בית פורומים הנה ימים באים

הדרך לקדושה !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2009 00:37 לינק ישיר 
הדרך לקדושה !!!

אהלן חברים.
מאוד מעניין אותי העניין של האיך הצדיקים עושים ניסים. ולא רק הם.
הרי יש אנשים שגם מתפללים כל היום ושומרים מצוות ולמה התפילה שלהם לא "מתקבלת"
וכמו הרב כדורי עליו השלום היה עושים ניסים לאנשים.
האם שאלו פעם את הצדיקים כמו הבאבא סאלי או הרב כדורי הרבי מליובאוויטש או עוד צדיקים איך השיגו רוח הקודש ופעלו בעליונים ותחתונים?

תוקן על ידי המשקיף ב- 24/02/2009 0:48:44

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2009 00:51 לינק ישיר 

הדרך לשם ארוכה ידידי אבל היא מתחילה בצומות אי אפשר להיות צדיק בלי צומות כך מקובלני מרבותיי שעל מנת להיות צדיק צריך כמובן לעשות צומות וזו כמובן רק התחלת הדרך אבל בלשונו הטהורה של מורנו ורבינו רבי דוד חי אביחצירא שליט"א
קדושה ענווה יראה זו הדרך וקדושה משיגים על ידי צומות
אבל זה רק קצה חוט וכמובן שלהעביר על מידותיו ולא להיות כעסן וכו' שזה פשיטא שצריכים מדות מתוקנות
ואם נולדת בקדושה וטהרה ולמשפחה מיוחסת וודאי שזה עוזר
נשמע קשה אכן כן
לא קלה היא דרכנו לא קלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2009 07:49 לינק ישיר 

הצדיקים הקדישו את עצמם למען ישראל וביטלו את עצמם לכן צדיק גוזר והקב"ה מקיים

לגבי המעלות זה שמירה הרמטית של עיניים שמעתי את הרב אלבז מדבר על הבבא סאלי זצו"קל

שהלך אליו עם בחור שהביא את בתו בת השלוש ושאל אותו הבבא סאלי זה בן ? הוא אמר שלא

הבבא סאלי כיסה את עיניו וצעק להוציא החוצה את הילדה ופעם אחת בתו של הבבא סאלי יצאה מהאמבטיה עם

2 חלוקים הוא צם על זה שבוע אני יודע שצדיקים היו צמים המון הבבא סאלי מגיל 13 בדק איך מגיעים

לדרגות והבין שדרך צום והתחיל לצום שבוע שלם  הרבי מילובביץ היה צם המון אני לא בטוח אם זה היה

שבוע שלם אבל כמעט כל יום

הבן איש חי צם 6 שנים רצוף היה אוכל משהו קטן בלילה וכך הוא ביטל את יצר הרע שלו לחלוטין

שמירת הפה  שמירת האוזן שלא לשמוע דברים אסורים ושמירת הברית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2009 08:04 לינק ישיר 

הצדיקים הקדישו את עצמם למען ישראל וביטלו את עצמם לכן צדיק גוזר והקב"ה מקיים

לגבי המעלות זה שמירה הרמטית של עיניים שמעתי את הרב אלבז מדבר על הבבא סאלי זצו"קל

שהלך אליו עם בחור שהביא את בתו בת השלוש ושאל אותו הבבא סאלי זה בן ? הוא אמר שלא

הבבא סאלי כיסה את עיניו וצעק להוציא החוצה את הילדה משפחת הבבא סאלי ידועה בגודל מעלתה המון בזכות

שמירת העיניים הנה הרצאה של הרב מוגרבי בנושא הקדושה הרצאה מאוד מעניינת כולל הסיפור שמאחורי

הפצצת הכור בעיראק על צדיק שגזר על הדרכים לקדושה שמירת העיניים וברית קודש

http://rabanim.net/shidurim/הרב%20יוסף%20מוגרבי/לשמיעה/הרב%20יוסף%20מוגרבי%20קדושת%20המחנה.mp3

ופעם אחת בתו של הבבא סאלי יצאה מהאמבטיה עם

2 חלוקים הוא צם על זה 40 יום  אני יודע שצדיקים היו צמים המון הבבא סאלי מגיל 13 בדק איך מגיעים

לדרגות והבין שדרך צום והתחיל לצום שבוע שלם  הרבי מילובביץ היה צם המון אני לא בטוח אם זה היה

שבוע שלם אבל כמעט כל יום

הבן איש חי צם 6 שנים רצוף היה אוכל משהו קטן בלילה וכך הוא ביטל את יצר הרע שלו לחלוטין

שמירת הפה  שמירת האוזן שלא לשמוע דברים אסורים ושמירת הברית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2009 22:22 לינק ישיר 

היום יש צדיקים שמתקיים בהם "הצדיק גוזר הקב"ה מקיים"?

או כאלה בעלי רוח הקדש האם אתם מכירים צדיקים נסתרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 00:03 לינק ישיר 

וואלה תאמין לי קראתי ספר על הצדיק רבי חיים סינוואני ואמרתי לעצמי הלוואי והייתי מכיר אותו בחייו או הלוואי ואני יזכה להכיר צדיק נסתר כזה שאתה יכול לבוא אליו הביתה לדבר אותו וכאלה ולקבל ממנו הדרכות, אם מישהו מכיר אז בכבוד שישמח אותנו

אני מכיר את הרב עמוס מנתניה שאמרו עליו שהוא אחד מל"ו צדיקים נסתרים ושהרב ברלנד והרב שלום ארוש יושבים אצלו כמו תלמידים
והוא פעם בשבוע בליל שישי מגיע למירון ונשאר שם עד חצות
אם יש עוד צדיקים בכבוד נשמח להכיר אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 00:32 לינק ישיר 

שמעתי את הנושא הזה לפני כמה חודשים בשיעור של הרב טיכנר (ליקוטי מוהר"ן). הוא
התייחס לנקודה שהועלתה כאן בכותרת, אנסה להביא את הדברים מזכרוני ומקווה שלא אשגה:

נאמר שיש שער כנגד כל שבט ושבט. שנים עשר השבטים התפללו וכיוונו כל אחד לשער המתאים
לו, אחד לשער האחראי על הפרנסה, אחד לשער האחראי על העבודה, אחד לשער האחראי על
הזוגיות ועוד וכך פתחו שערי שמים, תפילתם היתה מתקבלת והברכה היתה משתלשלת לעולם
העשייה.

אחרי שהשבטים התפזרו, הכנסת הגדולה תיקנה את תפילת 13, שכוללת את התפילות של
שנים עשר השבטים. היום כשיהודי מתפלל הוא צריך לכוון לשער שהוא זקוק לקבל ברכה ממנו,
אבל אנחנו לא יודעים בדיוק איך לכוון לכן ממה שהבנתי מהרב טיכנר, כדאי להיות מרוכזים מאד
בתפילה ולא להכניס מחשבות אחרות תוך כדי תפילה (יצר הרע במתכוון מכניס מחשבות זרות).

הצדיקים, אני חושבת, יודעים לכוון את תפילתם, וגם לחדד את האמת הפנימית, שידוע שד'
הוא אמת, ו"קרוב השם ליראיו ובריתו להודיעם" וכאן חבוי הענין של רוח הקודש שהשם נותן
לצדיקים האמיתיים שבדור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2009 09:57 לינק ישיר 

ר' חיים ויטאל מזכיר את עניין ברכות הנהנין בכוונה ובשמחה כדבר ראשון וחשוב מאוד כדי שאדם
יגיע להשגה ורוח הקודש , ממה שקיבל מרבו האר''י הקדוש.

עוד דבר שמזכיר בשער רוח הקודש ששמע מהרב סאגיס ששמע מרבו האר''י שמי שרוצה השגה צריך להקפיד על טבילה יום יום.

עוד משער רוח הקודש שמי שרוצה השגה ילמד כל יום לא בעיון אלא בגירסא דווקא, 40 או 50 עלים (דפים) של זוהר. (בערך שעה או שעה ורבע).

ועוד תנאי חשוב למי שרוצה רוח הקודש , צריך ללמוד גמרא בעיון כשעה ביום ולכוון להסיר את הקליפה המסובבת את ההלכה.
יש לציין שגם רבינו הקדוש מברסלב בשיחות הר''ן , כותב ר' נתן בשם רבו שמי שרוצה השגה חייב להיות למדן בגמרא עם רש''י ותוספות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 10:20 לינק ישיר 

הייתי מבקשת להבין את המושג 'רוח הקודש', כי מדברים על דבר שנראה נשגב מאד,
מהי אותה רוח קודש ואיך מרגיש אדם שמקבל אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2009 15:53 לינק ישיר 

קראתי איפהשהו שהרב ברוך שפירא היה ראש הל"ו והיה ענק בקבלה ובקיא בחכמת הצירוף והיה יודע את טיסת המלאכים.

באמת הלוואי שהייתי מכיר צדיקים נסתרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 18:39 לינק ישיר 

הרב ברוך שפירא - חייו ותורתו מאת: אורי חנניה אלנקוה
קטעים אלו יופיעו בקרוב בס"ד בקונטרס: עמק הדרעא הנספח לספר המלכות לרבי דוד דרעא הלוי

הרב"ש, נולד ברוסיה בט"ו בשבט התרס"ב. הראשל"צ, הרב מרדכי אליהו שליט"א, הגדירו בהספד: "מ-ל"ו צדיקים שהיו בדור".
בספר מקדש מלך, ראה ספר אקטואלי לימינו. הרב שפירא ברוך זצ"ל היה בקי בחכמת הצירוף, בקבלת ספרד, בקבלת אשכנז, בחסידות, במקרא ובגמרא. בצעירותו היה תלמיד-חבר של הסטייפלאר.
ברבות השנים נדד בארץ ישראל מהצפון לדרום והשתלם בחכמת התורה ובמדעים כאיש אשכולות. כעשרים וחמש שנה ישב במצפה רמון, לדבריו, כדי לזכות ברוח הנבואה, במקום בו עבר אליהו הנביא בדרכו הארוכה, הוא היה עורך התבודדויות ותצפיות – התבוננויות מול המדבר. פעם אחת צפה באייל המטה ראשו ימינה ושמאלה ובסופו של דבר רץ עד הגיעו אל מקור המים המיוחל. התרגש הרב באומרו: עתה הבינותי את דברי דוד המלך: כְּאַיָּל תַּעֲרֹג עַל אֲפִיקֵי מָיִם כֵּן נַפְשִׁי תַעֲרֹג אֵלֶיךָ אֱלֹהִים (תהלים מב), יש כאן דרך בדביקות בש"י ובלימוד תורתו הנמשלת למים.
הרב ברוך שפירא היה ידוע כבעל רוח הקודש ולכל תלמידיו נתן ניתוח מעמיק של שורש נשמתם ויעודם, בדיוק מבהיל הרעיון. בסוף ימיו נתיישב הרב ברוך בירושלים במעלה אדומים ולאחר מותו הודפס ספרו - "חקר נבואות אחרית הימים והתאמתן לימינו".
הרב נלב"ע בי"ח בטבת התשנ"ו, בכל שנה ביום זה, מקיימים אנו, תלמידיו, כנס תורני לזכרו בירושלים. זכותו תגן עלינו ועל כל עם ישראל

זֶה הָרַב בָּרוּך שַׁפִּירָא שִׁיר לִכְבוֹד הָרַב בָּרוּךְ שַׁפִּירָא זצוק"ל לחן: חֶדֶר קָטָן מאת: אורי חנניה אלנקוה (תלמידו)

זֶה הָרַב בָּרוּך שַׁפִּירָא
מִן הַנְּבִיאִים
לִנוּ דְמוּתוֹ מְחַסְרָא חַסְרָא
כָּאן בְּאֵין רוֹאִים

חָכְמָתוֹ הִיא הַנּוֹדַעַת
לְשֵׁם וְלִתְהִילָה                                                                
שֶׁבַע הַחָכְמוֹת בִּינָה וַדַעַת                                               
וּבַתְּפִלָּה

נִשְׁמָתוֹ בְּסוֹד טִיסַת הַמַּלְאָכִים
עָלְתָה וְרִחֲפָה                                                             
בְהֵיכָלוֹת רַבִּים כִּבְנֵי הַמְלָכִים                                                  
טָסָה בִּתְנוּפָה

זֶה הָרַב...

אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מִשְׁכַּן הַשְּׁכִינָה                                              
קְדֻשָּׁה רַבָּה                                                                    
כָּל מֵנִיף יָדוֹ עָלֶיהָ נִתְכַּנָּה
מַרְשִׁיעַ בִּמְסִבָּה

חָזָה הַגְּאֻלָּה קֵץ הַפְּלָאוֹת

בִּנְיַן הַבְּחִירָה                                                             

נִקְמַת מוֹת קְדוֹשִׁים וְהַתְּלָאוֹת          
דַם הַעֲשָׂרָה   

זֶה הָרַב...

הַזֹּהַר הַקָּדוֹשׁ סֵפֶר הַמַּלְכוּת                                                                            
סֵפֶר יְצִירָה
אוֹתָם לִמֵּד בְּחֵן בְּבַקְּשׁוֹ זְכוּת                                       
כֶּתֶר הַתּוֹרָה

רָזֵי הָאוֹתִיּוֹת וְהַצֵּרוּפִים                                              
רַלַ"א הַשְׁעָרִים                                                     
הַחַשְׁמַל וְגַם אוֹרוֹת הַמַקִּיפִים                                      
הֵם הַמְאִירִים                                                                                

זֶה הָרַב...

בדידי הווה עובדא

בשנת התשמ"ו, יצאתי לבדי למרוקו על מנת לצלם, לתעד ולתחקר עבור ספרי שיצא לאור מאוחר יותר: סאלי וחכמיה, אודות קהילת יהודי סאלי, עירו של אור החיים הקדוש ושל אב משפחתנו הרב רפאל אלנקאוה, רבה הראשי הראשון של מרוקו. לפני שיצאתי, ניגשתי אל מו"ר הרב המקובל הצדיק, רבי ברוך שפירא. להפתעתי הוא אמר לי: דע לך שנשמתי טסה לאספמיה בכל לילה ללמוד מתורתו של רבי דוד הלוי מחבר ספר המלכות. כדי להבין דבר תמוה זה, אציין כי הרב המקובל המלומד בניסים, הרב סעדיה לוי נחמני זצ"ל אמר כשנודע לו שהרב ברוך שפירא נפטר, כי הוא היה צדיק גדול ויחיד במינו שידע את סוד טיסת המלאכים. הרב ברוך שפירא בירכני ואמר לי לגשת לציונו של רבי דוד הלוי מדרעא. ביום האחרון לשהותי במרוקו, לאחר נסיעה ארוכה, בחזרה מציונו של רבי דוד ומשה, עליתי לכיוון מרקש, על מנת להשתטח על קברו של רבי דוד ומשם לשדה התעופה במרקש, לאחר 20 יום של שהות במרוקו. בצומת דמנאת - מראכש, נעצר הנהג הערבי הנאמן ואמר לי: דע לך כי בשעה 20:30 יש לך טיסה, השעה כעת היא 18:00 ואני חושש שלא נספיק להגיע בזמן לטיסה, אם ניסע גם אל הצדיק. התלבטתי קשות ואז נזכרתי בברכתו של הצדיק הרב ברוך שפירא ובציוויו שאגש אל הצדיק רבי דוד. אמרתי לעצמי, אולי לא תסתייע מילתא בידי להגיע בהזדמנות אחרת, מצד שני אני עלול להחמיץ את הטיסה. אזרתי עוז ואמרתי לנהג: ידידי, הצדיק איתנו ובעזרת ה' נגיע אל הצדיק ונספיק לטיסה, סע מהר. הנהג שהיתה בו אמונה גדולה, קיבל את דברי ובגבורה ובמיומנות רבה, נסע ודהר אל הצדיק, מבלי לדעת בדיוק היכן ציונו. בסיעתא דשמייא הגענו אל הצדיק, השתטחתי תוך שאני מרוגש מאד ולאחר דקות ספורות דהרנו לכיוון מראכש, לשדה התעופה. מחוגי השעון דוהרים ואני תפילה. ליבי פעם בחוזקה, אמרתי לנהג, תוך שאני עודד את עצמי, אל תדאג, בעזרת ה' נגיע לטיסה. שרתי בלחן חגיגי את המזמור בתהילים: שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהֹוָ"ה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה, ממש הָיִינוּ כְּחֹלְמִים, פניתי אל הש"י בבקשה שזכותו של הצדיק תעמוד לי ואצליח להגיע בזמן. פניתי אל הצדיק ואמרתי לו - רבי דוד, אתה ראית כיצד מסרתי את נפשי בדרך לא דרך כדי להגיע אליך, אני בְּצָיוֹן (במדבר) ומבקש להגיע לְצִיוֹן, אנא ממך הצדיק המלומד בניסים, השתדל למעני בשמים, שהטיסה תתעכב ואוכל להצטרף לנוסעים. אמרתי ולא ידעתי את אשר אמרתי. פלאי פלאים, הגענו לשדה התעופה בשעה 20:30, השעה היעודה לטיסה, אך כידוע ליודעי מהלכי הטיסה, צריך להגיע קודם לכן, לביקורת ולנסיעה עד למטוס. נעמדתי מצד אחד נפעם ומצד שני בחשש שמא עלה בכבש ופנה לסובב והרגע ממש ימריא המטוס ואני על הקרקע. צעקתי בתחינה אל קצין המשטרה במקום, אנא ממך עצור את ההמראה. פונה אלי הקצין בחיבה ואומר לי: הירגע, המטוס לישראל עדיין לא הגיע מספרד (מקום הולדת הצדיק), יש עיכוב של 5 שעות בטיסה. לא האמנתי למשמע אוזני, אך תא חזי עדיף מתא שמע, כשנכנסתי לרחבת הנוסעים, מצאתי את כל הנוסעים שבאו איתי (היתה זו טיסת שכר) יושבים עצובים. הדהדו באוזני מילות המזמור הנזכר לעיל: אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה. סיפרתי לנהג וחשתי כיצד מתקיים בו המשך המזמור: "אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים". סיפרתי לנוסעים הנדהמים כי אני שמח שהמטוס התעכב. אל תהיו עצובים, אמרתי להם, הבה ונתפלל תפילת ערבית חגיגית ונסעד סעודת מצוה, הלא זמן רב יש לפנינו. בסיום התפילה שרנו את מילות המזמור: בְּשׁוּב יְהֹוָ"ה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים, כשאני וחברי מחייכים באומרנו את הפסוק: הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים. ישבנו וסעדנו סעודת מצוה מאולתרת וסיפרתי לחברים אודות הצדיק ולמדנו מתורתו. כששבתי ארצה, ניגשתי אל הרב ברוך שפירא וכשהתחלתי לספר לו על הנס, צחק הרב ואומר: אני יודע, ליוויתי אותך בדרכך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 21:54 לינק ישיר 

צברית אם אני יזכה לרוח הקודש אני יספר לך איך זה ומה זה בינתיים אולי נסתפק במקורות אני יעשה חיפוש בלי נדר
שופי
וואה ברוך מחיה המתים צדיק לראות הודעה שלך בבחינת ראיית מלך המשיח צוחק..
ברוך הבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 21:57 לינק ישיר 

י"שתבח ה"בורא ו"יתהלל ה"יוצר

תאמין לי הלוואי והייתי מכיר צדיק כזה....בא לי לבכות שהצדיק הלך לעולמו מבלי שהספקתי להכיר אותו.
חבל שהיום אין מי שידריך אותי בעל רוח הקודש שרואה את שורש נשמתי. מי ייתן וכל אחד מאיתנו יפגוש צדיק כזה או יהפוך לכזה בעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 22:17 לינק ישיר 

אמן ואמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 22:23 לינק ישיר 

האם מישהו יודע על חכמת הצירוף ואיך לומדים אותה?

זאת אומרת החלק המעשי או ייחודים עליונים. האם יש ממי ללמוד בדור שלנו?
או ספר שאפשר ממנו ללמוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 22:33 לינק ישיר 

ניפ נאפ תעלה לפה את הטלפון של הרב אורי חנניה אלנקווה יש לו ספר מדהים על חכמת הצירוף וכמובן ספריו של הרב אבולעפיה ובשערי רוח הקודש למהרח"ו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הדרך לקדושה !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext