בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסוי התפילה הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2009 09:57 לינק ישיר 

מיכי,

הבעיה שלך, שאתה לא מבין כלום במתודה מדעית, ומנסה לכוף כאגמון את העובדות לפי מאוייך. אם היית קורא את המחקר בעין מדעית, היית מגיע מייד למסקנה שמדובר במחקר מדעי לפי כל הכללים המקובלים, עם קבוצת ביקורת של סומים באפילה. למחקר זה יכולה להיות רק תוצאה אחת, והפרשנות שלך אינה מדעית כלל. למסקנה, כל הרפורמים שגורשו מגוש קטיף איבדו את חוסנם הנפשי! כל השאר זו שאלה פילוסופית ואכמ"ל (ראה גם בספרי שתי חלליות וכדור פינג-פונג, בהקדמה).

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/3/2009 11:15 לינק ישיר 

מואדיב
כתבת
ירוק, אתה חוזר לשאלה הבסיסית הישנה - "מדוע דרך רשעים צלחה".

אתה מוזמן לראות את דברי דוד המלך, ירמיהו הנביא, ולהמשיך על אלישע בן אבויה והוגי הדעות של הדור האחרון.

כי את רגלים רצת וילאוך, ואיך תתחרה את הסוסים?"

ודאי, ימי השאלה הזו כימי עולם [רק תיקון טעות קטנה שלי, המזמור שצוטט ע"י ד"ר הלפרין הוא של אסף, לא דוד המלך]. אבל כמדומני שמאז ועד היום לא תורץ תירוץ טוב לשאלה זו. אם יש - אחלה את פניך שתספר לי עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 11:41 לינק ישיר 

אתה מתכוין לרפורמים אורתודוכסיים או לאומיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 11:51 לינק ישיר 

ירוק

התשובה - כי האדם לא יודע מי צדיק ומי רשע,-  אז לא מסר ה' דו"ח לרבנים כמו היום.

כפי שכתבת לעיל- האדם היושב כל היום ומתפלל לה'- הוא לא בהכרח צדיק!! אולי הוא בעצם מבלבל לה' את המח!?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 13:48 לינק ישיר 

ירוחם, אני לא חושב שצריך דו"ח מיוחד מה' כדי להבין שאנשים כמו נבוכדנצר, או שאר שליטי קדם, היו רשעים לפי כל קנה מידה אפשרי ולא אפשרי. כך עם מלך ספרד שגירש את היהודים, וכך עם רשימה ארוכה ארוכה של שליטים אכזריים עד אין חקר, שאחמדינג'אד הוא צדיק מצודק לעומתם, כי הוא בינתיים רק מדבר, והם - אואה מה שהספיקו לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2009 14:00 לינק ישיר 

לירוק

דווקא לגבי השאלה של מלכים גויים התשובה לשאלה הקשה היא יותר פשוטה מפני שהם הרי פעלו בשליחות ה' והיו שבט אפו.:"הוי אשור שבט אפי..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 00:08 לינק ישיר 

זה קצת לענות על שאלה בהנחה. אבל גם אם נקבל הנחה זו, הרי אותה תפיסה אומרת שלאחר שמילאו את תפקידם הם צריכים להענש על כך, כמו שכתוב בנביאים הרבה פעמים.
וזולת זאת: מה עם מלכי גויים שהתעללו בעמים אחרים? הרי מלכי אשור בבל ורומא השמידו עמים שלמים בלי שום סיבה. רק כדי לספק את יצר האימפריאליזם שלהם. היכן העונש המחריד שצריך לבוא עליהם מידה כנגד מידה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 10:44 לינק ישיר 

ירוק

עד כמה שעייני הבשר שלנו ראה, כל הרשעיים הגדולים שציינת ואחרים- נענשו- עונשים קשים מאד.

ואלו שאולי  אתה חושב שלא. אתה מכיר ודאי את הסיפור על ר' יוסף  הקמצן- הצדיק.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 23:08 לינק ישיר 

האמנם ירוחם? אולי תאיר את עיניי?
נבוכדנצר מת על מיטתו, עד כמה שידוע לי. ועוד הרבה רשעים כמוהו.
אבל למה צריך להרחיק לעבר? מה עם שליטי צפון קוריאה שהרעיבו למוות מליונים מבני עמם? מה עם סטלין רוצח ההמונים שלא קם כמוהו בהיסטוריה? הוא מת משבץ, גורל שקורה גם ליהודים  קשי יום שמתמוטטים ממשימת חיתון הילדים.
מה עם שליטי סין שדיכאו את טיבט? קרה שם איזה אסון? או שזו מעצמה מתפתחת ומתפתחת. מה עם חאפז אל אסד שרצח אלפים או יותר מבני עמו? מישהו הרג אותו? מישהו התנקש בו? מה עם מוגאבה המטורף ההוא שהורס את ארצו? [פה אולי אפשר לומר שיש לחכות עדיין] אפשר להוסיף עוד עשרות שמות של רודנים, אבל ממש אין צורך. הצד השוה שבכולם שהם מעוללים כל כך הרבה רע - שגם אם היו חותכים מבשרם זיתים זיתים ומטגנים על מחבת, עדיין לא היה בכך משום תשלום לסבל שגרמו לקרבנותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2009 01:10 לינק ישיר 

מי שחתכו כזית מבשרו וטיגנו אותו, מרגיש בדיוק כמו מי שחתכו כנ"ל, והחתיכה נקברה בכבוד.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/3/2009 10:00 לינק ישיר 

ירוק

אתה הרי לא יודע, יותר ממה שאתה יודע,(גם אני לא)  ולכן מה שהם עברו או סבלו או סובלים ואיך הם בדיוק סובלו איננו יודעים.

אלא מה, אתה רוצה שהם יסבלו,  בדיוק! איך שאתה חושב שהם צריכים לסבול,

ר.ל אתה רוצה שה' ינהל את עולמו, לפי איך שאתה חושב, שהעולם צריך להתנהל. אחרת זה לא מסתדר לך, עם התנהלותו של הבורא,

, אולי באמת  הגיע הזמו שאלוקים יקח לתשומת ליבו את דעתך והרגשתך ויתחיל לעבוד ולנהל מהיום והלא יותר טוב.

אגב איך אתה יודע שהטיבטים הם הצודקים? - לא שאני חושב אחרת,

כתבתי בלשון אתה, מתוך נוחיות. כוונתי היתה- אתם- ואנחנו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2009 12:42 לינק ישיר 

אני חושב שהסיפור הזה של ר' נחמן, הוא לעניין, באם לא. הרי סתם סיפור יפה ומענין.לשבת

הניצול היחיד מאוניה שנטרפה בים, נסחף עם הזרם והושלך על חופו של אי  בודד.

הוא התפלל בלהט לאלוהים שיציל אותו, וכל יום נהג לסרוק את האופק מקצה ועד קצה.

תשוש, רעב ופצוע, הוא הצליח לבנות לעצמו צריף קטן מעצים שנסחפו אל החוף.

לפחות יהיה לו מחסה מחיות טורפות.

הוא הכניס לצריף את מעט חפציו שהיטלטלו איתו בים, זה היה כל רכושו בעולם.

באחד הימים, כאשר יצא מצריפו והלך אל היער לחפש מזון, פרצה דלקה וכילתה   את הצריף ואת חפציו.  להבות האש גדלו והתפשטו ואיימו לשרוף את כל היער.   עשן שחור היתמר אל על, והכל היה אבוד - הצריף, החפצים..

הוא גנח בצער וכאב, ופנה בכעס לאלוהים: "איך, איך יכולת לעשות לי את זה??!!   איך אתה מביא עלי אסון אחר אסון??!"

למחרת, בבוקר מוקדם, הוא קם משנתו במערה סמוכה לשמע רעש מנועים של ספינה מתקרבת.  היא באה כדי להציל אותו.

"איך ידעתם שאני כאן?" שאל את מושיעיו.

"ראינו את סימני האש והעשן ששיגרת אלינו.." ענו לו.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/03/2009 12:40:23

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2009 20:44 לינק ישיר 
השאלה

היא מה רצו לבדוק באופן מדויק? והאם הדרך לבדוק מאפשרת לבדוק את מה שרצו לבדוק.

במחקרים מסוג זה יש בעיה  כיוון שלא בדיוק ברור מה רוצים (לפחות לי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2009 23:18 לינק ישיר 

עוד על מתודה מדעית:

Negative evidence and the village idiot syndrome

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2009 23:35 לינק ישיר 

איני מבין אותך ירוחם.
אתה באמת סבור שיתכן כי כל הדיקטטורים בעולם סובלים סבל בל יתואר ואנו פשוט לא יודעים זאת? אני חושב שאין צורך להאריך בביטול סברה כזו.
אם אתה רוצה לתפוס את הטיעון הידוע של 'בהדי כבשי דרחמנא למה לך' ואיננו מבינים את דרכי ה' [מעין הסיפור על הניצול באי שהבאת] - ניחא, אבל זה כבר קשור למה שכתבתי לעיל. זה יותר נראה תירוץ שלנו על עולם שרירותי, לא מובן ואכזרי, מאשר הסבר מניח את הדעת.
ברור שאיננו יכולים להבין את דרכי ה', אבל מדוע הוא כתב את הדברים בתורה כה פשוט, וכה שחור לבן, ואילו במציאות זה כל כך הפוך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסוי התפילה הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.