|
|
| נשלח ב-1/3/2009 21:10 |
|
| |
שירה היקרה שלום לך.
נתחיל בכך.
א) אם מותר לנו לדעת בכלל בת כמה את?
ב) אני מסכים עם כל מילה שאת אומרת ואני אפילו מזדהה איתך.
אני חושב שכל בחור/ה חרדית רוצה בכך אבל טוענים שברגע שמגיע האמיתי הכל נעלם כלא היה והכל בסדר פתאום.
אני גם כמוך טוען אבל הלוואי וזה היה ככה אני בינתיים מנסה בשני הדרכים אני נותן אופציה לשניהם.
מה שכן צריכים לדעת שבקשר מסוג אחר לא בשידוך יש הרבה מאוד מכשולות וישנם הרבה מאוד בעיות וצריכים לב חזק ומשמעת ברזל לפני שמתחילים את זה בכלל.
אם את'ה לא כזה ואין לכם לב מאבן ומשמעת עצמית חזקה כמו בטון אל תיגשו לזה בכלל תרחמו על עצמכם. תדעי לך שרהבה הראשונה שבד"כ אנחנו האנשים מדומינים שאנחנו מאוהבים זהוי האהבה הכי מכאיבה שמשאירה הכי הרבה צלקות לאורך שנים.
אז אנא אולי את צודקת וכיוון המחשבה שלך צודק ואני מסכים איתה לחלוטין ואני גם מאוד רוצה להתחתן בצורה כזאת אבל הדרך היא קודם כל לא להגיד לא. הדרך היא לנסות קודם לבדוק את עצמי אם אני יוכל לעמוד בכזה סוג קשר ואני לא יכווה ואז יהיה קשה להוציא אותי מזה? מניסיון...
צריך מאוד מאוד לבדוק ולחשוב אלף פעמים לפני פגישה אחת שהיא לא בצורה רישמית.
ודבר נוסף יש פתגם מאוד חכם שאומר כך: ההצלחה בחיים מביא חברים הכישלון בודק אותם. כך זה במקרים כאלה ככל שתיהי יותר קולית יהיו לך יותר חברה ואת תוכלי להיסחף עם זה עד ארה"ב אבל אח"כ להתנתק ממנו זה אומר לאחר שכבר את בבוץ ואת מנסה לצאת לא כ"כ מהר תוכלי לצאת כי אז החברים הטובים שלך שתבקשי מהם כולה מנוחה של יום יומים ללא טלפונים ללא הודעות ללא מיליים ללא וללא וללא לא יניחו לנפשך אפילו שניה כדי שלא תחזרי בתשובה.
תזכרי לעצמך כלל אחד בחיים. "לרדת זה קל ואפילו קל מאוד. לעלות קשה ואפילו קשה מאוד"
לכן תחשיבי תועלת מול הפסד ולדעתי התועלת היא להיות כמו כולם וללכת אם הזרם מאשר ההפסד שהיא לזרום עם הזרם של המחשבות ולהגיע רחוק ומידי רחוק שאח"כ הברקסים כבר נעלמים ואפילו מוסכניק מנוסה מאוד לא תמיד יצליח להחליף את הרפידות או את הצלחות.
אנא תנהגי בזהירות בכביש רטוב ומחליק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 21:35 |
|
| |
היי שירה, ברוכה הבאה.
אני כ"כ מזדהה איתך, גם אני לא מוצאת את עצמי יוצאת בשידוכים, זה נראה לי כמו הצגה לא מוצלחת.
ברגע שתהיה לי אלטרנטיבה אחרת, מוצלחת יותר, אבחר בה. אבל אין כרגע משהו שאני מכירה. לכן מה שאני עושה זה, פגישה ראושנה זו הצגה אחת גדולה ואולי גם שניה. ואח"כ אם אנחנו משדרים על אותו גל זה יכול להמשיך איך שנבחר... זה הרע במיעוטו, לדעתי. זה המחיר שאנחנו משלמים בהיותנו משויכים לחברה כ"כ סגורה.. (ויקפצו עלי עכשיו כולם.)
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 01:06 |
|
| |
אברימלה לשאלתך אני בת 20 .
אולי כל מה שאתה והקודמים לך אמרו הכל נכון אבל אני יוצאת מנקודה הנחה אחרת מימה שהחרדים חושבים על חתונה ונישואים.בשידוך רגיל בודקים את ההתאמה בננו מבחינה שיכלית שזה חשוב מאוד ומזניחים את הרגש ואחרי ששיכלית מכירים ומחליטים לסגור כי אנחנו מתאימים כאילו מכריחים את הרגש להגיע מה שלא מחייב שיקרה (עיין להל תגובה של מורן היא כותבת על חברות שלה שיום לפני האירוסין כלום יום אחרי פרפרים)
אבל הדעה שלי היא שונה לדעתי ברור שצריך שכל וזה דבר מאוד חשוב אבל קודם חשוב האהבה אם אתם אוהבים אתם תיתגברו על כל המיכשולים יחד ואם התחתנתם רק כי אתם מתאימים שיכלית אולי אף פעם לא תדעו מהי אהבה אמיתית.
ואני מדברת מתוך נסיון היה לי קשר על בחור שהתחיל בצורה מאוד מיקרית אבל אחרי שכבר הכרתי תאופי שלו ותמידות שלו לא הזיז לי איך שהוא ניראה וקצת שהיינו לא מתאימים פשוט רציתי אותו בסופו של דבר זה ניגמר מסיבות אחרות !אז זהו בשידוכים לדעתי במיקרה הטוב מתחילים להכיר אחרי אירוסין במיקרה הרע סובלים כל החיים !
הנה אתה בחור שאומר שאתה מעדיף לא להתחתן בשידוך אז למה אתה לא עושה משו עם זה??
חיה אולי אנחנו עושות את זה כי אין לנו ברירה אבל בסופו של דבר אני יודעת שאלוקים נותן לכל אחד מה שהוא מחפש בדרך שהוא רוצה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 10:58 |
|
| |
שירה את חיה באופוריה, בסרטים מתגברים על כל המכשולים כשיש אהבה, בחיים המציאותיים יש הרבה מעבר לזה. האהבה הוא רגש הניתן לשינוי, גם כשהוא חזק. וזה נשחק כשיש בעיות (ולפעמים גם כשאין). שלא תביני לא נכון, אני חושבת כמוך שצריך להתאהב עוד לפני האירוסין אבל זה לא הכל (ויעידו הסטטיסטיקות של מקרי הגירושין).
בנוגע לפגישות לפני הארוסין, מי קבע לך כמה לצאת ולאן??? את יכולה לצאת בשידוך וברגע שזה נראה לך לזרום עם זה איך שאת רוצה, שזה אומר: לאן לצאת, כמה לצאת וכו' וזה לא מחייב אותך להתחתן עם אותו בחור, בסופו של דבר. אז ההתחלה קצת "מבאוסה" אבל בהמשך את בוחרת (או אתם בוחרים) איך לזרום ולאן.
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 12:12 |
|
| |
היי אני קצת בהלם שנכנסתי בדיוק לפורום הזה..ודווקא אליו!
מגניב, בדיוק היום בערב יש לי פגישה - לא הראשונה שלי אלא הראשונה שלי שלא בשידוך...( גם לי דיי נמאס משידוכים )
ואברימלהה, דיי הצלחת להפחיד אותי..

תוקן על ידי Bti ב- 02/03/2009 12:10:17
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 12:22 |
|
| |
אני לא מתכוון להפחיד חס וחלילה אני רק אומר את האמת מניסיון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 12:29 |
|
| |
לא זה מעולה שקראתי את זה, שאדע להיזהר
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 12:49 |
|
| |
אפרט קצת - שיהיה נחמד
מתוך שיעמום וסקרנות נכנסתי לאתר הכרויות של דתיים והתחלתי להתכתב עם מישהו דרך האייסי, סתם אמרתי מה כבר יכול לצאת מזה..
התכתבנו, התכתבנו ו.. התכתבנו עד שגילינו ש..
הוא אח של חברה שלי.
בחיים לא ראיתי אותו ולא ידעתי שיש לה אח אבל זה אומר שיש לו את כל הפרטים עלי - כתובת, טלפון..
וגם לי.
זה בכלל לא נעים - ושנינו החלטנו שאנחנו לא מעוניינים להתכתב יותר
אחרי כמה שעות, נרגענו מההלם וסיכמנו שלא תזיק פגישה...אנחנו גרים קרוב אז..
למה לא בעצם
תוקן על ידי Bti ב- 02/03/2009 12:46:35
תוקן על ידי Bti ב- 02/03/2009 12:47:36
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 12:53 |
|
| |
חיה הכל ברור שאהבה היא לא בחיים לא התכוונתי להגיד שרק מה שצריך זה אהבה ברור שצריך גם התאמה וכו ..
חיה אין לי בעיה לצאת כמו שאת אומרת וזה מה שאני עושה אבל דוגרי קשה לי להמשיך פגישה שניה עם בחור בלי שהתלהבתי מימנו והיה לי קצת יותר מנחמד מי שהיה לי נחמד איתו ולא יותר
אני פשוט לא ממשיכהומזה יוצא שאני ניפגשת עם הרבה בחורים!
בטי שיהיה לך בהצלחה כמובן שצריך להזהר ולבדוק שכלית ולא לתת רק לרגש לפעול אבל לדעתי יש משו מיוחד יותר שזה לא בשידוך זה הכל !מחזיקה לך אצבעות תעדכני אותנו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 18:07 |
|
| |
אני מבינה אותך כל כך, זה יכול להיות כ"כ טוב וחכם השידוכים ויכול להיות כזה רשמי ומאוס....
בעיקרון שתי פגישות נסי רק לבדוק את השכל את ההתאמה והמשיכה הקטנה הטבעית הריגוש הממזרי בבטן הקטן הזה[וגם אם הוא לא קיים הוא יכול לבוא בפגישה רביעית וחמישית..]
בד"כ מפגישה שלישית מחליפים מספרים ויש שיחות טלפון ולפעמים אס אמ אסים[טוב, אני לא בקיעה בגבול הטעם הטוב שכל אחד מניח לעצמו...] וישנה פתיחות נעימה יותר, פגישות הבאות אתם כבר לא עם סטופר על כמה זמן פגישה ואתם כבר לא עם שולחן וכסא.... זה פותח עוד יותר...
ככה, שבעצם השידוכים זה רק הנקודת זינוק-ברגע שיש התאמה אתם הופכים את זה לקשר שלכם. אין שדכן. אין הורים. וכו'....אתם ביניכם. וזה כיף אדיר.
בהצלחה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2009 12:11 |
|
| |
קריסטל 77 ,
נכון מאוד !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 17:49 |
|
| |
אברימלה אתה צודק במליון אחוז. מנסיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 17:54 |
|
| |
שירה עם כל האמונה שיש לך..אז גם כאן את יכולה לסמוך על הקבה שהוא זה ששם בראשם של ת'ח את רעיו השידוכים שזהו הדבר הכי נכון והכי טוב לכל אחת ואחד
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 01:09 |
|
| |
שירה, ברור שאין היגיון לסגור שידוך כשלא מרגישים קשר ואהבה אישית, אלא שיכלית בלבד. לא אלאה אותך לכתוב עוד טעמים והסברים נימוקים ופרשנויות כמה טוב וחשוב להתחתן ע"י שידוך. אך אציין שבכדי להביא [ולבדוק] את האהבה האישית, ניתן לעשות ה-מ-ו-ן, לפחות כפי שניתן לבדוק שיכלית. השיטות הן רבות, אך העיקרון הוא, ברגע שמבינים זא"ז שיכלית, ונראה שיש התאמה, מתחילים לדבר על דברים מאד אישיים. כן, הדברים שהיית מספרת רק לחברותייך הקרובות ממש. הבחור ג"כ יפתח בפנייך, ואחרי החיצוניות באה הפנימיות. השיחות יגרמו לאהבה אישית ממש. [כמו שאת מתחברת לחברות קרובות בקשר אישי ועמוק]. כמובן שצריך לעשות את זה בזהירות ובשלבים, כדי שלא תמצאי את עצמך אוכלת את ליבך איך סיפרת לבחור הדפוק הזה דברים כ"כ אישיים. עושים את זה רק אחרי שהקשר נראה מבטיח באמת. בהצלחה, ושתזכי לבנות בית נאמן בקרוב!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2009 22:08 |
|
| |
הי, בטי איך היה??
שירה, תני לי להסביר אותך :)
שירה טיפטיפה הגזימה עם הדרישהלפרפרים וכו'. פרפרים חיים כמה ימים מקסימום. מה שהיא התכוונה שכל העניין הזה של שידוך נורא נורא נורא מאולץ.
מאולץ שבא לבכות.
לוקחים בחור זר
לוקחים בחורה זרה
שמים אותם במקום זר
ומבקשים מהםלהתחיל לתקשר.
לא יקום ולא יהיה
אני בעד להקים עצומה של שיחה או שתיים בטלפון לפני שנפגשים.
זהו.
|
|
|
|
|