| נשלח ב-24/2/2009 15:30 |
|
| |
פרוייקט 55
בצעדים זהירים ומדודים החליטו בשומרון להקים פורום אמנותי. כרגע בישוב שלנו, אולי מאוחר יותר יצטרפו ישובים
אחרים.
אמנם, ההחלטה נמצאת בגדר "כח" במטרה להוציא מהכח אל הפועל (מהנסתר לגלוי), וכמו כל דבר חדש שמקימים,
הבסיס להקמתו לא מגובש, קיימים הרהורים, מחשבות, ספקות - כל אלה, אם ישכילו הוגי הרעיון לכוון נכונה,
ינתן אור ירוק ליצירת מרקם עדין ודק ממנו יוקמו שבילים ורעיונות מעשיים אותם יבצעו יהודים רבים, מכל גווני
הקשת, חרדים, דתיים, שומרי מסורת וחילונים.
כמי שהחליטה להצטרף לפורום הזה - אם כי חשיבה לא סופית, אביא, אולי, את הפרוייקט הנמצא בקופסת
הדמיונות שלי ושמו "פרוייקט 55".
כדי לא לאמר דברים שחלילה לא יתממשו, רק ארמוז ש-55 הוא כביש המחבר בין העיר כפר-סבא לישובי השומרון,
וזה אומר בעצם כמעט הכל - מטרת הפרוייקט היא ליצור מסלול דו-כיווני רוחני בין מה שהיה פעם הקו הירוק,
שהתרסק מול עינינו כשערבים התמקמו במוקד הרגיש צמוד לכביש (קלקיליה, ג'לג'וליה,עזון), אבל הכוונה היא
לא להפריע להם בכלל (זוהי כבר מדיניות ממשלה וזה לא ענייננו), אלא להביא את השומרון לעיר ואת העיר
לשומרון.
הפרוייקט גדול מאד ומכיל לפרטי פרטים את האלמנטים הרצויים להגשמתו, והוא אכן ניתן למימוש ככל שירבו
היהודים שישתוקקו ליצור אחדות בין כל הישובים בארץ ישראל לאחיהם היהודים החיים בשומרון.
בשבועיים הקרובים תתקיים פגישה עם חברי הפורום ורק אז יובהר לי אם הקרקע בשלה לפרוש את התוכנית ואם יש סיכוי שהתוכנית הזאת תקבל הסכמה רחבה מצד המשתתפים רק אז - אוכל לפרוש כאן בפורום את התוכנית לראשונה וכל
משתתף שירצה לקחת חלק בפרוייקט הזה, בע"ה יוכל להצטרף.
המשך יבוא.
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/02/2009 0:51:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 16:39 |
|
| |
טוב - מה זה אומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 17:29 |
|
| |
3מא לידע, אני שמחה לראות אותך בפורום, ברוך הבא.
כיום השומרון הוא 'ישות' מנותקת ונפרדת מהמרכז, המינהל בשומרון צבאי, בית המשפט היחיד
הקיים באריאל - נפרד ממערכת המשפט הישראלית (כמעט), בשנים האחרונות הממשלה
בודדה את השומרון באופן כזה שעסקים גדולים לא מוכנים להגיע לכאן, כך נותקנו כלכלית,
חברתית ומדינית.
הסיבה לניתוק והבידוד הזה, פרט לצורך הממשלתי 'לשתק' אותנו, היא נסיון (שהצליח) לדמות
את השומרון כאזור מסוכן, מלא ערבים ומחבלים, עובדה היא שיהודים רבים פוחדים לעלות
ולבקר בשומרון.
האמת - שונה לחלוטין. השומרון אזור יפהפה, מן היפים בעולם כולו, הוא מסתיר אתרי תיירות
מהממים ביופיים, וגם מבחינה בטחונית - השומרון מוגן יותר מכל מקום אחר בארץ.
הדעה שלי שמלווה אותי תקופה ארוכה שיש לעשות מעשה לשבירת המיתוסים המהלכים
אימה על אזרחי ישראל, וניתוץ התדמית שיצרה את עניבת החנק הכלכלית על האזור כולו.
הדעה הזאת יצרה את הפרוייקט שמטרותיו: א. שבירת מיתוסים (באמצעים אמנותיים ופעילויות
שונות שיפורטו רק בהמשך); ב. יצירת מסלול דו-כיווני מהעיר לשומרון באמצעות הצבא
וכוחות הבטחון למוקדי תיירות באזור, כדי לשחרר את החנק הכלכלי כאן, ו-ג) אולי החשוב
מכל, נסיון לאחד בין הערים השונות בארץ לבין השומרון.
אם לא הבנתי את שאלתך, אנא תבהיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 19:05 |
|
| |
אשמח לשמוע עוד פרטים בהמשך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 22:56 |
|
| |
אני בטח נשמע צבוע...אבל אני די המום ממה שכתבת
מה זאת אומרת ישות נפרדת?
איזו צביעות? לא מספיק ניתקו אותנו מקברי אבות ומעיר האבות, אז כדי להצדיק את הבגידה שלהם גם בזה שוטפים לנו את המח?
אוי לנו!!!!!!!!!!!!
איך אנחנו (לפחות אני) נופלים באותו טריק כל פעם?
מה גורם לאנשים האלה לעשות כאלה דברים? ויותר גרוע, איך נתננו לזה לקרות.
אני מאוכזב מעצמי ולא מהשלטון...הרי הם הולכים לפי הרייטינג
תכתבי עוד, אני אדאג לדבר על הנושאים האלה עם החברים בעבודה - ימנים אוהבי א"י. לפחות משהו נעשה!
אולי גם ראיתם כתבה על הבחור שמתכתב עם נשיא מלזיה לשעבר, הוא פשוט הופך לו את קו המחשבה. גם הוא משלנו.
כתבי, כתבי הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 00:04 |
|
| |
אתה בכלל לא נשמע צבוע, ההיפך, יש מי שדואג לדברים שלא יישמעו ולא ייראו ואיש לא ידע
עליהם, אבל אתה צודק בדבר אחד - לא השכלנו לדעת. אנחנו, האזרחים הקטנים, אתה יודע שלפני שהממשלה יצרה את ה'נתק' גם המעשי וגם הפיסי (נכון להיום הקפיאו את כל הבניה בשומרון - ואנחנו נחנקים, ראש המועצה נאבק על כל אישור) - היו 'מטות ערים'. בכל עיר היה 'מטה' (חושבת שגם היום יש, צריך לבדוק) שהיו מגיעים בקבוצות לישובים, מעשה חסד, להראות נוכחות ולפרגן. אחרי ההתנתקות חשיכה ירדה על הישובים, איש מהקו הירוק לא בא לטייל באזור המדהים הזה, יש כאן יופי פראי, אתרים שנראים כאילו נבראו עכשיו, פלאי בריאה ממש, החל מנחל קנה והמשך מזבח יהושע,.. המשך בהר הברכה והר הקללה (עיבל וגריזים) (ומה עם קבר יוסף הצדיק [שכם] ?) האזור של נחל קנה הוא אזור פראי, שאפשר לראות בו חיות בר מסתובבות חופשי, החל מצבאים ועד ארנבים ....
היום כל בתי הספר מוציאים את התלמידים לטיול שנתי לצפון, לדרום, לנגב, להרי יהודה, לירושלים, לאיפה שלא תרצה. התלמידים כבר שבעו מלראות את יופיה של הארץ "המותרת" בתמונות, צילומים, אתרי אינטרנט, ואיפה שאתה לא רוצה - ויו"ש מה בה ?
נחל קנה
אבל אני נשמעת לעצמי 'מקטרגת' וחלילה לי לעשות את זה, אני מאמינה שהשינוי יבוא מבפנים, מאורות שייכנסו ללבבות, אורות שיש בהם צבעים, נופים ויהודים שמבקשים את הרוח שתפעם ותניע אותם אלה לקראת אלה באהבת אחים. זה פרוייקט 55 שיהיו בו מסלול דו-כיווני. הפרוייקט ישאף להביא חזון לאחדות ארץ ישראל על מרכיבי היהדות המיוחדים שבה, גווניה וגבולותיה הקרועים בכך שבין היתר יחשוף את היופי הנדיר והפוטנציאל שגלום בפנינת החמד ששייכת לכולנו, לך ולי כאחד.
אני כבר מתחילה לחשוף והרעיון עוד לא קרם עור וגידים ועוד לא קיבל אישור להתחיל להפעיל אותו, אבל ההתלהבות שלך מושכת ממני מלים. בע"ה המלים יתגלגלו בהמשך, ואני רואה בך לא רק איש אמת ואוהב ישראל, אלא גם אדם מעשי. אשמח אם תחבור לרעיון.
תוקן על ידי 3ברית ב- 25/02/2009 0:16:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 12:41 |
|
| |
היום ראיתי שהביאו לפורום רוטר סרטון של פייגלין באזור ההררי של קרני שומרון. הצילומים מאד מטושטשים ומורידים
מיופיו המדהים של האזור. למרות איכותו הירודה של הצילום החלטתי להביאו לפורום, כדי שתראו את הטבע הפראי
שיד אדם כמעט לא נגעה בו. חומר למחשבה.....
* width="425" height="344">
<*
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/02/2009 0:56:48
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 19:17 |
|
| |
ינוי תדמית - השומרון איננו רק זירת ידוי אבנים אלא כר פורה של יצירה ואמנות רב-תחומית
אכן פעמי משיח נשמעים בקול רם וברור בתהליך היצירה הלוהט ונראים כלהבות התלהבות מיצירות אמנות
של אמנים יוצרים בתוך השומרון
השומרון כבר איננו מחובר אוטמטית לחדשות רעות ולהתפרעויות אלימות
הוא מקום משגשג תוסס ופורח בו מתפרצות יוזמות מבורכות לאמירה אמנותית מקורית
שמחוברת לשורשים קדמוניים של העם בארצו ההסטורית ובו זמנית מתווה זרמים אמנותיים עכשויים יוצרים מלאי אנרגיות עוצמתיות מביעים עצמם בכלים אמנותיים מגוונים
ביטלתי את הסייפא של ההודעה. האשכול עוסק אך ורק בפרוייקט 55 שחלק קטן מהגרעין שבו נחשף לראשונה
בציבור. לגבי השאר - אנא, פתחי אשכול נפרד
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/02/2009 0:41:54
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 19:27 |
|
| |
האם אני מנחשת נכון..... ? זאת את ?....
קדימה לעבודה !
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 20:48 |
|
| |
אני קורא ולא מאמין ! ! !
תפרטי בבקשה בהרחבה את פרוייקט 55. אל תסתירי. את מביאה קצת מן הקצת !
תודה על הפפורום המקסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 10:49 |
|
| |
רה"מ נמצא אצלינו בביקור. למישהו יש עגבניות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 10:51 |
|
| |
עגבניות מהשומרון !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 14:20 |
|
| |
חירבת ג'מעין
1. הנקודות שאני מעלה בפורום, הם נקודות הקשורות לפרוייקט 55, בע"ה יחשף במלואו בהמשך.
2. צמאלידע - אשמח אם יש לך משהו ענייני להוסיף לאשכול הממוקד הזה, אם לא, אתה תמיד יכול לשלוח הודעות
סתמיות בפרטי.
חירבת ג'מעין
בשנת 1979 נערכו חפירות הצלה ב"חרבת ג'מעין" - האזור בו עמד להבנות היישוב מעלה שומרון. החפירות נוהלו על ידי שמעון דר מאוניברסיטת בר-אילן. על חלק מהחפירות פיקח אריה בורנשטיין אף הוא מאוניברסיטת בר-אילן. האתר התגלה כבר בשנת 1976 במסגרת "סקר מערב שומרון".
בחרבת ג'מעין נמצא יישוב כפרי מתקופת הברזל השנייה. הוא השתמר בשלמותו על גבעה טרשית - 1.5 ק"מ מזרחית מהכפר הערבי "עזון". האתר שוכן בגובה 315 מטר מעל פני הים. שטח החורבות משתרע על כיפת הגבעה ועל המדרון הדרומי על פני שטח של 20 דונם. החורבות נמצאו בתחום יער אורנים שניטע במקום בימי השלטון הירדני[1]
חרבת ג'מעין כללה כ-20 מבני אבן, רובם במצב השתמרות מעולה, מהם כדוגמת בית ארבעת המרחבים, שהיה מוקף קיר מגן, אשר השתמר במזרח ובדרום. בדרום-מערב האתר, קירות המבנים שימשו כקו-מגן. בצפון האתר נמצאו כבשן סיד, פתח מערה חסומה, בית בד, יקב. תריסר בורות מים חצובים ומטויחים נמצאו בישוב ובשיפוליו. בסביבת היישוב נמצאו מדרגות חקלאיות עתיקות. סביב האתר ובתוכו נמצאו 12 מגדלי שדה: עגולים, מרובעים ואחד - מגדל מלבני, יוצא דופן בממדיו. למִגְדָלִים היה תפקיד חקלאי-כלכלי באגירת תוצרת כרמי הגפן ובתעשיית היינות שהייתה רוחחת בסביבה. נראה כי בהמשך היו למגדלים גם תפקידים אחרים.
שם האתר: עזה
אהרן דֶמסקי, מהמחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר-אילן, הביע את ההשערה כי חרבת ג'מעין, יישוב שהוא כפר בת של הכפר הגדול "עזון", על כביש שכם-קלקיליה, שומר על השם המקראי "עזה". השם עזון הוא באות "עי"ן" ולא ב"עי'י"ן" כמו בעזה שביהודה - Gaza.
להלן תאור הגבול הצפוני של שבט אפרים כפי שמופיע בספר דברי הימים א': וַאֲחֻזָּתָם, וּמֹשְׁבוֹתָם--בֵּית-אֵל, וּבְנֹתֶיהָ; וְלַמִּזְרָח נַעֲרָן--וְלַמַּעֲרָב גֶּזֶר וּבְנֹתֶיהָ וּשְׁכֶם וּבְנֹתֶיהָ, עַד-עַיָּה [2] וּבְנֹתֶיהָ. (, פרק ז' פסוק כ"ח)
הרעיון היה כי היישוב "עַיָּה" הוא העיר עי, המוזכרת בספר יהושע, יישוב בנחלת שבט בנימין. אולם, אין הדבר נראה סביר מרצף המקומות המפיעים בפסוק לעיל "שכם עד עיה". בקווי הגבול בין שני השבטים, מנשה ואפרים, אין מקום בשם עיה.
בדיקה שנעשתה על ידי אהרן דֶמסקי מראה כי בכתבי-יד ובדפוסים עבריים אחדים של התנ"ך, כמו גם בתרגום השבעים, הוולגטה וכן בתרגום יונתן מופיע בפסוק בדברי הימים במקום "עיה" - המקום "עזה" . נציין כי פירוש זה, כי העיה הוא עזה, נדחה על ידי המפרשים המודרניים לטובת "עיה/העי".
אהרן דֶמסקי מצטט מקור מעניין. הגאון מווילנא, (שדן גם בשאלות גאוגרפיות מיקראיות) כותב, בהתבסס על תרגום יונתן, על הפסוק מדברי הימים : "עד עזה שהיה במִקצוֹעַ מערבית צפונית של אפרים וזה עזה של אפרים ולא היא עזה שביהודה".
אפשרות הזיהוי החדשה נותנת הסבר סביר לפסוק מספר שופטים. העלה אותו החוקר חנן אשל מאוניברסיטת בר-אילן. לפני שגדעון הנביא מושיע את בני ישראל מיד מדין, מתוארת התפשטות שבטי מדין לתוך נחלת בני ישראל במשפט הבא: "וַיַּחֲנוּ עֲלֵיהֶם, וַיַּשְׁחִיתוּ אֶת-יְבוּל הָאָרֶץ, עַד-בּוֹאֲךָ, עַזָּה הדגשה לא במקום, וְלֹא-יַשְׁאִירוּ מִחְיָה בְּיִשְׂרָאֵל, וְשֶׂה וָשׁוֹר וַחֲמוֹר". (שופטים ו,ד.). לדעת אשל את עזה זו יש לחפש בתחום שבט מנשה, ממנו באה משפחת אביעזר, בית אביו של גדעון, אשר הושיע את ישראל. עזה זו יש לזהות עם עזון ולא עם עזה שביהודה.
תמונות מהכפר הישראלי הקדום
למטה - בית בד עתיק
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:58 |
|
| |
תשמעי אתם ממש מנותקים. הבאת דברים יפים! חסר לי עוד!
תמשיכי תכתבי תכתבי !!!!
אבקש מחברים שלי להיכנס לפה לקרוא ! מהמם !
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 10:23 |
|
| |
יעקב, אתה יודע, כשראיתי את הפתיחה "אתם ממש מנותקים".... פתאום הבנתי לא אנחנו מנותקים, אלא אתם !
כן כן, ציבור גדול בעם היהודי מנותק מחלק מארצו , הציבור שלנו נמצא גם שם וגם פה, אנחנו סופגים מקדושתה של ארץ
ישראל בכל מקום ובכל זמן צפון דרום מזרח ומערב, אבל חלק אחר בעם ישראל כבול בתוך מסגרת מצומצמת שאפילו גבול אין
לה, אבל הוא שם לעצמו את הגבול הדמיוני ולא עושה צעד אחד קדימה לחבל ארץ רחבה שממשיכה את הגבול
הדמיוני שהיהודי רואה לנגד עיניו....
"קום והתהלך בארץ" אמר בורא עולם לאברהם, למה התהלך? גם לצאת מה'מסגרת' המחשבתית ולהתקדם רוחנית
בעבודת ד', וגם להרגיש ברגליים את האדמה והארץ אותה יקבל זרעו, שרק בהליכה יש תחושה 'שלי היא', 'אני
פה', בהליכה אפשר לראות עין בעין את מתנת השם לאברהם יצחק ויעקב, לגעת באדמה הקדושה, להריח אותה
ולהתבשם מהאוויר הנקי והמיוחד שבהרים, לעלות לאיזה הר ולראות את ארץ ישראל פרושה לנגד עיניך במלוא
יופיה והדרה.
אבל זאת לא חלילה גערה, אמרת מה שיהודי רואה כשהוא חי במרכז או בדרום, "אתם מנותקים", זה ההגיג הכי
מתבקש מאותה ראיה פנימית הרואה את החומות הניצבים בין שני מקומות גשמיים שהם בעצם אחד.
מעניין שהתופעה הראייתית הזאת חולשת על ישראל כיום כמעט בכל התחומים ולדעתי האישית זאת קונספציה
שקרית, שנוח לנו לחיות איתה, "הציבור החילוני מנותק מהציבור הדתי" - לא היא. "העניים מנותקים מהעשירים -
לא היא", "האשכנזים מנותקים מהספרדים - ולא היא".
בעצם, אתה באמת גדול, נתת לי רעיון לאשכול חדש שיפתח בע"ה בשבוע הבא.
לגבי שאר הדברים שכתבת, אני מודה לך, בדבריך אתה מחזק ומעודד ולו בגלל הענין הרב שאתה מגלה בנושא,
היום קצת קצר ואני מכינה את השבת, בע"ה אמשיך לכתוב בענין הזה בשבוע הבע. אשמח אם תעקוב.
חזק וברוך. שבת שלום
תוקן על ידי 3ברית ב- 27/02/2009 10:21:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 15:51 |
|
| |
צברית, אני חושבת שהבנתי בערך מה שאת מרמזת ומאירה אבל אני שואלת איפה הייתם כל השנים ? לא נכון להפנות אצבע מאשימה למרכז בכלל . דווקא ביקרתי כמה פעמים בצופים , מעלה שומרון, שבי שומרון וגם קרני שומרון, במסגרת קבוצות שרצו לחזק את המקומות האלה אבל עם כל הכבוד למרות קבלת הפנים (לא בכל מקום) החמה לא ראינו שיש איזה רצון להזמין אותנו ליותר מחצי שעת אירוח בלי לטרוח להסתובב איתנו ולהראות לנו מקומות שאת מראה כאן!
כמי שאוהדת ותומכת אני מרגישה ניכור דווקא מהצד שלכם. חברה שלי שרצתה לעלות להתיישב במקומות האלה נתקלה בחומות והתנשאות כאילו השומרון שייך שם למישהו פרטי. לא רק בשומרון , גם בישובי בנימין, לעומת זאת בתקוע למשל היו הרבה יותר נחמדים, אבל 'עלי', 'חומש' בזמנו, ואפילו קדומים בתקופות הכי קשות שלכם גיליתם התנגדות לקבל זרים שאינם נשואים, עשירים ודתיים !!!
את אומרת ארץ ישראל היא של כולנו אבל אני יכולה להצטער שלמרות אהדה גדולה מאד שיש לי למתנחלים, הם מציגים די בראווה וגאווה משהו אלים ומתנשא , אוסיף שאני דתיה מתונה (כיפות סרוגות) ומה שאני מקבלת מהמקום שלכם הוא משהו קשה כי כתום זה לא הצבע הכלל-ארצי גם אם ההתנתקות היתה חוויה בלתי נסבלת, אתם החלטתם להתבדל ולהתנכר לארץ ישראל הגדולה.
אני חושבת שהרעיון הוא שלך בלבד . האם שאלת את הכתומים אם יסכימו למתינות הזאת ? האם פעם נראה את המגן דוד עוטף את כולנו עם הכחול ולבן בלי שקבוצה עליתית תפריד את עצמה מהכלל ועוד תבוא בטענות לאחרים?
שבת שלום.
 |
|
|
|
|
|