| נשלח ב-26/2/2009 21:39 |
|
| |
לקראת פורים - תחפושות וחגיגות
מתקרבים לפורים, ובכל מקום מתכוננים ליום המשמח הזה, תחפושות, ילדים קטנים שמורחים פניהם באודם של
האמהות, משלוחי מנות, ו... עדלאידע, אירועים כל כך משמחים - לצד קריאת המגילה כמובן, שכל פעם מגלים עוד
ועוד בהסתר שבה, כמה יפה, אומרים שבסוף בסוף יבוטלו כל החגים וישאירו את פורים וכיפורים....
חשבתי להביא אשכול של תחפושות, אבל לא ידעתי מנין לקחת הדגמות ורעיונות, גם לא כל כך מקורי להעתיק מאתרים
ובוודאי יש פגיעה בזכויות יוצרים, אבל.... פתאום נזכרתי ששמרתי תמונות שצולמו בישוב שלנו בשנת 2006, והחלטתי
להביא, גם בהמשך, תמונות מהחגיגות שהיו - ובע"ה גם מאלה שיהיו השנה.
אשמח אם תביאו גם אתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 21:48 |
|
| |
אוחח... כמה ששימחת אותי במראה המלבלב של הילדים צאן קדושים
ילדים של בית רבן.
אם אני לא טועה מישהו שם מתחפש ליוסף הצדיק אוח.. מה אני יגיד לכם אני פה בעיר חילונית כל התחפושות שאתה שומע זה רק ליצן ליצנית שוטר פירטית נו.. יוסף הצדיק איזה יופי.
|
| נשלח ב-26/2/2009 22:09 |
|
| |
אכן... ילדים צדיקים ממש דאז, וגם היום, בפורים הישוב מתמלא בפרחים הקטנים האלה
שמאירים את השמים גם אם יורד גשם... אז אם כל כך אהבת, אביא עוד תמונה, וכמובן
אם אתה רוצה לראות תחפושות של עם קדוש, אתה וחבריך בישיבה מוזמנים לכאן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 22:17 |
|
| |
ואת זה בוודאי תאהב.... דרוש נא מעט על מה שעומד מאחורי הדמויות..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 22:52 |
|
| |
הייתי רוצה להוסיף ולהתייחס להערה שלך לגבי החילונים במקום מגוריך, גם כאן יש חילונים
והם שייכים לעם הקודש, כולם בלי יוצא מהכלל הם שורש נשמת האבות הקדושים, והתחפושות
שלהם גם מאד יפות ומרגשות, ואצטרך להביא לכאן - כדי לאזן- גם תחפושות שלהם (כמובן
אשים דגש על הצניעות).
להתחפש לליצן או לשוטר זה רעיון ממש יפה, פירושו להיות חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל,
תרבותה והמסורת ששמרה עלינו כל השנים. אפילו נינג'ה זו לא מילת גנאי, וכדאי להתחיל
לקבל גם את השונה, שכן הוא איבר מאיברנו ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:21 |
|
| |
רק אם תוכלי לומר לי מי הן הדמויות אז בשמחה חשבתי המן ומרדכי אבל אני לא מעלה על דעתי שהמן לבש טלית קטן הא...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:28 |
|
| |
מרדכי ואסתר הסיפור המלא בשפה מובנת שווה לכל נפש
מרדכי ואסתר
"איש יהודי היה בשושן הבירה" (מגילת אסתר, ב, ה)
ניסן מינדל
 |
ושתי היתה שייכת להיסטוריה, והמלך רצה מלכה חדשה. הוא הורה לחפש ברחבי הממלכה אחרי אישה מתאימה. הנערות היפות מכל קצווי הארץ הגיעו לארמון המלך כדי להתחרות על מקום ושתי.
מרדכי היהודי, שגר בשושן הבירה, חשש מאוד מהרגע בו אנשי המלך יבואו וינקשו על דלתו. היתה לו סיבה טובה לדאגה: בביתו הוא גידל את אסתר (או הדסה), בת דודתו שהיתה יתומה מאב ומאם. אסתר היתה יפהפיה וטוב לבה היה לשיחה בפי הבריות.
|
להמשך כנסו כאן
http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/481271
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/02/2009 23:29:53
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:47 |
|
| |
נראה לי ששניהם חובשים כיפה....
לא יודעת מי עומד מאחורי הדמויות, לכן ביקשתי. תנסה שוב ? אולי הלבוש בדמות הימנית
מרמז משהו ? השמאלי מחזיק דמוי מגילה ביד ? ... יש לך עוד רעיונות ?
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/02/2009 23:45:17
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:51 |
|
| |
יכול להיות שהימני - מרדכי , והשמאלי - אשוורוש ?... מה דעתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 06:06 |
|
| |
אחשוורוש עם כיפה וטלית וואלה לא נראה לי אבל עזבי תקחי שתי דמויות שאת רוצה ואני ידרוש עליהן רק תחליטי על מי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 10:10 |
|
| |
היה ראוי שאחשוורוש יתגייר אחרי שראה את תפארת העם היהודי אבל.... (לחפות על המבוכה שלי..).
אם זה כך, אביא תמונה אחרת כדי לא להחטיא בענין שלעיל, אבל אם צמאלידע, חובב או ניפנאפ יוכלו לעזור, זה
כבר מתחיל לסקרן אותי, אשמח אם יגיעו לכאן ויתנו דבר תורה (לכבוד שבת המתקרבת) לגבי התמונה למעלה.
הנה תמונה חדשה, לגבי זו בוודאי יהיה לך מה להגיד - וחושבת שקוראי הפורום יכולים ללמוד ממך רבות.

|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 13:39 |
|
| |
אהרן, ראשון הכהנים ואחיהם של משה רבנו ומרים. לפי המסורת, כל הכהנים הם צאצאיו. משום שמשה היה כבד-פה, שימש אהרן כדוברו של משה בפני פרעה במצרים. היה הכהן הגדול של עם ישראל, בהיותם במדבר. חז"ל מסבירים כי זכה לייסד את שושלת הכהנים, משום שכאשר ראה שמשה, אחיו הצעיר, מונה להיות הנושא והנותן עם פרעה לא קינא בו. חז"ל לומדים זאת מן הפסוק "וראך ושמח בליבו" שאומר האל למשה לפני פגישת האחים.
ביום חנוכת המשכן, בו נכנס לשמש בכהונה, שני בניו הגדולים של אהרן, נדב ואביהוא, מתו. נדב ואחיו אביהוא נכנסו להקטיר "אש זרה", ונשרפו חיים. את מקומם ירשו שני האחים הצעירים, אלעזר ואיתמר.
במהלך המסע במדבר עירער קורח על מנהיגותם של משה ואהרן ובניסים שהתרחשו מאוחר יותר הוכיח האל את בחירתו באהרן על ידי מבחן קטורת - מאתיים וחמישים מקטירי הקטורת של קורח נשרפו אך כאשר אהרן הקטיר קטורת הוא עצר את המגפה שפגעה בעם.
על פי המקרא נפטר אהרן בטרם הכניסה לארץ ישראל במקום הקרוי הֹר ההר, על גבול ארץ אדום משה, אהרן ובנו ממשיכו אלעזר צוו לעלות לראש הפסגה, ושם, באופן מתוכנן, משה הפשיט ממנו את בגדיו - בגדי הכהן הגדול, הלבישם את בנו, ואהרן נפטר במיתת נשיקה. לאחר מותו בני ישראל מתאבל עליו 30 יום, דבר המראה את האהבה הגדולה שרוחש לו העם
במסכת אבות (א, יב) נאמר: "הלל אומר: הווי מתלמידיו של אהרן, אוהב שלום ורודף שלום". באבות דרבי נתן (יב, ג) מתוארת שיטתו של אהרן:
|
שני בני אדם שעשו מריבה זה עם זה, הלך אהרן וישב אצל אחד מהם. אמר לו: "בני, ראה חברך מהו אומר, מטרף את לבו וקורע את בגדיו, אומר 'אוי לי, היאך אשא את עיני ואראה את חברי, בושתי הימנו שאני הוא שסרחתי עליו'". הוא יושב אצלו עד שמסיר קנאה מלבו. והולך אהרן ויושב אצל האחר, ואומר לו: "בני ראה חברך מהו אומר, מטרף את לבו וקורע את בגדיו, ואומר 'אוי לי היאך אשא את עיני ואראה את חברי, בושתי הימנו שאני הוא שסרחתי עליו'". הוא יושב אצלו עד שמסיר קנאה מלבו. וכשנפגשו זה בזה, גפפו ונשקו זה לזה. |
|
|
בעקבות המשנה במסכת אבות, הפך אהרן להיות לסמל של אהבת הבריות ורדיפת שלום. ייתכן שמקורה של מסורת זו הוא בדברי מלאכי, שמתאר את הכהן האידאלי: "בשלום ובמישור הלך אתי ורבים השיב מעון" או במזמור שיר המעלות בתהלים שמתאר אחווה: "שיר המעלות לדוד, הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד: כשמן הטוב על הראש, יֹרד על הזקן, זקן אהרן, שיֹרד על פי מדותיו" יש מפרשים שמסבירים את התנהגותו בחטא העגל כתוצאה קיצונית של תכונה זו: אפילו כאשר ישראל רצו שיעשה עגל זהב לעבודה זרה, הוא נענה לבקשתם ולא יצא נגדם ישירות. פירוש נוסף למעשה זה הוא שאהרן ניסה לעכב את העם עד שמשה ירד מההר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 14:04 |
|
| |
תודה המשקיף, ישר כח על הדברים, תבורך.
שבת שלום לך ולכל בית ישראל.
|
|
|