|
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:18 |
|
| |
הפורום נמצא בפורטל בחדרי חרדים
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:26 |
|
| |
גם תור פלוס
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:47 |
|
| |
(ההודעה מתייחסת להודעה של פראק מהלך בעמוד הקודם, שכנראה בגלל כשלים טכניים הוכפלה והעותק השני שלה השתרבב לאחר הודעתי המתייחסת אליה. עדיין לא הומצאה מכונת הזמן)
פראק מהלך
ראשית טוב לראות שאנשים שחשוב להם שהפורום יהיה 'חרדי' מגדירים רעיון פילוסופי-תיאורטי (בלינק שלך רשום A theory of everything (TOE) is a putative theory of theoretical physics that fully explains and links together all known physical phenomena, and predicts the outcome of any experiment that could be carried out in principle. ) כ "המדע הגיע למסקנה" (אבולוציה - כבר אמרנו?). כל מה שכתוב שם הוא שיש רעיון שיש גורם שמסביר את הכל. מהו? הוצעו כמה גורמים: תיאוריית המיתרים, תיאוריית M שאין לי מושג מהי... הרעיון הוא רעיון תיאורטי-פילוסופי-רצוי. אם הוא נכון - צריך להציע מהו הגורם כזה ולבדוק אותו בכלים מדעיים. כרגע לאף אחת מהתיאוריות אין הוכחה משכנעת ועל כן הרעיון נשאר כרעיון פילוסופי, כפי שכתוב שם בסעיף present status (רווק, אגב): At present, no convincing candidate for a TOE is available. Most particle physicists state that the outcome of the ongoing experiments – the search for new particles at the large particle accelerators and for dark matter – are needed in order to provide theoretical physicists with precise input for a TOE. שנית - אם א-לוהים הוא הטבע, אז ברור שיש א-לוהים. אם א-לוהים הוא הסלולרי שלי, מכונת הגילוח שלי, המולקולות שזזות במוחי או המודעות שלי בעת כתיבת ההודעה הזו - אז, שוב, אי ספק שיש א-לוהים. זוהי טאוטולוגיה במיטבה שלישית - פה לא בדיוק התווכחו על קיומו של הא-ל הפילוסופי אלא על קיומו של 1. אל פרסונלי 2. שדורש דברים מתרכובות פחמן בעלות מודעות המהלכות להן על כדור הארץ. האם לדעתך המיתרים (הגורם הראשוני לפי אחת התיאוריות של הכל) רוצים מאיתנו משהו?
שאלה: מאיפה לקחת את ההברקה הזו?
תוקן ניסוח ונוספה הבהרה נחוצה
תוקן על ידי thepresent ב- 27/02/2011 22:09:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:49 |
|
| |
איך ישנם כאלה שאינם מאמינים? הרי גם המדע כבר מכיר בכך שהכל כולל הזמן והמרחב והחומר והכוחות הפיזיקליים הגיעו מכוח אחד.
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_everything (במקור האנגלי בויקיפדיה העברית זה לא מבואר). אז איך יתכן לדבר על אלוקים במילים אחרות ועדיין להמנע מהמילה אלוקים שיש לה קונטציות מחייבות? איך יתכן לא להאמין ביציאת מצרים ומתן תורה? אנשים שבדברים אחרים הינם נדמים נורמטיבים הינם מאמינים שנפוליון היה קיים, שיש אוסטרליה ושיש אנטארטיקה ולצורה של הגלובוס, למרות שמעולם הם לא ראו בעניהם את כדור הארץ מבחוץ, וכו' וכו'.. איך יתכן שפורום שמתיימר להתייצג כחרדי ולאנשים "חכמים" (על פי מיקומו ועל פי שמו), על פי רוב הוא לא חרדי ולא חכם?
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:50 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | | איך יתכן שפורום שמתיימר להתייצג כחרדי ולאנשים "חכמים", על פי רוב הוא לא חרדי ולא חכם? |
|
הנה אתה כאן, חרדי וחכם,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:17 |
|
| |
אלוקים הוא מה שעומד בבסיס הטבע, כמו שכוחות הפיזיקה עומדים בבסיס הפיזיקה, אלא שההבדל בין כוח פיזי רגיל לבין אלוקים, שהכוחות הפיזיים הרגילים (אף הכלולים בחוק אחד כמו הכוח הגרעיני), הינם כוחות רבים, בכל רגע ומקום פועל כוח פיזיקלי שונה, וכל מה שמאחד אותם הוא השם והאופי המשותף, אבל הבסיס של היקום הינו אחד כי הוא ללא זמן ומרחב, שהם נבראים ממנו, כי הוא הבסיס לזמן ומקום. זה שהזמן והמרחב החומר והכוחות הפיזקליים הינם מחודשים אין על כך מחלוקת, גם ברור שהכל בעל בסיס אחד, וממילא לבסיס אינו מוגבל במרחב וזמן.
הדברים שצוטטו מעלי זה רק כתיאוריות שמנסות לגלות את הבסיס המשותף לכל הכוחות הפיזיקליים לפני הבסיס שיכלול גם את הזמן והמרחב, כשמנסים לאפיין חלר מדרכי פעולת הבסיס המאוחד של הזמן המרחב החומר והכוחות הפיזיקליים, אולי יהיו תיאוריות מבוססות, כשמדברים על עצם קיומו, מדובר בשכל ישר.
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:21 |
|
| |
אדם שנמצא במקום שלא מתאים לו- ?? הגמרא אומרת בסנהדרין תלמיד חכם מכיר את מקומו, וממשיכה הגמרא שם נקיי הדעת אינם יושבים אם מי שלא ראוי להם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:25 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | אלוקים הוא מה שעומד בבסיס הטבע, כמו שכוחות הפיזיקה עומדים בבסיס הפיזיקה, אלא שההבדל בין כוח פיזי רגיל לבין אלוקים, שהכוחות הפיזיים הרגילים (אף הכלולים בחוק אחד כמו הכוח הגרעיני), הינם כוחות רבים, בכל רגע ומקום פועל כוח פיזיקלי שונה, וכל מה שמאחד אותם הוא השם והאופי המשותף, אבל הבסיס של היקום הינו אחד כי הוא ללא זמן ומרחב, שהם נבראים ממנו, כי הוא הבסיס לזמן ומקום. זה שהזמן והמרחב החומר והכוחות הפיזקליים הינם מחודשים אין על כך מחלוקת, גם ברור שהכל בעל בסיס אחד, וממילא לבסיס אינו מוגבל במרחב וזמן.
הדברים שצוטטו מעלי זה רק כתיאוריות שמנסות לגלות את הבסיס המשותף לכל הכוחות הפיזיקליים לפני הבסיס שיכלול גם את הזמן והמרחב, כשמנסים לאפיין חלר מדרכי פעולת הבסיס המאוחד של הזמן המרחב החומר והכוחות הפיזיקליים, אולי יהיו תיאוריות מבוססות, כשמדברים על עצם קיומו, מדובר בשכל ישר.
נראה שאתה שוגה באופן שאפילו הדיוט כמוני (בתחום הפיזיקה) יכול להעמידך על טעותך: המיתרים הם גורם פיזי לכל דבר בדיוק כמו החומר או האנרגיה עצמם. בסך הכל הם מעמידים את חוקי הטבע ואת תכולת היקום על פחות משתנים. זהו תהליך שקורה במדע ולפי חלק מהגישות אף הגדרת המדע. כמו שלא תאמר שהעובדה שעשו רדוקציה של המים, הזהב והמוח לאותם חומרים (וההבדל ביניהם שהם מסודרים באופן שונה) מעידה על כך שהנויטרון או האלקטרון הוא א-לוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:49 |
|
| |
במסגרת תיאוריה שתכלול את כל העולם הפיזיקלי, צריך למצוא כוח מאחד לכלל הכוחות הפיזיקליים תורת המיתרים הינה אחת מהתיאוריות להסביר את הכוחות והחומר הפיזיקלי וזה אכן כולל כוחות פונקציונאלים מבודדים ושונים בעלי מאפיין אחד. כשמדברים על הבסיס שכולל גם את הזמן והמרחב מה שעומד בבסיס גם של הזמן והמרחב, מדובר בדבר מבודד ללא שונות לא בזמן ולא במרחב...
|
| נשלח ב-27/2/2011 23:36 |
|
| |
פראק,
אתה שואל ברצינות, מה ההבדל בין הכרת יבשות אותן ניתן לראות פיזית באינטרנט, והידיעה שנפוליון היה ונברא, אירוע די קרוב עם המון תימוכין צולבים, ליציאת מצרים לפני למעלה מ 3000 שנה ללא תימוכין ממקורות חיצוניים וללא שום הוכחה משמעותית ומעמד הר סיני שכלל אין הוכחה לגביו משום מקור נוסף זולת התורה, בחינת הרבי בעצמו אמר שיש לו גילוי אליהו?
אגב, אם המסקנא שנפוליון היה ונברא היתה מחייבת שמירת תורה ומצוות אולי היה מקום לבדיקה נוספת...
ונזעקת הזעקה של פותח האשכול במלא עוזה, רבש"ע במה הם מאמינים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 01:31 |
|
| |
סליחה ואם לא היה אינטרנט ..?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:03 |
|
| |
פראק,
אם לא היה אינטרנט היה אפשר לנסוע ולבדוק.
שמעת פעם על הרעיון של מילתא דעבידא לאגלויי?
שמעת על המושג, ירחיק עדותו?
אני מצפה להתייחסות יותר רצינית וחשיבה יותר בוגרת.
הכללחפשוט מאד. ככל שהשלכות העניין גדולות יותר, צריך יותר הוכחות לגביו. ז"א אם מישהו טוען שהוא ראה ציפור סגולה שטה בים יש לנו אפשרות לחקור ולבדוק ויש לנו אפשרות להתעלם. כשמישהו טוען שאלוהים נתן תורה עליו להוכיח זאת. אי אפשר להסתפק בזה שזה לא מופרך. (למרות שזה דוקא די מופרך. עובדה, אין שום תיעוד או הוכחה למשהו מעין זה)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:36 |
|
| |
ייתכן:
למה שלא תחשוב הפוך,
למשל אם היית כל זה ?! מה היית רוצה שנדע אחרי 3500 שנה,
כלומר: שחוץ ממה שיש לנו היום לא יכלנו להוכיח יותר מזה, למי שזר ולא שייך למשפחה,
כל אדם מצאצאיו של האבות והשבטים הוא מהול, ביחד עם המילה (שהיא ברית בשר ממש) יש את הכתובים שלקחו איתם בכל הדורות,
נגיד את זה אחרת:
לו אני רוצה שכל צאצאי יהיו ביחד, אומה אחת, חוקה מוסרית אחת, וכדומה,
מה הייתי עושה לכך,
אז הנה אברהם אבינו עשה דבר גאוני ביותר, והיא המילה,
כלומר רק מי שבאמת מזהה את עצמו מי צאצאיו ?! הוא יעשה דבר כזה רחוק לתינוק שלו,
ומי שלא ?! לא יעשה זאת לתינוק,
וגם הכהנים היא מין הגנה לצאצאיו של אהרן,
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:46 |
|
| |
עוד משהו חשוב שלא שמים לב לזה,
לו יש לי סבא שמספר לי על סבא נסים ונפלאות שאני לא יוכל להאמין בהם מבחינת "אין חדש תחת השמש"
אבל בוודאי שאני לא הפקפק לרגע שהיה סבא, נכון הניסים לא, אבל השחקן (= הסבא ) היה,
לכן, טעות היא להכחיש את עצם שאנו צאצאי אברהם אבינו, והיינו המצרים, וחזרנו לכבוש את ארץ שהיית שייך לסבא אברהם,
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:16 |
|
| |
יתכן יבשת אנטרטיקה רוב האנשים לא יכולים להגיע לשם, וגם לא מכירים מישהו שהיה שם. עבידא לגלויי לבד הינו ראיה כלשהי, ממש לא הוכחה, יש שקרים גם כשזה עבידי לגלויי.
|
|