בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסוי התפילה הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2011 20:17 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 כי כך ציווה האלוקים, התורה, הנביאים, חז"ל
 וגם מחללים שבת וכיפור בשביל תרופות

והקב"ה אמר אשגבהו כי ידע שמי, יקראני ואענהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 23:10 לינק ישיר 

אם תשאלו אותי
השאלה היותר גדולה היא איך לוגיקן מבריק כ mdabraham רושם שאחרי מקרה נחשון וקסמן היו לו 'שאלות תיאולוגיות'.
בחיית... מישהו כאן באמת חשב שסטטיסטית תפילה עוזרת? מהתרשמותי אנשים דתיים חסרי חוט שדרה מצהירים את זה אבל אף אחד לא חושב שתכל'ס תהיה איזו שאלה מכך שתפילה לא התגשמה (מכירים את המשפט הילדותי - 'א-לוהים אמר לא'? או ההברקות החמדמדות של ר' שמשון פינקוס על תפילות כהפקדת כסף במכולת ליום סגריר, לאו דווקא לבעיה שעליה הופנו) או שאין הבדל סטטיסטי בין אוכלוסיות מתפללות לאלו שלא (במסגרת ההתפלפלויות הקלאסיות של צדיק ורע לו רשע וטוב לו / שמירה לעולם הבא). עיקרו של דבר שמעולם לא חשבתי שמישהו דתי/חרדי כלשהו חושב שתפילה עוזרת באותו מובן שאנטיביוטיקה עוזרת (לכל הדקדקנים - לא כתבתי אותו מישור פעולה אלא אותו מובן. כלומר שהיא איזשהו משהו שנקרא 'עוזרת' אבל לא בהכרח מתבטא בפתרון הבעיה) ולכן אין לו בעיה לבלוע או אפילו להמציא כל תירוץ שהוא. גם בתקופות שהייתי אדוק ביותר לא חשבתי ככה, ולא התרשמתי שמישהו באמת חושב ככה.

ולפלא שדווקא לוגיקן מבריק כל כך שיכול לטהר את השרץ באינפיניטי טעמים, להכריח קיומם של שדים ורוחות, ולקבל שהתנ"ך כולל יציאת מצרים ומעמד הר סיני אינו אלא מיתולוגיה ללא פגיעה באמונתו היהודית באיזשהו תעלול לוגי מבריק - מתכחש לעובדה אמפירית פשוטה ועוד הופך אותה לשאלה תיאולוגית שקשה יותר מהזוטות שהולכות כאן בפורום. 

אני באמת מעוניין לשמוע - מישהו כאן באמת חושב/חשב שתפילה עוזרת במובן הרגיל? הוא ישקיע בתפילה אותו מאמץ כמו בלהשיג אנטיביוטיקה? הוא יתבאס אם הוא לא יוכל להתפלל על משהו כמו שהוא מתבאס כשנגמר האנטיביוטיקה בבית מרקחת? זה פשוט מדהים אותי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2011 02:26 לינק ישיר 

אני לא יודע אם מישהו חושב אבל וודאי שמישהו חשב.
מדובר ברמב"ן בפרושו על התורה שכתב ומה לרופאים בבית יראי ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2011 12:56 לינק ישיר 

בעל
אני בטוח- כי אם הרמב"ן היה חיי היום הוא לא היה חוזר אל אמירתו  הפילוסופית הזו, כי הרי ההלכה נפסקה שצריך ללכת לרופאים, ואסור לסמוך על הנס,(התפילה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2011 15:17 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אני לא יודע אם מישהו חושב אבל וודאי שמישהו חשב.מדובר ברמב"ן בפרושו על התורה שכתב ומה לרופאים בבית יראי ה'.

הרמב"ן כדרכו בקודש אחז בעניין כאבן עזרא,
אבל האבן עזרא מחלק בין ריפוי חיצוני שזה אפשר לרפות (על דרך ניתן רשות לרופא לרפות) לבין פנימי שזה שייך רק לאלוקים, ואי אפשר לרפות,

אבל אם נחנך את צאצאינו שגזירה היא מהאלוקים שהתבונה\החכמה באים באופן אובוליציוני ?!
אז נצליח בכל דרכינו בתורה ויראת שמים 

תוקן על ידי maxmen ב- 23/02/2011 15:19:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:01 לינק ישיר 

חבר'ה, מישהו יכול להפנותיני למקורות התורניים הדנים אם תפילה עוזרת, אם לאו? (שד"ל?)  

תודה מראש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:18 לינק ישיר 

עיון תפילה אסור בהלכה, ראה גמ' ברכות ובמפרשים לדוגמא,

תוספות הרא"ש מסכת שבת דף קיח עמוד ב

אבל עיון תפלה האמור בברכות המעיין בתפילתו סוף בא לידי כאב לב, וכן שלשה דברים מזכירים עונותיו של אדם עיון תפלה היינו שמצפה שיבא בקשתו שסבור שתפלתו נשמעת, והא דאמרינן בפרק גט פשוט שלשה דברים אין אדם ניצול מהם בכל יום עיון תפלה פירושו כי הך דהכא כלומר שאינו מדקדק לכוין בתפלתו, ואין לפרשו כי ההיא דברכות שהרבה בני אדם יש שאינם מעיינים בתפלה [נ"א: יש מכוונין בתפילה כו'] וניצולים מאותו עיון

יש שם ששערי תפילה נעלו רק שערי דמעות, ויש תפילה עושה מחצה ועוד ועוד
בקיצור יש הרבה מקורות בעניין, 

תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2011 00:20:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:58 לינק ישיר 

מנסיון שלי [לא מדעי]

התפילה עוזרת ביחס מדוייק אל מידת הכוונה שבתפילה. כלומר הרציניות בו אני מבקש מה' שיעזור לי.

עצרות תפלה לא עוזרות כי הם יותר עצרות מתפלה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 01:13 לינק ישיר 

אולי תתפלל עלי בכוונה?... לי גם בכוונה לא תמיד התפילה מתקבלת אבל איני בא בטענות אלוקים ציווה להתפלל אליו בשעת צרה [ולא לרוץ לשדים , דיבוקים ,מתים , אנשים -מיועד לירוחם] אבל לא התחייב לענות את המתפלל באופן שהוא חושב שראוי לענותו .ובקשר לקביעת עצרת תפילה דווקא כתוב ואמרנו זאת שבוע שעבר בתפילה ״טרם יקראו ואני אענה״ על תפילת רבים כך שיש משהו בעצרת תפילה כשהיא תפילה ולא מפגש חברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 01:33 לינק ישיר 

כוונה אין כוונתי רק שאני יודע מה אני אומר, יש יותר מזה.
אני לא יכול לכוון על אנשים אחרים [סליחה, אבל לא באמת איכפת לי מה יקרה אתך ברמה שאני חושב שצריך לתפלה]

תפלת רבים ועצרת תפלה הם שני מושגים שונים לגמרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 10:26 לינק ישיר 

המתפלל לאלוקים ומצפה לתגובה ולהענות לתפילתו כאופן מיידי - חושב שאלוקים עובד אצלו בקבלנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 13:55 לינק ישיר 

יהי,

תוכל לשתף אותנו במתודולוגיה לפיה הגעת למסקנתך?

אלי,

דבר זה כתוב בתורה, שנוי בנביאים ובכתובים ומפורש במשנה ובגמ' ונפסק להלכה ברמב"ם וברמ"א.

אני כותב מהזיכרון ואין מוקדם ומאוחר.

ויעתר יצחק ליה-וה לנכח אשתו כי עקרה הוא ויעתר לו יה-וה ותהר רבקה אשתו.

ויצעק משה אל ה' לאמר. קל נא רפא נא לה.   

שמואל ב יב

כא וַיֹּאמְרוּ עֲבָדָיו אֵלָיו, מָה-הַדָּבָר הַזֶּה אֲשֶׁר עָשִׂיתָה; בַּעֲבוּר הַיֶּלֶד חַי, צַמְתָּ וַתֵּבְךְּ, וְכַאֲשֶׁר מֵת הַיֶּלֶד, קַמְתָּ וַתֹּאכַל לָחֶם. כב וַיֹּאמֶר--בְּעוֹד הַיֶּלֶד חַי, צַמְתִּי וָאֶבְכֶּה: כִּי אָמַרְתִּי מִי יוֹדֵעַ, יחנני (וְחַנַּנִי) יְה-וָה וְחַי הַיָּלֶד. כג וְעַתָּה מֵת, לָמָּה זֶּה אֲנִי צָם--הַאוּכַל לַהֲשִׁיבוֹ, עוֹד: אֲנִי הֹלֵךְ אֵלָיו, וְהוּא לֹא-יָשׁוּב אֵלָי. 

ברכות פ"ה משנה ה.

אמרו עליו על רבי חנינא בן דוסא, שהיה מתפלל על החולים ואומר, זה חי וזה מת.

אמרו לו, מנין אתה יודע. אמר להם, אם שגורה תפלתי בפי, יודע אני שהוא מקבל. ואם לאו, יודע אני שהוא מטרף:

פ"ט משנה ג

הצועק לשעבר, הרי זו תפלת שוא. כיצד. הייתה אשתו מעברת, ואמר, יהי רצון שתלד אשתי זכר, הרי זו תפלת שוא.

היה בא בדרך ושמע קול צווחה בעיר, ואמר, יהי רצון שלא יהיו אלו בני ביתי, הרי זו תפלת שוא.

בבא בתרא קטז.

דרש ר' פנחס בר חמא מי שיש לו צער או חולה בתוך ביתו ילך אצל

חכם ויבקש עליו רחמים שנ' חמת מלך מלאכי מות ואיש חכם יכפרנה.

רמב"ם הלכות תעניות פ"א ה"ב ה"ג

ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו'. וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם.

אבל אם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו נקרה נקרית. הרי זו דרך אכזריות וגורמת להם להדבק במעשיהם הרעים. ותוסיף הצרה צרות אחרות. הוא שכתוב בתורה והלכתם עמי בקרי והלכתי גם אני עמכם בחמת קרי. כלומר כשאביא עליכם צרה כדי שתשובו אם תאמרו שהיא קרי אוסיף לכם חמת אותו קרי.

רמ"א יו"ד שלה

י"א שמי שיש לו חולה בביתו, ילך אצל חכם שבעיר שיבקש עליו רחמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 14:34 לינק ישיר 

אמרתי שלא עשיתי ניסוי מדעי, ואני לא אומר דעת מדעי, אלא מנסיון אישי שלי. צריך להיות לזה איזה מתידולוגיה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 15:06 לינק ישיר 

בלי תפילה\תקווה\חלום אין לאדם כלום, במילא האם תפילה עוזר אין בכלל שאלה. היא עוזרת לכל מי שמתפלל,
השאלה איך היא עוזרת ?! זו כבר רחבה מיני ים ויש הרבה הסברים לכך,
אבל אני מציע לכל אדם שלא יפסיק לעולם להתפלל, כי זה כל האדם בלי זה לא יהיה לו כלום,
כלומר מה שיהיה לו לא חלם בשביל זה. ולכן לא התפלל לזה, במילא אין בזה טעם מתוק, כלומר דטרמיניזם פשוטה וטבע של בעלי חיים,

תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2011 15:10:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 15:33 לינק ישיר 

יהי,

גם ניסיון אישי אמור להיות מבוסס על מציאות. כדי לדעת מה המציאות, צריך לבדוק זאת בדרך כלשהי.

כתבת ניסיון. לא דמיון.

מקס,

אפשר לחלום ולשאוף. לא חייבים "להתפלל".

מיד תאמר כי זה נקרא תפילה.

מה לעשות, לא לזה התכוון המשורר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסוי התפילה הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.