בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסוי התפילה הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2009 10:18 לינק ישיר 

ירוק

אתה כותב---אבל מדוע הוא כתב את הדברים בתורה כה פשוט, וכה שחור לבן

מענין אצלי הדבר בכלל לא פשוט    להפך מסובך מאד     ולא שחור לבן.

בענין הדיקטטורים- גם זה לא כל ברור אצלי. שמעתי על כמה שמתו ביסורים גדולים, ועל אחרים שחיו ביסורים גדולים, מחלות נפש פארונויה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 20:53 לינק ישיר 

באומרי 'שחור לבן' התכוונתי לכך שהמסר הברור מאוד של התורה הוא שהחוטא יענש, ומקיים המצוות יקבל שכר. אם בחוקותי תלכו - ונתתי שלום בארץ, ואם לא תשמעו לי - ויספתי ליסרה אתכם שבע על חטאתיכם.
לא רק בנוגע לעם היהודי, אלא גם אצל גויים. פרעה ואבימלך נענשים על העזתם לנגוע באשת הנביא. סדום נהפכת על רשעותה, שבעת עממי כנען מוקאים מארץ ישראל בגלל טמאם את הארץ, ועוד. על הנביאים עוד לא דיברנו בכלל, אבל הדבר פשוט כביעתא בכותחא.
עכשיו תגיד לי אם זה מסתדר עם המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 15:02 לינק ישיר 

ירוק
הרי כתבתי לך למעלה כי אצלי זה לא כל כך פשוט, ובכלל לא שחור לבן, לפרעה אבימלך ואחרים- ה' לא אמר  אם בחוקותי תלכו.

אז לכאורה יש שוב חוסר צדק, אם רק התורה מחייבת, הם לא קיבלו את התורה, למה אתה לא זועק על חוסר השוייון לפני הבורא.

רציתי רק להמחיש, שלא כל דבר אנחנו יודעים, ולא כל דבר אנו מבינים, ולא כל דבר אנו מסוגלים להבין.

כל הנסיונות לבקר או להבין את הבורא, נידונה מראש לכשלון, סופו של מעשה, לאחר שנחשוב שאנו מבינים את הקב"ה.

אנו יכולים גם לפרשן אותו- כפי שעושים מספר לא מועט של רבנים- והיודעים בדיוק שהעונש הבא, על מה הוא בא.

לאחר מכן גם אנו גם יכולים לתת לו עצות, ולצוות עליו איך בדיוק לנהוג. כי הרי צדיק גוזר והקב"ה מקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 17:06 לינק ישיר 

מידה כנגד מידה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%94_%D7%9B%D7%A0%D7%92%D7%93_%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%94

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 21:30 לינק ישיר 

זו השאלה הגדולה. אם אתה מניח שהתורה אלוקית, ניתנה מן השמים, וכל מילה שבה היא דברי ה' - הרי שאתה צודק במאת האחוזים. אין לנו אפשרות להבין את ה' וממילא אין צורך לנסות להסביר אותו.
אבל הצד השני של הספק הוא שהתורה נכתבה על ידי בני אדם, ותמונת המצב שעולה ממנה היא מה שהם הסבירו לעצמם שהבורא מתכוון [וכך חז"ל בהמשך, זה עכ"פ ודאי מעשה ידי אדם]. ולכן, אין קושיא מהסתירות שאנו רואים משום שזו רק מחשבת אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 00:06 לינק ישיר 

אני מאמין כי התורה מהשמיים..

אני לא מאמין בתורת בני האדם,

אני מסכים שיש לבני אדם סמכות לחוקק חוקים ותקנות,

אבל הם תמיד ישארו רק חוקים ותקנות של בני אדם! עם כל המשתמע מכך. רק חוקים ותקנות של בני אדם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 13:47 לינק ישיר 

לירוחם

כתבת שאתה מאמין בתורה מן השמיים.
1.האם אתה מאמין שהתורה שבעל פה היא גם מן השמים או שאתה מאמין כמו הקראים שמאמינים רק במקרא.
2." עם כל המשתמע מכך"-כך כתבת.
למה כוונתך עם כל המשתמע מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 15:40 לינק ישיר 

צענערענע

אני מקבל את התורה שבעל פה, למרות שהיא לא מהשמיים.

עם כל המשתמע מכך= אני מקבל עלי מתוך אילוצים חברתיים של רצון להיות חלק מהעדה, ציווים אנושיים.

כמובן שיש הבדל עצום בעייני בין מצות אלוקיות -למצוות בני אדם

משלי-קרילוב, ביער היה קר לקיפודים, החלו להתקרב אחד אל השני להתחמם, כמה שהתקרבו יותר. היה להם חם יותר, 

אבל  זה היה מאד דוקר. התרחקו- וזה כבר לא דקר, אבל היה קר, ושוב ניסו.   מה חשוב יותר החום או כאב דקירה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2009 21:43 לינק ישיר 

ירוחם
אולי תוכל להרחיב את מה שכתבת- שאתה לא מאמין  כי התורה שבעל פה מהשמיים. ואתה כן מקבל אותה זה לא מובן לי, אתה לא מאמין בגדולי ישראל? אתה לא מאמין שהם קיבלו את מה שכתוב בגמרא וחוקיה מהשמיים? אתה לא מאמין כי הראשונים והאחרונים מקושרים לשמיים וכל מה שהם פוסקים וכותבים זה מהשמיים? איך אתה מסתדר הגיונית בראשך עם הסתירות הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2009 19:46 לינק ישיר 

יקותיאלי

אני מאמין בגדולי ישראל, כלומר שגדולתם בא -מעם ישראל, ולא מאלוקים!

אני לא מאמין שמה שהם כתבו או פסקו, מקורה מהשמיים, בכל צורה שהיא, הרי לפי השמיים- למרות מה שכתוב -או שדברי בית שמאי או דברי בית הילל  מהשמיים,, הם ההלכה. לפי השמיים תנורו של עכנאי, לא טמא-, ולא טמא וכו'

כנ"ל גבי הראשונים והאחרונים, אין ולא היה התגלות שמימית כל שהיא לשום אדם, יהיה מי שיהיה,

הרי רב' יהשוע בעצמו אומר- לא בשמיים היא, כלומר לא לומדים ומקבלים הלכות מהשמיים,

אז איך בכלל אתה יכול לדמיין לעצמך? כי כן יש אנשים שקבלו את ההלכות מהשמיים.

איך אתה יכול לדמיין לעצמך מחלקות בענינים הלכתים- אם אתה חושב שאחד מהחולקים קיבל את דעתו מהשמיים, אתה חולק עם כך, על השמיים!

זה מסתדר טוב מאד בראשי, אולי תראה אתה לי במה אני  לא צודק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 16:32 לינק ישיר 

הסבר נוסף לאריכות חיי המתפללים באחד הניסויים-
מחקר משנת 2005 שפורסם בכתב העת Annals of Behavioural Medicine גילה שחולים עם רמה מתקדמת של סרטן ריאה או המעי הגס, נטו יותר לרצות להיעזר

*************** id="5" tabindex="-32768" marginwidth="0" marginheight="0" src="/cache/banners/ban_m.php?vnum=111&vpage=674&loc=5" frameborder="0" width="300" scrolling="no" height="100"><*
באמצעים מאריכי חיים, מכונות הנשמה ואשפוז, אם הם האמינו בהשגחה עליונה. הם גם נטו פחות להשאיר הוראות למקרה שתחול הידרדרות קשה במצבם.

http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/869/398.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 02:19 לינק ישיר 

דתיים מאושרים יותר מחילונים

לא מובהק סטטיסטית, וגם סתם בשולי הכתבה. אבל הכותרת מושכת כנראה קוראים...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 02:52 לינק ישיר 

מוכח סטטיסטית: דתיים בריאים ומוסריים יותר - מתוך הודעתו של הרב ד"ר הלפרין:

• הסיכוי של גבר דתי למות מהתקף לב הוא כ-50% מזה של אדם חילונית[1]. נתון זה ניתן למדידה, הוא חזר על עצמו במחקרים שונים בארץ ובעולם.
  • הסיכוי של אדם דתי להיות נשא איידס קטן מזה של אדם בעל אורח חיים מתירני.
  • הסיכוי של המתחנך בחינוך דתי להידרדר לשימוש בסמים, או לפשיעה פלילית המובילה למאסר הינו נמוך באופן מובהק מזה של המתחנך בחינוך לא דתי.

• http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1403930&whichpage=2#R_1

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 00:04 לינק ישיר 

אשליית הרפואה האלטרנטיווית
    בני מוזס:
    http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtTower.jhtml?itemNo=588226

"
    היכולת להוכיח באמצעות ניסויים קליניים את ההשפעה התרפויטית של תפילה מרחוק מציבה סימני שאלה גדולים לגבי אמינותם."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 10:19 לינק ישיר 

"היכולת להוכיח באמצעות ניסויים קליניים את ההשפעה התרפויטית של תפילה מרחוק מציבה סימני שאלה גדולים לגבי אמינותם."

האם צריך את ד"ר בני מוזס כדי להבין את הברור מאליו?

השכל הישר מספיק בשביל להסיק את המסקנה הזאת.

אבל לגבי ההומיאופתיה הוא טועה בגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסוי התפילה הגדול
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
    2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.