה-5 אכן צודקת. אמנם קראתי את כל התגובות בתחילה, אך האשכול שוב הוקפץ וכנראה פרחה מזכרוני תגובה זו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 17:57 |
|
| |
סופסוף!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 18:26 |
|
| |
לא נראה שיש פה יותר מידי א ה ב ה !
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 19:04 |
|
| |
זה רק לא נראה כך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 00:44 |
|
| |
בכל אופן, עד כמה שהבנתי מסך כל התגובות, או יותר נכון, מכל התגובות בנושא העיקרי, שאכן אין (כמעט), דבר כזה לאהוב משהו אחר, כל האהבות, הם בעיקר שאתה אוהב את עצמך, וזה מספק אותך.
אלא שיש לנו פסוק, ואהת את ה' אלוקיך. יש פה אחד שחווה את האהבה הזאת? ויכול להגיד שזה אהבה שאינה תלויה בדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 09:35 |
|
| |
מחשבון,
אם אתה שואל אותי שאלה אישית, נראה לי שאני יותר בענין של יראה.
אני לא רואה מסקנה אחרת, כמו שכתב אגואיסט באשכול: "כולם אגואיסטים".
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 16:23 |
|
| |
גם אם אנו לא מסוגלים להגיע למצב של אהבת אמת, לאהוב מישהו בתור הוא עצמו ולא מתוך אהבת עצמך, אין זה אומר שהמושג עצמו לא קיים כי אם אין מושג כזה אז התורה לא היתה מצווה עליו.
ואוסיף עוד על דברי המחשבון את הפסוק ואהבת לרעך כמוך, ברור שיש כאן ציווי של אהבה שאינה קשורה לאהבת עצמך כי א"כ זה לא "כמוך" אלא זאת אהבת עצמך בעצמה.
אלא שבאמת קשה לנו להגיע לדרג כזאת כי אנו אוהבים את אהובינו כשם שאנו אוהבים גלידה, אבל ניתן בהחלט להגיע לכך ע"י עודף רגש לזולת, היפך האגואיזם, והראייה - התורה ציוותה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 00:35 |
|
| |
למחשבון ורציונליסטי, לא שייך אהבה באלוקים. טכנית זה לא נתפס בו. ומכיוון שכך התכוונה תורה
בציוויה לתוצאות האהבה שהם המשך הפסוק "בכל נפשך ובכל מאדך..." ולא ואהבה בעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 09:35 |
|
| |
לאורך ההסטוריה נוכחנו שהיו אנשי, נדירים, אמנם, שעבדו את האלקים מתוך אהבה.
לדוגמא: אברהם אבינו ע"ה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 19:19 |
|
| |
מחשבון ואוו טחנתי נושא זה אם גיסי אומנם כול אדם בעולם אוהב את עצמו אין מה לעשות אפילו אם תתן צדקה בסתר אתה עדיין נהנה מהסיפוק ואפילו צדק של אמת יש לך סיפוק אלא מה שיש זה סדר עדיפויות באהבה זתומרת החלק של האהבה העצמית שיש לכולנו משתנה אצל כול אחד ואחד לאחד יש 10% לשני 35.2698% וכן הלאה [ואפשר לשאול בצורה שונה האם יש מושג כזה בעולם של אהבה שלא תלויה בדבר]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 19:21 |
|
| |
רציונליסטי לדעתי הכוונה של ואהבת לרעך כמוך הוא שתשים תצמך בנעליים של חברך ותעשה מה שהיית עושה בשביל עצמך
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2009 02:05 |
|
| |
אגואיסט, התחלת? אין מצות אהבה? ואהבת את ד' אלוקיך, עד כדי מסירת הממון והנפש!!!
דברים ל ב, ...לאהבה את ה' אלוקיך לשמוע בקולו ולדבקה בו. דברים י יב, ועתה ישראל, מה ה' אלוקיך שואל מעימך, כי אם ליראה את ה' אלוקיך ללכת בכל דרכיו ולאהבה אותו ולעבוד את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך.
ובביאור הלכה סי' א, הביא מספר החינוך וז"ל: לאהוב את המקום ברוך הוא, שנאמר, ואהבת את ה' אלוקיך, וכיצד יגיע האדם לאהבה, ע"י התורה. וכו', שע"י התבוננות בתורה תתישב האהבה בליבו בהכרח. ...והקובע את מחשבתובענינים הגשמיים ובהבלי העולם שלא לשם שמים, רק להשיג כבוד ולהתענג, ביטל עשה זו, וענשו גדול.
|
|
|
|
|