|
|
| נשלח ב-28/2/2011 18:23 |
|
| |
מקס,
אם אברהם אבינו היה או לא זה לא כל כך חשוב.
השאלה היא מי המציא את הדת ולמה ומדוע היום אנשים מאמינים בזה.
אפרופו ברית מילה. באיזה צידוק אנו מבצעים פעולה כירוגית בתינוק חסר ישע ומה ההבדל בין זה לבריתה הנהוגה במדינות נחשלות?
כל סיפורי הסבא והסבתא מאד נחמדים, אבל למה אתם מאמינים?
אשמח אם תתייחס לשאלה עצמה ולא לכל מיני ענייני משפחה ופלוקלור.
פראק,
אז מה אתה טוען?
או שמאמינים לכל שטות או שלא מאמינים לכלום?
אני מניח שגם בדברים שנוגעין לך הרבה פחות מהדת אתה משקיע מינימום בדיקה. למה בנושא כה משמעותי אתה סבור שאין טעם בכלל לבדוק?
ושוב נזעקת הזעקה, מדוע הם מאמינים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 18:24 |
|
| |
תוקן על ידי ייתכן ב- 28/02/2011 18:26:52
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 18:25 |
|
| |
תוקן על ידי ייתכן ב- 28/02/2011 18:27:57
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 19:34 |
|
| |
ליתכן מדובר בהוכחה המשובחת ביותר
|
| נשלח ב-1/3/2011 00:33 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | מקס, אם אברהם אבינו היה או לא זה לא כל כך חשוב. השאלה היא מי המציא את הדת ולמה ומדוע היום אנשים מאמינים בזה. אפרופו ברית מילה. באיזה צידוק אנו מבצעים פעולה כירוגית בתינוק חסר ישע ומה ההבדל בין זה לבריתה הנהוגה במדינות נחשלות? כל סיפורי הסבא והסבתא מאד נחמדים, אבל למה אתם מאמינים? אשמח אם תתייחס לשאלה עצמה ולא לכל מיני ענייני משפחה ופלוקלור. |
|
יתכן
אולי סוף סוף תבין שאמונה פי' אימון, ואין לה פי' אחר כלל,
כלומר, שיש לי אימון בחכמינו בכל הדורות,
אז מה לי משה רבינו שיקר ח"ו למשפחתו ולעמו, העיקר שאנו נהיה אנשים טובים,
אם תבין שכל עונש ושכר שהתורה היא מציאות הטבע והתבונה ?! תפסיק לשאול כל כך הרבה למה יש לי אימון בהם (=אמונה)
לדוגמא:
אלישע (אחר) גם ראה אבא שולח את בנו לעשות מצוות שילוח הקן,
והילד נפל ומת,
אז אלישע כפר בתורה, כי בשני המצוות מובטח אריכות ימים, 1, כיבוד הורים 2, שילוח הקן, והנה הילד עשה את שני מצוות בבת אחת ומת,
הטעות של אלישע היית שהוא חשב שיש אלוקים אישי, כלומר האלוקים הוא הבייביסיטר שלנו,
הוא לא הבין שחברה\אומה שמכבדת הורים וזקנים ?! בהכרח שההורים והזקנים יאריכו ימים, כמו היום שאנו בונים להם בתי אבות, ותרופות למחלות זקנה, וגם יש להם חשק לחיות שהבנים מכבדים אותם,
וחברה שמרחמת על ציפורים ובעלי חיים ?! בוודאי תרחם על בני אדם ! במילא יאריכו ימים,
וזה מה שאלישע (לפני אלפיים שנה) לא הבין, הוא חשב לשלוח את בנו לתפס על סולם רעוע לעשות מצווה,
מי ששולח את בנו על סולם רעוע (לנסוע במכונית ) ?! הבן חייב מיתה !! (וזה הפי' חייב מיתה בתורה,) ואם לא מת ? כי לא כולם מתים מזה,
אבל מי שכן מת מזה ? אל לא לזעוק אל אלוקים, הוא לא הבייביסיטר שלנו, הוא נתן לנו שכל להבין את זה,
ובכן: כתבתי לך קמצוץ רק: אבל תבין מזה את העניין כולה,
(ואנא אל תתחיל עם דימגוגיות "תינוק חסר יסע" בזמן שלתינוקת החסרת ישע דוקרים אנו באוזנה (= עגילים) בגיל אפס)
תוקן על ידי maxmen ב- 01/03/2011 00:36:37
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 00:49 |
|
| |
מקסמן
אתה מייסד דת חדשה (מה לי אם משה רבינו שיקר לבניו... העיקר הוא מציאות הדעת והתבונה...) ייתכן שואל על הדת היהודית.
עצה ידידותית: בדת המקסמנית אל תשים אלמנטים פרימיטיביים ומרגיזים (קשירת רצועות עגל על היד, נענוע ענפי דקל, הרחקה בין בשר לחלב). יסד אותה על מאפיינים אמוניים (כעין הדת הנוצרית או הבודהיסטית יותר), כלול בקאנון שלה כמה שפחות אמירות מדעיות ותיאולוגיות, וכתוב במפורש שהכל נתון לשינוי לפי משאל עם. בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 10:38 |
|
| |
מקס, אם אמונה פירושה אימון אז אני שואל למה (מלשון מדוע) אתה מאמין. בדיוק כפי שאני שואל "נח נח", למה אתה מאמין שהיה פתק. בדיוק כפי שאשאל נוצרי, למה אתה מאמין שישו הוא בן האלוהים וכו'. ההתעסקות המילולית עם המילה אמונה לא משנה דבר ברמה העיונית פילוסופית. אתה כותב שיש לך אימון בכל חכמי הדורות ובאותה נשימה אומר שלא אכפת לך שמשה רבינו שיקר. אז יש לך אימון או שלא אכפת לך אם שיקרו. ועכשיו לעיקר. פרזנט נגע בנקודה. מה שאתה מציג בעצם, זה בסך הכול הומניזם מודרני. כמו כל חילוני, בעצם גוי טוב במאה העשרים ואחד. צריך להיות הגון, מוסרי ואולי גם קצת שמרני. הא ותו לא. מה כל העבודה הזאת לכם? אתה לא יכול להשתחרר מנטלית? אגב, זה בסדר גמור מבחינתי וזה סוג של תשובה. הדיון של האשכול הוא בעצם על דת אחרת. הדת היהודית. דת זו כוללת לא מעט אמונות (אם כי אני מסכים שהיא די גמישה בעניין. אני לא מסכים שהיא בכלל לא כוללת שום אמונה מכל סוג) ובעיקר המון ריטואלים ופולחנים שאנחנו יודעים בוודאות שהומצאו או נתקנו על ידי מי שבהחלט חשב שיש לזה משמעות. שלא לדבר על כל התפתחות ההלכה שנוצרה על ידי אנשים שהיו משוכנעים שלכל תג ואות ולכל חומרה יש משמעות גדולה מבחינת רצונו של אלוהים. כאשר תחזינה עינך מישרים בכל ספרי ההלכה והשו"ת. בעניין אלישע בן אבויה. משום מה חז"ל לא הסתפקו בתשובתך. אני לא חושב שהטיעון נגד ברית המילה הוא דמגוגיה. ההשוואה לעגילים אינה נכונה מכמה בחינות. א. אולי גם זה לא בסדר, אבל אין שום דת המחייבת לעשות זאת. ב. לא ידוע לי על עגילים המותקנים בגיל 8 ימים. ג. חור לעגילים אינו פעולה כירורגית הדורשת פיקוח רפואי. ברית מילה בהחלט כן. דומני כי זו עמדה רפואית מקצועית מקובלת גם על רופאים דתיים. ושלא תבין אותי לא נכון. אין לי בעיה עם מוהלים מיומנים. אני רק אומר שבהגדרה ברית מילה היא פעולה כירורגית וחור לעגיל לא. אני מתלבט אם לכתוב את הדברים הבאים, אבל אולי בכל זאת. השתדל נא לטעון לגופו של עניין ולענות על השאלה הבסיסית. האם הנך באמת סבור שהדרך היחידה להיות אדם הגון ולעסוק ביישובו של עולם היא על ידי תרי"ג מצוות על כל הנלווה? האם הנך באמת סבור שאי אפשר להגיע לזה בדרכים פשוטות והגיוניות יותר? הרצון להרגיש חלק מעם הוא טבעי. המחשבה שהעם שלך הוא הנבחר (אם זה לא מביא לכל מיני חוקים גזעניים) גם מובנת ונסבלת. שמירת מסורת ותרבות כמו חגים וכו' סבירה ולגיטימית לחלוטין. להאמין בכל מיני דברים שלא הוכחו ולקיים כל מיני פולחנים שאינם סבירים כלל מצריך הסבר משכנע והגיוני.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 11:02 |
|
| |
ייתכן כתב: "השתדל נא לטעון לגופו של עניין ולענות על השאלה הבסיסית. האם הנך באמת סבור שהדרך היחידה להיות אדם הגון ולעסוק ביישובו של עולם היא על ידי תרי"ג מצוות על כל הנלווה? האם הנך באמת סבור שאי אפשר להגיע לזה בדרכים פשוטות והגיוניות יותר?"
צריך להבהיר ולהבדיל אם מדובר ביחיד או בהנחייה לציבור. ועוד קודם לכן, אם המערכת אמיתית כשלעצמה, במובן שהינה מגבוה (ורוב הדרבנן בסמכות מגבוה) שאז אין בכוחנו להחליף או לשנות למערכות יעילות יותר, אלא לפי הכללים שנקבעו במערכת המחייבת עצמה. חתימת התלמוד, למשל.
|
| נשלח ב-1/3/2011 13:37 |
|
| |
| ספרן כתב: |  | ייתכן כתב: "השתדל נא לטעון לגופו של עניין ולענות על השאלה הבסיסית. האם הנך באמת סבור שהדרך היחידה להיות אדם הגון ולעסוק ביישובו של עולם היא על ידי תרי"ג מצוות על כל הנלווה? האם הנך באמת סבור שאי אפשר להגיע לזה בדרכים פשוטות והגיוניות יותר?"
צריך להבהיר ולהבדיל אם מדובר ביחיד או בהנחייה לציבור. ועוד קודם לכן, אם המערכת אמיתית כשלעצמה, במובן שהינה מגבוה (ורוב הדרבנן בסמכות מגבוה) שאז אין בכוחנו להחליף או לשנות למערכות יעילות יותר, אלא לפי הכללים שנקבעו במערכת המחייבת עצמה. חתימת התלמוד, למשל._________________
|
|
הבדלים בין יחיד לציבור לענין תרי"ג מצוות... חידוש (במלעיל)! וכי אתה, או הרב אלישיב/יוסף, או הרמב"ם, מחויב פחות לפרטי פרטיה של מצוות תפילין, משחרות הרצועות וריבוע הבתים ועד לקצה התג באות ג'? מערכות אמיתיות ולא אמיתיות - שוב, אתה מסתכל מבפנים, כאשר כל ההתחייבות להכנס לאותו 'בפנים' מבוססת על האינטואיציה שיש בורא שרוצה שנעבוד אותו - וקיום תרי"ג מצוות כצורתן אינו אינטואיטיבי כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 15:07 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | מקסמן
אתה מייסד דת חדשה
כך בדיוק טענו הצדוקים כלפי עזרא הסופר וכלפי חז"ל, וחכמי אשכנז כלפי חכמי ספרד,
(מה לי אם משה רבינו שיקר לבניו... העיקר הוא מציאות הדעת והתבונה...)
ייתכן שואל על הדת היהודית.
הרבה אנשים מתעקשים לטעון שהיהדות היא מה שהגננת אמרה בגן,
וכאן בפורום גולשים ילדים גדולים שיודעים לחשוב,
עצה ידידותית: בדת המקסמנית אל תשים אלמנטים פרימיטיביים ומרגיזים,
אני אוסר על האנושות לנסוע במכוניות, ואני מבטיח שאם לא ישמעו ?! אולקים\הטבע תדרוש 1,300,000 הרוגים בשנה, ו 30,000,000 מיליון פצועים בשנה, וזה כולל אנשים נשים וטף,
האם זה מספיק פרימיטיבי ומרגיז ???
(קשירת רצועות עגל על היד,
ראה פשוטו של מקרא אצל הרשב"ם במקום,
נענוע ענפי דקל,
למה להביא פרחים על קבר זה יפה ??
מדובר בבטוי\הודה לאלוקים על הטוב שנתן לנו, אז מה לי איך ובמה, העיקר שכולם יבטו אותו דבר, כמו הבנות שלבשו לבן בליל טו באב ובליל כיפור, לומר שאין בהודה לאלוקים הבדלי מעמדות בחברה, וביופי של הבנות,
הרחקה בין בשר לחלב).
זה ממש עניין מוסרי וחנוכי ביותר, בקושי אנו שוחטים אותם לצרכינו, אז כל הפחות לא לשתות גם את החלב האם ביחד,
יסד אותה על מאפיינים אמוניים (כעין הדת הנוצרית או הבודהיסטית יותר,
הדשה של השכן ירוק יותר, אבל ראה מה בין האומה שלנו (שהיית הקרבן כל הדורות,) לבין האומות האחרות,
), כלול בקאנון שלה כמה שפחות אמירות מדעיות ותיאולוגיות, וכתוב במפורש שהכל נתון לשינוי לפי משאל עם.
בהצלחה!
משאל עם היא בלוף,
משאל חכמים היא היא הנכון, הרי ברפואה לא נשאל את העם, וכן בכל נושא,
וזה אמת יסוד היסודות של היהדות, משאל חכמים בכל דור ודור,
התורה מחייבת מיתה לא על כל צוויה, ומחייבת מיתה על כל צווי של חכמים, לומר כמה חשוב היא דעת חכמים ומומחים בכל דור ודור,
וזהי המשאל הנכון שהיהדות עושה בכל דור ודר
דברים פרק יז
(ח) כִּי יִפָּלֵא מִמְּךָ דָבָר לַמִּשְׁפָּט בֵּין דָּם לְדָם בֵּין דִּין לְדִין וּבֵין נֶגַע לָנֶגַע דִּבְרֵי רִיבֹת בִּשְׁעָרֶיךָ וְקַמְתָּ וְעָלִיתָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ בּוֹ:
(ט) וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם וְאֶל הַשֹּׁפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט:
(י) וְעָשִׂיתָ עַל פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ מִן הַמָּקוֹם הַהוּא אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ:
(יא) עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל: |
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 15:31 |
|
| |
יאללה, אני יורד לרמה של פינג-פונג של הערות על הערות. הולך על זה  שלוש ארבע ו:
| maxmen כתב: |  | מקסמן
אתה מייסד דת חדשה
כך בדיוק טענו הצדוקים כלפי עזרא הסופר וכלפי חז"ל, וחכמי אשכנז כלפי חכמי ספרד, אולי צדקו הצדוקים?
(מה לי אם משה רבינו שיקר לבניו... העיקר הוא מציאות הדעת והתבונה...) ייתכן שואל על הדת היהודית.
הרבה אנשים מתעקשים לטעון שהיהדות היא מה שהגננת אמרה בגן, וכאן בפורום גולשים ילדים גדולים שיודעים לחשוב, עדיין לא קיבלתי הצעה הגיונית של הדת היהודית מפי אף אחד מהילדים הגדולים
עצה ידידותית: בדת המקסמנית אל תשים אלמנטים פרימיטיביים ומרגיזים, אני אוסר על האנושות לנסוע במכוניות, ואני מבטיח שאם לא ישמעו ?! אולקים\הטבע תדרוש 1,300,000 הרוגים בשנה, ו 30,000,000 מיליון פצועים בשנה, וזה כולל אנשים נשים וטף, כדאי שתוותר על זה... לא יהיו לך מאמינים
האם זה מספיק פרימיטיבי ומרגיז ??? כן
(קשירת רצועות עגל על היד,
ראה פשוטו של מקרא אצל הרשב"ם במקום,
אתה - קשרת היום על ידך רצועות עור עגל או לא?
נענוע ענפי דקל,
למה להביא פרחים על קבר זה יפה ?? the beauty is in the eye of the beholder, אומרים ידידינו מעבר לים. זה מין טקס תרבותי, זול לביצוע, שיעבור זמנו כאשר בני האדם לא ימצאו בו טעם; מה שלא ניתן לומר על נענוע ענפי הדקל - טקס יקר להחריד שאנשים מבצעים אותו למרות שאינם מוצאים בו טעם מדובר בבטוי\הודה לאלוקים על הטוב שנתן לנו, אז מה לי איך ובמה, העיקר שכולם יבטו אותו דבר, כמו הבנות שלבשו לבן בליל טו באב ובליל כיפור, לומר שאין בהודה לאלוקים הבדלי מעמדות בחברה, וביופי של הבנות, אם תוכל בדת שלך להקל קצת על לבוש הבנות - אני בעד
הרחקה בין בשר לחלב). זה ממש עניין מוסרי וחנוכי ביותר, בקושי אנו שוחטים אותם לצרכינו, אז כל הפחות לא לשתות גם את החלב האם ביחד, ומזה הגענו לשש שעות בין אכילת בשר לשתיית חלב כי אולי נשארה חתיכה בין השיניים. בעוד שהשחיטה היהודית נעשית בצורה לא במיוחד הומנית (אני יודע שיש ויכוח על זה - אבל בפועל שחיטה בפס ייצור לא נראית משהו מיוחד)
יסד אותה על מאפיינים אמוניים (כעין הדת הנוצרית או הבודהיסטית יותר,
הדשה של השכן ירוק יותר, אבל ראה מה בין האומה שלנו (שהיית הקרבן כל הדורות, למעט במשך כמה מאות שנים, בהם היא ביצעה - לפי התנ"ך - רציחות המוניות) לבין האומות האחרות, מה פגם מצאת באומה הבודהיסטית? הדת שלהם זקוקה להרבה פחות הגנה מאשר הדת היהודית
), כלול בקאנון שלה כמה שפחות אמירות מדעיות ותיאולוגיות, וכתוב במפורש שהכל נתון לשינוי לפי משאל עם. בהצלחה!
משאל עם היא בלוף, משאל חכמים היא היא הנכון, הרי ברפואה לא נשאל את העם, וכן בכל נושא, וזה אמת יסוד היסודות של היהדות, משאל חכמים בכל דור ודור, התורה מחייבת מיתה לא על כל צוויה, ומחייבת מיתה על כל צווי של חכמים, לומר כמה חשוב היא דעת חכמים ומומחים בכל דור ודור, וזהי המשאל הנכון שהיהדות עושה בכל דור ודר מיהם החכמים?
דברים פרק יז (ח) כִּי יִפָּלֵא מִמְּךָ דָבָר לַמִּשְׁפָּט בֵּין דָּם לְדָם בֵּין דִּין לְדִין וּבֵין נֶגַע לָנֶגַע דִּבְרֵי רִיבֹת בִּשְׁעָרֶיךָ וְקַמְתָּ וְעָלִיתָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ בּוֹ: (ט) וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם וְאֶל הַשֹּׁפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט: (י) וְעָשִׂיתָ עַל פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ מִן הַמָּקוֹם הַהוּא אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ: (יא) עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל: איפה כתוב כאן שהם יכולים להחליט שוהיו לאות על ידך אינה מטאפורה אלא ציווי לקשור רצועות, דווקא של עור ודווקא שחורות, על היד? _________________
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 16:08 |
|
| |
צדיק:
בוא נאמר שאתה מבין אותי טוב מאוד, ואני מאמין (אימון בך) שזה כך, במילא אני לא יכול להמשיך את הדיון אני רואה את זה כמיותר,
לגבי שבע העמים בתנ"ך:
זה היית "אסטרטגיה" פשוטה מאוד,
אנו מכריזים בזה שהארץ שלנו, (אברהם כבש אותה מכובשים זרים שכבשו אותה, ובזמנם כל כובש זכה,)
ואלוקים אמר לנו שלא להיות רחמניים לגביכם, ולהרוג לא רק חיילים, רק אפי' נשים וטף, (כלומר אסטרטגית היא מאוד נכון בכדי להפחיד פולשים לארץ שלא שלהם,)
והם אמרו להם את כל זה בתחילה וגם ידעו את זה,
מי המשוגע שישאיר את משפחתו בארץ ???
הם פשוט שלחו את משפחתם רחוק מהארץ, אחרת זה התאבדות לשמה,
אני טוען לך את העיקרים והיסודות, ואתה שואל אם אני מניח תפילין ???
כן בוודאי שאני מניח,
כי אם לא ?! אני כורת את עצמי מהאומה שלי, וצאצאי יהיו ערלים ח"ו,
ולכן חברתית אני מתנהג כפי דרישות החברה וההלכה במדויק,
כמו שאני לא יכנס במסעדה לאכול עם הידים לפה,
אבל רעיונית ?! מספיק להניח פעם אחת בחיים,
לגבי המכוניות:
הנה אתה רואה שאמונה זה לא עניין של נכון או לא,
הרי כולנו יודעים שזה כך, (שכל שנה אנו הורגים מיליוני אנשים נשים וטף) ואתה אומר שלא יהיה לי הרבה מאמינים,
למה ? כי לא כדאי להם, ולא בגלל שזה לא נכון עובדתית,
לגבי מיהם החכמים:
כל חכם בתחומו הוא,
ואמרתי לך כבר, שלהעתיד יבטלו רוב המצוות,
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 17:16 |
|
| |
ידידי היקר תגובתי אחרונה לנושא אוקיי ? | ייתכן כתב: |  | | מקס, אם אמונה פירושה אימון אז אני שואל למה (מלשון מדוע) אתה מאמין. בדיוק כפי שאני שואל "נח נח", למה אתה מאמין שהיה פתק. בדיוק כפי שאשאל נוצרי, למה אתה מאמין שישו הוא בן האלוהים וכו'. ההתעסקות המילולית עם המילה אמונה לא משנה דבר ברמה העיונית פילוסופית.
היא יסודית ביותר, כי אין אמונה עיוורת, יש רק אימון, זה שלנוצרי יש אימון באבותיו ?! זה בסדר מצידי, רק עד שילמד לבד,
כי אימון צריך אך ורק עד שאני בעצמי יחכים, או בדברים שאין בכישורי להחכים, או אין לי זמן להחכים,
אבל חזקה על אומן (=חכם) שהוא מבין שאחרים ילמדו את דבריו במילא לא ישקר, (שקרים קדושים כן, אבל בהכרח שאני יבין את הצורך בשקרים הקדושים\חינוכיים)
אתה כותב שיש לך אימון בכל חכמי הדורות ובאותה נשימה אומר שלא אכפת לך שמשה רבינו שיקר. אז יש לך אימון או שלא אכפת לך אם שיקרו.
"אימון" גם בצורך שלו לשקר ח"ו לטובתינו
שקרים קדושים\חינוכיים אני מקבל, כמו שאנו משקרים שאנו אוהבים את ילדינו אנו, בזמן שזה לא נכון שכל אבא אוהב את כל בניו, אבל כל ילד חייב לדעת חינוכים שאין אהבה יותר מאבא לבנו,
ועכשיו לעיקר. פרזנט נגע בנקודה. מה שאתה מציג בעצם, זה בסך הכול הומניזם מודרני. כמו כל חילוני, בעצם גוי טוב במאה העשרים ואחד. צריך להיות הגון, מוסרי ואולי גם קצת שמרני. הא ותו לא. מה כל העבודה הזאת לכם? אתה לא יכול להשתחרר מנטלית? אגב, זה בסדר גמור מבחינתי וזה סוג של תשובה.
זוהי המציאות כרגע, בהעתיד יבטלו את רוב המצוות ברגע שהאנושות תהיה מוכן לזה,
כלומר זמנית אני מקיים את הכל שכדי שאני וצאצאי יחיו לנצח, ולא יכרתו מהאומה,
שוב: היהדות התבונתית היא הרבה יותר יפה מכל הנאורות שבאנושות, (תנסה אותי בעניין, באשכול מיוחד שתפתח לשנינו, ונעבור על כל מצווה ותקנה של חכמים עד דורינו אנו,)
הדיון של האשכול הוא בעצם על דת אחרת. הדת היהודית. דת זו כוללת לא מעט אמונות (אם כי אני מסכים שהיא די גמישה בעניין. אני לא מסכים שהיא בכלל לא כוללת שום אמונה מכל סוג) ובעיקר המון ריטואלים ופולחנים שאנחנו יודעים בוודאות שהומצאו או נתקנו על ידי מי שבהחלט חשב שיש לזה משמעות. שלא לדבר על כל התפתחות ההלכה שנוצרה על ידי אנשים שהיו משוכנעים שלכל תג ואות ולכל חומרה יש משמעות גדולה מבחינת רצונו של אלוהים. כאשר תחזינה עינך מישרים בכל ספרי ההלכה והשו"ת.
שוב: אל תערבב בין חכמים לבין ההמון,
בעניין אלישע בן אבויה. משום מה חז"ל לא הסתפקו בתשובתך.
שוב: כי דיברו לההמון ולא לגולשי עצכ"ח
אני לא חושב שהטיעון נגד ברית המילה הוא דמגוגיה. ההשוואה לעגילים אינה נכונה מכמה בחינות. א. אולי גם זה לא בסדר, אבל אין שום דת המחייבת לעשות זאת. ב. לא ידוע לי על עגילים המותקנים בגיל 8 ימים. ג. חור לעגילים אינו פעולה כירורגית הדורשת פיקוח רפואי. ברית מילה בהחלט כן. דומני כי זו עמדה רפואית מקצועית מקובלת גם על רופאים דתיים. ושלא תבין אותי לא נכון. אין לי בעיה עם מוהלים מיומנים. אני רק אומר שבהגדרה ברית מילה היא פעולה כירורגית וחור לעגיל לא.
תשמע ידידי אל תעמוד על דיקדוקי דוגמאות,
טיפול שיינים, ניתוח בקעה, ניתוח לתינוק שנולד עם שפה שסועה,
הכלל: שכל דבר שאני עושה לטובת הילד ?! נכון וצודק ומוסרי בעליל !! וטובתו שהוא יהיה שייך לעמו ולמשפחתו,
אני מתלבט אם לכתוב את הדברים הבאים, אבל אולי בכל זאת. השתדל נא לטעון לגופו של עניין ולענות על השאלה הבסיסית. האם הנך באמת סבור שהדרך היחידה להיות אדם הגון ולעסוק ביישובו של עולם היא על ידי תרי"ג מצוות על כל הנלווה? האם הנך באמת סבור שאי אפשר להגיע לזה בדרכים פשוטות והגיוניות יותר?
אתה שואל אחרי שהאנושות קיבלה את העיקרון של "שבת" לדוגמא ???? בוודאי שכך יהיה,
שאם האנושות תהיה במצב שאפשר להיות "אדם" בלי שילטון\מלך ומשטרה ?! אז יבטלו רוב המצוות !!
אבל כל זמן שאנו רק יצאנו ממצרים כעבדים ורגילים לאכול רק מהאדון וכו' וכו'
אז היו צריכים לתת להם חינוך מחדש,
הרצון להרגיש חלק מעם הוא טבעי. המחשבה שהעם שלך הוא הנבחר (אם זה לא מביא לכל מיני חוקים גזעניים) גם מובנת ונסבלת. שמירת מסורת ותרבות כמו חגים וכו' סבירה ולגיטימית לחלוטין. להאמין בכל מיני דברים שלא הוכחו ולקיים כל מיני פולחנים שאינם סבירים כלל מצריך הסבר משכנע והגיוני.
זה לא העניין אם אנו העם נבחר ?! זה עובדה ומציאות שאני בן של המשפחה ולכן אין דרך רק לתקן את המשפחה,
אין אפשרות אחרת כמו בגידה או מה ?!
מבחינתי כל מי שרוצה לעשות חיים ולא דואג שכל המשפחה יעשו גם חיים ?! הוא מי השפל שב"אדם"
כל הבעיות של כל הואמות היא בגלל אנשים כאלה,
לו כל אומה ואומה היית מאוחד בתוך עצמה ?! אז כל תפקידינו (האנושות) היית רק לקרב את לבבות האומות אחת לשניה,
אבל והיות שכל יום רץ\בוגד מישהו אחר לחברה אחרת ?! אז כל חברה מצדיקה את תורתה היא, (הרי ההוא ברח אלינו אז זה ראיה לצדקתינו,) וכך נמשך המלחמות בין האומות כל הדורות,
במילא: כל המושג של החגים\בתי כנסת\תפילות יחד לזולת וכדומה, היא היא המקרב את בני האומה להיות מאוחדים יחד,
ראה את העזרה ההדדית בין הקהילות בעמם, וזה חשיבותו של היחד,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 01/03/2011 17:25:51
 |
|
|
|
|
|