|
|
| נשלח ב-22/3/2009 00:18 |
|
| |
'אהבה התלויה בדבר' המדוברת אינה אהבה שתלויה בדבר בתת- מודע, ולכן אמרתי שהמשחק הפסיכולוגי עם התת מודע זה לא עניין פלוסופי אלא רגשי, וכיוון שאין לדבר סוף, אז כל עוד במודע אין סיבה חיצונית לאהבה- זו צריכה להיקרא אהבה שאינה תלויה בדבר, וזו- אהבת אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 00:20 |
|
| |
עד שתתגלה הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 11:01 |
|
| |
| shantybabu כתב: |  | אהבת אמת זה שלום בין שתי אבנים ..כמו שעשה אברהם אבינו..
|
|
וכשמדובר באנשים?...
אז בעצם אתה אומר שאהבת אמת זה שלום.. אולי יש בזה משהו...
נ.ב. כמדומני שזה היה יעקב..
תוקן על ידי הגיוניי ב- 06/04/2009 10:59:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 13:15 |
|
| |
לגבי אהבה:
כמו שכבר הזכירו - אהבה התלויה בדבר איננה אהבה אלא - תאווה. אדם מתאווה למאכל מסוים\לאשה מסוימת - זו לא אהבה. הוא לא אוהב את האשה - הוא אוהב את עצמו - את התחושה הטובה שיש לו כאשר הוא נמצא יחד איתה.
אהבה - לאהוב את האשה עצמה - לדוגמא - אם היא לא רוצה להתחתן איתך - לנסות למצוא לה שידוך כמה שיותר טוב - כי אתה אוהב אותה. - כי אתה אוהב אותה - ולא את עצמך! - זו אהבה אמיתית - אהבה שאינה תלויה בדבר - וברור שיש דבר כזה.
לגבי אהבהת ה' - הרב מחלק לשניים:
א. אהבת ה' מצד הכרת הטוב.
ב. אהבת ה' לעשות רצונו.
עיינו מוסר אביך פ"ב, פסקאות :ג,ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 16:06 |
|
| |
יש אהבה שתלויה בדבר, אם הזכירו את זה במשנה סימן שיש!
אלא מה, כל אחד פה מדבר מהחיים שלו והנסיון שלו. ואני חושבת שאנחנו עדיין צעירים בשביל להרגיש את זה (הנה אני מרגישה אתכם מתנפלים עלי!).
כמה כבר הכרנו? כמה כבר אהבנו?
כמה זמן כבר עבר מאז שהתחלנו להתנהג בקשרים באופן מודע ולא מונע ע"י רגשות ספונטניים?
אתם תופסים כמה עוד מחכה לנו?
אהבת ילדים, לדוגמא.... נכון שיש בה נגיעות, אבל זו חוויה שלא חווינו, זו חוויה שתשנה אותנו!!!
זה שאתם לא הרגשתם זה לא אומר שזה לא קיים!
זה שבדור המעוות ואגוצנטרי הזה זה לא קיים זה לא אומר שבדורות אחרים זה לא היה!
אני באופן אישי מגלה כל כמה זמן שאהבה בין אנשים מקבלת בעיני פנים שונות לגמרי ממה שחשבתי עליה, כמה וכמה פעמים. ואני מאמינה שזה עוד ישתנה ויעמק. כ"כ מצחיק אותי שאנחנו מחווים פה דעה ותכל'ס, חברה, החיים לפנינו! כ"כ הרבה אנשים וקשרים מחכים לנו כדי ללמד אותנו איך לאהוב אותם.
וכן, אני מאמינה שמי שמתחיל לעבוד על עצמו עכשיו בערוב ימיו יצליח. אולי עוד קודם.
ותחשבו על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2009 15:38 |
|
| |
אהבה שתלויה בדבר איננה באמת אהבה. קוראים לה אבה בהשאלה. ברור שהיא נובעת מתאווה. זה כמו שאני אגיד שאני אוהב צ'יפס...אני באמת אוהב את הצ'יפס...נו באמת...כך אדם האוהב אישה על חיצוניותה אוהב אותה כמו שאוהביםפ צ'יפס = תאוו אליה.
ברור שאנחנו כן יכולים לדבר על דברים כאלה ואפילו להרגיש, יש לנו הורים לאהוב אותם באמת, ואולי גם חברים אמיתיים. ויש מקורות, ואפשר גם לחשוב. יש מה לדבר.
|
|
|
|
|