|
|
| נשלח ב-30/8/2009 16:34 |
|
| |
מצפה לעוד תשובות על השאלה הראשונה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 17:52 |
|
| |
כתבת בהודעתך הראשונה רשימת דברים שבהם חברי הפורום (רובם?) לא מאמינים, אם כן מה שאלתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 20:32 |
|
| |
חזןנפלא: מדוע אתם מאמינים בדת?
הזדמן לי לשאול כמה אנשים על סמך מה הם מאמינים ביהדות האם יש להם איזושהי רציונל הגיוני והתברר שרובם לא היה להם בסיס הגיוני לאמונתם אלא מין שמרנות של אני עושה את מה שאבא שלי וסבא שלי וכדו' ופתאום שמתי לב שרוב האנשים מאמינים באותה מדה שהמוסלמים השיעים באינדונזיה מאמינים במוחמד
בנימיני:
האמונה בדת [תרי"ג מצוות] היא תוצאה של אמונה באלוקים, [אמונה זו היא בעצמה אחת מיסודות הדת]
לאחר שאדם מאמין שיש מנהיג לעולם וממנו קיבל משה את התורה, שוב אין שאלה מדוע לקיים את הדת.
[אז השאלה המתבקשת היא איך אפשר שלא לקיים]
בעניין מציאות האלוקים, כותב הרמב"ם שיש חיוב לידע ולהאמין.
רבות נכתב על ידיעה זו וההוכחות לה.
בעניינים נשגבים אלו א"א לאדם ליידע הכל ויש חלקים שמוכרח להגיע עם אמונה.
לדוגמא דברי הרמב"ם הידועים, שהבורא הוא היודע והוא המדע וכו'
החלקים שקשורים לידיעה הם רבים ומספיקים בשביל הרגשת החיוב בקיום המצוות.
לאחר שהאדם מיצה את עניין הידיעה, הרי שבקלות יאמין בכל השאר.
סנשו_פנשה:
המוסלמים באינדונזיה שיעים? לא נראה לי.
חזןנפלא:
בינימיני לא דיברתי על אמונה באלוקים דיברתי על האמונה בדת היהודית על סמך מה אתה מאמין בכך שקיבלנו את התורה הרי גם המסורת המוסלמית טוענת שקיבלו את הקוראהן
| בנימיני כתב: |
 |
האמונה בדת [תרי"ג מצוות] היא תוצאה של אמונה באלוקים, [אמונה זו היא בעצמה אחת מיסודות הדת]
לאחר שאדם מאמין שיש מנהיג לעולם וממנו קיבל משה את התורה, שוב אין שאלה מדוע לקיים את הדת.
[אז השאלה המתבקשת היא איך אפשר שלא לקיים]
בעניין מציאות האלוקים, כותב הרמב"ם שיש חיוב לידע ולהאמין.
רבות נכתב על ידיעה זו וההוכחות לה.
בעניינים נשגבים אלו א"א לאדם ליידע הכל ויש חלקים שמוכרח להגיע עם אמונה.
לדוגמא דברי הרמב"ם הידועים, שהבורא הוא היודע והוא המדע וכו'
החלקים שקשורים לידיעה הם רבים ומספיקים בשביל הרגשת החיוב בקיום המצוות.
לאחר שהאדם מיצה את עניין הידיעה, הרי שבקלות יאמין בכל השאר. |
הסבר לי מה טיבה של אמונה זו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 20:39 |
|
| |
ירוחםשמ:
אם אתה יודע למה! אז אתה לא מאמין- אתה יודע.! כשאומרים אמונה -אומרים חוסר ידע,
| ירוחםשמ כתב: |
 |
| אם אתה יודע למה! אז אתה לא מאמין- אתה יודע.! כשאומרים אמונה -אומרים חוסר ידע,
הסברת מה לא אמונה, אוקיי אמונה זה חוסר ידע . אבל מה כן . למה אתה מאמין? בגלל שאבא שלך סיפר לך
אגב לדעתי ההגדרה של אמונה היא לא חוסר ידע אלא הכוונה היא הקבלה בלב את מה שהשכל יודע וידעת היום והשבותה אל לבבך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 20:42 |
|
| |
בנימיני:
חזןנפלא
בעניין קבלת התורה מסיני, עיין בין השאר בהקדמה לספר החינוך. ובכלל המסורת היהודית הרבה יותר משכנעת.
בעניין האמונה, הדברים הם ארוכים. כדאי שתעיין ב'דרך מצותיך' במצות האמנת אלקות.
מידיעה, יש לבטח עוד מ"מ מועילים.
באמונה, אתה כבר תמצא אותם על הדרך...
בהצלחה רבה.
אוראינסוף:
חזן נפלא,
במסעך, זכור לא לדלג גם על מראי המקום השוללים את היהדות, כמו גם המחייבים דתות אחרות.
עיןכחולה:
בינימיני
איני זקוק למראה מקומות יש הרבה כאלה אני מדבר על האמת הפנימית שלנו מה הסיבה האמיתית שאתה מאמין אם זה ברור לך אז אתה יכול גם לכתוב את זה פה ולא רק לצטט מראה מקומות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 20:56 |
|
| |
חזןנפלא
כתבת:
אגב לדעתי ההגדרה של אמונה היא לא חוסר ידע אלא הכוונה היא הקבלה בלב את מה שהשכל יודע וידעת היום והשבותה אל לבבך
אני יכול לומר לך מידיעה ברורה שכל מה שאני יודע לא נצרך לי בזה תוספת של אמונה.
אתה לא צריך להאמין לי, ברור לי שכך זה גם אצלך...
אבל למרות הנ"ל, הדברים שכתבת יש בהם אמת, אם כי לא בהגדרה של האמונה אלא יותר במהות הידיעה.
ידיעה מלשון חיבור.
ישנם כמה דרגות של ידיעה, אפשר שאדם ידע שיש בורא לעולם, אבל ידיעה זו היא כמו עוד הרבה דברים שהוא מודע להם והם אינם מחייבים אותו בכלום. ככל שהאדם מוסיף לחקור ולהתבונן כך יש לו יותר שייכות ומחויבות. וזה הפרוש בדעת הבא לאחר החכמה ובינה.
[אומנם שייך להאמין גם במה שיודעים. וזה כאשר אדם לאחר כל חקירותיו יודע בעצמו שגם ללא הידיעות שאסף הרי הוא מאמין באמונה שלמה.]
עיןכחולה
כתבת:
איני זקוק למראה מקומות יש הרבה כאלה אני מדבר על האמת הפנימית שלנו מה הסיבה האמיתית שאתה מאמין אם זה ברור לך אז אתה יכול גם לכתוב את זה פה ולא רק לצטט מראה מקומות
האמת הפנימית שלי והסיבה שאני מאמין היא ממש כפי איך שמוסבר בהרבה מן הספרים. למה ההפרדה הזו.
בכל אופן העובדה שמשה רבנו קיבל את התורה מוסכמת על עוד דתות מלבד היהדות. באשר לטענותיהם על חידושים ושינויים, מה לעשות שאותי הם אינם משכנעים.
האמונה והמסורת היהודית כפי איך שהועברה מדורי דורות, דרך אנשים חכמים וידועים, [עיין בהקדמה לרמב"ם] נשמעת אמינה מוצקה ואיתנה.
עצם העובדה שישנם עוד דתות לא אמורה להפריך את זאת שלי. אם נראה שיש פגם כל שהוא בתפיסה היהודית, או שדת אחרת תציג נתונים טובים יותר, אז יש על מה לדון - להגן.
האם תפסיק לאכול מאכל שהוא אהוב עליך רק בגלל שיש מי שטעון שישנו, איפשהו, מאכל טוב יותר?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 21:33 |
|
| |
בינימני עדיין לא הבנתי מה כוונתך אמונה ומה היא מכילה כשהיא מנותקת מראיות הגיוניות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 21:59 |
|
| |
עדיין לא הבנתי...
כבר הספקת לעיין ב'דרך מצותיך'...?
כמה דוגמאות: להאמין שהבורא אינו גוף, ואינו תלוי בזמן, ושהוא היותר שלם ומחויב המציאות, ושידיעותיו אינם חוץ ממנו - הוא היודע והוא הידוע והוא הדיעה עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2009 14:20 |
|
| |
ראוי לציין שהאמונה במהותה, קיימת גם באותם המוגדרים כלא מאמינים.
לדוגמא:
כאשר חולה נוטל תרופה ע"פ הוראת הרופא, אין זה כי אם אמונה.
הדוגמאות הם רבות.
כנראה שהבעייה היא לא עם האמונה, אלא יותר עם מה שהיא דורשת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2010 04:19 |
|
| |
| ihuda0 כתב: |  | כפי שראיתי רוח הפורום של רבים מחברי הפורם הוא
1 שתפילה לא עוזרת לאור מחקרים שנעשו ולאור הרגשה כללית שהסטסטיסטיקה לא מטיבה עם המאמינים
2. שהזהר הוא לא מר' שמעון בר יוחאי אלא מישהו כתב אותו לפני כ700 שנה ולאט לאט זה התקדש
3 שהקבלה הוא המצאה חדשה של היהודות שהתחיל עם כמה מקובלים והתקדש אט אט
4 שהגדולים שבכל דור יכולים לטעות
5 מצהירים שאתם מוכנים לחשוב ולהתעמת אם האמת למרות האיסור שיש או בגלל שלדעתכם אין איסור
6 לא מאמינים במיסטיקה
|
|
אם אתה עוד חי ?
מצטער שלא קראתי את כל האשכול רק את השאלות, אז הנה התשובה שלי,
1, התפילות עוזרות (עובדה שאלפי שנים האנושות מתפללת)
2, זה שטויות,
3, גם שטויות, (מה שכן הינו צריכים לקבל על עצמינו להסתיר את זה כמו שחז"ל והגאונים עשו)
4, נכון אפי' משה רבינו כך אומרים חז"ל
5, נכון אין איסור רק יש חובה לבדוק את האמת,
6, נכון, כי התורה אוסרת להאמין במיסטיקה,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2010 06:29 |
|
| |
| אמבר25 כתב: |  | ימי
אם הדת מטרתה בעיניך 'שיפור ושימור של ערכי האנושות', עליך להתבונן בדבר יותר, משום ש:
-מוסכם עליך שזו לא בהכרח היתה מטרת הדת בתקופה הקדומה יותר?
-לא כל הריטואלים הדתיים וההלכות תכליתם למטרה זו, חלקם נועדו למטרות אחרות וחלקם נוצרו מתוך פלפול למדני אך ללא מטרה של ממש?
-האם הדת היא הדרך היחידה להשגת מטרה זו של 'שיפור ושימור של ערכי האנושות'? להזכירך, ערכים נעלים רבים כמו ביטול העבדות, זכויות שוות לנשים, ועוד - נוצרו בחברות שאינן דתיות ולעיתים אפילו תוך מאבק בנורמות דתיות שמרניות שביקשו לקבע את המצב הקיים.
-האם אין לשקול מצב שבו יצא שכרו בהפסדו? אין חולק על כך שילדים דתיים ברובם יותר מחונכים ויש סיכוי נמוך שיתדרדרו לסמים, אלכוהול וכדו',ושהחברה החרדית היא חברה חמה ותומכת, אבל לעומת זאת יש תופעות לוואי של עוני מחפיר, חוסר השכלה ואפשרות להתפרנס, הבאת ילדים מתוך לחץ חברתי/הלכתי/משפחתי ולא מתוך תשוקה אמיתית לילד, פיטום ילדיך ב'שקרים קדושים' ועוד.
|
|
אני כמובן מסכים באופן כללי לדעתה של אמבר רק רציתי להעיר שדוקא ביטול העבדות נוצרה אצל אנשים דתיים.גם ביטול אפליית השחורים בארה"ב נוצרה והתפתחה בכנסיות השחורות ( לדוגמא:מרטין לותר קינג היה מטיף דתי וכך רוב רובם של לוחמי החופש.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 20:59 |
|
| |
איל ישנם כאלה שאינם מאמינים? הרי גם המדע כבר מכיר בכך שהכל כולל הזמן והמרחב והחומר והכוחות הפיזיקליים הגיעו מכוח אחד.
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_everything (במקור האנגלי בויקיפדיה העברית זה לא מבואר). אז איך יתכן לדבר על אלוקים במילים אחרות ועדיין להמנע מהמילה אלוקים שיש לה קונטציות מחייבות? איך יתכן אתאיזם אנשים שבדברים אחרים הינם נדמים נורמטיבים הינם מאמינים שנפוליון היה קיים, שיש אוסטרליה ושיש אנטארטיקה ולצורה של הגלובוס, למרות שמעולם הם לא ראו בעניהם את כדור הארץ מבחוץ, וכו' וכו'.. איך יתכן שפורום שמתיימר להתייצג כחרדי ולאנשים "חכמים", על פי רוב הוא לא חרדי ולא חכם?
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 27/02/2011 21:06:21
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:13 |
|
| |
הפורום מתיימר להציג את עצמו כחרדי? מאיפה אתה לוקח את זה. בחוקת הפורום זה לא כתוב. בענין חכמים הדבר הוא בעיני המתבונן.
|
|
|
|
|