בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

פורים, ישראל - עמלק, ומה שביניהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2014 10:57 לינק ישיר 
אמן! ותודה לכולכם כמובן בזכותכם אנו פה כל השנה

ויהי רצון שבזכות השמחה היום ומחר יראה ה' בענינו וימהר לגאלינו ולהמליך את משיח צדקנו בקרוב ממש במהרה בימינו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2014 13:20 לינק ישיר 

ונאמר כולנו אמן ואמן. חג שמח ,בשורות טובות וישועות גדולות וניפלאות. (: (: (:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2014 20:06 לינק ישיר 
יום מדהים וגדוש בשמחה עבר עלינו בני הפרזים

כעת ליבנו ושמחתנו עם אחינו המוקפין ובעיקר הירושלמים
שישו ושימחו אחינו ופורים שמח וקדוש שיהיה לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2014 20:30 לינק ישיר 

פורים שמח מהמוקפין. האם למישהו יש הסבר טוב למה מרדכי/אסתר/חז"ל ראו לנכון שלא יהי-ה שום ציון של חג בי"ד לירושלמים וכו'? הי-ה אפשר להוסיף עוד יום , או לפחות להגיד על הניסים גם בי"ד. זה מוזר שכל העם חוגג ואצלנו כאילו כלום... ואני לא מתכוונת לפשט שכתוב במגילה.. תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2014 20:43 לינק ישיר 

שאלה יפה וטובה  
ואני גם בטוח שיש עליה הסבר עמוק ונפלא
אך לא לי לצערי הרב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2014 09:32 לינק ישיר 
ויהי אחרי פורים

נו חברים..
מישהו רוצה לסכם ולשתף אותנו איך עבר עליו החג?
מה חידוש התחדש לכם ביומיים האלו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2014 10:30 לינק ישיר 

מוצאי פורים שמח לכולם.

הפורים שלי היה נחמד למדי. התחפשתי למוסלמי וחוץ מזה שהשפן המודבק נפל לי הכל היה FIX.
בליל פורים נשארנו בבית הכנסת עוד כשעתיים והרצנו דברי תורה במעגל, שירים ומוזיקה, כיבוד והפעלות לילדים. 

כן רציתי להתייחס לשאלתה של חני14 מלפני יומיים:

לא אשכח שבזמן שהתפללתי ערבית בליל יד' כשכאן בירושלים לא היה חג, ותוך כדי תפילת המעריב אני חושב לעצמי: האם יש לומר "על הניסים" או לא? להלכה - מה שעשיתי זה לומר לעצמי: "הנה, יש לך הזדמנות להתפלל לאט, לכוון בתפילה, ותחכה אם מישהו יזכיר על הניסים אם לאו". הסתבר שבירושלים לא אומרים על הניסים בכל יום י"ד. אבל זה היה לי פשוט כשבדיעבד אושש לי שזו ההלכה.

והשאלה היותר מעניינת היא האם ביום ט"ו כשבירושלים יש חג פורים אז האם אומרים בשאר המקומות שאינם מוקפין חומה את האזכור על הניסים. התשובה היא - לא אומרים. כלומר: כשפה חג - שם לא חג, וכששם חג אז פה לא חג. מכאן שיש הבדלה וחציצה מוחלטת בין פרזים ומוקפין לעניין ההארה של החג שעל אודותיה אנו מזכירים את המאורע. 

ועכשיו ברצינות אענה לך - בפנימיות הדברים נראה לי כך:

מאז שעבר אבי האומה הישראלית - הוא הוא יעקב-ישראל - את נהר היבק לפני שיצא למפגש עם עשיו (למלחמה?) הוא חצה את העם לשני מחנות. חציצה זו היא ההכנה של עם ישראל לפני היציאה לגלות אדום [=עשיו] בימינו, והעם נחצה ל-2: בחיצוניות: דתיים ולא דתיים. בפנימיות: ימין ושמאל - היינו ספרדים ואשכנזים. הספרדים לקחו את צד ימין והאשכנזים את צד שמאל. 

בפורים תחילה מאיר האור של הגאולה - הארת מרדכי - בחיצוניות, היינו אצל הלא דתיים. מקרא מגילה בלילה: כנגד צד שמאל - הדין, ומקרא מגילה ביום כנגד צד ימין - החסד; וכנ"ל לגבי יום ט"ו.
נמצא שההכנה של העם לגאולה השלמה היא בסוד החצי.

אנחנו יודעים שלפי הדין בתקופת המשיח שליש עולם יגווע ומי יודע מי ישרוד - ה' יצילנו - את היום הדין הגדול. אבל כל זה רק חצי האמת,
 ופנימיות הדברים השלם הוא יותר מסך חלקיו.

וזה סוד המשיח - שגימטריה שלו נחש וכאילו נראה ש-זה כנגד זה עשה האלוקים, אבל בפנימיות הדברים - משיח ונחש חד הם ממש. - יש התגלות טרם הבריאה ויצירת המדרגות של התפשטות הכלים שבה הייתה מציאות שנקראת אחד שהם שניים, היינו זכר ונקבה שנכללים זה בזה - כלומר מרגישים אחד ולא מרגישים שהם נפרדים ונבדלים זה מזה.
ולאחר תיקון העולמות - תהליך שבו אנו נמצאים כעת - נגלה את המציאות החדשה שהיא שניים שהם אחד, היינו שני חצאים - זכר ונקבה - שלכל אחד יש חלק אלוקה ממעל, עם יחודיות משלו - שונה אבל נפרד, ובכל זה חלק אלוקה ממעל. וזה סוד הדבר שלעתיד לבוא יעשה הקב"ה מחול לצדיקים ומצד שני כל אחד יכווה מחופת חברו.
מה רוצה לומר כאן? שמצד אחד, יהיה מעגל - מציאות של נבראים ללא דרגות וללא דין. לא יהיו גדויילים ולא קטיינים. כולם באותה דרגה, כמו שרצה קורח בזמן המחלוקת עם משה רבנו, שיצא על משה בטענה: מי קבע שאתה הכי גדול? אולי יש מישהו טוב ממך?
ומצד שני ממה תהיה "כוויה" מחופת חברו? היינו שאפילו שכל הדרגות שוות בסוד המעגל, לכל אחד יש נקודה פרטית שהיא היא מיוחדת לו ולא לאחר, ומהארה הזו תבוא בחינת הכוויה.

לסיכום: בסוד תיקון העולמות נעשתה חציה של העם ושל החג לשני חלקים. כאילו נפרדים הם. כשתבוא הגאולה נגלה שהכל בא משורש ההסתרה ולאחר שנגלה את ההסתרה - מגילת אסתר - נראה שהכל אחדותו יתברך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 14:18 לינק ישיר 

לא הבנתי מילה ממה שאמרת 
אבל פשיטא לי שהמייחל לא יסכים איתך!
ולמרות שנראה לי שאני המייחל
ברור לי שיש פה חילוק בסוד החצי ובסוף
עוד יתברר שהכל אחד הוא!
אין אין עליך תופון שלנו! גם תופון ועוד בפורים!
איזה מבצע יא חביבי איזה מבצע..
שניים במחיר אחד שבפנימיות הם באמת אחד!!   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2015 09:04 לינק ישיר 
מיששש מיששש מיששש

נכנס אדר מרבין ב...שטות לא אבל בשמחה כן. חודש ומבורך שיהיה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/2/2015 22:14 לינק ישיר 
משהו שמצאתי באינטרנט- מדהים (חוץ מהטעות של יב - יג אדר)

אחים ואחיות זה ארוך... אבל חשוב מאוד ומדהים.
אל תתעצלו...תקראו ולא תתחרטו :
בעודי בוהה בלוח שנה הבוקר, נפל לי האסימון פתאום ....
פעם היה מלך בשושן, השליט החזק ביותר בעולם, שבז מאוד, או הפגין אדישות או אולי אפילו שנא יהודים.
היום יש נשיא בוושינגטון, השליט החזק ביותר בעולם, שמפגין אדישות או אולי אפילו שנאת יהודים.
פעם אחת היה פרסי שרצה להרוג את כל היהודים, אבל הזדקק לאישור של המלך כדי להמשיך בתכנית שלו.
כיום יש פרסים שרוצים להרוג את כל היהודים, אבל צריכים את אישורו של הנשיא להמשיך בתכניתם.
למלך לא ממש היה איכפת, כל עוד ירוויח משהו בשבילו - הרבה כסף....
לנשיא לא ממש איכפת, כל עוד ירוויח משהו בשבילו - עסקה עם הפרסים....
המלכה היהודית רצתה לספר למלך מה באמת קורה, אבל להיפגש ולדבר עם המלך היה מסוכן מאוד.
ראש הממשלה היהודית רוצה לספר לנשיא ולקונגרסו מה באמת קורה, אבל להיפגש איתם זה מסוכן מאוד.
יש אנשים שחשבו שהמלכה לא צריכה ללכת אל המלך, זה ירגיז את המלך ויניע אותו לעשות דברים גרועים יותר.
יש אנשים שחושבים שראש הממשלה לא צריך ללכת, זה רק ירגיז את הנשיא ויניע אותו לעשות דברים גרועים יותר.
המלכה ביקשה מהיהודים לצום ולהתפלל להצלחת משימתה. הם עשו זאת, המלך קיבל את דבריה והעלילה להשמדת היהודים סוכלה.
האם אנחנו צמים ומתפללים להצלחת שליחותו של ראש הממשלה? האם הנשיא והקונגרס יקבלו את דבריו? האם העלילה להשמיד אותנו תסוכל?
אנו צמים לפני המפגש של המלכה עם המלך בתענית אסתר.
ראש ממשלת ישראל הוזמן לתת מענה לקונגרס של ארצות הברית ב- י"ב באדר.
השנה התענית אסתר מתחילה ב -י"ב באדר...!!!
אם גם לכם יש צמרמורת...תעבירו הלאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2015 04:21 לינק ישיר 
קמתי מוקדם מדי ולא מתחשק לי לחזור לישון.

בוקר טוב לכלל חברי הפורום ובוקר טוב גם לדני. 

קראתי את הודעתך והתחשק לי בטבעיות לענות בסרקסטיות העוקצנית המאפיינת אותי. 
אלא מה, שהרגשתי את רוחו של המתחבר מנשבת על עורפי שעצרה אותי באמצע "השוונג" כמו ששוטר עומד בצומת ואתה בדיוק בא לענות בפלאפון תוך כדי נהיגה. אז לקחתי נשימה.

תשמע, האמת שכבר נחשפתי לאנלוגיה הזו בעלון "סוד החשמל" - הן של השבוע האחרון וכמדומני גם לפני שבועיים התייחסו לכך. זה מדהים מצד אחד, אבל שונה לדעתי מצד שני.
למה מדהים - האנלוגיה כפשוטה. מסתדר היטב היטב בפאזל.
למה שונה - כי כאן לא מדובר בצעד גלוי של "להשמיד, להרוג ולאבד" כפשוטו. מה גם שיש מדינות נוספות שמתנגדות בגלל האינטרס של עצמן להתחמשותה הגרעינית של איראן, שמאיימת על מדינות שכנות וכן גם על אירופה. 

לסיכום: לטעמי, האנלוגיה לא מושלמת, אבל עדיין מרגיש שיש פה משהו. כאן המקום לומר שאולי בגלל שזו שנת הקץ, כפי
            שנאמר בסוף יום כיפור: *אל נורא עלילה בּ-שעת ה-נעילה - אותיות בעתה+בתשע"ה נעילה, הווי אומר שהעלילה
            [תיקון העולם בששת אלפי שנה] נגמר בנעילה - בעתה. אם לוקחים את האות "ש" כנגד שעת ה"ש" - נשארות                     אותיות בעתה. ומתי שעת הנעילה שהיא גאולה בעתה - בתשע"ה. נמצא שלפי חשבון זה הקץ הוא בתשע"ה.
            ואם הנעילה בתשע"ה אז המשיח צריך לבוא בשנה שלאחר מכן. 

* חידוש שלי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2015 08:21 לינק ישיר 

גם אני כמו תופון רק בלי הסרקסטיות ובלי לקום בשעות כאלה   מסתייג מהחידוש
אבל למרות זאת משהו בכל זאת רואים שיש כאן אבל לא יותר מזה.
בקיצור נקסט

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2015 08:45 לינק ישיר 
ר"ח מרץ טוב ושמח לכם

נכנסנו לשבוע הנאום בקונגרס ולשבוע חג הפורים הבעל"ט.
חשבתי אם לומר "ולהבדיל"..
אבל כמו שאני רואה את זה מדובר על שני אירועים חשובים שיש בהחלט קשר ביניהם
והכל לטובת עם ישראל בע"ה!
לא לחינם סיבבה השגחה העליונה את הנאום הזה לשבוע הזה כדי לקיים
באובמה צורר היהודים את הפסוק אשר החילות לנפול לפניו נפול תפול!
ואת הנפילה הראשונה חטף הכושון בבחירות בנובמבר האחרון אשר דחפוהו
לביתו הלבן אבל וחפוי ראש ועל-כך התבטא כבוד הרב ואמר שמכאן ואילך
מעמדו ימשיך להתדרדר והוא יהפוך ללעג וקלס בכל העולם בגלל רדיפתו את מדינת ישראל.
ובכן אין לך שבוע מתאים יותר להגשים נבואה היסטורית ואקטואלית זו מהשבוע השמח הזה!
שישו ושמחו אחיי ורעיי בשבוע הזה, ומכאן נאחל כולנו הרבה הצלחה לרה"מ אשר ללא ספק
מלווה ע"י השגחת השי"ת הישירה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2015 11:19 לינק ישיר 

האנלוגיה נמשכת. . . . הדמיון בין שני האירועים המתמשכים גם הוא- נמשך

"נתניהו הורס הברית עם אמריקה בשביל קולות"

כמו במקרה מורדכי גם על מר נתניהו מבית ומחוץ, לא אהבו את "ההסתכסכות" עם נציגי השלטון אז, וכמה מפליא ... גם היום, ישנם רבים שמעדיפים להחניף לרשע בעבור עוד קצת שקט ושומן למערכת

כמעט מגעיל . .. . 

תוקן על ידי danmash ב- 01/03/2015 11:24:45

מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2015 12:25 לינק ישיר 

חבר'ה העסק מתחממם לשיא:
כמו שאמר רב הפורום:
"לא לחינם סיבבה השגחה העליונה את הנאום הזה לשבוע הזה כדי לקיים
באובמה צורר היהודים את הפסוק אשר החילות לנפול לפניו נפול תפול!"

והדבר מקבל סיבוב ומהירות וטמפרטורה גבוה

נתניהו ממריא לוושינגטון: "ביקוש שיא להשתתף בנאום"

נ.ב.
 קשור או לא, ראיתי שלנתניהו בעצם קוראים בנימין ומורדכי היה "איש ימיני" וכידוע לכם ביקשו אז בשושן כל הגויים המלומדים של אז ממורדכי:"מה יש ?כמו שיעקב והשבטים השתחוו  שבעה פעמים לפני עשיו ככה תשתחווה גם את "וחולוסטו אל סיפור"
 ענה להם מרדכי איש ימיני: "אני משבט בנימין ובנימין היה בבטן רחל ולא השתחווה עם כל השבטים לפני עשיו. . .וגם אני לא אכרע ולא אשתחווה לפני המן הרשע"

תוקן על ידי danmash ב- 01/03/2015 12:26:05

מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > פורים, ישראל - עמלק, ומה שביניהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.