בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסוי התפילה הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2011 00:30 לינק ישיר 

בחנוני נא בזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 00:42 לינק ישיר 

מיכי

אז לדעתך אסור לבדוק בצורה זאת?

לבדוק על מה שהיה בעבר כן מותר?

אני חושב שזו לא בדיקה בכלל. בגלל שברור לי בלי כל ספק שה' שומע תפלות. ואני רואה את זה בעיניים כל יום. אני רק רוצה להראות את זה לאחרים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 00:48 לינק ישיר 

יהי, איזה דבר אחר היית בודק בשיטה משונה כזו? 
בשיטה שלך, יעילות הבדיקה (וגם זו מאוד נמוכה) רק אם תפסיק להתפלל לתקופה - ותשווה.

מה רע בבדיקת מסה? האם לדעתך בציבור החרדי יש פחות מתים מסרטן? או שאין שום הבדל ראוי לציון באחוזים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 00:50 לינק ישיר 

ולרב מיקי: גם אני בעצמי בחנתי, ומכיר עוד כמה שבחנו מעשר כספים. קשה להגיד שהתוצאות היו מוצלחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 00:54 לינק ישיר 

eli_s כתב:
ולרב מיקי: גם אני בעצמי בחנתי, ומכיר עוד כמה שבחנו מעשר כספים. קשה להגיד שהתוצאות היו מוצלחות.

אין הצלחות כי אין הבטחה כזו כלל, ההבטחה היא לגבי מיסים במדינה והיא עובדת באמת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:06 לינק ישיר 

ריבונו של עולם! די לקפוץ!

הויכוח הוא אינו עם הדת שלך!

זכותו של אדם לשאול שאלה ולברר בין שתי דעות, בלי שיקפוץ כל דקה מישהו ויטען לגביי דעה שלישית!!! דייי הבנו אותך, יופי. כשנרצה לברר את דתך, נודיעך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:09 לינק ישיר 

מקס

איפה ראית שבשילום מיסים זה כן עובד? שהמסים חוזרים אל העניים לפי החלטות המדינה?\

זה מתאים להבטחת הפסוק?

[טוב, אנחנו כבר מכירים את הדרך שלך. לעולם תמצא דרך להתחמק]

אלי

אני לא מבין. תציעו שום דרך ברורה לשיטתכם לבדוק ונראה. מה אעשה שאני לא אחראי רק על עצמי ולא יכול לספר רק על עצמי, וכמו שכתבתי, אני גם לא יכול להתפלל אלא על עצמי.

לגבי הדרך שהצעת, להפסיק להתפלל לאיזה זמן. לא נראה לי אפשרי לעשות זאת. אבל אני כן יכול להעיד שבתקופות שהתפללתי פחות אכן הלך לי פחות. [אתה יכול להגיד שיש בזה סיבות אחרות וכו' אבל זה העובדא]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:22 לינק ישיר 

eli_s כתב:
ריבונו של עולם! די לקפוץ!

הויכוח הוא אינו עם הדת שלך!

זכותו של אדם לשאול שאלה ולברר בין שתי דעות, בלי שיקפוץ כל דקה מישהו ויטען לגביי דעה שלישית!!! דייי הבנו אותך, יופי. כשנרצה לברר את דתך, נודיעך.

סליחה אתה זה שקופץ מצטער לומר לך את זה אבל יש גבול לנסיון שלך להשתיק אותי או זולתי,
אתה מודע מהי מקור ההבטחה ביהדות ? מדובר לגבי מעשר וכך בנויה הסוצילוגיה היהודית במקור, בלי מלך ובלי מדינה, הכהנים והלויים היו עובדי מדינה ולכן המיסים האלה שנקראים מעשר ותרומה  וקרבנות וכו' וכו', כפי לשונו של האבן עזרא "להחיות מורי התורה" שהכוונה לכהנים ולויים שהם השופטים והשוטרים והמלמדי תינוקות בקיצור עובדי המדינה, ומכאן המיסים, ומכאן ההבטחה להצלחה החברתית והאישית, כל האנושות מבינות היום שזה עובד לפעמים יש שחיתויות אז זה לא עובד, וזה הקללה לבית עלי הכהן, ולכן דרשו העם מלך אחר כך, והיום גם מלך לא מקובל וחזרו לדמוקרטיה וכו'

תוקן על ידי maxmen ב- 26/07/2011 01:29:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:27 לינק ישיר 

שיהיה לך לבריאות. צריך לשתות כוס מים קרים ולהפסיק להתייחס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:28 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

אלי

אני לא מבין. תציעו שום דרך ברורה לשיטתכם לבדוק ונראה. מה אעשה שאני לא אחראי רק על עצמי ולא יכול לספר רק על עצמי, וכמו שכתבתי, אני גם לא יכול להתפלל אלא על עצמי.

לגבי הדרך שהצעת, להפסיק להתפלל לאיזה זמן. לא נראה לי אפשרי לעשות זאת. אבל אני כן יכול להעיד שבתקופות שהתפללתי פחות אכן הלך לי פחות. [אתה יכול להגיד שיש בזה סיבות אחרות וכו' אבל זה העובדא]

מה רע לך בבדיקה של ציבורים שלמים. אתה נגד האפשרות שנגיע לתוצאה סטטיסטית כלשהי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:38 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
[טוב, אנחנו כבר מכירים את הדרך שלך. לעולם תמצא דרך להתחמק]  

אתה מאשים אותי בלי כיסוי מצדך, איפה וממתי דרכי להתחמק ?? ומי זה האנחנו בשם מי אתה מדבר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 01:52 לינק ישיר 

אגב: זה לא אמור להפריע לכם כי אני פונה לגלשים ומצידי אני לא צריך תשובות לדברי לא לטוב ולא לרע,
ולכן שאני מגיב בשביל הגולשים שמתעניינים ביהדות וחוקיה, זה לא אמור להפריע לכם כלל וכלל, וכל הכעסים שלכם מיותרים ולא במקומם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 02:14 לינק ישיר 

הדרך ה"תרבותית" וה"תבונית" גורמת לך להתפרץ בין כל שני משפטים, בין אם זה קשור ובין אם לאו. מילא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 03:10 לינק ישיר 

אלי
אני לא בעד ולא נגד בדיקה בציבורים שלמים. אבל אני פשוט לא יכול לסמוך על זה כי אני לא יכול לדעת בוודאות רמת התפילות שלהם.

לגבי מה שאתה רצית להוכיח הנה הוא מתבסס על שלשה הנחות. א' הציבור החרדי מתפלל. ב' החילוני לא מתפלל.. ג' שהציבור החרדי לא חי יותר מהחילוני.
על כל אחד מג' הנחות אלו ניתן מלחלוק. לגבי השלישי אני לא יודע כי הוא תלוי בעובדות. אבל לגבי הראשון והשני אני בודאי חולק. כבר נסיתי לבאר שתפילה זה לא רק מה שאתה קורא תפלה. 

מקס
אם אתה פונה רק לגולשים ולא למגיבים אנא מקד את דבריך באשכולות מיוחדים שם ניפטר מלהגיב ולא תתערב לנו באמצע הדיונים.
לגבי מי זה אנחנו מקובלני שכל שאלה שא' בקבוצה שואל בקול יש עשרה שחושבים את זה. [וכמו כן זה אמור לגבי הגולשים הנסתרים שלך וד"ל] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 08:48 לינק ישיר 

אלי,
התכוונתי לומר שלכאורה אסור לעשות את הבדיקה על משהו אחר ממעשר, כמו תפילה.
לגבי מעשר, גם לי יש חשד לגבי תוצאות הבדיקה, אבל אודה על האמת שלא עשיתי אותה.  אני מניח שגם אתה לא עשית אותה באמת.
כדי שהבדיקה תהיה אמינה אתה צריך להשוות קבוצות גדולות מספיק שזהות בכל דבר אחר למעט מתן מעשר, ולהגדיר פרמטרים של הבדל (אושר סובייקטיבי, או רווחה כלכלית אובייקטיבית וכדו'). כל זאת בהנחה שמדובר במעשר כספים ולא במעשר מהצומח.
אמנם אם כ"כ קשה לבצע את הבדיקה, לא ברור לי למה התכוונו חז"ל כשאמרו שמותר לבחון במעשר. וזה אצלי צ"ע כבר זמן רב. אולי הם מתכוונים לבדיקה סובייקטיבית לגבי עצמך, כפי שכנראה אתה עשית. אבל כאמור זה לא באמת אומר משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסוי התפילה הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.