|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:37 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, אפשר לחלום ולשאוף. לא חייבים "להתפלל".
לא שחושבים שהכל דטרמיניסטית,
מיד תאמר כי זה נקרא תפילה.
נכון מאוד זה חלק מהמושג,
מה לעשות, לא לזה התכוון המשורר.
לעומק זו כוונתו של המשורר, הם לא היו מפגרים ח"ו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 16:04 |
|
| |
אתה חיב ללמוד להפריד בין דעתך לבין דיון בדעתם של אחרים.
אני מרשה לעצמי להמר, כי מבחינת כל המשתתפים כאן, כמו רוב המתפללים והדנים על התפילה בעולם, כאשר מדברים על תפילה, לא מתכוונים למה שאתה מגדיר תפילה.
יכול להיות שאתה צודק. יכול להיות שלזה התכוונו כל מיני משוררים. זה לא הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 16:40 |
|
| |
ייתכן היקר:
אתה ואלי באותו טענה טיפשית רוצים לדון כאן כילדים וכפי מחשבתם, אוקיי על זה יש הרבה מקומות אחרים,
כאן זה "עצור כאן חושבים" כלומר לא מה שאנשים רגילים עושים רק דווקא תעצרו ותחשבו, כלומר עוצרים את האדם ברחוב ואומרים לו צדיק עצור לרגע ותחשוב, למה אתה מתפלל ? האם זה עוזר לך ? וכו' וכו'
אבל אתם (אתה ואלי) אומרים להם היי היי אל תחשבו כלל, רק תענו לי מה הסיבה שאתה עושה כך וכך ?
ואז ההוא יענה לכם עוד לא חשבתי על כך כלל אבל יש פורום שנקרא "עצור כאן חושבים" ואני סומך עליהם שהם דניים בעניין וכל זמן שהם עוד לא הגיעו למסקנה שלא צריך להתפלל אז אני ממשיך כדרכי וחינוכי בלי לבדוק ולחשוב,
כך נהגו ונוהגים כל אדם משכיל שעוד לא חקר הכל, בדברים שעוד לא חקר הוא עושה על סמך חכמים אחרים שחקרו ועוד לא אמרו לו לשנות, כמו שאף חרדי לא גורר את בנו הבן סורר להריגה ואז תשאל אותו איך זה הרי זה דאורייתא ?! תשובתו יהיה עוד לא בדקתי אבל בינתיים החכמים אומרים לי שלא כך ההלכה,
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2011 16:42:48
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 16:50 |
|
| |
אתה באמת סבור כי כל העולם חושב כמוך או סומך על חכמתך?
יש לא מעט אנשים שחושבים על תפילה דברים אחרים לגמרי.
הם אולי טועים.
אינך יכול לשלול את האפשרות לדון מה המשמעות מבחינתם.
אולי אתה מבלבל בין דעתך למציאות?
על עצם דעתך/דתך צריך לפתוח אשכול מיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:13 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | אתה באמת סבור כי כל העולם חושב כמוך או סומך על חכמתך?
יש לא מעט אנשים שחושבים על תפילה דברים אחרים לגמרי.
הם אולי טועים.
אינך יכול לשלול את האפשרות לדון מה המשמעות מבחינתם.
אולי אתה מבלבל בין דעתך למציאות?
על עצם דעתך/דתך צריך לפתוח אשכול מיוחד. |
|
רבי זה לא קשור אלי וחכמתי שאין לי,
זה קשור למי אתה שואל ואם אתה שואל את האדם שעוד לא חשב כלל אז זה ליצנות ותו לא,
זה אותו דבר אם תשאל מדען בפיזיקה האם יש אלוקים, זו שאלה מכשילה כי אף פעם לא חשב על זה כלל, ותשובתו לא מעניינת אף אחד, כך אם תשאל חרדי למה הוא מתפלל, כל זמן שלא חשב ?! תשובתו לא מענייינת אף אחד חוץ מאלה שרוצים לעשות מהחרדים כמפגרים, ואני לא רוצה לחשוב שזו כוונתך,
שתעצור חרדי ברחוב ותשאל אותו למה אתה מתפלל הרי החכם מכל האדם שלמה המלך בקהלת אומר
וְשַׁבְתִּי אֲנִי וָאֶרְאֶה אֶת כָּל הָעֲשֻׁקִים אֲשֶׁר נַעֲשִׂים תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ וְהִנֵּה דִּמְעַת הָעֲשֻׁקִים וְאֵין לָהֶם מְנַחֵם וּמִיַּד עשְׁקֵיהֶם כּחַ וְאֵין לָהֶם מְנַחֵם:
אז מה זה בדיוק לא שאלה מכשילה ?? וליצנות לשמה ??
כך זה בדיוק בכל השאלות מסוג הזה ששואלים אדם שלא בדק, זו נקרא שאלה מכשילה וליצנות,
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2011 17:14:21
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:15 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | חבר'ה, מישהו יכול להפנותיני למקורות התורניים הדנים אם תפילה עוזרת, אם לאו? (שד"ל?)
תודה מראש. |
|
וציוו לקרות המגילה בעונתה כדי להזכיר שבחו של הקדוש ברוך הוא ותשועות שעשה לנו, והיה קרוב לשווענו כדי לברכו ולהללו, וכדי להודיע לדורות הבאים שאמת מה שהבטיחנו בתורה, "ומי גוי גדול, אשר לו אלוהים קרובים אליו כה' אלוקינו בכל קראנו אליו (הרמב"ם בפתיחתו ליד)
בקשר לעיון תפילה, לדעתי עיקר התפילה הוא שאדם ישליך את כל יהבו על הקב"ה, ובכלל זה שהגזירה אמת והחריצות שקר, ובכך הענינים מסתדרים לטובתו, העיון תפילה האסור הוא שבו האדם בודק האם בקשתו התמלאה כמו שביקש, ואינו מסתמך על הקב"ה שכל מה דעביד רחמנא לטב עביד, ובזה הוא דוקא ההיפך אינו סומך על הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:18 |
|
| |
מקס, לדעתך החזו"א לדוגמה בדק? ומה הוא הסיק?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:24 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ואז ההוא יענה לכם עוד לא חשבתי על כך כלל אבל יש פורום שנקרא "עצור כאן חושבים" ואני סומך עליהם שהם דניים בעניין וכל זמן שהם עוד לא הגיעו למסקנה שלא צריך להתפלל אז אני ממשיך כדרכי וחינוכי בלי לבדוק ולחשוב,
|
|
חחח אתה חי בסרט, אתה מכיר אדם כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:42 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, לדעתך החזו"א לדוגמה בדק? ומה הוא הסיק ? |
|
ממש לא מעניין אותי כרגע האם החזו"א או אחר בדק, ואם כתב בעניין בלי בדיקה או עם בדיקה גם לא נדע זאת כי יכול הוא לדבר השקפתית חינוכית או סיבות רציונליות מוסתרות כפי שאני טוען,
בכל אופן תפקידו של כל אדם בעולם לעצור ולחשוב למה אנו מתפללים ולמה זה טוב, (כלומר לחשוב את עצמו חכם יותר מכולם לצחוק על כולם זו לא הדרך,)
יש הרבה סיבות להתפלל (ראה גם אשכול זה תפילה עושה מחצה,,, (להתפלל בשביל מה ??) ) )
ויש הרבה שלא בדקו ובכל זאת יישבעו בכל היקר להם שתפילותיהם נשמעות ומתקבלות, ויש שבודקים ומבינים שזה לא פשוט אבל מאז שהפסיקו להתפלל שום דבר בחייהם לא זז מהמקום כלומר אין להם דחיפה לכלום לא בחלומות טובים ולא תקוות ואין להם אימון בכלום,
ולכן חייבים להבין ולחקור מהי תפילה (ולא סתם לצחוק,) מתי זה עוזר ומתי זה לא עוזר ואיך זה עוזר אם זה עוזר,
עובדה שחתן פרס נובל פרופ' דני כהנמן טוען מדעית שהדתיים יותר מאושרים,
ולדעתי הסיבה היא כי יש להם תקווה ויש להם תפילה ויש להם על מי לסמוך,
שוב ואל תנסה לשאול אותם מניין להם כי בסוף אולי לא יהיו יותר מאושרים,
רק במקום לשאול אותם מניין להם ?! אז תן להם הסבר רציונאלי למה לפעמים זה עוזר ולמה לפעמים זה לא עוזר,
למה יש כל כך הרבה סתירות במקורות בעניין ?! למה כל הוויכוחים שהיו בכל ההיסטוריה ביהדות בעניין ?!
ואז יהיה נכון שמו של הפורום שלנו "עצור כאן חושבים" לא עצור כאן דובקים לך את השכל עם שאלות ולא רוצים לשמוע תשובות,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:44 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | | חחח אתה חי בסרט, אתה מכיר אדם כזה? |
|
צדיק זה רק כמשל אפשר לומר שיושבי הבית המדרש כבר דנים בעניין וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:49 |
|
| |
אתה טוען כי התבונה אותה הנך כל כך מעריץ מתוחמת ומוגבלת מראש.
אסור לשאול ולערער.
מי כמוך יודע שאם כך היו נוהגים הרי אנו ובנינו היינו מאמינים בשדים ורוחות.
הדיון הזה ראוי לאשכול בפני עצמו. "דת מקסמן"
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 18:32 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אתה טוען כי התבונה אותה הנך כל כך מעריץ מתוחמת ומוגבלת מראש.
אסור לשאול ולערער.
|
|
איפה אמרתי זאת,
אמרתי רק שלהשתיק תשובות הגיוניות ולטעון אני לא שואל אותך רק את החרדי שלא בדק ובוודאי לא יהיה לו תשובה ואז כולם יראו כמה הם (החרדים) מפגרים ?! זו ליצנות לשמה !
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 18:47 |
|
| |
אתה באמת סבור כי הנך מייצג את המיינסטרים הדתי? אפילו הבת החמודה שלך יודעת שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 19:59 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | הדיון הזה ראוי לאשכול בפני עצמו. "דת מקסמן" |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 21:03 |
|
| |
ייתכן אולי תציע איזה דרך אובייקטיבית לבדוק את הנסיון האישי. אני יכול לומר שבדברים הגדולים שבחיים שלי [וכ"ש בדברים הקטנים] קבלתי בדיוק מה שהתפללתי עליו. אתה רוצה עכשיו לנתח סטטיסטיקת של מה היה יכול לקרות ומה היה אמור לקרות כו'. המציאות שאני רואה, לא מדמיין, הוא כך.
|
|
|
|
|