|
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:00 |
|
| |
חופש
למה אני משייך אותך, לרב אליישיב כסמל? בגלל צמד המילים- בעלי בית- תורת הבעלי בתים! אני זוכר באיזו שחצנות אמרנו את המשפט הזה,כ שחשבתי שאני וחברי הם הם בעלי התורה האמיתית, והתיחסנו בסלחנות לדברי תורה שלא עמדו בדיוק במעמדנו,- כנהוג גם היום במחוזותינו.
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:04 |
|
| |
| החופש_לדעת כתב: |  | | סנשו, אויש. טענה נהדרת. השוואה - מדהימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:11 |
|
| |
ירוחם, טעית טעות מרה. הקדמתי וכתבתי שם ש"יש מכנים", אני בפירוש לא כזה. אני בפירוש אדם קרוע בין שני עולמות, שמכבד עמדות שונות, הייתי אברך, אך גם סטודנט, ואני עובד בעבודה חילונית למופת. כמוני כמוך אני תוהה רבות על דרך החיים החרדית.
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:15 |
|
| |
חופש
את זה כתבתי כנגד דבריך שבלי היהדות אין לציונות זכות על הארץ ולגרש את הערבים! כתבתי- הזכות מהתנ"ך.
היהדות לא היתה קיימת בלי ההלכה, נכון!! אבל טוען הציוני, הילד הקטן לא יכול להתקיים בלי מוצץ!
או- אדם ששבר את רגלו לא מסוגל להתקיים בלי קביים, גם הקביים וגם המוצץ גמרו את תפקידם כש העם נרפא וגדל.
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:23 |
|
| |
בסדר גמור, זכותם לטעון כך. אבל סוף סוף על חשיבות (ההיסטורית, לפחות) היהדות לעם היהודי אין חולק. האם נגמר תפקידה היום? - יש חולק. חוצמזה, הדוגמאות שהבאת אינן טובות. גם אני יכול לומר, שאבא שהזדקן כבר אינו ממלא את הפונקציונאליות של אבא, אז ניתן להשליך אותו לכלבים.
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:30 |
|
| |
א. מי שלא מאמין לא ישמור היום תורה ומצוות, במיוחדד לא בישראל. ב. אף אחד לא מציע לזרוק, מערכת המשפט יכולה להסתמך על המשפט העברי, לפרלמנט קוראים "כנסת" ויש בו 120 חברים, שבת הוא יום המנוחה והחגים היהודיים הם החגים הלאומיים וכו' וכו' השאלה היא האם אנו צריכים להחזיק בכל הישן גם אם הוא מונע מדברים חדשים וטובים להיכנס?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 12:34 |
|
| |
החופש
הציונות נוצרה כתוצאה מן ההסתגרות היהודית והאנטישמיות. מה גרם למה, ההסתגרות לאנטישמיות או ההיפך, היא כשאלת הביצה והתרנגולת. בכל מקרה, מבלעדי שתיהן, לא היה צורך בציונות - ויתכן שהיה זה עדיף. אך במציאות הקיימת, האנטישמיות וההסתגרות היהודית (שנבעה ממסורת ודת חזקות) הובילו לצורך בהקמת התנועה הציונית והמדינה. אין זה אומר שיש לתת קרדיט לדת או לאנטישמיות. הצורך נוצר, והמענה ניתן, או מנסה להינתן.
משל לילד שגורש מבית הוריו עקב התנהגותו שלא מצאה חן בעיניהם. השלכתו לרחוב גרמה לו להקים לעצמו בית חדש.
האם הבית החדש חב את קיומו להוריו שגירשוהו? או להתנהגות השערורייתית שקדמה לכך (ולכן עליה להימשך?). הבית הוקם כי נוצר הצורך לכך. הנסיבות שהביאו לכך אין להן כל זכות קיום בשל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 13:01 |
|
| |
סנשו, נדמה לי שהחזו"א בסך הכל ביקש פטור מהצבא ללומדי תורה.
אמבר, ראשית אני לא מסכים איתך כלל ועיקר לגבי היווצרות הציונות, ואני מפנה אותך למאמרו של וינרוט שלינקקתי אליו לעיל.
שנית, אני כלל לא מנסה לומר שהכל חייבים להיות יהודים-הלכתיים, אבל זה השורש של הציונות. עקרת אותו, עקרת את הכל. איזו "זכות היסטורית" יש ליהודים על המדינה, "אליה כמהנו אלפיים שנה". מי כמהו אליה? אופרטוניסטים-אינדיבידואליסטים-פוסט-ציוניסטיים? או יהודים פשוטים דתיים שומרי הלכה, ששמרו לה לארצנו הקטנה אמונים אלפיים שנות גלות בגלל התורה וההלכה והרגש הדתי שלהם?! זוהי העגלה המלאה! והמדינה מחויבת לתת כבוד מתאים לשורש וליסודות, עליהם יכולה היא לבנות את היהדות מחדש!
[נחמד לשמוע שאנו גרמנו לאנטישמיות. השמעתם? לא הנצרות, ששנאה (שונאת?) שנאת מוות את היהדות ואת היהודים מאות שנים בהם עשתה להם דה-לגיטמציה מתמשכת , לא שנאת הזר הטבעית (של האירופאים הקדמונים במיוחד, וגם הללו הלאומניים-סמי פאשסיטיים מהתקופות האחרונות), לא דעות קדמות - ההסתגרות של החרדים היא זו שהביאה את האנטישמיות]
|
| נשלח ב-17/3/2009 13:06 |
|
| |
החופש
למרות שאמבר כתבה משל יפה, אוסיף על זה.
נכון שהאבא הזקן כשלא ממלא את הפונקציות הנדרשות, בגלל גילו ומצבו הנפשי,- חלילה מלזרוק אותו,
אבל חלילה וחס- שהוא ימשיך להכתיב את הסדר היום בבית ובעסק וכד' ועל פיו ישק דבר.
סתם סיפור שנזכרתי,
בביתו של האיכר ישב האבא הזקן, ישב בטל וחוץ מלאכול ולשתות לא עשה כלום, נמאס לאיכר, מלאכיל את אביו,
יום אחד הוא העמיס אותו על העגלה, לקח אותו ליער, ושם הוריד אותו ליד אחד העצים, נתן בידו כיכר לחם גדולה ובקבוק יין, אמר שלום, ועלה על העגלה.
בשבתו בעגלה אמר לאביו, אבא קשה לי לפרנס אותך, המצב קשה, תסלח לי.
אני מבין בני- השיב האב, אבל יש לי בקשה אחת- אחרונה- ממך,
ומה היא? -שאל .- קח אותי שם לעץ ההוא במרכז היער.
ירד הבן מהעגלה העמיס שוב את אביו, ולקח אותו לעץ המבוקש, כשהאבא התישב ליד העץ - שאל אותו הבן,
אבא מה ההבדל, מדוע בקשת דווקא את העץ הזה?
ראה בני- גם את אבא שלי, השארתי- ליד העץ הזה.
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 13:32 |
|
| |
החופש לדעת
"האם נגמר תפקידה היום? - יש חולק"
האם טענות הערבים השתנו במאה השנים האחרונות?
האם המלחמה על הבית שלנו איננה נמשכת?
ללא הקושאן התנכי אין לנו שום זכות לבוא ולנשל עם מאדמתו.
הסיבה הזאת היתה קיימת עם התחלת הציונות והיא קיימת ביתר תוקף עד היום.
(וההשוואה לבית שהקים ילד שגורש על ידי הוריו אין לה שום מקום לא בהגיון ולא במציאות והיא שייכת לקטגורית המשלים המופלאים שאינם מתאימים לנמשלים ואין שום צורך אפילו לפרט)
ובעניין הקרבנות הנה קישור לדיון רציני בנושא.:
"בזמן הזה , לדעתי בהחלט כן ...
אבל במצב החברתי הנוכחי , אני די מסופק אם זה ראוי/רצוי ....
עד שלא יובהר לרוב העם והעולם , מה בין איטליז לקורבנות , ומה ענינו ומשמעותו של המקדש , יש לחשוש שהקמתו תזיק יותר משתועיל .
אבל כעיקרון ודאי שיש "ענין" להשיבה העבודה
לציון מהרבה הרבה סיבות . (וזה דורש דיון לעצמו"
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=188989&forum_id=1364
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/03/2009 13:32:29
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 15:06 |
|
| |
אמבר
לערכים המוטמעים בנו אין עדיין די כושר עמידה בפני ניסיונות החיים. בחירה, ערכים, נאורות הכל טוב ויפה אבל האדם עדיין זקוק לעוגן ולמנוע. עובדה היא שעיגון הערכים והבחירה בתורת אל מעניקה מנוע. צריך להבין שכבל הדת הוא גם עוגן מוסרי וחברתי ולכן עדים אנו להרבה מלגלגים שבלגלוגם המרפה את החבל הכובל מצד אחד, הם בסופו של דבר רק פוגעים בעצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 15:24 |
|
| |
החופש כמה במסגרת הדתית עוסקים במהות החיים, רבים וטובים בורחים משאלות כאלו כמו מאש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2009 15:55 |
|
| |
בעל, הם אולי בורחים מהשאלות, אבל הם כן מסבירים את מהות החיים הנרצית בעיניהם. [הרבה חילונים תקועים רק בשאלות, וחמור מכך, במסקנות הפוסט-מודרניסטיות שלהם]. אבל שוב, ושוב, ושוב: לא בהכרח שהחרדים של ימינו הם דוגמה ראויה לחיקוי. ומה שאני מנסה לטעון, שבדיוק בתווך הזה נמצאים "חברי הקבוצה השלישית" שלמעלה.
|
| נשלח ב-17/3/2009 16:21 |
|
| |
החופש
לא בהכרח שהחרדים של ימינו הם דוגמה ראויה לחיקוי.
מכלל לאו אני שומע הן. באיזה דור היו חרדים היו ראוים לחיקוי?
|
|
|