בית פורומים פורום הפילוסופיה

אשכול דיבורים לענין!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2009 21:22 לינק ישיר 

אפשר לערוך רק ביום הראשון? אוף...טוב, כנסו ל"מה זאת אהבה" - האמת שהתכוונתי לפתוח עוד משהו חשוב - אנסה מחר - אבל גם זה ממשששששש ממשששששש חשובבב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 22:43 לינק ישיר 

למי שזה מענין שיכנס לפורום למי שלו אז שלא סתם ילכלך !!!
זה לא מפריה לאף אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2009 23:15 לינק ישיר 

מה לא מפריע? ומי מלכלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 12:14 לינק ישיר 

אולי כאן יגיבו יותר.
מי ראה/קרא - הארי פוטר 5?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 17:47 לינק ישיר 

אני ראיתי

גם_ אני_ פה, מה הכוונה? מה ליכלך ומה לא מפריע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 22:58 לינק ישיר 

בלה בלה בלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 23:02 לינק ישיר 

רקדנית3 כתב:
אני ראיתי

גם_ אני_ פה, מה הכוונה? מה ליכלך ומה לא מפריע?

גם אני לא ירדתי לסוף דעתו של "גם_אני_לא_פה"....

איזה יופי שראית, מקווה שאפשר לחלוק איתך חוויות. מקווה שיהיה לך כח לזה:
- וולדמורט חודר לתוך המחשבות של הארי.
- הארי רואה את עצמו בתור הנחש שתוקף את ארתור וויסלי הי"ו.
- דמבלדור חושש שוולדמורט יגלה את הקשר ויראה להארי גם דברים שאינם במציאות, וכך יגרום לו לעשות טעויות קריטיות.
- שולח אותו ללמוד שיעורים אצל סנייפ בהלטת הכרה להתגבר על המחשבות שוולדמורט מכניס לו.
- הארי מתחיל לחשוש שאולי הוא כבר מתחיל להיות רע בעצמו - כמו הלורד וולדמורט...
- מספר לסיריוס הי"ד!(כ"כ אהבתי אותו!!!), שהוא הרגיש שהוא היה הנחש, היו רגעים שרצה לתקוף גם את דמבלדור, זה כבר חלק ממנו, הוא לא כמו אביו...
- סיוריוס הי"ד אומר לו: "אתה לא אדם רע,הארי" "אתה אדם שקרו לו דברים רעים". "בכל אדם יש צדדים אפלים וצדדים טובים, השאלה באיזה מהם אתה משתמש"...
- הארי רואה שוולדמורט מאיים על סיריוס הי"ד(וולדמורט עבד עליו שזה אמיתי...), והולך בעקבותיו לחדר המסתורין.
- לוציוס מאלפוי אומר: "אתה באמת צריך לעבוד על להבדיל בין מציאות לדימיון."
- בסוף - וולדמורט משתלט על הארי שאומר לדמבלדור "הפסדת, איש זקן", הארי מתקשה לצאת משליטתו של וולדמורט, עד עכשיו חשב שהוא מרגיש בתוך עצמו כזה רוע זה כי הוא באמת מתחיל להיות כזה - רע. דמבלדור אומר לו: "זה לא איך שאתם דומים, זה איך שאתם שונים". הארי חושב מחשבות טובות ואומר(ללורד..): "אתה החלש, לעולם לא תדע אהבה או חברות..." "אני מרחם עליך"...

נקודות למחשבה - נשמע את הפירושים שלכם. בע"ה מחר אכתוב את ההסבר שלי...

אבל זה כ"כ יפהההההההה!!!! נדהמתי מהעומק שלא שמתי לב אליו...!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 23:17 לינק ישיר 

וווווווואי, שכחתי מזה כבר, או שאולי לא רציתי לזכור.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 09:16 לינק ישיר 

כמו שכבר נוכחתי לדעת...קשה לך לקרא דברים ארוכים,(עייני 'מה זאת אהבה', הגבתי לך...) רציתי כבר להתחיל כאן עם הרב קוק וזה...טוב, אשתדל לתמצת כמה שאפשר גם כאן, אבל זה גם הסבר חשוב וכדאי לך לקרוא.

אם הרב קוק קשה לך - תדלגי להסבר :
הרב כותב בעין איה ח"ג, שבת, עמ' 67:
"ישנם אנשים שהשקיפו על מרחב החיים עם כל התפשטותם, וראו כי נפש האדם בבריאותה היא נוטה לחיות חיים רחבים, נאותים לפי הרחבתם של כחות נפשו ששואפת להתפשט. חשבו ע"כ וטעו, שלא ימצא האדם למלא נפשו בחיים, כ"א אם ישים את החיים ההוים החומריים מקום מרכז תכליתו, שאז ישאף למלא את חק החיים. אבל אם תעודתו ומגמתו הפנימית תהי' רק יסוד החיים הרוחניים והנצחיים, ויהיו לו כל עניני החיים הרחבים שבעוה"ז רק בערך הכשר והכנה להשגת קיום התורה והמצות, יצטמצם אצלו יסוד החיים, ונמצא שיהיו חייו אז שלא כפי טבע נפשו האנושית שמתגעגעת לחיים רחבים, ומפני משפט מעוקל זה באו לעשות הטפל לעיקר. אבל באמת שקר בימינם, כי אע"פ שהרחבת החיים היא נטיה טבעית באדם, אבל לא מפני זה צריכות אותן ההרחבות המוחשיות להיות תכלית החיים, אלא יסוד החיים ותכליתם הוא הצד הקדוש שבהם, פרי הטוב העומד לעד."

ביאור ע"פ מוסר אביך פ"ב, פסקה א' והאיר פוטר (חשוב לעיין ולראות/לקרוא בפנים, יסודי!):

- וולדמורט חודר לתוך המחשבות של הארי.
בהתחלה האדם חווה את המציאות וע"י זה נבנה אצלו אופי מקולקל, מעצם החיים עצמם, מכורח המציאות. - זה "יצר לב האדם רע מנעוריו". (דוגמא: עצם זה שהאדם בהתחלה זקוק רק לאוכל ושינה ואח"כ גם לדברים רגשיים יותר כמו חום ואהבה - זה בונה אצלו אופי שאילו הדברים שיעניינו אותו בעיקר גם אחרי שיפעיל את שכלו ויבין שהם מיותרים במקרים מסוימים.)
- הארי רואה את עצמו בתור הנחש שתוקף את ארתור וויסלי הי"ו.
אח"כ האדם מתחיל גם לחשוב שכל התאוות האלה הם גם חלק ממנו, שהרי הוא היה בתוך הנחש! הוא רצה לתקוף את אבא של רון, הוא רצה לתקוף את דמבלדור! זה כבר חלק ממנו, הוא רוצה לחטוא...
- דמבלדור חושש שוולדמורט יגלה את הקשר ויראה להארי גם דברים שאינם במציאות, וכך יגרום לו לעשות טעויות קריטיות.
 זה התחיל להיבנות מהדברים שהאדם חווה במציאות, אך בזמן כלשהו הדימיון מתחיל לעבוד עליו שכל מיני דברים הם הדברים הנכונים לעשות בגלל שהוא רוצה להצדיק את התאווה הזאת שיש לו...

- שולח אותו ללמוד שיעורים אצל סנייפ בהלטת הכרה להתגבר על המחשבות שוולדמורט מכניס לו.
האדם צריך ללכת לפי השכל בלי שהדימיון ישתלט ויעוות גם אותו...
- הארי מתחיל לחשוש שאולי הוא כבר מתחיל להיות רע בעצמו - כמו הלורד וולדמורט...
האדם מתחיל לחשוב שהרע הוא חלק ממנו, שזה דבר שורשי בתוכו. שהוא רע.
- מספר לסיריוס הי"ד!(כ"כ אהבתי אותו!!!), שהוא הרגיש שהוא היה הנחש, היו רגעים שרצה לתקוף גם את דמבלדור, זה כבר חלק ממנו, הוא לא כמו אביו...
הרי הוא עצמו רוצה לעשות רע. ואם לא יעשה, הוא יצטרך לכפות את עצמו, להצטמצם.
- סיוריוס הי"ד אומר לו: "אתה לא אדם רע,הארי" "אתה אדם שקרו לו דברים רעים". "בכל אדם יש צדדים אפלים וצדדים טובים, השאלה באיזה מהם אתה משתמש"...
אך סיריוס מסביר לו מה שאומר הרב: "השכל והרצון מטהרתה של הנפש הקדושה המה באים, והמה חלקה ונחלתה, אבל כשהשכל והרצון כבר יצאו לפעולות סללו את דרכי פעולותיהם ונטיותיהם בכל תהלוכות הגוף כולו...והנה השכל והרצון שהם הפועלים בעצם אע"פ שהם ידם במעל פעולת ההריסה ושרירות הלב, אבל לא מעצמם כי אם מהתחברם אל הטבע החומר ולא חשבו דרכם..." הארי, אתה לא אדם רע, אתה אדם שעבר דברים רעים. אתה ביסודך טוב! בגלל הדברים הרעים שעברת נראה לך שאתה רוצה לעשות דברים רעים, אבל זה לא דבר מהותי בתוכך. לכל אדם יש צדדים אפלים, "יצר לב האדם רע מנעוריו" - השאלה האם אתה מצליח לחזור לטבע היסודי שלך, לרצון האמיתי שהוא באמת אתה.
- הארי רואה שוולדמורט מאיים על סיריוס הי"ד(וולדמורט עבד עליו שזה אמיתי...), והולך בעקבותיו לחדר המסתורין.
הדימיון מצייר להארי שדבר מסוים הוא נכון.
- לוציוס מאלפוי ימ"ש אומר: "אתה באמת צריך לעבוד על להבדיל בין מציאות לדימיון."
אדם צריך לעבוד על כך שידע לבדוק מה באמת נכון ומה הוא חושב שנכון כי נח לו להאמין שזה כך בגלל האופי המקולקל שבנה לעצמו...(בגלל הדברים הרעים שעבר בראשית דרכו...)
- בסוף - וולדמורט משתלט על הארי שאומר לדמבלדור "הפסדת, איש זקן", הארי מתקשה לצאת משליטתו של וולדמורט, עד עכשיו חשב שהוא מרגיש בתוך עצמו כזה רוע זה כי הוא באמת מתחיל להיות כזה - רע. דמבלדור אומר לו: "זה לא איך שאתם דומים, זה איך שאתם שונים". הארי חושב מחשבות טובות ואומר(ללורד..): "אתה החלש, לעולם לא תדע אהבה או חברות..." "אני מרחם עליך"...

כמו שסיריוס אמר, אתה לא רע הארי, אתה דווקא טוב, בגלל זה המאבק בינך לבין וולדמורט כ"כ קשה, "כל הגדול מחבירו, יצרו גדול הימנו". האמת שעל המשפט הזה אני עוד מנסה לחשוב איך להבין אותו טוב יותר...למה דווקא בגלל שהם שונים יש ביניהם קשר כ"כ חזק...?
חשבתי שאולי זה מפני שלשניהם אותם הכוחות, אלא שהארי ניתב את זה לצד הקדושה ואילו וולדמורט לכיוון הטומאה, ולכן הם דומים מבחינת כוחות היצירה הטמונים בהם, אך שונים בצורה מהותית...

דעתכם...?

יש מקום לנסח טוב יותר, אך גם זה לקח לי הרבה זמן...מקווה שקראתם לפחות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 12:02 לינק ישיר 

עוד שאלה קטנה אם מישהו יכול בבקשה לעזור...איך עושים שתהיה תמונה בצד או בחתימה או בשניהם...לא הלך לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 16:03 לינק ישיר 

אתה עושה "העתק הדבק" ישר לתגובה מהירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 17:54 לינק ישיר 

תודה, אבל אי אפשר שזה יופיע קבוע?

ו...היי! לא הגבת לגבי הארי פוטר הודעה מעל זה, את רוצה להגיד לי שאין לך כח...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 13:41 לינק ישיר 

יעלניקית,

אני לא יכולה להתנצל באשכול הנכון משום שנחסם...

אז אני מבקשת סליחה אם לא הבנת טת דברי כראוי, וכמובן שאת מוזמנת לשתף אותנו בהגיגייך ורעיונותייך הפילוסופיים פה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 14:21 לינק ישיר 

היי,
אני די חדשה פה,
נראה לי מקום מצוין להודעת פתיחה ....
שבוע טוב לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 16:08 לינק ישיר 

אם את מחפשת מקום להודעת פתיחה, תוכלי למצוא מקום עוד יותר מצוין פה :  http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2554562&forum_id=20504 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אשכול דיבורים לענין!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.