בית פורומים עצור כאן חושבים

למה אתם עדיין מאמינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2009 12:00 לינק ישיר 

להביא טיעון של ב"מסגרת עבודתי" ב"מסגרת נסיוני" זה אינו טיעון רציני מפני שעל כל נסיון שלך אני יכולה להגיד שהניסיון שלי מוכיח את ההפך הגמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 14:00 לינק ישיר 

למוריץשליק -
משה למה לא הקליט והסריט את מעמד הר סיני
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=658654&whichpage=2#R_6

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 18:13 לינק ישיר 

לאמבר
התכוונתי לערער בעיקר על הפיסקה הראשונה
אדם המונע על ידי מחשבתו והגיונו, יפעל כך בין אם דתו אומרת לו לעשות זאת, ובין אם הגיונו ומצפונו מובילים אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 09:42 לינק ישיר 

יהודה
דווקא אני סבורה, שאדם המשתמש בדת כמנוף להרע לאחר הוא אדם שהיה עושה זאת גם בתור לא-דתי.
לא נתקלתי באנשים שרק הדת גרמה להם להיות גרועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 17:59 לינק ישיר 

אמבר
אני לא מדבר על אלו ששמחים להרע שמבחינתם הדת הוא ההכשר המוסרי להרע
אלא אני מדבר על אנשים שמתוך הכרות אישית איתם גם כשהם מרעים הם עושים זאת בכפיה יצרית ומתוך אמונה שעל אף אי הנוחות זה מה שצריך לעשות ואכן הם אינם בדרך כלל המבצעים בפועל אלא הם המדווחים או הנותנים לגיטימציה למבצעים בפועל
לשם המחשה אביא כמה דוגמאות
באיזה חברה הוגנת (מערבית) יש מציאות שבו אפשרי הדברים הללו
1. לאור היום באמצע הרחוב בגושפנקא של הרוב הדומם והמנהיגים
יכולים פרוץ לבית ולהחריב ולהרוס ולשדוד את הריהוט בגלל שהם מסיונרים
(אני אישית נוכחתי באותו מעמד לפני כ10 שנה ברחוב מאה שערים ואף אחד לא חשב בכלל שאין זה מוסרי או אין זה הוגן
2. יש תמיכה של יותר מ95% (מהציבור אשכנזי החרדי)רעיונית וכלכלית ותמיכת המנהיגים לארגון דוגמת "משמרת הצניעות" שעושים ככל העולה על רוחם
3. יש תמיכה של יותר מ95% (מהציבור אשכנזי החרדי) רעיונית וכלכלית ותמיכת המנהיגים לארגון ועדת האיכלוס למיניהם שמפלים בין דם לדם 
4.לאור היום באמצע הרחוב בגושפנקא של הרוב הדומם ובהוראת המנהיגים
יכולים המונים להרוס חנות לממכר גלידה בביתר כי הרבנים החליטו שחנות כזאת יכולה לגרום פריצות
5. בהוראת המנהיגים ובתמיכה רעיונית של הרוב הדומם יכולים לבייש אשה ברבים בגלל שלא ידעה או לא רצתה לשבת מאחורה באוטובוס
6.לאור היום באמצע הרחוב בגושפנקא של הרוב הדומם והמנהיגים
יכולים להכות ולפצוע מוכר טלוויזיה(בביתר)

האם אין מתוך האוכלוסיה האלו אנשים טובים וחכמים,  וודאי שיש אלא שהם סוברים לתומם שזה רצון האלוקים ומה שרצון
האלוקים צריך לעשות גם אם זה נראה ומרגיש רע 

נ.ב אני לא מדבר על 5% הבודדים שסוברים שזה אכן רע ומפחדים להתערב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 19:02 לינק ישיר 

יהודה

הבאת סיפור חריג שהיית צריך לחזור 10 שנים אחורנית כדי להביא אותו.

<ואף אחד לא חשב בכלל שאין זה מוסרי או אין זה הוגן>

איך הצלחת לקרוא אז מחשבות? את מה שלא מחו נזקף לפחד השכיח במקרים כאלה בכל מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 20:17 לינק ישיר 

איהודה 0

צדיקים/רשעים, חכמים/טפשים יש בכל מקום כשם שיש נהגים טובים/רעים בין בסוסיתא ובין ברולסרוייס.

כיועץ פרטי הייתי מייעץ כמוך לרבים שלוקחים את הדת בצורה מרושעת ואכזרית ולא יודעים לברור את התבן מהמוץ. אבל לא כל החרדים זה מאה שערים וגם מה שדברתי הוא כללי על המנוע שמופק מקיומה של דת (כל דת במשמע) למי שיודע להבדיל בין החלקים. אמר מי שאמר שהדת בית כלא לפושעים, בית ספר לחכמים ולאחרים סתם מועדון.

למי שנמצא בראשית ההתמרדות שלו ונאבק בדת שמקרוב זיהה שזו הזיקה לו, קשה לו לראות את מה שנהדר בה אבל זה חבל כי כאשר התרחק מדי הוא מוצא את עצמו במדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 21:23 לינק ישיר 

אני כבר לא בראשית התמרמרותי ואכן אז לא ראיתי את מה שנהדר בה  אבל כיום אני כן מסוגל לראות דברים טובים בה (בעיקר דברים שלא כ"כ קשורים במישורין לדת כגון חמימות חברתית ותמיכה כלכלית לעניים)
ובכל זאת וללא קשר לזאת יש הרבה דברים רעים מאוד בדת

<ואף אחד לא חשב בכלל שאין זה מוסרי או אין זה הוגן> אני לא קורא מחשבות אבל אני מדברתי הרבה עם סביבי וחברי ואף אחד מהם לא מרמז שההתנהגויות הנ"ל אינן בסדר בקיצור יש קונצנזיוס לדברים הנ"ל

הבאת סיפור חריג שהיית צריך לחזור 10 שנים אחורנית כדי להביא אותו
כזה סיפור לא קורה בחברה מתוקנת גם לא ב10 שנים חזרה 
הבאתי עוד דוגמאות מחיי היום יום
והבאתי את הדוגמה הנ"ל בגלל שנוכחתי בה וזה השאיר בי רושם עז בל ימחק
אני זוכר שאז השתוממתי איך קנאות דקדושה גורמת לאנשים להתנהג כחיות טרף ולצופים להסכים ולהצדיק את המעשה
מה שבוודאי לא היה קורא במגזר החילוני שקבוצה תפעיל פוגרם בריש גלי ובקריאות ושאגות בלב שכונה

יש עוד הרבה אלימות במגזר החרדי כגון שריפת פחים ,זריקת אבנים בשבת, הורדת דגלים מרכבים ביום העצמאות
שפיכת חומצה על נשים  לא הבאתי אותם כי הבאתי רק דוגמאות שהם בלב הקנצנזוס הכללי ולא רק בלב אנשי מאה שערים

תוקן על ידי ihuda0 ב- 26/03/2009 21:28:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 23:22 לינק ישיר 

מנלן

סיפור הריג? מלפני 10 שנים? איפה אתה חי? או יותר נכון גר? הרי רק לפני מספר ימים נידון איש משמרת הצניעות שהרס והשפיל אשה שלא נהגה לפי השקפתם של אנשי המשמרת? אנשים בישובים חרדים שלא הלכים בתלם, חיים בחרדה מתמדת, על-שלומם הגופני והנפשי. צא לרחובות קריה וראה לא עשר שנים עשר שעות ופחות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 10:30 לינק ישיר 

ירוחם

האם אתה מתכוין לומר שההוליגנים האלה הם החרדי הטיפוסי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 11:29 לינק ישיר 

מנלן

ח"ו  אבל הרוב הדומם נותן לזה לקרות, או מתוך הזדהות, או מתוך פחד, או מתוך שאננות.

ראה! עם חברה, כל חברה, מסכימה- שבשמה בחברתה וסביבתה, יתרחשו מעשים שפלים, כל החברה אשמה.
יש אחריאות קולקטיבית של חברה, אזרחי מדינה ותושבח עיר, על כל מה שמתרחש בתוכה.

ראה את רש"י מה שהוא כותב מחז"ל- על זקני העיר -בעגלה ערופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 18:40 לינק ישיר 

הקבוצה השלישית, "מאמינים ומתייסרים", שבמיון המופיע בעמ' 14 לאשכול, דורשת התייחסות.

הקונפליקט אותו חווים בני הקבוצה הזו, איננו במישור האינטלקטואלי. היהדות, בניגוד לאיסלאם, השלימה במשך 200 שנה תהליך הכלה של המודרניות, וכיום יהודי יכול להיות מודרני ואורטודוקסי, מבלי לחוות שום קונפליקט. דוגמה יפה מצויה בכתיבתו הנינוחה של הרב יעקב אריאל, רב דתי לאומי שמרן.

הסתירות הנטענות בין מדע ותורה, או שאינן קיימות, או שהן שאלות הטעונות בירור ופרשנות בכובד ראש, ככל שאלה הלכתית אחרת.

הבעיה היא בתחושה של התמודדות בין התורה ודובריה לבין המדע, וברגש נחיתות כלפי המדע. תחושות דומות היו אצל סופרי ההשכלה, המיימינים והמשמאילים. רגש נחיתות כלפי המודרנה היה קיים אצל בני היישוב הישן, ולכן התייחסו אליהם בזלזול בעולם הישיבות. נדמה היה שאבד הכלח (Passé) על האופנה הזו, והנה היא צצה לה מחדש בתוך תת קבוצה של חוג חזון איש.

מהו ההסבר לתופעה הזו ? האם זו תופעה מקרית המושפעת מן הביוגרפיה המיוחדת של הרב של הקבוצה ? האם ההסתגרות החרדית חידשה הלכי רוח שהיו קיימים ביישוב הישן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 09:36 לינק ישיר 

יעבץ
'וכיום יהודי יכול להיות מודרני ואורטודוקסי, מבלי לחוות שום קונפליקט.'
לא כולם. צריך גמישות מחשבתית מיוחדת כדי לגשר בין סתירות וקונפליקטים בתוך הדת עצמה - אפילו בלי לערב את המדע בעניין. וכשהמדע נכנס לתמונה, והוא מציג קבלות יומיומיות על תקיפותו (בניגוד לדת), הגישור הזה הופך פעמים רבות לקשה, מתסכל ומייסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 09:49 לינק ישיר 

יש סתירה?

אין סתירה כאשר מוכנים לקבל את הדעה בפורום הנ"ל שקופרניקוס הוא כפירה, או שמקבלים את דעתו של י"ל שהתורה קטובעת ערכים בללבד.
למי שקשה לו לקבל את אחת משתי הדעות הנ"ל, יש כאבי בטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2009 09:45 לינק ישיר 

וע"ע במו"מ מיימוני - לעוף ברוח, מדף 7 כאן:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=1326807&whichpage=7&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה אתם עדיין מאמינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 21 22 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.