בית פורומים הנה ימים באים

האם המשיח יתקל בפיקפוקים!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2009 19:10 לינק ישיר 

חברים אנחנו בשנת תשס"ט ולא בשנת תשס"ז
אז למה להביא דברים משנת תשס"ז ?
אני לא מבין את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 19:14 לינק ישיר 

בס"ד

משקיף, אינני למדן גדול וקשה לי ללמוד את הגמרא הזאת ללא פירוש רש"י.
אנא הסבר אותה

בביתי יש ספר שמעיין בסוגיא הזאת ומזכיר את הגמרא הנ"ל ומסקנת הספר, שמשיח יכול לבוא מן המתים.

תרגם לי את הגמרא ואז אוכל ללמוד את הסוגיא.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 20:54 לינק ישיר 

שניארב
ידידי בכבוד הוא לי לבאר את הגמרא עם רש"י ועוד

תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צח עמוד ב

אמר רב: אי מן חייא הוא - כגון רבינו הקדוש, אי מן מתיא הוא - כגון דניאל איש חמודות.

רש"י מסכת סנהדרין דף צח עמוד ב

אי מן חייא הוא כגון רבינו הקדוש - אם משיח מאותן שחיים עכשיו ודאי היינו רבינו הקדוש, דסובל תחלואים וחסיד גמור הוה, כדאמרינן בבבא מציעא (פה, א), ואם היה מאותן שמתו כבר - היה דניאל איש חמודות שנדון ביסורין בגוב אריות וחסיד גמור היה, והאי כגון לאו דווקא, לישנא אחרינא: כגון רבינו הקדוש, כלומר, אם יש דוגמתו בחיים היינו רבינו הקדוש, ואם דוגמא הוא למתים, היינו כגון דניאל איש חמודות.

פשט גמרא אם מלך המשיח הוא מן החיים הרי הוא רבינו הקדוש
ואם מן המתים הוא אז דניאל איש חמודות הוא ולא אחר כך משמע בפשט
עכשיו רש"י יש שני תירוצים או שני לשונות תירוץ ראשון אם משיח מאותן שחיים עכשיו אז זה רבינו הקדוש וגם מה הסיבה כמו שרש"י הביא ואם היה מאותן שמתו כבר אז זה היה דניאל איש חמודות ומביא גם את הסיבה
עכשיו לשון אחר ברש"י אם יש דוגמתו בחיים דוגמתו של מלך המשיח אז זה רבינו הקדוש ואם הוא דוגמא למתים היינו דניאל איש חמודות ופה אפשר לטעות שהמילה כגון זה לאו דוקא ויכול להיות מישהו אחר אז לכן הבאתי לי את הרמב"ם שאין בו מקום לטעות הרמבם אומר שברגע שחושבים שמישהו הוא ראוי להיות משיח והרבי מליובאוויטש וודאי היה ראוי להיות משיח רק שלא זכינו אבל אומר הרמבם אם הוא מת אז יודעים שאינו מלך המשיח והיה מקרה כזה עם לא פחות ולא יותר רבי עקיבא ובר כוזיבא היינו בר כוכבא שרבי עקיבא אמר שבר כוכבא הוא מלך המשיח וכאשר נהרג בר כוכבא ידע רבי עקיבא שבר כוכבא אינו מלך המשיח נקודה.

רמב"ם הלכות מלכים פרק יא

ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו, אין הדבר כך, שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך, והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעונות, כיון שנהרג נודע להם שאינו,

רדב"ז הלכות מלכים פרק יא

ואל יעלה על דעתך וכו'. ולענין בן כוזיבא אין ספק שהיה מחלוקת בין החכמים מקצתם לא האמינו שהוא משיח וקצתם האמינו ור"ע מכללם ואפילו אחר ששלחו חכמים אי מורח ודאין או לא לא חזר בו ר"ע שמא לא בא לפניו דין שיהיה צריך לדון ע"י הריחו עד שנהרג אז נתברר לכל שלא היה משיח.

לסיום אני אומר לכם חידוש כמה קרובים אנו לגאולה האמיתית פה למטה אומר הקרית ספר שעשיית שמיטין ויובלות תלויים בישיבת רוב ישראל על אדמתם וגם אז אפשר להעמיד סנהדרין וכו' ואנחנו לא כל כך רחוקים מהמעמד יש 13.000000 מיליון יהודים בכל העולם בארץ יש כבר 5.300000 מיליון כמה זה חצי של 13.000000 6.500000 אז חסר שיהיו בארץ עוד1300000 מיליון ואז אנחנו רוב יושביה עליה

קרית ספר הלכות מלכים פרק יא

המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות בית דוד ליושנה ובונה המקדש ומקבץ נדחי ישראל ומחזיר כל המשפטים כמו שהיו קודם ומקריבים קרבנות ועושים שמיטין ויובלים שהם תלויין בישיבת כל ישראל על אדמתם כדכתיב יובל היא לכל יושביה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 22:30 לינק ישיר 

בס''ד

אני שמעתי שמדייקים בלשון הרמב"ם:"ואם נהרג בידוע שאינו זה..." היינו שרק אם נהרג במלחמות ה' וגם כך משמע בפשט מהלשון "נהרג" והיה לו לומר 'מת'.
והרבי מליובאוויטש אם זכור לי נפטר לא בגלל "מלחמות ה"

ואם אתה רוצה להרחיב את הידע בסוגיא, תוכל ללמוד בספר "התקופה והגאולה" הוצאה שני ע' 151

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 23:45 לינק ישיר 

הנה שוב:
"ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח:  אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי.
ואם לא הצליח עד כה, או נהרג--בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה..."

הוא לא רק אומר אם נהרג אינו משיח אלא גם אם לא הצליח בחייו לעשות את
הדברים שפרט הרמב"ם!
כלומר, המשיח צריך לעשות בפועל ממש את כל הדברים שפרט הרמב"ם.
וכמו שהוא אומר "ואם לא הצליח עד כה..." בזמן חייו!

הרבי מלובביץ צדיק בפני עצמו לא עשה את הדברים שפרט הרמב"ם(חלק מהם כן...)
ובשנת 1994 נפטר לבית עולמו, ולכן אינו המשיח!

יש בחזקת משיח ויש משיח ודאי בלשון הרמב"ם אולי(ורק אולי) הרבי מלובביץ היה
בחזקת משיח בחייו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 23:50 לינק ישיר 

נו אם זה אי אפשר להיתווכח נכון שניארב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2009 18:35 לינק ישיר 

בס"ד

על הכל באמת אין לי תשובות. אני אנסה למצוא אבל בקשר ל"ובנה מקדש במקומו" שמעתי שעונים שבמקומו היינו במקומו של מלך המשיח (במילים אחרות - 770)
וחוץ מזה, המשקיף, השאלה גם עליך.
כמה אומות רבי דוד ניצח?
איזה מקדש הוא בנה במקומו?
הוא קיבץ את נדחי ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 00:36 לינק ישיר 

אני אמרתי שהוא בבחינת מלך המשיח לא אמרתי שהוא משיח וודאי
וגם הרבי לא עשה את כל אלו
אני לא רוצה להתייחס לבדיחה שזרקת פה במקומו 770 זה בדיחה טובה ולא יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 13:24 לינק ישיר 

בס"ד

אני יודע  שזה יראה התחמקות, אבל פשוט אוכל רק להפנות אותכם לגדולי חב"ד.
אני סתם חב"דניק פשוט, אינני הנציג של חב"ד. אני רק שומע ומאמין לגדולי התורה שלנו.

אני מציע לכם שלא לפסול את האמונה הזאת כל עוד לא התווכחתם עם אדם בן תורה ככה גם קרה בזמן תחילת החסידות כולם התנגדו לה, ןכשהתחילו הוויכוחים וניסו באמת לראות מהי דעכה ההתנגדות אליה.

המשקיף, 770 זה לא בדיחה, ידוע לך שבית כנסת הינו בית מקדש מעט? וחוץ מזה, למה הוצרך הרמב"ם לומר שצריך 'במקומו', הרי ברור שבית מקדש נבנה במקומו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 13:44 לינק ישיר 

טוב טוב חוזר בי
תשמע אחי יש פה אשכול נקרא "משנת חב"ד" אולי תביא לשם לאשכול מדברי גדולי חב"ד על ענין הגאולה
רק בוא נעזוב את הנקודה אם הרבי הוא המשיח או לא כל אחד יישאר בדעתו כי לא נוכל לשכנע אחד את השני
רק אומר לך שהייתי 15 חסיד חב"ד הייתי אצל הרבי 5 שנים יש לי תמונות איתו בוא לא נדבר למה הפסקתי להיות חסיד חב"ד כי זה קצת ארוך ולא קשור לכולם
טוב מקווה שתקבל את ההצעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 13:55 לינק ישיר 

בס"ד

כל הכבוד שפה בפורום מוכנים לאדם להשמיע דעה שלא כ"כ מקובלת!
לפעמים אני נכנס לפורום "נבואות ואקטואליה באחרית הימים" והמנהל שם מזלזל באנשים כמו אחד מהשוק, והתוצאות הם שהוא מתכתב עם עצמו שם.

שכוייח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2009 22:17 לינק ישיר 

אז.. מקבל את ההצעה או לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2009 22:31 לינק ישיר 

בס"ד

אם היית מסתכל בתגובות הראשונות שלי באשכול, הייתה רואה שלא רציתי להאריך בנושא הזה, משום שזה שרוי במחלוקת.
בכל אופן, למה אתה מתכוון, להעביר את הוויכוח לשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2009 23:22 לינק ישיר 

לא לא שום ויכוח אני לא ישכנע אותך שהרבי הוא לא המשיח וגם אתה לא תשכנע אותי שהוא כן.
מה שרציתי שתיקח את האשכול משנת חבד ותעדכן אותו מידי פעם בשיחות של הרבי על הגאולה וכדו'
רק את הנקודה שאם הרבי הוא משיח בוא נעזוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2009 23:25 לינק ישיר 

בס"ד

אני פוחד שהאשכול שם יהפך לאשכול התקפה על חב"ד, ולכן אנסה שבועיים ונראה איך זה יתקבל.

קיבלתי! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > האם המשיח יתקל בפיקפוקים!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.