|
|
| נשלח ב-13/3/2009 00:00 |
|
| |
לבוגיעלון
"הרי ששאלת מה הריוח בלהישאר 'מאמינים' כי אין ריוח לא בעוה"ז ולא בעוה"ב וע"ז עניתי שיש ריוח בעוה"ז: 'שייכות קבוצתית יותר חיובית משלילית'"
יהודה ניסח את שאלתו בפשטות:למה אתם עדיין מאמינים.
ואתה בא ומפרש את שאלתו:איזה רווח יש לכם מזה שאתם מאמינים.
הוא לא דיבר על רווח.
הוא שאל למה.
לא כל שאלת למה קשורה לרווח כלשהוא.
הוא שאל למה על אף כל הדיונים,על אף כל הסתירות עדיין אנחנו מגדירים את עצמינו כמאמינים וזאת ללא כל קשר אם אנחנו ממשיכים לחיות במסגרת חרדית או דתית.
ואין כלל הבדל בין הכותרת לבין גוף ההודעה.
אגב גם כל המשיבים הבינו כך את הכותרת ואת ההודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 01:21 |
|
| |
כנראה שבוגי הוא ליבוביציסט שרוף והוא לא מצליח להבין מה לאמונה באירוע זה או אחר או לתועלת כלשהי ולעבודת ה'? על כן אין הוא מצליח לרדת לסוף דעתו של פותח האשכול ולהבין מה מציק לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 07:40 |
|
| |
סנשו,
למה לא תביא גאולה לעולם ? לא יודע אם בוגי הוא ליבוביציסט שרוף, אבל אם כבר, אז למה לא ללכת למקור ברמב"ם כפי שמובא על ידו בהלכות תשובה פרק עשירי:
" כל העוסק בתורה כדי לקבל שכר או כדי שלא תגיע עליו פורענות הרי זה עוסק שלא לשמה, וכל העוסק בה לא ליראה ולא לקבל שכר, אלא מפני אהבת אדון כל הארץ שצווה בה הרי זה עוסק בה לשמה...
|
| נשלח ב-13/3/2009 09:04 |
|
| |
צענע
ציטטת רק את החלק השני של הודעתי ולא את הראשון בו הוכחתי מדברי הפותח עצמו.
סנשו
לא ליבוביציסט ולא נעליים, דעת הפותח היא שלא הגיעה לסוף כמו שמוכיח ניסוחו המעורבב (ערבוב שמאופיין דוקא אצל ליבוביץ) והצורך שלו להדגיש פעמיים שלא בא לקנטר וכו'.
איהודה0
לאור הבהרתך ב1 ו2 אין כאן שאלה. ב1 כלפי מי שבגלל שלא מאמין בראש לא מקיים בסתר אין שאלה וכיון שהוא מותנה לסתר גמור אין מה לשאול אותו שיענה (כי זה כל הקטע של הסתר ותודה ללינקי). מי שבכל זאת מקיים הרי יש לו סיבה כי הוא לא רוצה לחיות חיים כפולים ולא רק מפחד שיתגלה כמו שכתבת, אלא כי קשה לו לחיות בפיצול שדורש מדי הרבה כוח נפשי ויש מי שאם המטרה שלו היא להישאר בחברה מחמת השייכות הקבוצתית הוא חפץ במלוא השייכות בלי לבגוד בשייכות גם בעיני עצמו.
באשר ל2 נו ברור שמשתמשים באמונה בחיי העוה"ב לשם גרימת מניע לקיום המצוות ללא קשר באם יש בסיס הגיוני לאמונה או לא, שעל זה דיונים רבים באשכולות רציניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 10:57 |
|
| |
לבוגיעלון
,"לאור הבהרתך ב1 ו2 אין כאן שאלה. ב1 כלפי מי שבגלל שלא מאמין בראש לא מקיים בסתר אין שאלה וכיון שהוא מותנה לסתר גמור אין מה לשאול אותו שיענה (כי זה כל הקטע של הסתר ותודה ללינקי). מי שבכל זאת מקיים הרי יש לו סיבה כי הוא לא רוצה לחיות חיים כפולים ולא רק מפחד שיתגלה כמו שכתבת, אלא כי קשה לו לחיות בפיצול שדורש מדי הרבה כוח נפשי ויש מי שאם המטרה שלו היא להישאר בחברה מחמת השייכות הקבוצתית הוא חפץ במלוא השייכות בלי לבגוד בשייכות גם בעיני עצמו"
כך כתבת.
גם לאחר ההבהרה עדיין לא ירדת לסוף דעתו של השואל.
השואל לא שאל למה אתם מקיימים את המצוות על אף שאתם לא מאמינים(זאת שאלה אחרת שאכן שייכת לתשובה שלך).
הוא שאל למה אתם נשארים מאמינים גם בראש על אף שיש לכם כל כך הרבה ספקות וקושיות.
במילים אחרות למה אתם לא כופרים גמורים לאחר כל הסיכות שננעצו בכדור הפורח של האמונה שלכם?איך הכדור הפורח שלכם ממשיך לעוף?(וזאת ללא כל קשר לקיום מצוות בפועל או אי קיום מצוות בפועל)
(לא רציתי להמשיל לבלון כי האמונה איננה דקה כמוהו.גם כדור פורח לא משהו אבל זה המשל הקרוב שהצלחתי למצוא.)
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/03/2009 10:56:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 11:35 |
|
| |
צענערענע
את כותבת ויש מי שאם המטרה שלו היא להישאר בחברה מחמת השייכות הקבוצתית הוא חפץ במלוא השייכות בלי לבגוד בשייכות גם בעיני עצמו.
האם את מכירה את הסיפור היפה של ר' נחמן- על המלך והחיטה המשגעת?
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 12:45 |
|
| |
לירוחם
אתה ציטטת את דבריו של בוגיעלון,לא שלי.
ולגבי שאלתך-אני מכירה את הסיפור.
אבל אולי תפרט א.מה הרלוונטיות של הסיפור לדיון ב.מי לדעתך הם המשוגעים ומיהם השפויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 12:58 |
|
| |
צענערענע
גם המלך וגם המשנה, רצו להמשיך להשתייך , לעמם ולחברה שבה הם חיים, וזאת הרף ידיעתם הברורה כי החברה הזו משוגעת .
אבל בכל אופן סימן הם השאירו לעצמם- במצח- או בעצכ"ח- שלמרות שהם מתנהגים כמשוגעים הם יודעים כי זו התנהגות משוגעת!!!
כידוע לך, המשוגע לא יודע שהוא משוגע, אבל היודע כי הוא משוגע, יודע שהוא בעצם משלם- עם התנהגותו המשוגעת -את המחיר, של להשתייך לחיקה החמים של חברת המשוגעיים.
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 14:15 |
|
| |
צענע
אם אתה לא בעצמך פותח האשכול איני מבין מהיכן הנך מגיע לסוף דעתו שלא כתחילת והמשך דבריו. אני ציטטתי בתחילה את דבריו בפתיחה ולאחרונה התיחסתי להבהרתו שהבהיר בזה הלשון: 'גם אם אתם מאמינים (ונמצאים בחברה החרדית) אבל כשאף אחד לא רואה ויש לכם נסיון למה לא לעבור עבירות (אמנם אפשר לענות סוף גנב לתלייה)'. זאת אומרת שכן ושאל למה אתם מקיימים את המצוות על אף שאתם לא מאמינים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2009 14:49 |
|
| |
לבוגיעלון
"'גם אם אתם מאמינים (ונמצאים בחברה החרדית) אבל כשאף אחד לא רואה ויש לכם נסיון למה לא לעבור עבירות "
אכן לא ראיתי "הבהרה" זו.
אני לא הייתי קוראת לזה הבהרה מפני שלדעתי ההבהרה לא ברורה כלל.למה שהמאמינים יעברו עברות? הרי הם מאמינים.{אמנם גם המאמינים עוברים עברות מידי פעם אבל זוהי שאלה אחרת לגמרי למה הם עושים את זה.. זה לא נושא האשכול.}
.
ליהודה
אולי תבהיר את הבהרתך.
וכלל לא ברור לי על איזה נסיון אתה מדבר.
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/03/2009 14:49:34
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2009 19:30 |
|
| |
((([[[סליחה על השאלה, אבל אפשר להבין מה הויכוח כעת? האם פותח האשכול טעה בניסוח או לא? מי צדק ומי לא? זה באמת מעניין? העניין כנראה הובן די טוב, מה יש לדון ומה לא. בשביל מה ההתנצחות הזו.
סליחה על השאלה הלא הוגנת)))]]]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2009 20:26 |
|
| |
הבהרתי כבר את עצמי שעיקר השאלה היתה כמו שהבינה צענערענע למה אתם מאמינים בשאר הדברים ?
אבל היתה גם שאלה שנגע בחלקו גם על השאלה "גם אם אתם מאמינים (ונמצאים בחברה החרדית) אבל כשאף אחד לא רואה ויש לכם נסיון למה לא לעבור עבירות "
והכוונה שאע"פ שאתם מאמינים בכל זאת הרי אתם לא מאמינים בשכר ועונש בעוה"ב ולא בשכר ועונש משמעותי בעולם הזה כי בשעת נסיון כלום לא יכול למנוע ממנו מלעבור עבירות אלא שוטו של הגיהנום או בושת בשר ודם
(מי שהיה לו נסיון מבין !!! וכן למשל יציאה מחוץ לתחום עירוב אם עגלה ותינוק בשבת בלילה וגילוי הבעיה כשאתה כבר בחוץ. או הורדת חלק ציפורן מרגיז. או לנקות כתם בולט ומרגיז. או מי שנתקע בלי נייר טואלט חתוך ויש לו רק גליל. או מי שמשך בטעות חוט המדליק חשמל ונזכר ואסור לו לעוזבו)
תוקן על ידי ihuda0 ב- 14/03/2009 20:34:20
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2009 22:41 |
|
| |
אם תשאל אדם שהוא דתי באמת למה הוא שומר מצוות בדרך כלל הוא לא יענה בגלל שכר ועונש אלא שפשוט לו שכך צריך לחיות, בשעת נסיון את רוב האנשים באמת בולם השכר והעונש, אך ניתן להבין גם עבודת ה' לשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2009 01:31 |
|
| |
רוח הדברים באשכול היא כי מאחר ואיננו מאמינים עוד במה שלימדו אותנו בחיידר שהזהר והקבלה הם תורה משמים, המיסטיקה היא מיסודות הדת, והתפילה משפיעה על חיינו, אם כן אל לנו להאמין עוד אף בשאר הדברים שלימדו אותנו בחיידר, ועלינו לבגוד בכל ולעבור עבירות בסתר לולא המחיובות החברתית. ורצוני לחלוק על דברים אלו, ואף על פי שאני מוכן לחלוק על חלק מן הדברים המושרשים אצלי מילדותי, אינני שולל את כולם אלא בודק אותם אחד אחד. זה שיש אלוקים הוכח לי למעלה מכל ספק, זה שיש תורה משמים הוכח לי גם, זה שהרמב"ם האמין בתורה, היה חכם ולא האמין במיסטיקה הוכח לי גם, טוב לי אם כן באמונה זו באלקים ובתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2009 04:26 |
|
| |
איזהוא חכם
ודבר נוסף הוא שאנשים סבורים שאם הם (לדעתם) גדלו בחברה שגנבה לעצמה את האמת (ואולי גם מכרה אותו, נניח, ל"ראשונים", ל"חז"ל", או ל"גדולי הדור"), אזי פירוש הדבר שהאמת האבסולוטית היא מטבע של השוק השחור, ולשומר חוק אסור להשתמש בו, ואף יראה לעצמו חובה להזהיר אנשים מפניו. אבל האמת האבסולוטית יכולה להיות מטבע כשר ותקין, וגם מטבע כשר ותקין יכול להיגנב, ובהוצאתו מדי הגנב יוכל לחזור לשימוש כדרך כל המטבעות. וכי למה לא?
|
|
|
|
|